1

Téma: policosanol- od akého veku je vhodný

Dobrý deň, je policosanol vhodný pre 17 ročného teenagera (zvýšený celkový cholesterol 6,5) a triglyceridy. Ak ano, v akej koncentrácii a ktorý presne by ste mi odporučil, prípadne čo ešte k nemu- lecitín???  Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.



2

Re: policosanol- od akého veku je vhodný

Na policosanol nie je ziadne veko ve obmedzenie, le to len dost vzacny cukor(polyol) z listov culrovej trstiny, co ovplyvnuje tpriaznivo vorenie cholesterolov v peceni. Celkovy cholesterol je dost nepodstatne cislo, , ovela dolezitejsie je pomer medzi HDl a LDL.  Davka je okolo 40 mg denne, predavkovat sa prakticky neda.
Na znizenie LDL cholesterolu aj na ine ucely v tele je aj Red Yeast Rice, davka je 2 x 1 gram.

Aj tak su dnesne cholesterolove hladiny potlacene pod mieru uzitocnosti na hladiny uz pre telo skodlivu. Cholesteroly sui v tele totiz potrebne na hromadu roznych funkcii, od hormonov , na lepenie prasklin na cievach az po konstrukciu nervov.
Takze prinizko cholesteroly su znacne skodlive a to zialbohu dnes drviva vacsina lekarov s umytymi mozgami zo skol neberie do uvahy.

Zialbophu, to je vplyv farmacie na medicinu, znizit citania na tak nizke, ze vlastne z kazdeho vyrobia choreho a odoberatela liekov.