1

Téma: Dysfágia

Dobrý deň,
už niekoľko rokov mám problémy s prehĺtaním, bola som na ORL, gastre aj na endokrinológii a všetko bolo v poriadku. Tak som dúfala, že to prejde. Pred tromi mesiacmi som mala zápal horných dýchacích ciest a zhoršilo sa mi to až natoľko, že som  mohla jesť len tekutú a kašovitú stravu, a to veľmi pomaly po dva , tri hlty. Za dva týždne som schudla 6 kg. Na gastre bolo zasa všetko v poriadku, dali mi tabletky a kapsuly, ktoré som samozrejme nemohla brať, a ešte nejaké tabletky na uvoľnenie, ktoré som mohla rozhrýzť. Aspoň tie mi pomohli, lebo som sa bála už úplne jesť , že sa zadusím.
Minulý týždeň som absolvovala videofluoroskopiu a bola mi zistená" orofaryngeálna dysfágia s poruchou činnosti faryngeálnych konstriktorov a ezofágu". Chcela by som Vás poprosiť, či existujú nejaké potravinové doplnky v tekutej, alebo práškovej forme, ktoré by som mohla užívať. Boli mi odporučené aj cvičenia na posilnenie hltanového svalstva.
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Naposledy upravil: mmrtnn (2015-04-16 19:09:15)

2

Re: Dysfágia

Kto vie, ci mas tu infekciu vlastne potlacenu?
Odporucam najma kvapky citricidalu do nosa, serrapeptazu a oreganovy olej v kapsuliach. Mozno aj nejake protizapalove, ako napr curcuminoidy.

3

Je dosť možné , že nie. Pretože odvtedy mám aj problém so zahlienením. Skúsim si to čo ste mi poradili zohnať. Len s tými kapsulami to bude problém . V inej forme sa to nedá užívať ? Ďakujem

4

Oreganiovy olej tekuty odporucam v mycelizovanej forme, tj vodorozxpustnej a ovela menej paliacej. Je dost drahy, preto ho odporucam zriedka.
http://www.iherb.com/North-American-Her … &ic=30
Ale tie kapsulky oreganoveho oleja su malicke a lahko sa smyknu dole hrdlom. Odhlienovzac NAC sa da rozpustit vo vode, chuti to ako citronova voda.
Tekuta forma protizapaloveho curcuminu je napr tato besne draha
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Tu … l&ic=5
Mozes si varit aj caj z dumbieru/zazvoru, co je tiez protizapalovy.

5

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a rady, ani som nedúfala,že existujú aj v takejto forme.

6

OK