1

Téma: Dvojrocne problemy s palenim gastra a jazyka.

Ahoj rng pisem ti za moju kamaratku ktorej bola diagnostikovana borelia chlamydie mykopl aj herpes virusy testy mala robene v augsburgu v nemecku.Na zaciatku jej symptomov bolo take zvlastne palenie v gastre na gastroetr.nemala ziadne zmeny v gastre a ph metria jej nepreukazala reflux okrem toho mavala zvysene teploty tvorba aft ustnej dutine bolest trojkl.nervov obcas bolest bedr.klbu.Bola 9.mes na atb liecbe vsetky symptomy jej odisli az nato gastro opet bola na hadici ziadne zmeny ani zapalove zmeny nema ,ale sa jej okrem takeho zvlastneho palenia pridruzila kyslost jazyka po vsetkom co zje aj pije a palenie zaludka obcas tlaky v bruchu a plynatost...skusala hlc betain ale nepomahal pali ju to nadalej tak isto skusala helicid a tiez pali dokonca ma kysle sliny a citi ze sa jej zubna sklovina nici...stolicu ma v poriadku 2.krat denne.Doktor gastroentrolog si mysli ze to ma zasiahnute nervy z borelii....Takze skusala aj hcl betain nepomahal skusala helicid nepomahal dava si teraz aloe veru ...trakt ma bez vredov polypov je cisty nezapaleny.Napriek tomu ze doktor tvrdi ze to je napadnuty nerv.system si objednala kolidne striebro a nafslej uzivat bude aloe veru...Prosim ta co by si jej mohol poradit na to palenie v zaludku a kyslost v ustnej dutine?Dakujeme.

2

Re: Dvojrocne problemy s palenim gastra a jazyka.

"Palenie v zaludku" moze byt defakto z nedostatku kyselin, kde sa jej premnozili rozne mikroby v zaludku a sposobuju zapal zaludka. A samozrejme kvasenie, a hnitie, tj plynnatost celkove.
Ked bola v Nemecku alebo este stale je, tak tam je moznost odmerat aj skutocnu hladinu kyselin a ich tvorenia metodou Heidelbergovej kapsule.
A potom na zaklade toho si asi bude muset doplnat kyseliny a enzymy, samozrejme aj mikrovlakniny a probiotika.
Dnes , hlavne po roznych viralnych utokov ma hromada ludi malu alebo ziadnu tvorbu kyselin, vcitane mna a mojej zeny, takze si musime s kazdym jedlom doplnat kyseliny, kedysi mi stacila jedna kapsula Betainu HCl s pepsinom(625 mg) dnes beriem 2 az 3 podla velkosti jedla a s jedlom sa snazim nepit, az neskor po 2-3 hodinach pijem a to hojne.

Co sa tyka boreliozy a chlamidii, tie treba potlacit co najskor, lebo nielenze samotne skodia, ale podstatne znizuju imunitu a teda rozne mikroby, co inac telo vie hladko porazit  sa premnozia a sposobia rozne choroby.Pozri na temy
http://rng.nazory.eu/rubriky/ch/chlamydie
http://rng.nazory.eu/rubriky/b/borelioza
Liecenie atb je casto nedostatocne ucinne, naviac atb maju plno skodlivych postrannych ucinkov, najma pri dlhom pouzivani sa nazbieraju a jeden z najhorsich , co sa ani neuvadza, je znicenie crevnej probiotickej flory, ktora inac vie produkovat az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje. Takze atb telo doslova odzbroja v boji proti mnohym mikrobom,. ktore su takto vlastne podporene.

Na regeneraciu zaludocnych stien je dobre pred jedlom 15 minut pozut 2 tabletky adaptogenu DGL.

3

Dobry den dakujem vam za vasu odpoved.Chcel by sme sa este spytat kamaratka si dala mastiha chios a mala hned na nu reakciu palenie zaludka ale velmi silne az krce v bruchu ktore jej preslo po pol hodine.Je to mozne z nedostatku kyselin v zaludku?Stale nemoze pochopit ze ked ma kyseliny v ustach ze ma malo kyselin a nie prebytok.Dakujeme Vam.

4

Neviem, odkilal sa jej beru kyseliny v ustach, ked nepises nic o natlacani jedla do pazeraku a ust. Slinne zlazy neprodukuju vacsie mnozstva kyselin
Ked mas dostatok kyselin v zaludku, tak ked zoberies pol lyzicky sody bikarbony(2 gramy), tak by si mal vygrgat v priebehu par minut pol litra CO2. To je sice nie velmi presny test, ale to moze urobit doma kazdy, co ma pochybnosti okolo kyselin.
Masticha potlaca helikobakter, a mozno teda mala Herxheimerovu reakciu, tj ze jej masticha vyhubila tolko mikrobov, ze pri ich rozpade sa uvolnilo privela toxickych latok a to sposobilo kratkodobe zapal zaludka.