1

Téma: Pankreas

Dobrý deň, pán RNG

Rada by som Vás poprosila o radu ohľadom užívania doplnkov ktoré mám doma a ktoré z nich by som mala užívať a hlavne v akom množstve. Dnes som bola na usg pankreasu , nakoľko mám chronickú pankreatitídu a posledné dni mávam bolesti. Lekár potvrdil podráždenie,zápal pankreasu . Dostala som infúziu mezocaín s quamatelom. Bolesť troška zmiernilo ale predpísal mi aj Quamatel tablety ,no neviem či ich mám užívať nakolko je tam uvedené že potláčajú kyseliny.

Teraz to základné doma mám tieto doplnky : Serrapeptáza-  3x120000

                                                                       Pancreatin 8X - 2x1
                                                                       
                                                                       Jarro-Zymes Plus - 2x1

                                                                       Curcumin Phytosome - zatial neužívam

                                                                       Betaine HCL  648mg, 150mg pepsin - 2x1

                                                                      Probiotká - Probiofix- 3x1

                                                                      Astragalus extrakt 500mg - 2x1

                                                                      Vitamín B12 - tekuté po jazyk - podľa predp.dávkovania

                                                                      GSE nutribiotic- neviem či účinné - neužívam

                                                                       DGL ultra - neužívam

  Ako by som mala upraviť dávkovanie  čo vynechať prípadne doplniť na ten zapálený pankreas,aby som zbytočne nezaťažovala trávenie. Poprípade čo zahrnúť do môjho už biednho jedálnička aby sa to skľudnilo.

Ďakujem Vám za odpoveď

Atka



2

Re: Pankreas

Nakazy v traviacom systeme su casto sposobene nedostatkom kyselin, ked sa rozne mikroby na surovych jedlach v zaludku neznicia kyselinami.
Quamatel/Famotidine j3e liek na potlacenie vyroby kyselin, tj je na hlavu padnutost pri nedostatku kyselin si potlacit aj tie zvysne.
Ale zialbohu lekarov ucia nepochybovat o tom, ze existuje prebytok kyselin, co je samozrejme loz, vyvratitelna velmi rychlo testom, ktory gastoenteorologovia nechcu poznat a pouzivat,
http://www.phcapsule.com/
Nestaci len brat probiotika, to je len malicka nasada, treba brat aj ich vyzivu, zmes mikrovlaknin/soluble fibre, aby si ich rozmnozila . Kedze neviem co ti sposobuje zapal pankreasu, moze to byt kopa roznych mikrobov, tak by som bral aj oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, collostrum, pripadne aj chaparal. jedno z tychto by malo zabrat
Ale najpravdepodobnejsie sa moze jednat o candidu. Akl pouzivas dostatok kyselin a enzymov, nemusis mat ziadny biedny jedalnicek



3

Re: Pankreas

Ďakujem pekne za odpoveď , kým  si doobjednám  ostané doplnky ,ktoré z tých čo mám doma by som mala užívať možno vo vačších dávkach alebo príp.niečo vynechať? Mohol by pomôcť aj  Astragalus ktorý mám a v akom dávkovaní? Užívala som B12 tekuté po jazyk jedno balenie ,môžem pokračovať druhým balením alebo dať nejaký časový odstup?

Ďakujem ešte raz za Vašu odpoveď

Atka



4

Re: Pankreas

Astragalus je dobry adaptogen, odporucam ho pri roznych problemoch, najma na zvysenie viralnej imunity, miesto echinacey.  Davka 2 a viac gramov denne.
B-12 sa skladuje v peceni, davka je tam 15 az 20 mg, Zialbohu ale absorbcia B-12 je mizerna, takze to trva nejaky cas, kym sa pecen nalopzi a zvysi sa hladina B-12 v krvi.
Na echinaceu treba odstup, ale nie na astragalus alebo rozne vitaminy.



5

Re: Pankreas

Ďakujem ešte mám otázku, aké dávkovanie pri zápale pankreasu z  Pancreatin 8X
                                                               
                                                                                                            Jarro-Zymes Plus

                                                                                                            Betaine HCL  648mg, 150mg pepsin

Mohol by pomôcť aj Curcumin Phytosome?
Našla som toto práškové colostrum, čo si o ňom myslíte? : http://www.namaximum.sk/kategoria/vitam … -v-prasku/

Ešte raz ďakujem,

Atka

Naposledy upravil: Atka (2014-12-05 15:52:32)



6

Re: Pankreas

Doplnok kyselin a enzymov je podla potreby tela a velkosti jedla, tj  moze to byt od 1 az po 3 kapsule z kazdeho.
Collostrum uvedene ma sice plno imunoglobulinov, ale na to, aby som ho vedel posudit s ostatnymi colostrami na trhu by som musel vediet povod tohoto vyrobku.
V kazdom pripade je to ale velmi uzitocny doplnok, najma pri tazsich chorobach

Curcumin pomaha pri vsetkych zapaloch vseobecne, Dokonca sa odporuca brat  preventivne aj ako prostriedok na predidenie Alzheimerovej chorobe, co je zvacsa nasledok zleho prekrvenia mozgu a roznych zapalovych procesov, co tam nechaju izolacne kalcifikaty a beta amyloidy.



7

Re: Pankreas

Ďakujem pekne za odpoveď,. To colostrum si objednám,dám vedieť pôvod.

Atka



8

Re: Pankreas

OK



9

Re: Pankreas

OK. Ja osobne davam prednost takemu, co je z krav pasenych na volnej pasi a nie stajnenych a takych co do nich nepchjaju rastove hormony a antibiotika. Napr Novozealandska znacka Symbiotic je z krajiny najmenej zamorenej, tj aj ich collostrum je najmenej zamorene, tj kvalitnejsie ako napr rozne Europske znacky zo stajnenych  a "osetrovanych" krav, krmenych roznymi krmnymi zmeskami, ktore su pestovane intenzivne a striekane pesticidami a herbicidami. Lebo to vsetko zamorenie sa nakoniec dostane do mlieka alebo aj collostra.



10

Re: Pankreas

Dobrý deň , tak dnes mi došlo balenie colostra ,uvedeného v bode 5. Nie je tam uvedený výrobca , iba distribútor firma v Prahe  a tento analytický certifikát k tomuto výrobku.
www.namaximum.sk/user/5742/upload/stuff/files/2563907-coa-colostrum.pdf

Aký je Váš názor
Dávkovanie je uvedené 2 krát denne 500mg .Je to postačujúce alebo zvýšiť dávku a nakoľko denne?

Ešte mám jednu otázku ohľadom lieku Isochol ,lekár mi to predpísal na tvorbu žlče. Čo by ste mi odporúčal na žlč z doplnkov na i herbe?

Ďakujem

Atka



11

Re: Pankreas

Nuz je to slovensky vyrobok pravdepodobne, tj slovenske colostrum. Samozrejme stred Europy je zamoreny podstatne viac, nez napr Novy Zealand a colostrum je velmi pravdepodobne zo stajnenych krav, chovanych krmnymi zmeskami a osetrovanych hormanami a antobiotikami. kedze krmne zmesky sa vyrabaju z rastlin postrekovanych herbocidami a pesticidami, tak sa to samozrejme prenesie aj do mlieka a collostra. Takze toto collostrum je podstatne zamorenejsie, ako to z Noveho Zealandu. Ale je iste lepsie, ako nic.
Na zvysenie tvorby zlci a teda precistenie pecene pozri na temu pecen, specificky protokol dr Berksona.



12

Re: Pankreas

Ďakujem .

Atka



13

Re: Pankreas

OK.



14

Re: Pankreas

Rng,potreboval by som radu ohladom mojej starkej.mala zapal pankreasu,bolesti,nejaky utvar.je uz tarsia,80r.schudla,velmi jej nechuti jest.ma vyssi tlak a slabsiu cukrovku.chcel som sa opytat,co by jej pomohlo,aby este nejake tie roky pozila a nadobudla silu.je vhodne collostrum? Konkretne 21st century ,500mg.a v akyh davkach?je mozne vysypat ho z kapsul a zapit vodou?vdaka



15

Re: Pankreas

Collostra na ucinok treba vela az 2 x 15 gramov= 2 x 2 lyzice kopcom ako narazovu davku. Udrzobna staci lyzica denne. Pozri na
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … l&ic=2
Zapal pankreasu obvykle zacina s nedostatocnou tvorbou kyselin a enzymov, kde sa cez zaludok dostanu do traviaceho systemu rozne mikroby a nedostatok kyselin ich neznici.
Takze jej odporucam, ako kazdemu starsiemu cloveku doplnit si kyseliny (betain HCl) enzymy (pancreatin),mikrovlakniny a probiotika. Inac nemas spravne travenie a absorbciu zivin co oslabuje celkove telo, ktore zacne nedostatky vyrovnavat odburavanim  zo zasob a ludia sa zacnu zmensovat.