1

Téma: petechie

dobry den, prosim pomozte mi.
asi pred 3tyzdnami som si vsimla na rukach bodky miniaturne asi 0,5mm.na ramenach, predlakti asi 30.
bola som s tym na koznom, kde mi potvrdil ze su to petechie, odporucil mi brat ascorutin a poslal ma k obvodnemu aby mi spravili odber krvi na trombocyty, a nejake dalsie udaje, boli to nejake 3pismenove skratky {nerozumiem tomu presne} a moc-sedimentaciu.
krv aj moc su v poriadku.
prosim ako sa toho zbavit???nikdy som to nemala.
v poslednom obdobi som si vsimla aj presvitajuce zilky an zatazovych miestach-pod clenkami a vzadu oproti kolenu ako sa tvoria krcove zily niektorym ludom, moze to mat suvis??
moment mam dost narocne obdobie, mam 2 malicke deti, napadlo ma aj pretazenie ruk {nosenie deti}
napadlo ma aj ze som nedavno brala biseptol. vyhladala som si na nete prib. letak, su tam petechie spomenute ale len velmi velmi zriedkave.
obvodak hovori ze je to nejaka alergia asi ze som nieco zjedla, co je podla mna blbost, neviem o ziadnych alergiach na ptoraviny ani lieky.
som z toho uplne na nervy z v strese.;-{
ascorutin beriem asi 10dni 3krat 1, ale nejake ucinky nevidim zatial.
dakujem za pomoc
zuzka, 28r, okres puchov

2

Re: petechie

Nuz petechije maju plno povodov, su8 caste ako reakcia na mnohe chemicke lieky.
Odporucam precistenie tela, pecene, a hodne vitaminov C(3 gramy) a E(400 IU), samozrejme C beries s bioflavonoidmi,rutin je ok, ale hesperidin a najma diosmin  su na cievy lepsie, davke okolo 2 gramov dokopy.

3

dakujem za radu!
bola som to dat pozriet este inej koznej a to tvrdi, ze nie petechie, ale ze su to drobnucke angiomy-cervene bodky.
pripadala som si trochu ako hysterka, ona to povazovala za banalitu, ze to ma kazdy aj ona.no neviem podla mna to kazdy nema.vraj sa to zacne tvorit okolo 30tky, aj sa zvacsuju a vystupia co ma teda moc nepotesilo a vraj tie co mam mi uz nezmiznu.tvrdi ze je to len esteticky problem.

4

Nuz neviem, nech to nazves akokolvek su to drobne vlasocnice, ktorym sa pretrehli miestne steny.
A na cievy(metlicky, krcove zily...) su dobre zvrchu kremy s vitaminom K-1, tiez escinom.
A neviem o tom, ze by sa to nedalo reverznut/odstranit