1

Téma: Info

Dobrý deň, chcem sa s vami poradiť, lebo som asi pred 6 týždňami mala za volantom panický attak, a odvtedy mám strach vycestovať z mesta...Navštívila som najprv psychologičku, potom psychiatričku, ktorá mi predpísala lieky xanax a aurorix, ale z aurorixu som mala strašne zlý nežiadúci účinok, niečo ako strašné tlaky v hlave, pocit nevoľnosti, a trvalo to asi 5 hodín, potom som ho už nezobrala, pri ďalšej návšteve mi zmenila lieky na tritico, ale pri tých nežiadúcich účinkoch ho brať nebudem. Xanax beriem podľa toho ako sa cítim, tak asi pol z 0,25...viem že to súvisí so serotonínom, atď. Ale chcem nájsť inú cestu ako syntetické AD. A hlavne ma zaujíma aké máte skúsenosti. Či to pomáha aj na takéto typy úzkostí. Momentálne beriem ľubovník bodkovaný v tabletách a formou gemmoterapie. Ďakujem za odpoveď.



2

Re: Info

Lubovnik bodkovny bez specifikacie obsahu hypericinu a hyperforinu mi nic nehovoria.
Moja zena napr pouziva tento, v pripade potreby. Davka 3 kapsule, ucinok zacina asi po 1.5 hodine a trva vyse 8 hodin. Nie je vobec navykovy, takze ho zena berie len obcas, napr pri ocakavani stresovej situacie(davy, problemy v robote, pohreby...)
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … l&ic=1



3

Re: Info

Ahoj crystal,

ja som tiez zacal riesit svoje psychicke problemy najprv chemickymi liekmi, ale s ucinkami som nebol vobec spokojkny a maju plno skodlivych a vedlajsich ucinkov, ktore som vyrazne pocitoval. Nuz uz som toto nemohol dalej tolerovat, tak som zacal hladat ci nieco existuje prirodne na psychicke problemy, samozrejme som sa pytal aj psychiatrov, ale odpoved bola, ze nie je a len chemickymi liekmi sa to da riesit, alebo nic take nepoznaju... ved ani nemozu vediet, ked ich to v skolach neucia. Tomu tvrdeniu, ze nic neexistuje som nemohol verit. Samozrejme, ze existuju prirodne prostriedky na psychicke choroby, vdaka tomuto foru a samozrejme hlavne vdaka tebe RNG, som ich nasiel!!! Teraz som uz viac nez 3 mesiace bez liekov big_smile

Mne na uzkosti dost pomaha GABA a Niacin (Flush Free), toto vlastne podobne ucinkuje ako Xanax, ale s tym rozdielom, ze to nema ziadne vedlajsie a skodlive ucinnky. Ale su aj dalsie ukludnovace ako Ashwagandha, Passiflora alebo Theanine.

Naposledy upravil: Pietro (2014-12-12 12:14:23)



4

Re: Info

OK!



5

Re: Info

Ďakujem za rýchlu odpoveď, mňa  teda zaujíma že či ten výtažok z ľubovníka, ktorý mi odporúčate, funguje ako náhrada syntetického AD, a aké máte s tým skúsenosti, za tie roky čo radíte ľuďom. Či je možné zvládnuť agorafóbiu a paniku takouto cestou. Ďakujem.



6

Re: Info

A ďakujem za príspevok"  Pietro ", nie je to jednoduché, keď v podstate človek ktorý zle toleruje syntetické AD, nemá ako vyriešiť svoj problém , nech sa snaží akokoľvek, ja som sa tiež vypytovala a čítala kadečo , nejakú inú cestu, dokonca máme v meste psychiatra- homeopata, ale ten mi tvrdí , že nič z takýchto homeo a prírodných liekov nenahradí funkciu syntetických AD, takže geniálna výhliadka do mojej budúcnosti, a tak dúfam že RNG mi pomôže big_smile.



7

Re: Info

Davka 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, ako berie moja zena v tych spomenutych 3 kapsuliach  ma ucinky SSRI, SNRI, zvysuje hladinu dopaminu aj GABA v mozgu, Tj je ovela vsestrannejsia, ako antidepresivne chemicke lieky.
V pripade, ze by to nestacilo je plno dalsich z prirody na serotonin, dopamin, GABA, pripadne aj ukludnujuce na opiove centra v mozgu ako je L-theanine.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-12 23:56:45)



8

Re: Info

Dobrý deň, beriem deprim 3x 2 tabletky denne, asi 5-6 deň, okrem toho xanax 0,25 , bez toho by som asi nevyšla z domu, ale zdá sa mi ten deprim slabý, mám predpísané tritticco...ale pravdupovediac sa Ad veľmi bojím, mala som zlé skúsenosti s aurorixom a so seropramom,v minulosti som na agorafobiu brala rivotril a ludiomil, ten mi pomohol a mala som pokoj 15 rokov, a teraz neviem čo ďalej, lebo ludiomil už nevyrábajú ževraj ?! Rozmýšľala som ešte nad Modinom s L- tryptofánom...ak môžte poraďte mi. Musím normálne existovať. Ďakujem



9

Re: Info

Deprim neobsahuje hyperforin len dost malo hypericinu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maprotiline
Tam uvadzaju ucinok tohoto lieku najma SNRI.
Nuz hypericin a hyperforin maju ucinky SSRI, SNRI , tiez na dopamin a GABA.
Takze skus tento vyrobok , samozrejme len v ocakavani stresu alebo davovych situacii

Samozrejme tetracyklicke antidepresanty sa nadalej vyrabaju pod roznymi menami, ale csetky maju hropmadu skodlivych [postrannych ucinkov, navykovost a nemaju okamzity ucinok ako spomenuty vyrobok firemy Paradise Herb.



10

Re: Info

Dobrý deň, ďakujem za rýchlu odpoveď. Pre mňa je momentálne každý deň, veľmi stresujúci , lebo nemôžem normálne fungovať, mávam paniku pri cestovaní,  každý deň.  Potrebujem to mať pod kontrolou, a vrátiť sa k môjmu normálnemu životu, len sa chcem opýtať ten hyperforín a hypericín je možné užívať denne? Alebo čo by ešte mohlo byť ako náhrada za Ad, aby som to mohla užívať každý deň. A samozrejme sa vyliečiť. Ďakujem za pochopenie. Odstránenie fóbie nejde len tak zo dňa na deň.



11

Re: Info

A ešte sa chcem opýtať na doplnok stravy Modin, tam by mal byť hypericín aj hyperforín a L- tryptofán, čo si myslíte o ňom. Ďakujem



12

Re: Info

Nuz ja tam nikde nevidim hyperforin, len hypericin
http://www.docsimon.sk/tovar/modin-cps-60



13

Re: Info

Dobrý deň, skúsim ho ja som našla zloženie, ak nepomôže objednám z paradise herbs, ešte by ma zaujímalo čo by mohlo nahradiť xanax...? Ďakujem

http://modin.sk/zlozenie/



14

Re: Info

Tam sice hovoria o hyperforine, ale v obsahu nie je uvedeny.Takze niekde je tu zakladna nezrovnalost.
Navykovy benzodiazepine (oblbovak v mojom nazvoslovi)je podla popisu ucinny na GABA receptory, nic ine tam nie je spomenute.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alprazolam
Takze doplnok GABA a B-3, pripadne ich zlucenina Picamilon by tu mali nahradit xanax, ale bez navykovosti a roznych postrannych skodlivych ucinkov.



15

Re: Info

Už som im pisala ze aky je tam obsah hyperforínu, dúfam ze mi odpisu..Chcem vas poprosit o link na ten picamilon...pripadne da sa to kupit aj na Sk ...ci len v Amerike...dakujem



16

Re: Info

ked neuvadzaju presny obsah hyperforinu, tak tam asi ani nie je a popis si "vyrobil" predajca.
Drviva vacsina vytazkov z lubovnika totiz neobsahuje hyperforin.
Objednavanie  USA odporucam pre ovela vacsi vyber a ovela nizsie ceny.



17

Re: Info

Dobrý deň, tak odskúšala som ten Modin....ľuvbovník bodkovaný 300mg + 50 mg L.- tryptofán, a nezabral, išla som oäť ku psychiatričke, a tá mi predpísala prothiaden, ten na počudovanie zabral hneď od prvej tabletky, a vydržala som 5 dní , ale tie nežiadúce účinky boli neznesiteľné, chodila som ako nafetovaná, problém s pamäťou, s koordináciou, nechutenstvo, problémy so žalúdkom , a občas pocity na zvracanie, tak mi lekárka povedala, že takto fungovať nemôžem, a vysadili sme ho. Chcem vás poprosiť je niečo prírodné čo funguje ako prothiaden. Ďakujem Crystal



18

Re: Info

crystal napísal(a):

Dobrý deň, tak odskúšala som ten Modin....ľuvbovník bodkovaný 300mg + 50 mg L.- tryptofán, a nezabral, išla som oäť ku psychiatričke, a tá mi predpísala prothiaden, ten na počudovanie zabral hneď od prvej tabletky, a vydržala som 5 dní , ale tie nežiadúce účinky boli neznesiteľné, chodila som ako nafetovaná, problém s pamäťou, s koordináciou, nechutenstvo, problémy so žalúdkom , a občas pocity na zvracanie, tak mi lekárka povedala, že takto fungovať nemôžem, a vysadili sme ho. Chcem vás poprosiť je niečo prírodné čo funguje ako prothiaden. Ďakujem Crystal

NUz tie doplnky co si skusala, ti pravdepodobne nezabrali, pretoze su prilis slabe. Ten Modin, sice ze obsahuje tie dve ucinne latky (hypericin a hyperforin) lubovnika bodkovaneho, ale nespominaju presny obsah tychto dvoch zloziek, takze nevies aku to moze mat ucinnost. Tu na Slovensku je slaby vyber doplnkov velka vacsina je ich slabych a malo ucinnych a este aj drahych.
Preto treba zo zhranicia kupovat ako napriklad z USA, kde je ovela vacsi vyber a su ovela, ovela kvalitnejsie.
Tento lubovnik obsahuje obidve zlozky a navyse s urcenym obsahom, 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, to sa nachadza v narazovej davke, naraz 3 kapsule len raz za den, z toho produktu: http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … l&ic=4
A lubovnik adresuje hladniny neurotransmiterov ako serotonin, norepinefrin a ciastocne GABA a dopamin.

Ten liek co si uviedla (Prothiaden), som pozeral, ze ma ucinok na serotonin a norepinefrin. A ked to porovnas tak lubovnik ma ovela vasci zaber na adresovanie neurotransmiterov.

Ale polotovar na serotonin je, ako si uz uviedla aminokyselina L-tryptofan, ale je aj lepsi polotvar na serotonin a to je 5-HTP. Pretoze tryptofan sa v tele premiena na 5-HTP (5-hrydroxytryptofan) a potom na 5-HT (5-hrydroxytryptamin), cize serotonin.
Takze doplnok 5-HTP na tvorbu serotoninu je vhodnejsi, pretoze telo ho premeni uz priamo na serotonin.
Najdes ho tu: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-5- … &ic=15 alebo vacsie balenie: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-5- … l&ic=2 davka je 2x100mg, t.j. 2x1 kapsula denne.

Naposledy upravil: Pietro (2015-03-08 13:13:21)



19

Re: Info

Detto



20

Re: Info

Ďakujem za odpoveď.



21

Re: Info

Ešte by ma zaujímalo : pri  5- HTP  je napísané že sa nesmie užívať so sedatívami , a ja beriem xanax 0,25... 3x denne, nemôžem ho len tak vysadiť zo dňa na deň, čo v tomto prípade ?



22

Re: Info

Nemalo by sa to pouzivat so ziadnym liekom , co ucinkuje na serotonin(SSRI)
Xanax /alprazolam/benzodiazepine,( podla mna skodlivy navykovy oblbovak) ale neposobi na hladinu serotoninu, ale skor GABA receptory, tj nekrizuje sa s liekmi a doplnkami na serotonin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alprazolam



23

Re: Info

RNG da sa naucit YOGA aj samoucbou ? su nejake stranky alebo videa ktore mozes odporucit ? viem ze ty jogu robis .
cital som ze Hatha yoga je najlepsia na zaciatok lebo sa tam vlastne ucia len tie polohy
Dakujem

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2016-02-08 21:55:54)



24

Re: Info

Na yogu uz som nie dost ohybny, takze robim dnes Thai chi
Da sa to sice ucit aj diskov, ale ja davam prednost ucitelovi



25

Re: Info

Ahojte. Keď som hľadala na iherb ten Picamilon vyhodilo mi tento doplnok pod názvom Rhodiola http://www.iherb.com/Thorne-Research-Rh … ode=knv407
Podľa recenzií by to mohlo byť fajn. Vraj podporuje normálnu hladinu neurotransmiterov - serotonínu, noradrenalínu a dopamínu.  Aký je váš názor? cool
Potrebovala by som niečo, nakoľko sa neviem upokojiť. Furt so sebou šijem, hlavne nohy neviem udržať v kľude, iba ak zaspím. Potom je to pohoda big_smile
Ďakujem
Laura



26

Re: Info

Rhodiola ako adaptogen moze na vselico ucinkovat, ale neviem na kolko. Ja na ukludnenie poznam L-theanine a St Johns Wort, najma ten zo paradise Herbs, . Tam zabera mojej vene vyborne.