1

Téma: Zápal močových ciest a B12

Dobrý deň, mávam opakujúce problémy so zápalom močových ciest (asi ako väčšina žien) niekedy každý mesiac, niekedy dlhší čas nemám, ale stále sa to vracia. Chcela som pribrať, pretože na môj vek 21 mám príliš malú telesnú hmotnosť. A tak som išla ku svojej obvodnej lekárka a požiadala som ju o B12 v injekciách, predpísala mi síce len 5 vakcín, ale myslím, že mi na nejaký čas pomohli. Asi 3 mesiace sa zápal močových ciest nevyskytol. Môže to mať spolu nejaký súvis ? Alebo sa mi len posilnila imunita ? ĎAKUJEM veľmi pekne za odpoveď smile



2

Re: Zápal močových ciest a B12

Mnozstvo zivin a vitaminov posilnuje imunitu. Aj B-12, ktory sa podiela napr na tvorbe cervenych krviniek. A nepotrebujes nan injekcie, dnes je ovela pohodlnejsie ho brat ako doplnok vo forme minitabletioek pod jazyk/sublingual B-12
Mozno mas poskodene travenie a absorbciu, lebo normalne sa vytvara v crevach cinnostou probiotik dostatok B-12 a ked sa nevytvara, znamena ze mas zlu probioticku floru, co moze byt dosledok nedostatku kyselin alebo enzymov, a tiez mikrovlaknin. Zialbohu, dnes si musime doplnat a "pepeckovat" probiotika,. lebo pri nasej cistote a sterilite ich z pody nedostaneme dost. Naviac ani v pode ich dnes aj tak  nie je dost, lebo chemicke hnojenie ich nici.



3

Re: Zápal močových ciest a B12

A myslíte si, že môžem brať tieto kyseliny: Beatainhcl a pancreatin.....našla som ich na vašej stránke na iherbe......aby sa mi viac vstrebávali živiny a vitamíny. Teoreticky by mi to mohlo pomôcť na močové cesty, nie ?......Môže to byť aj jedna z ciest ako pribrať ??.....:)



4

Re: Zápal močových ciest a B12

Betaimn HCl ti dava zaludocnu kyselinu, pancreatin tio dava zmes pancreatickych enzymov. Nema to nic s mocovymi cestami ale len s travenim a absorbciou zivin. Defnitivne viac absorbovanych materialov a zivin ti moze pomoct nabrat vahu a pomoct na riesenie roznycy zdravotnych problemov a regeneracie.



5

Re: Zápal močových ciest a B12

Rozumiem. Práve beriem pivovarské kvasnice, snažím sa minimálne 6,8 tabliet denne po jedle a chutí mi z toho jesť a hlavne to obsahuje B12. Dnes som si kúpila nejaké s pupalkovým olejom tak ich vyskúšam, je ho tam síce len 250 mg k 2570 mg kvasníc. Chcela by som tiež vyskúšať aj kyseliny alebo enzýmy. Sú nejaké ktoré by ste mi mohli odporučiť z vašej osobnej skúsenosti ?......rada prijmem vašu radu.....:) ďakujem pekne za odpoveď aj za tie predchádzajúce....:)



6

Re: Zápal močových ciest a B12

Na znackach nezalezi len na obsahu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- … l&ic=2
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3



7

Re: Zápal močových ciest a B12

Pan RNG jedna prosba - pred 11 dnami som dostala zapal moc.ciest. kedze som v ten den cestovala mimo SK tak som si nabrala aspon svoju pohotovostnu lekarnicku. uzivala som D-manosu cukor,oregano,probiotika,som na proticandidovej diete,vitamin C. po par dnoch to preislo. no pre istotu som si nasadila NAC,extrakt z oliv.listov, brusnicove kapsule - kedze tu D-manosu nedostat, vitamin C, spirulina. Zinok,selen,D3 uzivam stale. no pocit palenia sa mi vcera opat vratil a dokonca som v moči zbadala take male biele čiastočky a boli tam aj par krvave. myslite, ze to NAC,oliv.listy a vit C mohli opať niečo spustit? dakujem krasne.



8

Re: Zápal močových ciest a B12

Antimikrobialne prostriedky nemozu nic spustit.
Mas to nedoliecene a je to najpravdepodobnejsie nejaka kvasna infekcia, ale moze to byt aj nejaky vodny  parazit