1

Téma: zapal žaludka a traviacej sustavy

Ahoj rng na endoskopii mi našli zapal a mierne krvacanie v žaludku daly mi lieky na potlačenie kyselini to je všetko....


ja sa chcem spýtat čo robiť viem že nieste odborník na potraviny ale neviete nejaky zoznam jedal ktore sa maju jest v pripade zapalov ? žaludka? (možno aj dvanastnika,alebo pažeraka(v minulosti som mal)

čo okrem toho radíte ako prírodne doplnky proti zapalom traviacej sustavy?

a ake čaje su dobré na traviacu sustavu dobrý by bol taký ktorí zmiernuje zapal alebo niečo take viem len o dumbieri ten si robievam ale niečo viac neni?


ešte sa chcem spýtat takto bokom že ktorí čaj je dobrý piť ked ma človek nábeh na cukrovku?? alebo preventivne ? nie je to premna.



2

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Mozno lieky proti kyselinam uruychlia hojenie, a mozno nie, lebo bez kyselin sa do zaludka nastahuju rozne mikroby, co zahojeniu zabrania. Osobne radim na to 4 x 1/4 deci koloidnej stirbornej vody na potlacenie mikrobov,zinkovre zluceniny ako napr PepZin GI, zivicu masticha,  adaptogen DGL 15 minut pted kazdym jedlom, aloe vera na pomoc hojeniu.
A co najskor po zahojeni si doplnat zaludocne kyseliny.
Inac endoskopia casto porani zaludok....A samozrejme vsetky vzorky brane/vydrapene  zo stien vytvoria casto zle hojace sa rany.
Protizapalove su napr serrapaptaza, curcuminoidy, boswelin a ciastocne aj dumbier.
Ale zapaly su sposobene alebo zamorenim ale najcastejsie roznymi skodlivymi mikrobami a co sa tyka zaludka tieto tam mozu byt len pri nedostatku kyselin.



3

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

no zahu som nikdy nepocitoval takže je to divne teda že je ten zapal, inak  vy hovoríte najčastejšie mikrobami?? na tie je dobre brat čo? a čo sa pod mikrobami mysli?? bakterie? alebo virusi?? čo na potlačenie týchto malých "sračiek" už mi prišli výsledky aj z magnetickej rezonancie a asi mam zapal stredneho ucha... ja som zamoreni nejakými škodlivinami čo mi sposobuju zapali... len neviem či bakterie či čo to je a čo na to funguje su aj antibiotika na ničenie mikrobov?? ak ano ake ??



4

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Mikrobov je velmi vela, takze kedze (pravdepodobe) nevies o aky mikrob ide, tak sa poisti uzivanim viacerych sirokospektralnych antimikrobialnych doplnkov. Tym mam na mysli, extrakt z olivovych listov, oreganovy olej, citricidal, potom univerzalny prostriedok berberine, ktory je okrem ineho aj na nakazy v traviacom systeme, potom silny protivirusovy chaparral, pripadne mozes este zakomponovat aj kolostrum. Pre istotu aj na nieco odmaskovanie ako je NAC a serrapeptaza.

Naposledy upravil: Pietro (2015-03-05 21:11:12)



5

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Detto. zpridsm este berberine, ten je casto ucinny aj na crevne aj urinarne infekcie.
A Monolaurim, co potlaca rozne bakterialne, mykoplazmicke, kvasne aj viralne infekcie.



6

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

RNG napísal(a):

Detto. zpridsm este berberine, ten je casto ucinny aj na crevne aj urinarne infekcie.
A Monolaurim, co potlaca rozne bakterialne, mykoplazmicke, kvasne aj viralne infekcie.

Vdaka RNG, ze si pripomenul ten berberine, chcel som ho vsunut (vid. 4. prispevok) sem: "potom univerzalny prostriedok berberine, ktory je okrem ineho aj na nakazy v traviacom systeme"

Ale nejako mi to vypadlo smile

Tak uz som to v tom prispevku doplnil smile

Naposledy upravil: Pietro (2015-03-05 21:20:27)



7

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Monolaurin, vlastne zmes roznych monoglyceridov sa vyrobi z kokosoveho oleja, co je zmes  triglyceridov  pridanim glycerinu a zvysenej teplotu asi 85stupnov celzia za dlhe hodiny.
Monoglyceridy odnimaju mastne kyseliny roznym mikrobom, cim ich znicia alebo odhalia ako napr mnohe virusy, ktore sa mastnymi kyselinami maskuju pred telesnou obranou.
Inac monolaurin je potravina a preto ucinne davky su az 3 x 5 gramov , absolutne telu neskodne ani dlhodobo brane.



8

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

takže mam si davat každý den kokosový olej aj? inak skušal som aj citricidal berberine extrakt z olivových listov, cat claws  asi v januari a stejnak mam zapal žaludka a podla noveho čo mi prišly výsledky z Magnetickej rezonancie mam aj zapal stredneho ucha.. čo to je potom za bakteriu ked uživam celkom dost toho lebo užival som + probiotika a ono mi to kludne spôsobuje zapaly v tele akoby sa nechumelilo? jak keby som sa ani o nič nepokusil divne (tým nechcem nič hovoriť o doplnkoch, len chcem poukazať že čo to za svnstvo vomne je.. napada niekoho niečo očo by mohlo ist ked "nič" na to nefunguje?



9

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Zapaly vznikaju najcastejsie z aktivity mikrobov alebo parazitov. Ale zapaly mozu sposobovat aj rozne zamorenia, takze odmorovanie je tu na mieste. Ale kedze sa telo mohlo zanasat aj dlhe roky, takze vycistit telo od tych skodivych splodin nie je mozne za niekolko dni alebo tyzdnov, ale moze to trvat aj niekolko mesiacov, hoci aj az niekolko rokov.

Inak niektore nakazy mozu byt dost tvrdohlave, takze vynicit je ich dost takze a zdlhave, pozri napriklad take chlamydie alebo mykoplazmy to su dost tvrdohlave potvory a vyliecit sa z nich trva aj viac nez jeden rok.
Takze tie antimikrobialne musis brat pravdepodobne dlhodobo.

Naposledy upravil: Pietro (2015-03-05 22:19:49)



10

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Zapal stredneho ucha sposobuju najma mikroby, co ziju z hlienov a v hlienoch a tie sa dostanu do stredneho ucha cez Eustachovu trubicu, z hrdla. V dutinach stredneho ucha sa mozu udrzat dlhe nesiace a velmi malo brane ustne je nane ucinne.  Ucinne na ne je kombinacia  serrapaptaza, NAC a najma oreganovy olej, aj to brane dlhodobo.
Zapal zaludka je z vonkajsich mikrobov, co dostavame neustale na surovych jedlach(ovocia, zeleniny...) co sa v zaludku udrzia pre nedostatok kyselin, ktore by ich inac zabili.

Rezonancne vysetrenia su casto mylne, tj na to by som sa prilis  nespoliehal Na zapaly by som skor bral zapalovy faktor z krvi(CRP)



11

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

ale zase uši ma bolievaly takže pravda to asi bude  no a existuju aj nejake antibiotika ktore ničia mikrobi a potlačuju zapali?


ešte chcem povedať na mykoplazmi,chlamydie a borelie som bol vyšetreni len raz som mal hranične chlamyidie ale už 2x som bol odvtedy a neboli zvyšene... take čo to može byt ??

mam spomalene hojenie ran,zapal v žaludku,v januari mi našli žlč v žaludku (može byt zapal z toho?) pravdepodobne aj zapal stredneho ucha, mavam často nádchy, pred 3 týždnami som mal slabu chrípku,mesiac som sa stravoval proti candide no nepocitoval som zlepšenie (tež som bral aj doplnky), tiež ma bolieva na žaludi čo bude zase asi nejaky možno zapal.. same zapaly a ja jem doplnky berem probiotika a ako by som ani nič nerobil mi to pripada a to som bral aj nac a serapeptasu, a dlhodobo brat doplnky si moc dovolit nemožem kedže nemam už moc penazi a rodina mi v tomto moc neverí.. oni by boli radšej keby mi daly asi lieky dokotry .. lenže teraz ani lieky nemožem lebo čakam na výsledky okrem ozzionu napotlačanie kyselin... a tiež mam helicobaktera pylori a v krvi na biochemii mi našli b. hominis  (mali sme mačku možno s nej)

čo robia doktory v pripade ked maju liečit zapal? vedia že zapal je ako vy hovorite z mikrobov  a davaju na ne aj lieky či len daju lieky na zapal ak su a dovidenia?

akymi vyšetreniami sa zistuju rôzne mirkobi,parazity proste všetko ochladom týchto malých hovan z prepačenim už ma seru... bol som na infekčnom no tam robily chmalydie,borelie a mykoplazmi žiadne parazity ani nič podobne.. kde sa to robi nejake komplexne vyšetrenie ?? a ako sa to vola?? na biochemii?

na HP je dobre koloidne striebro a čo ešte??
a na B. hominis e niečo dobre?

Naposledy upravil: menma1 (2015-03-06 11:25:52)



12

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

a ešte je dobre brat doplnky na tieto veci mam namysli citricidal,berberine atd.. ked budem mat niekedy v bliskej dobe nejake vyšetrenia na mikrobi alebo niečo take?  nebude to vadiť že proti nim budem bojovať?? nemožem dajak ovplivnit výsledok?



13

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Ak ti lekari nevedia co ti vlastne je a ani ti nemas sajnu z coho to moze byt a ak si este neskusal, tak vyskusaj protiparazitalnu kuru, je ju dostat aj od ceskej firmy JUKL, ale maju aj pobocku na Slovensku, takze nemusis cakat kym to pide z USA. A je to pravdepodobne presna kopia podla protokolu Dr. Huldy Clarkovej.
Najdes ju tu: http://www.jukl.sk/protiparazitalny-balicek/d-70717/

Naposledy upravil: Pietro (2015-03-06 13:11:24)



14

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

skušal som to bohužial sad  je možne vyvolat zapal z psychiky? strachu alebo depresii?? inak kôli čomu sa dostava zlč do žaludku ?? čo to zapričini? tu poruchu  no mam vyšetrene mykoplazmy,chlamydie,borelie atd.. a niič nenašli protiparazitovu kuru som skušal tiež a tiež dietu proti kandide nič nepomohlo..  našli mi len helicobakter a b.homnis,  mam lahku skoliozu take problemy nemožu byt z toho? tiež bolesti kosti najmä na  nohach vrzgaju mi a pukaju čo samozrejme aj boli v kolenach a panvovej oblasti  čo skúsit?? včera som zase mal citricidal a zase hnačka hlavne že chlamydie,mykoplazmi a borelie vyšetrene nechapem to



15

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Zlc je vytlacena z dvanastorniku plynami. Plyny sa tvria mikrobami,, ktore mali zaludocne kyseliny potlacit
Takze sme znova pri traveni, co je vec dostatku kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik.
Pre to mas aj zlu absorbciu mineralov a problemy s kostami a slabu imunitu.
Zle travenie a absorbcia po case vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov



16

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

no a absorciu a zle travenie napravit enzymami,mikrovlakninov,probiotikami a kyselinami ale ja nechapem prečo ked si dam kyselinový doplnok tak mam ponom zahu.. to znamena že mam normalne množstvo kyselini nie? a ak ano tak ako sa tie mirkoby mohli dostat do tela aby sposobily tie plyni ktore sposobuju tu žlč ktora možno sposobila zapal?? 

inak chcem sa spýtat na nejake potraviny ktore su antimikrobialne,viralne ktore su normalne aj v bežných obchodoch mam na mysli hocijake ovocia,orechy oleje neviem čo ešte to len pre príklad lebo okrem kokosoveho oleja ma nič nenapada



17

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Este raz: zaha je sposobena tym, ze sa kvasenim plynu a peny zaludka nasilne prebojuju do pazeraka, kde palia. A kvasenie moze nastat len pri NEDOSTATKU kyselin. Kyselinu totiz zabiju prakticky vsetky mikroby v zaludku, za predpokladu, ze ich mas DOST.
Bezne v potravinach sa malokedy nachadzaju antimikrobilane a antiviralne latky v dostatocnom mnozstve, pre to sui na trhu rozne extrakty, z bylin a rastlin, co bezne clovek neje.



18

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

no ja som videl na nete test že ked si človek da na lačno kyselinu a začne mat zahu tak jej ma dosť... ked nema zahu ma jej malo ja som zahu mal tak mi nejde dohlavy potom no...

inak dal som si cat claws  a mam potom taky zeleno žltý moč je to následkom nejakej bakterie? ak ano je to nejaka konkrétna napriklad e-coli?  alebo je to normalne pri užívani ?

a ešte ked mam teda ten zápal mam užívať kyselinu či nie?

Naposledy upravil: menma1 (2015-03-08 14:03:25)



19

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Na nete je vselico, nie len pravda. Samozrejme privela kyseliny do prazdneho zaludka nie je dobre pravdepodobne, ale nemoze vyvolat palu. Pala je ked sa kysly obsah zaludka dostane do pazeraku. A to sa stane prakticky len vtedy, kde v zaludku kvasi a hnije a plyny nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom. Inac bolest podobna pale moze byt aj zo zapalu zxaludfka, co je obvykle tiez sposobeny nedostatkom kyselin, alebo z refluxu zlce do zaludka, za cim je alebo nedostatok kyselin, alebo mikrovlaknin.
Ked beries doplnky, mozes mat z roznych zafarbeny moc.



20

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Starolal je vakcina, kde do vas nastepia alergeny aby vyvolali alergicke reakcie s nazorom, ze sa pomaly ale iste telo na tie alergeny zariadi. Samozrejme to nemusi platit pre kazdeho a mnohi mozu skoncit len s o tolko viac zamorenym telom.
http://www.drraymann.sk/sk/potanko-staloral
http://www.zdravie.sk/forum/994342/stal … ce-ucinky/
Ja osobne na vzdusne alergie odporucam brat quercitin, bromelain a pripadne aj niektore ine enzymy, ktore vedia ocistit telo od alergenov.



21

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

1. Dobrý deň, prepáčte že znova otváram tému ale už 2-3 deň ma trápi bolesť nad pupkom asi 5-7 cm, po stlačení.. akýsi tlak a bolí to bolievalo ma to častejšie ale asi 3 deň cítim že som oslabení od žalúdka.. akási slabosť.. únava.. na záchode už 2 deň som mal stolicu oranžovej farby skorej aj do červena ale nie veľmi, užívam aj probiotiká,vlákninu, kyseliny a enzýmy no mam dojem že mam krv v žalúdku alebo krvácanie niekde no neviem z čoho by to malo byť..??

mňa napadla len jedna tória no možno je to somarina tak ma opravte ak si myslím zle. Mam reflux žlče to som už písal malo kyselín atď... žeby to ta krv bola z podráždeného pažeráka alebo to není možné?

2. Ďalej už keď píšem sa chcem spýtať na ten prípavok CMO na kosti da sa kúpiť niekde aj na slovenských, českých online obchodoch?? neviem to vôbec nájsť poprosím o link na to CMO ak sa dá..

3. Jedna paní mi hovorila že na kosti je dobrý makový olej ja som jej povedal že mi často pukajú kosti atď oplatí sa to kúpiť ?

4. Ak je to krv v žaludku z toho pažeraka alebo niekde odital čo by som mal podla vás robiť ?? aby som sa tomu vyhol ?

5. ˇAko zvýšit absorciu čriev?  stačia na to kyseliny a enzymy?

Naposledy upravil: menma1 (2015-07-06 13:29:37)



22

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

toho helicobactera ste už preliečovali niečím? Je dosť možné, že za všetkým môže byť táto baktéria



23

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Zlc rozklada zaludocny maz tj po case ti kyseliny mozu rozozrat steny zaluidka a vytvorot vredy.  Je dost jednoduchy test na krv v stolici
Krv z pazeraka a zaludka sa obvykle ukaze ako cierne zafarbenie stolice.
Na zahojenie zaludka je dobre brat DGL pred kazdym jedlom, na potlacenie helikobaktera a inych mikrobov cv aludku by som odporucil najma koloidnu striebornu vodu, pokila sa zaludok nezahoji a potom brat doplnky kyselin, aby sa to nevratilo spat.
Na reflux zlce treba brat extra mikrovlakniny
2. CMO na Slocensku nedostanes, iherb ho ma napr
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Tr … l&ic=1
3. zialbohu toto je ciste Slovensky mytus obiehajuci tam,
Mak ma vysoky obsah vapnika, ale makovy olej nema ZIADNY vapnik
4. z pazeraka by bola natravena krv , tj cierna v stolici.
5. ked je telo dobre roz;ozene kyselinami a enzymami, tak sa dobre aj absorbuje. Usadeniny na stenach criev, co znizuju plochu absorbcie treba odstranit kazdodennym branim zmesi mikrovlaknin.
V tych usadeninach sa nachadzaju aj premnozene rozne mikroby, co vyrabaju v tele toxiny a karcinogeny. Takze brat mikrovlakniny odporucam kazdodenne a kazdemu, bez vynimky. Cistia creva, absorbju toxiny, podporuju spravny posuv  stolice(aby sa ti zlc nevracala do zaludka...), a zivia nase uzitocne probiotika



24

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

V prvom rade ďakujem.

1. Helicobaktera mam preliečeneho ked mi brali vzorku tak som ho už nemal.

2. 

RNG napísal(a):

Zlc rozklada zaludocny maz tj po case ti kyseliny mozu rozozrat steny zaluidka a vytvorot vredy.  Je dost jednoduchy test na krv v stolici

Ten test sa robí ako??

3. Už dlhšie berem kyseliny no mam dojem že stále mám po jedle reflux.. napriklad pred 2 hodniami som dnes jedol fazulovu polievku dal som si 1 tabletku tejto kyseliny
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Beta … l&ic=8

no stále priklad čo sa mi dnes stalo ležal som na posteli a trebalo mi grg vytlačit tak mi až do hrtana dobre že nie jedlo alebo žlč (bolo to pálivo kyslé) nevyšla do ust..  čo to je?? a ako to napravit??   to je žlč?  alebo stále to je mal kyselín?? není to kvôli niečomu inemu napriklad enzýmom alebo čo?

3. Oplatí sa jedávat pancreatinín konkretne mam momentalne tento ešte http://www.iherb.com/Twinlab-Pancreatin … l&ic=1

alebo stačia iba tieto enzými?  momentálne mam tieto  http://www.swansonvitamins.com/swanson- … s-180-tabs  ??

4. žial DGL mi už dochádza a nemám moc penazí kedže mam len 19. rokov není nejaka alternativa ktora je na slovensku za priatelnu cenu??



25

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

menma1, čím a akými dávkami za ako dlho si vyliečil toho helicobactera? Dík za odpoveď

Naposledy upravil: janikjanik1974 (2015-07-08 18:45:03)



26

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Nuz jedna kapsula na doplnenie kyselin nemusi byt dost. Ja napr musim brat az 3 s jedlom dokonca az 4 niekedy. Ten swansonov enzym je entericky pokryty, tj nepracuje v zaludku ale az v alkalickych  crevach .
Takze na travenie pozri skor na tieto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=2
4. neviem  Ja pouzivam obcas tento, co ma prijemnu cokoladovu chut
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … l&ic=2



27

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

no skusim dačo poriešit toho helicobaktera som preliečil pravdepodobne  prírodnimy doplnkamy kedže lieky proti nemu som nejedol vôbec ale doktor mi ich daval.. užival som a mal som aj dietu proti candide takže tam som mohol toho helicobaktera preliečit užival som citricidal,serapeptase,nac,mačaci pazur,olive leaf extrakt.. kolidne striebro a dietu proti kvasinkam + probiotika a mirkrovlaknina

rng takže ten reflux zmizne na 100 % ak budem doplnat dostatočne množstvo kyselin?? takže nebudem mat v bruchu žiadne tlaky a pri grgnutí sa mi nevrati do hrtanu zvyšky jedla? ak to mam takto chápat?

existuju nejake potraviny pri refluxe ktore by som mal uprednostniť? alebo niečo na celkovo zvyšenie kyseliny niečo ako horec a zlepšenie travenia celkovo?

ďakujem



28

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Nuz ja ten reflux riesim uspesne kyselinami a enzymami  osobne
. A tiez cely traviaci proces a dokonca aj probioticku floru v crevach mi to ochranuje pred invaziou neziaducich mikrobov cez nekysly zaludok. takze to,. co ma trapilo vyse 30 rokov mam viacmenej vyriesene, hoci v poslednom vyse rpoku sa mi potreba doplnania kyselin podstatne zvysila s 1 az 2 kapsul s jedlom az na 3 dokonca niekedy 4
.Ale stale dufam, pri trochu stastia, ze cast tych poskodenych parietalnych buniek v zaludku virusami sa mi predsa len aspon ciastocne zregeneruje.Sanca v mojom veku je sice mala, ale nie nulova.

Naposledy upravil: RNG (2015-07-09 06:14:36)



29

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

menma1 dík za odpoveď. Pociťoval si v žalúdku alebo priamo pod rebrami aj nejake pichanie?
Urob si čaj z puškvorca a pi 2-3 glgy pred a po jedle. Naštartuje ti to prirodzenú tvorbu kyselín. Ja som mal tiež tlaky na bruchu a netrávilo mi, jedlo mi dlho stálo v žalúdku, tak som skúsil prejsť na delenú stravu a momentálne pociťujem len občasné pichanie po jedle.

Naposledy upravil: janikjanik1974 (2015-07-09 08:00:51)



30

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Puskvorec/calamus je tradicna medicina na zaludok, zialbohu kedze ma postranne ucinky, tak sa od nej doplnkovy priemysel viacmenej distancuje.
http://www.webmd.com/vitamins-supplemen … me=calamus
To, ze iba 3 druhy maju tie skolive latky a ze je jeden druh bez nich, to zialbohu zneuziva farmacia na to, aby ich ociernila vsetky a doplnkovy priemysel nechce riskovat prenasledovanie, v pripade omylu, co sa vzdy moze stat.
Nakoniec je v prirode statisice bezpecnych rastlin, netreba sa sdustredit na kontraverzne/pochybne.



31

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

ďakujem za rady obaja ja som aj hladal niečo na čo prirodzene zvýši kyslinu v žaludku niečo ako horec alebo rumanček čaj takže ďakujem
čo sa týka pichania v rebrach ano občas som to mal ale nejak extra som to neriešil a nebolo to nijak výrazne skorej na lavej strane rebier

RNG ten link pozriem to je  ten čaj puškvorec? určite skúsim
inak dnes som bol preč a nemal som kyslinu a hned som citíl že ju nemam ked som zjedol kolač proste som to cítíl je to pravda teda.. len ma štve tie "tlaky" v bruchu lahnem si na bruchoa  vytlačim aj jedlo von.. to bude asi ten reflux a pažerak, možno by bola dobra aj operacia toho pažeraka či? ked sa mi to vobec neuzaviera. jedlo mavam až v hrtane hlavne ked si zatlačim na brucho alebo mi treba grgnut taks a to jedlo "vysunie" von

je dobre sa odkyslovať ked si doplnam kyseliny?? myslim že rano sa odkyslim a hodinu a pol nebudem jest a potom si dam kyselinu?



32

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa uzaviera na signal dostatku kyselin v zaludku. Inac je otvoreny alebo len slabo privrety.



33

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

dobre ďakujem a ked je to poškodene zo stresu tak sa tiež priviera na dostatk kyselin?

2.  prečo teraz ked som jedol tak už popri jedený citim palavu alebo záhu či čo to je?

3 a ten puškorec vy hovoríte že ma aj vedlajšie účinky ale že jeden nemá da sa to kúpiť na slovenských stránkach? ten bez tých vedlajších učinkov?

4.  Asi blbá otázka no spýtam sa, existujú potraviny čo pomahajú na pažerák?? myslím celkovo ako napríklad jod pomáha štýtnej žlaze
či su nejake vitaminy mineráli alebo spominané potraviny čo pomahaju pažeraku napríklad v tom uzávere alebo pri podraždení atd..?? niečo ako DLG a Aloe lenže dačo domáce zo slovenska za priatelnu cenu žeby som to kupoval vo velkom ďakujem to je všetko prajem pekný den

Naposledy upravil: menma1 (2015-07-13 15:36:15)



34

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Stres moze sposobit vselico, mozno aj nedovierane toho uzaveru
2. neviem. Aj ten uzaver sa neuzavrie okamzite.
3. neviem, aky na Slovensku predavaju.
DGL pomoze,to je upravena sladovka hladkoploda, co rastie aj na Slovensku, zato ze z nej nevyrabaju na Slovensku ten extrakt pod menom DGL neznamena, ze to nie je domaca rastlina. A rozhodne si nemyslim ze je draha
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … l&ic=2
Takze keby si pouzil 2 x denne 2 tablety pred jedlom , pozuvat, tak ta to stoji denne 50 centov, zhruba.
aloe vera je tiez hojive



35

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

Na ten Puškvorec pozri  www.zdraviezbozejlekarne.sk
a www.predajbylin.sk
Ja ho pijem už asi mesiac (+doplnky podla RNG) a zatiaľ žiadne vedľajšie škodlivé účinky nebadám.



36

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

OK. dufam, ze je to ten druh puskvorca, co nema v sebe skodlive latky. Ale ludia tredicne si robili caje aj z bylin, co maju aj skodlive postranne ucinky, len doplnkovy priemysel, co robi ovela silnejsie vytazky, nez len caje  sa takym musi vyhybat



37

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

dobre diky za všetko

ešte sa chcem spýtat mamina ma už asi 5 den hnačky občas unavu a bolelo ju už brucho ona hovorí že niekedy ma hnačku a niekedy nie neviete čo by jej mohlo byt?



38

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

NuZ moze to byt potravinova nakaza, ale moze to byt aj dosledok zhorseneho travenia. Tj kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a kvalitne probiotika.
Rychle zastavenie hnaciek je mozne branim zmesi psylia a colostra, polievkova lyzica z kazdeho,rozmiesat vo vode a rychlo vypit, kym nezhustne a po hodine 2 kapsule  probiotika, toto opakovat kazdych 8 hodin az do zastavenia hnacky.



39

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

dobre diky  skusim smile



40

Re: zapal žaludka a traviacej sustavy

OK