1

Téma: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

dobry den RNG, prosim o presne info k vyživovym doplnkom na liečbu astmy pre 8 rocne dieta a aj kde to nakupit.Budem mat moznost to doviezt z USA-ide známa...z ktorej stranky je najlepsie? Swansson? objednavka pôjde na americku adresu.
pozerala som GSE ..je tam extract ,kapsule, olej ..alebo od Nutribiotic -GSE?
mám doma oregan.kapsule spol. NOW,ale deti mi tie kapsule nevedia prehltnut.Je mozne to nahradit napr.nejakou tekutou formou?
prosim radu na konkretne pripravky.
P.S. astma sa prejavila po dlhodobej liečbe priedušiek a následnom plávaní..zrejme nie celkom doliečené dieta,unavené chorobou nastupilo na plavecký kurz,do toho chlorovany bazen a tento stav nás dohnal k astme...a mozno je tam nejaký alergický naznak ale zatial sa neprejavuje. Len má bežne a skoro stale studené chodidlá.
Velka vdaka za radu
Kaja



2

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Ak to ide na US adresu, odporucam najma Swansonvitamins.com. Od nich aj ja objednavam daleko najviac.
Chlor sa vstrebava cez kozu a vytlaca z tela jod. Potom nemoze stitna zlaza normalne fungovat, co sa prejavi aj v nedostatku energie. Takze treba jej doplnat jod aj selen. Jodovu tinkturu v USA dostanes bezne vo supermartoch, je nadherne pomalovana smrtkami na odstrasenie ludi.



3

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

RNG, myslim si ze dcera zje  celkom fajn zeleninku...cesnak, medvedi cesnak dnes jedla s chlebom,ma rada pazitku a mladu cibulku,zeleny salat....A co ma robit s tou jodovou tinkturou?
prosim este odpoved konkretne k tej astme? ktore vyrobky mam objednat na swansonvitamins?
prosim ako moze reagovat selen+ jod verzus vit.C.Je to bezpečne kombinovat tieto mineraly + vit.C?
Denne zje 2tabl.(250mg)vit.C.
diky za tvoj cas:)
Kaja



4

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Jodovu tinkturu je najlepsie natierat pod pazuchu, za par minut vyschne a neotiera sa na pradlo. Za par hodin sa vstreba postupne cez tu tenku kozku pod pazuchou a naviaze na podkozny tuk, povacsine.
Potravinove doplnky su bezpecne sami o sebe, aj v kombinaciach roznych druhov.



5

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

dobry den RNG, znova sa vraciam k teme astma/alergie pre dceru 8 rokov a 28 kg. Z USA mi prisli prípravky Cordyceps(swansons) + maximum GSE(nutribiotics)+ best high potency serrapeptase( doctor´s Best) .
môžete mi napisat davkovanie pre dceru 28 kg na Cordyceps + serrapeptasu?

a este by som prosila..chcem si objednat na SK Quercetin ale neviem ktory,takisto pre dceru...

http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop … tin-650-mg

alebo

http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop … tin-500-mg

alebo jej mozem dat tento s bromelainom?
http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop … romelainom


mám trochu obavy či robím vôbec dobre,pretože dcera je sledovana na plucnej ambulancii aj alergickej a ja jej nedavam lieky ktore predpísali ako Rupafín na potlačenie alergie(aj ked ona zatial len prská) a druhý je dýchací spray na astmu Flixotide čo je kortikosteroid-s takouto liečbou nesuhlasim ale ineho doktora nemam tak tam len chodíme a



6

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

akože užívame tieto predpisané lieky.
Môžete mi napísat čo si myslíte o kortikosteroidoch obsiahnutých v lieku Flixotide....môžem mať obavu z nežiaducich účinkov ak by som to dcere davala dýchat 2x za den ako predpisuju?
je tam možnosť z tohoto lieku Flixotide že by napr. mohla dostať aj predčasne menštruaciu?

dakujem za vaše odpovede a prajem vela zdravia
Katarina



7

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Tu mas uvedene rozne mozne skodlive nasledky tohoto kortikosteroidu
http://www.patientsville.com/medication … b7Q5vmM6So
Ziadne hormonalne nasledky tam nevidim.
Predcasna menstruacia je hlavne z dovodov hormonalnycy tj napr zo sustavneho jedenia sojovych produktov, kde hladina fytoestrogenov vykolaji normalny hormonalny vyvoj.
Nahorsie to vplyva napr na babatka, ktore chovaju umelou vyzivou s hromadou soje, kde mozu dospiet do puberty az o 5 rokov skor.



8

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

dobrý vecer RNG
zakupila som Cordyceps sinensis 600mg / 120 kapsul od Swanson. Tobolka je moc velka,dcera 8 r.mala velky problem to prehltnut. nakoniec sa jej to v ustach rozpadlo. Može to užívať aj ako prasok bez toho obalu? chutilo jej to zle tak neviem ako to zvladne,ale budem skusat aby to prhltla cele.
Prosim stači jej z tejto davky 1 kapsula za deň?? ma 28 kg a 8rokov.-liečime astmu.
a ešte mám Serrapeptrase od Doctor´s Best 120000SPU- takisto môže 1 kapsulu/deň?

dakujem za info k davkovaniu.
Kaja



9

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Cordyceps netreba ochranovat, zaludocne kyseliny ho neznicia, takze da sa vysypat a zamiesat do roznych jediel. Serrapaptaza je dnes mikropokryvana, takze aj prasok z otvorenej kapsule je len trochu zniceny kyselinami v zaludku.
Osobne ale dnes uz odporucam silne standardzovane vytazky pozri na
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Cordy … l&ic=3



10

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Dobrý deň, RNG,  tiež práve zvažujem ktorý Cordyceps si objednať,
čo poviete na tento
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Ultr … ie-Caps/10
alebo tento
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Ultr … gie-Caps/6
nie je to lepšia volba ako ten z Natures Way -tam je 1000 mg na dve kapsule.



11

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Mas pravdu ten s dr Best je lacnejsi na obasah.



12

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Zdravim ta Rng. Idem k tebe po radu kedze lekari zatial nevedia co je mojmu 5 rocnemu synovi. Nastupil v Septembri do skolky a po 3 dnoch ostal chory, mal laryngiidu, bol tyzden doma a potom opat par dni v skolke a opat laryngitida. Takto sa to opakovalo az cca pred 3 tyzdnami zacal riadne sucho drazdivo kaslat az sme skoncili na pohotovosti a pichli mu Prednison lebo nemohol prestat kaslat a lapal po vzduchu. To sa opakovalo zase, syn sa zobudil a zacal kaslat a nie a nie prestat,alebo ked sa nahanal,zase sa rozkaslal.. a skoncili sme na imunoalergologii kde mu doktorka dala diagnozu ze ma ASTMU a skoncili sme s kortikoidmi a inhalatorom, mne sa ta diagnoza nezda,v rodine astmu nemame ani s muzom nie sme alergici aj ked mne niekedy tecie z nosa... No ale na moju ziadost zobrala pediatricka krv a tam sa zistilo ze ma zvysene Eozinofily mal hodnotu 0,80 a norma bola do 0,30. Ale tie Igg a IGE ma v norma iba IgA to je sliznicna imunita to ma trochu znizene. Takze teraz neviem ci toto znaci astmu alebo alergiu ale zas IgE ma v norme alebo na parazity aj ked domace zvierata nemame a synovi nedovolim hladkat zvierata ani na piesku sa nehraval.. Je pravda ze tyzden pred odberom uzival penicilinove atb, tak snad tie to nevyvolali tie zvysene eozynofili. Napriek tomu ze syn uziva vitaminy a imunoglukan,probiotika  tak nechapem ze ma stale to IGA znizene,myslela som si ze ked pojde do skolky a stretne sa s chorobami ze to pojde tie protilatky IGA hore. Tiez nechapem preco zacal tak reagovat ze chyti virus a zacne kaslal az tak ze to zastavim az liekmi... Co si o tom myslis a co by si doporucoval aby syn bral. Dakujem za radu



13

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Astma = parazity
http://www.regena.eu.sk/regena/22-PARAZ … tska-astma



14

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

RNG co ty poradis? Prispevok c.12.  Tie hodhoty-eozinofily  by ma zaujimali co naznacuju, ci je to zaciatok alergie alebo astmy aj ked Ige je ok. Tie parazity tiez dame vysetrit. Dakujem

Naposledy upravil: perla (2015-11-11 21:53:12)



15

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Nakaza v prinosnych dutinach sa adresuje kvapkami roztoku citricidalu
Hlieny a odhlienovanie pri suchom kasli  sa adresuju kapsulami oreganoveho oleja a serrapetazou alebo aspon NAC
Dlho trvajuce nakazy alebo vzdusne alergie vedu k poskodeniu plucneho tkamiva a teda k astme a COPD
Na virusy su rozne antiviralne. Pri malych detoch odporucam najma monolaurin a colostrum, samozrejme aj ine ako zinok selen jod, vitaminy C E D-3, probiotika a mikrovlakniny na ich vyzivu.



16

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

RNG vsetko popisane som skusala a syn nema nakazu v prinosovych dutinach. Mal robene vytery aj RTG a vsetko ok. A ani nadchu nejak nemava. Aj tie Eosinofili mal zvysene... Da sa podla teba nejako zvysit to IgA udietat ked ho ma 0,88 a norma bola od 1,10-2,24. Bere dlhodobo Imunoglukan ale aj tak ma IgA nizsie, takze pracuje imunoglukan na sliznicnej imunite ci nieco ine poradis. A dviha sa IgA u deti aj prekonanymi chorobami? Lebo aj tuto teoriu som citala ale zas na druhej strane skor lekar neodporucal aby som syna do skolky zaradila ze bude stale opakovane chory.  RNG nevies prosim ta ci pri astme dieta ma vzdy na prieduskach piskanie alebo ked je v klude tak aj dychanie je ciste. A co by si odporucil na regeneraciu dychacej sustavy, kedze ci uz alergia alebo astma je vlastne neinfekcny zapal. Cim to ukludnim a vyliecim? Tiez sa udavaju kasle pri refluxe, ale syn ma 5 rokov takze netusim ci ma alebo nema reflux, kedze priznaky sa uvadzaju roznorode.  A na ukludnenie a preliecenie zaludocnych stien co odporucas brat.
Este sa spytam na enzymy, pozerala somnejake co ma zarazilo je ze niektore su z aspergillus. Nie je to nebezpecne brat, kedze je to plesen? Dakujem za odpoved



17

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Kaslanie pri refluxe je z kyselin, co sa dostanu zo zaludka pri kvaseni do pazeraku a odtial do priedusiek. To znamena , ze dieta ma malo kyselin a tak mu v zaludku kvasi.
Imunoglukany sa daju zvysit BRANIM  colostra , ktorwe je bohate na imunoglukany.
Na regeneraciu plucneho tkaniva odporucam cordyceps, dospela davka je 2 az 5 gramov denne.
Protizapalove su curcuminoidy. dospela davka je 3 x 2 kapsule napr tohoto
http://eu.iherb.com/Jarrow-Formulas-Cur … Caps/49382
Neboj sa predavkovania.
Zapal zaludocnych stien je z nedostatku kyselin, ktore potom nepotlacia rozne mikroby, co sa dostavaju do nas neustale na surovych jedlach



18

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Len ja neviem nerozoznam to ci syn kasle z refluxu, asi len na sone to zistia...
Ked nasadim 5 rocnemu synovi Kolostrum na mesiac tak to IgA sa mu zvysi a po dobrati mu to opat klesne alebo efekt vydrzi dlhsie?
Na regeneraciu pluc odporucas Cordyceps a to odporucas aj na regeneraciu celej dychacej sustavy od nosohltanu az po pluca?  Ci tam treba enzymy nasadit. A na regeneraciu creva je co dobre?
Tie enzymy co su vyrabane z Aspergiluus tomu sa mam vyhnut? To je plesen, nie?
A co hovoris na tie zvysene Eosinofily 0,80 a horma bola do 0,30.  Dakujem:):)



19

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Uvidis. Ked je to z refluxu, tak nedaj dietatu s jedlom vodu, ale az 2-3 hodiny neskor. Tak mu nerozriedis kyseliny a v zaludku teda nemoze nastat kvasenie a hnitie, co vytlaci nasilne obsah zaludka do pazeraku.Ako pracuje cordyceps v celom tele ti povedat neviem, ale je to adaptogen, tj pomaha telu vseobecne, markantne ale na plucne tkamivo.
Creva potrebuju byt v prvom rade osadene probiotikami aspon na 90%, potom sa mozu zacat hojit a regenerovat. Takze kvalitne probiotika a zmes mikrovlaknin kazdy den, az kym sa to nenapravi. A mikrovlakniny odporucam brat kazdemu cely zivot.
Vytazok z bakterii a inych mikrobov nie su zive mikroby

Naposledy upravil: RNG (2015-11-16 06:23:44)



20

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Ok Rng, ten cordyceps vyskusam. A su tieto probiotika kvaitne-teda aj kyselinou odolne? Lebo pisu ze su nejak dvojito obalene  http://eu.iherb.com/California-Gold-Nut … Caps/64006 alebo mam radsej skusit tie healthy origins...
Spytam sa na Enzymy kedze mam v tom mierny chaos, ked si kupit bromelain a quercetin a tie tablety nie su odolne voci zaludocnym stavam, tak su mi viac menej na nic?  Ja chcem skusit nasadit enzymy ako aj sebe tak aj 5 rocnemu synovi, ale na to aby sme si posilnily imunitu a precistila som si telo. Ty odporucas serrapeptazu viac ako rastlinne enzymy_? Nasla som PROFIZYM http://www.profizym.sk/html/charakteristika.html  pisu ze to nie je z zo zvieracich enzymov asi ako stary Wobenzym ten ma pancreatin,  ale ci tento serazym je to zlozenie co ty odporucas tu serapeptazu?
Na Iherbe su produkty http://eu.iherb.com/Now-Foods-Super-Enz … lets/51070 alebo http://eu.iherb.com/Now-Foods-Plant-Enz … e-Caps/726 ten plant enzym je ako ten Profizym zo Slovenska? Len nie je odolny voci kyselinam.. neviem co vybrat a co je telu hlavne detskemu najblizsie. Dakujem



21

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Dvojite obalenie sa tam tyka baliacich materialov, probiotika samozrne su vybrane z tych co su kyselinovo viac odolne. Bromelain a quercitin sa nenicka kyselinami, takze nemusia byt entericky pokryvane. Profyzyme je zmes roznych enzymov z rastlin, nie pancreatin. Tieto su povacsine odolne na kyseliny. Profyzyne plus asi obsahuje aj pancreatin. Zialbohu skutocny obsah je tyycky na europske vyrobky neuvedeny, takze sa to neda z nicim porovnat. Jedno ale zdoraznuju, ze je tam serrazymes, co je rastlinna nahrada(vytazovane z plesne aspergillus niger) serrapaptazy, bez uvedenie kolko jednotiek to obsahuje
Nuz ja osobne doverujem len enzymom, kde su davky jednotlivych zloziek  presne uvedene Ja pouzivam bezne pancreatin, a serrapeptazu a samozrejme nattokinazu. Keby som chcel pouzivat drahsie a slabsie rastlinne zmesy, isiel buy som asi s touto
http://eu.iherb.com/Doctor-s-Best-Best- … ie-Caps/12
alebo este lepsie od firmy Enzymedica, ktora vyraba rozne enzymy na rozne ucely v tele. Ich enzym na mlieko je definitivne najlepsi.



22

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Takze ak tomu dobre rozumiem tak ten serrazymes v slovenskom Profyzime je serapeptaza co ty odporucas brat? A ta serapeptaza je vytazena z Aspergillus, co je plesen, je to bezpecne davat dietatu, nemoze sa ta plesen nejak rozsirit po tele? Lebo to ze je to vyrabane z plesne mi nahana obavu.
A tieto probiotika su odolne voci zaludocnym kyselinam? Odporusas ich po kvalitativnej stranke? http://eu.iherb.com/California-Gold-Nut … Caps/64006
Dakujem



23

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Serrazymes su enzyyi vyrobene z plesni,, ktore maju ciastocne podobne zlozenie, ako ma serrapaptaza Serrpapeptase sa este stale vyraba z hodvabnika.
Samozrejme ziadne enzymy vyrabane z bakterii, plesni, kvasnych mikrobov nemaju v sebe zive plesne alebo ine mikroby, takze nemozu nikomu urobit skodu.
Lekarska mafia vyuziva  poznatok, ze je to vyrobene z roznych mikrobov a tak s tym nahana strach pre ludi.
Na to probiotikum vyrobca uvadza , ze le tepelne aj kyselinovo pomerne velmi odolne, tj ked ich zoberies s jedlom a to ti rozriedi kyseliny, tak znacna cast tych probiotik to prezije a dostane sa do criev.

Naposledy upravil: RNG (2015-11-23 08:43:41)



24

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Takze ak chcem pre 5 rocne dieta enzymy na podporu imunity a na liecbu alergii a zacinajucej astmy, to je na liecenie dychacej sustavy tak mam kupit Serapeptazu alebo skor Pankreatin a ci tieto tablety maju byt entericky chranene + ci mam k tomu este dokupit bromelain a quercetin, ten teda nemusi byt entericky pokryty. A odporucas aj vymrazene aloe vera v pripade alergie a astmy?  Dakujem RNG:)



25

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Cim viac ucinnych doplnkov tym lepsie.
Aloe vera pracuje len velmi pomaly a dlhodobo. Vysledky sa ukazu az po niekolkych mesiacoch , ale su na cele telo a permanentne.



26

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Rng a pre dieta je vhodnejsi ten Pankreatim alebo Serapeptaza?  A Kortikoidy ako Flixotide a Prednison cim to mozem nahradit, je nieco prirodne? Ide o to ze moj 5 rocny syn sa rozkasle a kasle az pokym mu nedam tieto kortikoidy. Jasne ze mu to nechcem davat, ale nenasla som inu alternativu. U syna sa momentalne zistuje co mu tie kasle sposobuje,ci alergia alebo astma... dakujem



27

Re: astma-vraj z alergii- 8 rocne dieta

Pri alergiach a astme je serrapeptaza ucinnejsie.
Protizapalovych je hromada, odporucam najma curcumin
Kaslanie je z hlienov ktore treba odstanit aj s nakazami v nich, najma oreganovy olej tam pomaha.