1

Téma: Pôrod

Dobry deň, som v 31.tt a pomaly sa mi blíži termín pôrodu. Je to 6.tehotenstvo. Pri pôrodoch som mala problemy s masivnejšim krvacanim, pri poslednom to bolo už dosť rizikové, najprv nevedeli zistiť príčinu, potom to zdôvodnili, že maternica má problém sa tiahnuť po pôrode. Vtedy som dostala 4 transfuzie a na 14.deň som bola ešte na kyretáž. Pri tomto cirkuse sa mi 3. deň po pôrode zapálila pravá oblička, 40-tky horúčky. (zápal sa mi potom zopakoval o 2 mesiace) Chodím na hematológiu, vyšetrenia nedokázali žiadnu krvacavu poruchu, všetky výsledky su adekvatne stavu v tehotenstve (ale mimo tehotenstva mi tieto vysetrenia nerobili). Akurat mierne znizene cervene krvinky, beriem Aktiferin. Viete mi poradiť, čo by mohlo pomôcť predchádzať tomuto krvácaniu pri a po pôrode? Ďakujem.

PS: ešte mi hovorili par dni po pôrode, že kostná dreň sa mi nevie naštartovať na krvotvorbu... až po 4. transfuzii začali hodnoty pomaličky stúpať. Dalo by sa tomu pomôcť? Vďaka.



2

Re: Pôrod

Krvacanlivost zavisi od poctu platniciek a ich lepkavosti. Tj podporenie poctu tvoriacich sa znizuje krvacanlivost.  Odporucal by som ti brat napr kokosovy olej, a candex, lebo obvykle poruchy tvorenia cervenych krviniek a platniciek maju za pricinu plesnou napadnutu kostnu dren.
Na posilnenie tela odporucam brat masivne davky collostra, 2 x 15 gramov, co nastartuje cele telo, nielen tvorbu krviniek a platniciek.



3

Re: Pôrod

Dakujem. Co je ten Candex? Ten nepoznam. Viete mi dat nanho link? Je to ok v tehotenstve?
A kokosovy olej je jedno aky? Mam doma nejaky, vyrazne vonia, ale ked som si s nim natierala tehotensky ekzem, tak sa mi este zhorsil. Neviem,ci mozem mat na neho alergiu. V akom mnozstve denne je treba ho brat?
Tiez to colostrum, viete mi nejake odporucit? A tiez davkovanie. Je to narazova kura,  alebo je mozne ho brat dlhodobo?
Este sa chcem opytat, ci je mozne nejako posilnit maternicu. Odporucali mi pit alchemilku. Je krem nej este nieco ine vhodne? Dakujem.



4

Re: Pôrod

Candex je enzym , co rozklada celulozu a hemicelulozu, z ktorej sa skladaju bunkove steny plesni a kvasnych infekcii.
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … l&ic=2
Collostrum sa da brat neobmedzene dlho, masivne davky pri oslabeni tela su az 2 x 15 gramov denne, kratkodobo. Ale mozes to brat povedme 2 kavove lyzicky kopcom dlhodobo.
Kokosovy olej je pre telo velmi vhodny, vyse 2 miliardy ludi ho pouziva na varenie a v proticandidovej diete ho odporucam na nahradu cukrov/sacharidov az 3 polievkove lyzice denne.



5

Re: Pôrod

Dakujem.
1. A co poviete na Angeliku cinsku, je vhodne ju uzivat pred porodom?
    Aky cas pred porodom ju treba zacat uzivat?
    Aka forma je najlepsia? Suseny koren na odvar, tinktura, alebo olej zo semien?
     Neskodi dietatu?

2. Co by som mohla uzivat este okrem nej, na lepsie stahovanie maternice po porode?

3. Este ohladom toho Candexu, ak rozklada bunkove steny plesni, tie sa potom dostavaju do krvneho obehu a tym padom cez pupocnik aj k dietatu. Myslite, ze je to bezpecne? Nerada by som riskovala.

4. V akej forme odporucate brat colostrum?

Dakujem.



6

Re: Pôrod

Angelika je adaptogen tj je uzitocna aj dietatu aj matke.
Je to ale hormony ovplyvnujuca latka takze ju obvykle neodporucam, lebo hladiny hormonov v tele v tehotenstve treba adresovat len pri hormonalnyc poruchach ostatk treba nechat na prirodu.
Nase bunkove steny nie su zlozene z celulozy ani hemicelulozy, tj nas candex neposkodi.
Samozrejme obsah buniek candid a plesni nie je pre nas dobry, ale inac sa neda plesen a vasne infekcie potlacit nez sa pokusit ich rozlozit.
Collostrum je najkvalitnejsie ako lyofylizovany(mrazom vysuseny) prasok. Tak je aj trvanlive aj vyse 2 roky.



7

Re: Pôrod

Dakujem.
Tak ja sa liecim na hypotyreozu, co je hormonalna porucha, momentalne beriem euthyrox 100. Tak teoreticky by tam bolo opodstatnenie. Alebo neviem presne aku hormon.poruchu mate na mysli. Ja len proste hladam nieco, co by mi pomohlo s tym stiahnutim maternice po porode, lebo je to uz 6. Porod a je s tym problem. Neviete mi poradit nieco ine ako Angeliku?



8

Re: Pôrod

Euthyrox je synteticky hormon T-4, tj ten ovela menej ucinny ako T-3.
A stitna zalza tvori aj ine latky, nielen tieto dva hormony. Takze Euthyrox riesi len malu cast propblemov zo stitnou zlazou.
Odporucam na to brat jod a selen, minimalne.
Na kolagenove nosne struktury pomaha brat vitamin C(3-5 gramovm ester C) a L-lysin, aspon 2 gramy. Prippadne aj arginin a ornitin.



9

Re: Pôrod

Tak som nasla vsetky tri v jednom    http://www.iherb.com/Now-Foods-Tri-Amin … &ic=14
Moze byt toto? Kolko kapsul denne?  Este som nasla upozornenia, ze nie su vhodne pre tehotne, je to prilisna opatrnost?

A o nejaky cas ide na operaciu moj 3r. syn, moze to tiez uzivat?


A ester c moze byt toto  http://www.iherb.com/American-Health-Ester-C-500-mg-120-Capsules/10381#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=ester%20c&rc=291&sr=null&ic=2  ?

Dakujem.



10

Re: Pôrod

Este raz ester C 
http://www.iherb.com/American-Health-Es … l&ic=2



11

Re: Pôrod

Ten isty ester C pouzivam aj ja, ale v poslednom case pouzivam skor praskovy, zamiesany do mokej vody na pitie, co nosom stale so sebou.
Drviva vacsina doplnkov ma od FDA nanutene upozornenie, ze su nevhodne pre tehotne a deti. Samozrejme na to ziadne dokazy skodlivosti nemaju, len je to standartne bububu v boji proti doplnkom
Kedze arginine a ornitine su aj potrebne na replikaciu roznych virusov, tak skor odporucam L-lysine, co sa  prakticky nepodiela na replikacii virusov, ale len na kolageny, dlhe pevne vlakna.
Ja pouzivam tento
http://www.iherb.com/Nature-s-Life-L-Ly … l&ic=1
ktory si davam do mojej vody na pitie, kopcom kavovu lyzicku.



12

Re: Pôrod

Dakujem.
V inej diskusii som sa docitala, ze popri tom treba brat nieco na alkalizaciu. plati to aj pre tehotne?



13

Re: Pôrod

Alkalizacia je moderna ale nie az tak dolezita, ako tomu davaju rozni proponenti. Telo vie pomerne dobre si nastavovoat v roznych castiach rozne PH. Ked budes jest hodne zeleniny, tak sa nemusis obavat o okyslenie tela



14

Re: Pôrod

Je vhodné pár týždňov pred pôrodom začať s vit. E? Nezvýši sa riziko krvácavosti? Ďakujem.



15

Re: Pôrod

Vitamin E je dobre brat cely cas, cely zivot. tak ako aj selen zinok, jod, vitaminy C E D-3 K-2, mikrovlakniny a probiotika.



16

Re: Pôrod

Ahoj rng chcel by som sa spytat ci nepoznas nejaky doplnok dobry na oddalenie ejakulacie ktory ozaj funguje alebo nejaku potravinu co by to mohla oddialit aby chlap vydrzal dlhoo



17

Re: Pôrod

Nic take nepoznam, to je viacmenej ovladane volou.