1

Téma: Melatonin

Prosim Vás, na pribalovom letaku Melatonin je písané denná dávka 1,5 ml. Môžem užiť na noc až  3 ml ? A ako dlho sa môže užívať ?
Ďakujem.



2

Re: Melatonin

Nepoznam vyrobok z tekutym melatoninom,.
Ale tabletky dochadzaju od 1 az do 10 mg a neexistuje denna davka ale len davka tesne pred spanim a beries tolko, co ti individualne pomoze. Samozrejme nkie viac ako 10 mg a  len vtedy, ked to potrebujes, dlhodobe branie melatoninu sa velmi neodporuca, hoci niektori lekari to praktizuju.



3

Re: Melatonin

melatonin je zaroven velmi silny antioxidant, 2x ucinnejsi nez vitamin E. Pocas noci robi aj ine prospesne veci, nez len pomaha k zaspaniu. Ta antioxidacna cast je mozno este dolezitejsia.
Preco ho teda nebrat dlhodobo?

http://www.lef.org/Magazine/2012/9/7-Wa … rs/Page-01

Naposledy upravil: Xion (2014-12-23 23:59:52)



4

Re: Melatonin

Vdaka za uvedenie toho clanku.
Nuz ako hormon/neurotransmiter riadi vselico v tele, ale s hormonmi treba opatrne, preto moje lekarske zdroje konzervativne neradia pouzivat doplnok melatoninu pravidelne
Tu uvediem napr clanok zo strany dnesnej mediciny, sice nemusi to byt celkom pravda, lebo utoky na doplnky su skor pravidlo ako vynimka, ale kedze sam som mal napr bolest hlavy, kde som sa prebudil priskoro, tj ked sa mi melatonin este nespotreboval a telo zacalo vylucovat adrenalin a cortizol proti vplyvu adrenalinu, tak asi nieco na tom bude.
http://insomnia.emedtv.com/melatonin/me … fects.html



5

Re: Melatonin

RNg ako si to myslel v predch.príspevku že ťa bolela hlava? Dal si si predtým melatonín? V čom mohol byť problém? Ja mám problém že ráno sa budím dolámaná,stuhnutá, bolí ma hlava, snívajú sa mi zlé sny a zvyknem sa zobudiť na ne celá stuhnutá. Tak som si chcela vyskúšať melatonín, či by ten spánok nebol pokojnejší? 5-HTP beriem ráno 100 mg ale na tento problém vôbec nezaberá:-(



6

Re: Melatonin

Melatonin ukludnuje, ale ked sa zobudis zacnes produkovat opacny hormon, tj najma adrenalin. A tie dva ked sa biju nasledok je bolest hlavy.
Treba spat v uplnej tme a cez den sa pohybovat na silnom svetle. Melatonin sa totiz tvori zo seratoninu cez den na silnom svetle a vylucuje v noci v uplnej tme a tichu.



7

Re: Melatonin

A čo by si mi poradil na moj opis problémov v príspevku vyššie? Tmu mám, kúpila som si aj roletu a nemám ani hodiny svietiace. Čo na tie nočné mory pri ktorých mám podozrenie že stuhnem, myslím že mám totálne predráždenú nervovú sústavu. 5-HTP mi nepomáha, mohol by ten melatonín, alebo radšej St.John lubovník, alebo niečo iné? Ďakujem



8

Re: Melatonin

Moze ti pomoc aj L-theanine, aj stress B, aj lubovnik, vyskusaj co ti zaberie.



9

Re: Melatonin

Ďakujem l-theanine je suntheanine?Ten melatonín o tom si čo myslíš pre mňa?



10

Re: Melatonin

Suntheanine je len jedna  znacka L-theaninu.
Nuz ja mam osobne doma melatonin vzdy, a ked viac noci neviem poriadne spat, tak si ho zoberiem aby mi napravil spankovy cyklus. Stres, cestovanie, rozne udalosti a podobne ti maozu narusit spankovy cyklus(vnutorne hodiny=circadian rhytmus) a tak sa to da s melatoninom rychle napravit.