1

Téma: Molekulárny vodík

Dobrý deň pán RNG! Aký máte prosím názor na molekulárny vodík (Recovery with HydroFX) od firmy Sevenpoint2? http://www.sevenpoint2.cz/sk/molekularny-vodik/
Ďakujem.



2

Re: Molekulárny vodík

Nuz je jasne, ze vodik je antioxidant a rozpusta sa vo vode na kationy, tj je alkalizator, alebo aspon neutralizator., lebo sa viace na kyslik a ine volne rqdikaly v tele.
Zialbohu moje lekarske zdroje sa o tom este nezmienili a vobec ako na to a aka je ucinnost pri roznych chorobach je mi nezname. Na internete, kedze moje lekarske zdroje sa k tomu nevyjadrili, som nasiel prakticky len japonsky a rusky vyskum okolo toho.
Takze ako konzervativny clovek zatial vyckavam, co sa z toho vyvinie.
Na trhu sice je uz vyrobok, kde tabletky po rozpusteni vyrobia vodik z alkalii, ale pokilal nevidim od lekarov, ktorym doverujem odporucenie na to, tak to asi nepouzijem, hoci to vyzera velmi slubne.
Je to prilis nove a chemia  a velmi rozdielne od tradicnych latok pouzivanych na bezne doplnky.
http://www.sevenpoint2.com/recovery.html



3

Re: Molekulárny vodík

Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď. Ja som už tento prípravok na sebe skúšala, nakoľko mám problém s atopickým ekzémom a môžem povedať, že som badala pozitívne zmeny na mojej pokožke. S ďalším balením tabletiek som však opatrná, keďže i mne chýba viac informácií o molekulárnom vodíku ako takom.
Ak budete mať nejaké informácie z Vašich lekárskych zdrojov, budem Vám veľmi povďačná, keď sa s nimi so mnou podelíte. Pekný deň a všetko dobré v novom roku!!



4

Re: Molekulárny vodík

Aj ja som hrozne na to zvedavy. Vodu nasytenu vodikom  totiz pre mna vyrobit nie je problem, miesto brania tabletiek, co pomocou alkalizatorov ten vodik produkuju



5

Re: Molekulárny vodík

Akú chémiu obsiahnutú v molekulárnom vodíku Sevenpoint2 máte na mysli, pán RNG?



6

Re: Molekulárny vodík

Nuz tam neberies len cisty vodik, ale chemikalie, co reaguju medzi sebou a tak produkuju vodik.



7

Re: Molekulárny vodík

Netušila som. Aj mi viete povedať aké?



8

Re: Molekulárny vodík

Neuvadzaju ich takze neviem,.



9

Re: Molekulárny vodík

Na internete som našla zloženie: 1 tablet = Calcium 46 mg, Magnesium 40 mg.  Ďalej ingredients: Calcium Phosphate, Microcrystalline Cellulose, Magnesium-Magnesium Carbonate, Magnesium Stearate, Silicon Dioxide.
Takže v preklade:
Fosforečnan vápenatý - vyrába sa synteticky.
Mikrokryštalická celulóza - tá je ok.
Uhličitan horečnatý - tiež viac-menej ok.
Horečnatá soľ - živočíšny pôvod, dočítala som sa, že sa často vyrába prostredníctvom genetickej modifikácie, ale inak taktiež viac-menej ok.
Oxid kremičitý - tiež ok.
Z celého mi teda vyplýva, že jedine Fosforečnan vápenatý sa mi v zložení nepáči, nakoľko môže blokovať vstrebávanie vápnika v tele. (na webe píšu, že môže obmedziť aj príjem horčíka a železa, a zapríčiniť alergické reakcie.) Možno práve preto do tohto výrobku pridávajú aj samotný Calcium. Či si to zle vysvetľujem? smile



10

Re: Molekulárny vodík

Nuz ako chemikovi mi je nejasne, ktore z tych uvedenych vyrabaju reakciou volny vodik.
Co sa tyka forforecnanu vapenateho, ten ti rozhodne v tych malych mnozstvach nemoze uskodit, kedze telo samoztne ma niekolko kilogramov kosti, kde zakladny material je fosforecnan vapenaty.
Co vselico sa na webe pise.....