51

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

Pri poskodenych nervoch virusami(nervove zapaly ako napr sedaci nerv) odporucam brat kratkodovo  az 1,5 gramu DHA, ale inac ti 2 tie kapsule stacia. Predavkovania sa nemusis bat, to zacina az od 35 gramov omega 3 olejov brane neprestajne dlhu dobu.
Nervovy a klbovy zapal, co som mal pred 3 tyzdnami som potlacil za 4 dni a potom som zjedol postupne  za 10 dni 2 konzervy trescej pecene v trescom oleji (300 gramov kazda norsky vyrobok) a uz po par dnoch nebolo po tom zapale a bolestiach ani stopy. takze oplati sa pouzivat masove davky doplnkov na dosiahnutie rychlych vysledkov.
Naviac trescia pecen je mnam!, takze taketo liecenie zboznujem.
Obsah konzervy som nalial do taniera s ovsennymi vlockami a tak to posrupne po lyziciach jedol, aby mi to nahodou neuskodilo, kedze privela olejov s vyoperovanym zlcnikom asi nie je dobre.
Samozrejme som to drzal v chladnicke tych 4-5 dni, co mi to trvalo zjest.



52

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

Aha. Takze mozem brat aj 1 pl denne?. To by mi malo dat 2096 mg omega 3 a 968 mg dha. Ak dobre ratam.



53

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

Kludne. Aj 2 x 1 pl lyzicu.. Tolko clovek vie stravit a absorbovat bez problemov. A cim viac DHA mas v tele, tym sa ti rychlejsie hoja posdkodene nervove obaly=myelin. Ja som si to dal na ovsenne vlocky, aby ma to neprehnalo. Viacej oleja totiz moze podrazdit crevo. Tak sa to uvolnuje postupne, tak ako je to telo schopne absorbovat.



54

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

Chapem. No ja mam asi tym padom s niecim problem lebo zjem tuku dost a aj vypijem a nikdy ma neprezenie. Ani po stave z kapusty.:)
Cim to moze byt? Nevies?



55

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

Zrejme tvoje creva toleruju to, co by vacsine vadilo



56

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

RNG napísal(a):

Tocenie hlavy, mravcanie a busenie srdca mozu byt vsetko priznaky tetanie. Aj ked mas dobru stravu, travenie a absorbciu, pri hormonalnych nerovnovahach mozes mat zle hospodarenie s mineralmi. Skus brat yam, az 200 mg diosgeninu.

zaujalo ma, čo píšete v citovanom. aj ja si naprávam trávenie už nejaký čas, napriek tomu mám stále výrazné problémy - také aké sa tu spomínajú, diagnostikovanú tetániu = problém s minerálmi, problém s komorovými extrasystolami a búšením srdca = problém s minerálmi...a zisťujem, že všetky tieto blbé stavy sú najhoršie v čase najviac rozkolísaných hormónov, tj okolo ovulácie a pred a cez menštruáciu, teda predpokladám u seba výrazne rozhádzané hormóny - čo v podstate po 10 rokoch, keď som bola buď tehotná alebo intenzívne dojčila asi nebude čudné... ale chcem sa spýtať na yam, či platí ako univerzálny na všetky základné hormóny, lebo nemám šajnu, ktorého mám aké hladiny...



57

Re: Poskodeny traviaci nervovo svalovy system

Nuz nemam krystalovu gulu, co by mi povedala, ake mas problemy s hormonami, ale mozes nejake doplnky vyskusat, ci by ti nepomohli.
Nedostatky mineralov si obvykle dosledok zlej stavy(malo zelenin)
zleho travenia(nedostatok kyselin a enzymov)
alebo poskodenych criev, na co radim brat mikrovlakniny a probiotika.
Ale moze to byt aj z nedostatku vitaminov D-3 a K-2,
alebo aj z rozkolisanych hormonalnyc hladin, kde telo straca dobre hospodarenie s mineralmi, co sa stava zenam napr pri prechode
A tam  yam je definitivne napomocny to zregulovat.