151

Re: Problémová, Lesklá pleť

Viete mi niekto povedať kde na zahraničnej stránke hocktorého obchodu napr. ako lookfantastic a podobne z  EU ( nie ebay ani amazon) vždy zistím sklad odkiaľ posielajú tovar na Slovensko?  Neviete mi poradiť ako sa vždy dá dopracovať k takejto informácii ešte pred vyhotovením objednávky...??? ďakujem pekne.



152

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG Prosím Vás ak potrebujem B6, B12, B9 z hľadiska homocysteínu - aké dávkovanie všetkých odporúčate+ brať ich naraz a v akom čase??  B12 a listovú idem brať ako pastilky... alebo je niečo účinnejšie? nič sa nezmenilo v tomto? tie liposomické spreje môžu byť OK ale na užívanie pre seba sa mi nezdá- proste nie sú mi v tejto forme ,,po chuti



153

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG Prosím Vás ak potrebujem B6, B12, B9 z hľadiska homocysteínu - aké dávkovanie všetkých odporúčate+ brať ich naraz a v akom čase??  B12 a listovú idem brať ako pastilky... alebo je niečo účinnejšie? nič sa nezmenilo v tomto? tie liposomické spreje môžu byť OK ale na užívanie pre seba sa mi nezdá- proste nie sú mi v tejto forme ,,po chuti" . Tiež ma zaujíma či B6 užívať tiež ako Sublingual alebo nie? Pekne prosím o radu, Vďaka. toto je OK?
http://www.iherb.com/Thompson-B6-100-mg … lets/10464, http://www.iherb.com/Source-Naturals-B- … blets/1006, http://www.iherb.com/21st-Century-Healt … lets/43723,



154

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ked pozeras na obranu proti homocysteinu, tj na jeho metylaciu, tak pozri napr na taketo zlozenia
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ho … l&ic=1
Na B-12 treba podporovat najma crevnu floru, lebo nase probiotika nam vytvoria mnoho B-vitaminov, najma B-12 Hladina tychto vitaminov sa da najst v krvi rozborom,  najma je dolezite vediet hladinu homocysteinu, ale nemyslim ze je skodlive si doplnat B-vitaminy napr vo forme stres B plus C. Najma v dnesnom svete, kde prakticky kazdy je ustresovany, takze spotrebuva vitaminy B vo vacsom mnozstve a v potravinach su znacne nicene, najma v zrninach, kde sa klicky a otruby z nich odstranuju a zostava teda len biela muka  s nedostatkom B-vitaminov.
Preto tu tak zdoraznujem celozrnne muky a produkty z nich,  mikrovlakniny a probiotika



155

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem a načo tam je Trimethylglycine (TMG)- to tam potrebujem na ten Homocysteine- iné doplnky na Homocyst. ho nemajú - čo to je za doplnok v tomto? Samozrejme dnešné múky sa iba bielia- aký máte preto vy osobne pohľad na Taliansku kuchyňu s cestovinami a rajčinovou omáčkou - dá sa povedať celkom základmi tejto kuchyne ..keďže Dr. Norman W. Walker tvrdí že rajčiny varené sa zmenia na anorganické a potom robia šarapatu v tele...taktiež špenát ...



156

Re: Problémová, Lesklá pleť

Papier aj internet su trpezlive a moze nan pisat ktokolvek cokolvek.
varenim sa najma rozbijaju bunecne steny a tak sa pomaha traveniou a absorbcii mnohych latok.Napr karotenoidu  Ale zase mnohe na teplo citlive sa znicia. Ale nemyslim ze sa zmenia az na anorganicke, to je velmi pochybne  tvrdenie. Stredozemna kuchyna nie je velmi zla, a to sa odraza aj na dlzke zivota stredozemcov. Samozrejme je to civilizovana kuchyna, co pouziva v bielene muky a nie celozrnne, a aj olivovy olej je tam casto nie panensky.
Ja ju velmi neoblubujem, lebo paradajky, dnes uz aj cerstve, predtym, len pretlaky mi nerobia extra dobre s mojim minimom zaludocnych kyselin. Ale spenatova omacka je jedno z mojich oblubenych jediel a nikdy mi nerobola ziadne problemy Zena robi obcas z mladych spenatovych listov aj salat, surovy.
Osobne tvrdim, ze treba co najvacsiu pestrost v jedlach a vyhybat sa  priemyselne znicenym potravinam
Poznamjka,na margo paradajek:
Hlavny karotenoid v paradajkach, lykopen  sa uvolnuje na absorbciu  v crevach prave varenim a spajanim s olejami, lebo inac nie je velmi  absorbovatelny pre nas



157

Re: Problémová, Lesklá pleť

1- Dobrý deň prosím Vás ktorý z týchto doplnkov je prosím lepší? http://www.iherb.com/Now-Foods-B-12-Lip … l&ic=2,
http://www.iherb.com/Pure-Advantage-Bx3-2-fl-oz/18153...

2-B6 forma je ktorá najnovšie dobrá alebo postačí aj pyridoxin HCL?
3-B12 je lepšie ústnu formu žuvať ako žuvačku alebo len rozpustiť v ústach?
4- Nezničí sa čistý lecitín v príliš húrúcej vode?
5- Kde by mi spravili celkovú diagnostiku pleti? Neviete prosím približne kam sa obrátiť?
6- Je vhodné používať organické čističe na Surovú zeleninu/ovocie???
7- N. W. Walker a jeho názory mám z doma prečítanej knihy
ďakujem, Pekný deň...



158

Re: Problémová, Lesklá pleť

1. oba su dobre, ja by som si objednal ten z NOW
2.Pozri napr na
https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B6
kde biologicky najaktivnejsia forma je PLP Ale myslim, ze bezne doplnky pyrodixinu postacia . Forma HCl je lepsie rozpustna.
3. najlepsi3e je drzat pod jazykom co najdlhsie
4.Nie, moze sa varit napr v polievkach ako to robi moja zena
5. neviem
6. Podla toho, ktore. Tepla voda, pripadne aj mydlova ocisti pomerne velke mnozstvo postrekov na udrzanie cerstvosti. Ja rozmyslam o ultrazvukovej cisticke, taku pouzivan na cistenie suciastok v robote a mozno , ze jedneho dna si ju kupim aj domov.



159

Re: Problémová, Lesklá pleť

Veľmi pekne ďakujem, nech Vám Pán dá na úžitok ....- čo je lepšie podľa Vás z tohto ? akú formu , neviem si vybrať, chcem slnečnicový...http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny,

Tiež ma zaujíma či sú z vašeho hladiska ako sa na to pozeráte vy tieto doplnky užitkové...+Je toto vhodné ako jodová tinktúra ktorú spomínate, alebo nie?
http://zelenalekaren.sk/eisen-vital-f, http://zelenalekaren.sk/j-d-extra-300-m … e=j%C3%B3d, http://zelenalekaren.sk/doplnky-vivy/zd … top-60-cps. Dík .



160

Re: Problémová, Lesklá pleť

http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny, prvé dva.



161

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nemozem sa vyjadrit na propdukty, kde nemaju uvedene presne zlozenie jednotlivycy zloziek. Ale zo skusenosti viem, ze ti co to neuvadzaju maju spravidla nanic produkty.
Cisty praskovy alebo granulat lecitin je najlepsi, najma slnecnicovy, co nema v obsahu ziadne estrogenicke latky



162

Re: Problémová, Lesklá pleť

samozrejme, pardon, neskôr dodám aj zloženie
....ešte taký poddotaz v rýchlosti prosím -

1-vitamín A je zamorený iba cod liver oil... alebo aj fish liver oil...lebo som si všimla že to býva takto uvedené a niektoré sú kombinácia fish liver oil a retinyl palmitate ako je to s tým ? Ďakujem... Ozaj NAPADLO MA či ako hydratáciu pre telo je vhodné s tým súčasne užívať aj Panthenol alebo aloe vera ( to nechchem ale kvôli tým hemeroidom ) , čo iné by ste odporučili vy???
2-je ortuť v údených makrelách?
3- Je nutné užívať berberine ak nemám demodex??? alebo je to len škoda peňazí....Vďaka smile



163

Re: Problémová, Lesklá pleť

+ čo prosím Vás značí len toto označenie? Vitamin A (as palmitate)... je to retinyl ? alebo čo to je?
a toto zloženie je teda podobné ako ten predchádzajúci produkt Piping rock? čiže slabota ?http://www.zdravickoprofi.sk/webber-blueberry-cucoriedka-500mg-90cps-t531



164

Re: Problémová, Lesklá pleť

Fish liver oil moze byt zamoreny, ale dnes sa na to vacsina vakuuovo destiluje, tj zamorenie s ortutou je odstranene.
Na hydrataciu tela je voda,. pripadne hyaluronicka kyselina, co zadrzuje vodu v tele.
Panthenol a aloe vera sa mozu kombinovat prakticky so vsetkym.
Vitamin A ako palmitate je retinyl palmitate.
Na ten Weber produkt, 2.5% z 500 mg 12.5 mg antokyanidov.
Porovnaj to s tymto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps
kde mas 25% z 250 mg= 62mg antokyanidov.



165

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ešte by som poprosila  na tieto otázky odpovedať prosím vás-
2-je ortuť v údených makrelách?
3- Je nutné užívať berberine ak nemám demodex??? alebo je to len škoda peňazí....
Takže aký je teda najlepší z tých čistých vitamínov A- teda tá forma retinyl palmitate ako ten Carlson Labs , za ten risk to určite nestojí ten fish liver oil ....,alebo sa mýlim?
takže takýto je tiež vhodný?(síce viem že je to malé množstvo) http://www.iherb.com/Source-Naturals-Vi … blets/1017, lebo ja sa v tomto nevyznám či sa v prípade toho Carlson Labs jedná sa o prírodnú formu , alebo je to syntetická náhražka, ako v prípade napr. kyseliny listovej  keď porovnáme folic acid a methyl folate...keďže tieto prírodné formy sú vraj pre telo lepšie...Vďaka



166

Re: Problémová, Lesklá pleť

Makrely su drave ryby tj obsahuju aj ortut,, najma ked su vyloverne zo zamorenych casti  mori. Udenim sa ortut z nich nestrati.
Takze odporucam ich jesdt nie viac ako raz do tyzdna.
Berberine sa pouziva na rozne ucely, napr na crevne a urinarne nakazy, ja ho napr pouzivam, lebo mi trochu znizuje cukor v krvi(cukrovkar DM-2)
Dnesne vyrobene doplnky su bioidenticke , povacsine, tj ich nijak nevies rozoznat navonok ani ich posobenie v tele od prirodnych. Tj retinyl palmitate v rybacom oleji a vyrobeny retinyl palmitate su identicke.
  Folic acid a metyl folate su rozdielne latky a preto sa aj v tele spravaju rozne.



167

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem pekne za odpovede, ak sa smiem spýtať s ktorou látkou - formou kyseliny listovej teda súhlasíte vy ? keď som bola ešte deckom matne si pamätám ako so čítala že vitamíny B a ich nadmerná konzumácia môže vyvolať rakoviny v tele...a tu sa to tiež píše http://chriskresser.com/folate-vs-folic-acid/
metafolin a methyl folate je tá istá látka? určite závisí veľa od toho akú kvalitnú stravu človek konzumuje... tak ma napadá prečo nie sú všetky B vitamíny robené na formu pod jazyk, alebo ostatné stačí len prehltnúť?...vznikajú zbytočné hladačky aké produkty kúpiť...aby to človek vhodne skombinoval pre seba...



168

Re: Problémová, Lesklá pleť

Vitaminy B nemozu vyvolavat rakoviny, to je cielene sirena loz od farmacie. Uvedeny clanok dava zvysenie rakovin criev do suvisu s folatmi, ale zanedbava vsetky ostatne zmeny v potrave a liekoch,,pripadne aj novych mikrobov, co neustale vyslachtuju vo vyse 100 laboratoriach a iste nie bezdovodne a iste sa mnohe rozne dostavaju von, ci uz cielene, alebo nahodou. Uzx len zavedenie umeleho sladidla , zhruba v tom istom case, co je spojene s rakovinami ten ich "jednoznacny" suvis folickej kyseliny s rakovinami vazne naryusyje, Nikde prei vyskume na zvieratach nie je rakovina vyvolana folatmi, ale mnohe rakoviuny su dosledky roznycy e-ciek, ako napr aspartame, kde sa to podvodom podarilo zakryt.
Ja osobne skor odporucam hodne listovych zelenin, nez doplnky Liposomicke a fytosomicke formy su o hodne drahsie, ako len ustne/per os, co prechadzaju cez zaludok.
Nadmerna spotreba cohokolvek moze byt skodliva, otazka je len kolko je ta "nadmerna" lebo lekari sa dosial spiatocnicky drzia archaickych odporucenych dennych davok z roku 1848, kde boli tieto urcene menovanymi " vladnymi odbornikmi" , casto bez akehokolvek vyskumu na podporu. To samozrejme dnes uz davno neplati, sdu statisice vytskumnych palierov tvrdiace , ze treba toto zmenit, ale to nie je medickemu monopolu, co potrebuje co naviac zakaznikov , po chuti.



169

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem, v nazoroch .eu som od Vás prekopírovala túto vetu , lebo tiež sa pohrávam s myšlienkou znovu nahradiť kvalitu vlasoch nakoľko som mala niekedy hustú hrivu a roaccutane mi ju zničil , stojí tam ,,Na hormonalne kolisania treba stabilizovat hormony,"- môže saw pallmeto užívať aj žena? keď berieme na zreteľ rast vlasov?
2- čím by ste nahradili Solgar, Pancreatin, Quadruple Strength ktorý zmizol z predaja?
3- tu je ten jód čo som minule nemala na jeho zloženie link...je to vhodnéa postačujúce?
http://www.bio365.sk/jod-extra-300ml-p22454, prípaden ak mi môžete dať link na vhodný z iherbu , ďakujem.
4- toto je ten Candistop https://www.vivantis.sk/zdravie/candist … apsli.html, tiež by som poprosila ak poznáte náhradu lepšiu...
mne tieto veci naozaj pomáhajú , čo som zbadala najmä kŕče čo som mávala pri menzese už niesú , Vďaka bohu, telo sa zrejme viac vyživilo...a to ani neberiem yam ... lebo už nemám doma...
5- poznáte aj nejakú dobrú zmes na vlasy, zatiaľ nie swanson, vďaka.



170

Re: Problémová, Lesklá pleť

Samozrejme mozes pouzivat aj saw palmetto, ved je sucastou napr prostriedkov na podporu rastu prs.
2. ja ;ouzivam tento
http://www.swansonvitamins.com/q?kw=tri … creatin+4x je sice len polovicu tak silny, ale na ucinok je lacnejsi.
3 ten k jopd extra vobec nie je extra, lebo sa tam drzia zatate davky pod 150 mikrogramov. A typicky sa vyhrazaju "skodlivym predavkovanim" Ako keby som cital medicku ucebnicu....
Ale iherb ma rozne doplnky, v koncentraciach vhodnych  na to aby si mohla brat odporucene davky podla novsich vyskumov, tj 2 az 6 mg denne, samozrejme spolu so selenom.
http://www.iherb.com/search?kw=iodine#p=1
Nuz ten candistop nehovori nic ani o tepelnej ani o kyselinovej stabilite tych probiotik, tj radim napr taketo vo tym narokom vyhovuje, inac sa do criev nedoastanu tie probiotika za ziva. Naviac kombinovat probioptika s antimikrobialnymi latkami je dost divne, ved antimikropbialnre v dostatocnej koncentracii znicia aj probiotika!!!
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … aps/195185 neviem ci ti to zaberie, ale toto vseobecne odporucaju na vlasy
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … Caps/42190



171

Re: Problémová, Lesklá pleť

Prosím Vás môžete mi poradiť ja hladám niečo na ten homocysteín...ale ide mi hlavne o to aby to bolo pod jazyk- všetky tie béčka , objavila som tieto dva doplnky...ale nerozumiem sa do zloženia B6, B12 čo dú tam uvedené - že  aké sú to formy tam a dalšie čo to značí keď tam sú zložky coenzymated...čiže či je to z toho hladiska na riešenie homocysteinu všetko vporiadku a môžem brať aj tento produkt. Tiež či tento obsah je postačujúci na obsahy...?
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … -Caps/1760
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Co … blets/1041- ale ten Country life asi nie je pod jazyk pravda?



172

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz ja obvykle nekupujem tie najnovsie vykriky, mne postaci pri B-12 aj obycajna methyl forma=methylcobalamine. Ostatne vitaminy B sa dobre absorbuju aj cez zaludok a creva, tj nevidim ziadny dovod kupovat najnovsie a drahe formy.
Len keby mi tie obycajne nezabrali, by som experimentoval s tymito novymi koenzymovanymi formami.



173

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý som tu zas s témou tmavé kruhy pod očami...Jeden dermatológ - ten Wilmott uvádza toto , zaujíma ma Váš názor ako to vidíte vy https://www.sharecare.com/health/skin-a … -under-eye a najmä

Further, the use of materials that bind iron, such as phytic acid and N-methyl succinamide, can reduce oxidation and minimize the blue/purple color. Anti-pigment products, such as ascorbic acid derivatives, licorice, emblica, resveratrol, and resorcinol derivatives, will help minimize the brown color over time. Finally, re-building the skin's matrix in the eye area will reduce the appearance of the color in the skin. Čo to znamená prosím Vás ? a čo je to ten tá  N-methyl succinamide a phytic acid? píše že môžu zredukovať oxidáciu a tým fialovú farbu...to je myslené na doplnky?

ešte som sa dočítala od inej plastickej chirurgičky že na tmavé kruhy odporúča- buď ošetrenie laserom, alebo intenzívnym pulzným svetlom, alebo ten lipofilling  s tým vlastným tukom....pričom sa u iného ,,plastika" laser s lipoffilingom v zákroku prelínajú...aká máte názor na to vy ...ak mi prosím môžete poradiť.
+ čo si myslíte o tých retinolových krémoch čo všade reklamujú .. aj u dr. Oza...bol myslím jeden Revitol...
Ďakujem.



174

Re: Problémová, Lesklá pleť

Reklam na vselico aj na "odstranenie kruhovpod ocami" je hromada. Zialbohu velka vacsina nepracuje.
Zlepsenie cirkulacie, riedenie krvi enzymami, cistenie ciev lecitinom pripadne transdermalne kremy s vysokym obsahom vitaminu C  a E a inych antioxidantov tu mozu pomoct.
Retiniol je skor na vrasky Ale zazraky tam ocakavat je nerealisticke.



175

Re: Problémová, Lesklá pleť

Možno divná otázka ale predsa - Tie b komplexy ktoré nie sú priamo určené pod jazyk v návode na použitie - tie ani nemožno pod jazyk použiť...? a zaujíma ma či tie vo forme kvapiek nie sú na gramáže málo(homocystein) ??? ako napr. takéto a podobne...http://www.iherb.com/California-Xtracts-B-Complex-Raspberry-1-fl-oz-30-ml/47161, http://www.iherb.com/Solgar-Sublingual- … 2-ml/22428, http://www.iherb.com/Now-Foods-Ultra-B- … 18-ml/6281



176

Re: Problémová, Lesklá pleť

{Pouzit mozes vselico pod jazyk, len ked to nie je vo forme liposomu, tak sa ti to cez sliznicu absorbuje len minimalne.
Sublingualne su formy liposomicke, tj specialne upravene na dobru absorbciu cez sliznice v ustach.



177

Re: Problémová, Lesklá pleť

Samozrejme že môžem použiť čokoľvek, ale potrpím si na kvalitu a nechcem vyhadzovať peniaze zbytočne do luftu ako sa hovorí...
1-takže toto je alebo nie je sublingual forma?
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Quic … lets/55222, ja mám jedinú výhradu že je to forma tablety, mám radšej kapsule  a  B12 chcem vo forme methyl cobalamine, tiež mi príde prirodzenejšie žuvanie tej tablety, ale možná sa mýlim a je to len otázka zvyku, lebo dissolve znamená rozpustiť, chcem to iba pochopiť...

2-Tu sa mi zdá http://www.iherb.com/California-Xtracts … 0-ml/47170  25 kvapiek na ten 1ml hodnotnej látky z množstva 30 ml celkom dosť, či( to je potom 30 dávok ? )?? keď to porovnám s tými sublingual pastilkami, ale zas ma napadá že tekutina nemusí podliehať tak skaze, či práve naopak, ak mi môžete prosím poradiť?
3- ešte sem vložím túto nezodpovedanú otázku  lebo som nepostrehla odpoveď...napísali ste -  Folic acid a metyl folate su rozdielne latky a preto sa aj v tele spravaju rozne. ja som Vám napísala toto- ďakujem pekne za odpovede, ak sa smiem spýtať s ktorou látkou - formou kyseliny listovej teda súhlasíte vy ?  Na fóre som sa dočítala že ste poradili na prírodné folate rôzne http://www.iherb.com/search?kw=folate&a … mp;y=5#p=1

k otázke č.2-Napríklad Investovala som do väčšieho objemu makového oleja za studena lisovaného Biopurus, skladovala v chladničke a po necelých 3 týždňoch sa na spodku objavila plieseň, také akoby mäkké tmavé guličky sa tam začali robiť...pritom sa snažím vždy všetko zatvárať nadoraz...
Ešte tento sa mi vidí v pohode...http://www.iherb.com/MRM-B-12-Methylcobalamin-2000-mcg-60-Sublingual-Lozenges/23800 a čo hovoríte na Mannitol , je to OK? http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ve … lets/64700.

Tiež 2 mg  B6 a rozdiel 100mg v inom doplnku sa mi zdá zanedbateľné...s ohľadom na ceny týchto béčiek...
http://www.iherb.com/Superior-Source-Me … lets/26981



178

Re: Problémová, Lesklá pleť

s B vitamínmi je väčšia papračka ako s inými...ešte budem potrebovať B6 a B5, B7 by tiež nebol na škodu a vraj účinná dávka je až 20mg+, koľko má mať ten B6 poprosím Vás doporučenú dávku ?aj v rámci liečby na metyláciu homocysteínu...

viete mi prosím poradiť či ich mám kúpiť samostatne alebo bude vhodný aj B complex, našla som toto http://www.iherb.com/Life-Extension-Com … Caps/63830, tiež cena ok a zdá sa mi to celkom dobré zloženie a aj tá listová je tam ako folate, môže byť? čo odporúčajú na vlasy tam je to až na 4 kapsule hodnoty a tu len na dve a navyše sa mi páči že je tu dosť panthenolu , páči sa mi aj ten B-right jarrow ale trošku mám strach, nepotrebujem očervenieť ani na chvílu smile, .aj keď je to len pominuteľný stav...stokrát Vám ďakujem.



179

Re: Problémová, Lesklá pleť

Methyl cobalamine je v tele priamo pouzitelny, cyanocobalamine sa musi v tele na metyl cobalamine najprv premenit, az potom ho telo vie ucinne pouzit.  V stress B je vitaminov B-6, b-9 dost na metylaciu a ked si pridas sublingualny B-12 tam budes mat zarucenenhladinu homocysteinu nizku.
Pozri napr na tento
http://eu.iherb.com/Country-Life-Gluten … Caps/14591



180

Re: Problémová, Lesklá pleť

Veľmi pekne Vám ďakujem, zorientovala som sa v tom a je mi to jasné. Obsahy poznáme, aj výrobcov.. chcem sa len spýtať ak by ste si mali pán RNG vybrať medzi  týmito dvoma ktorý by ste si vybrali? ďakujem . http://eu.iherb.com/Thompson-Lutein-18- … Caps/16118, http://eu.iherb.com/Jarrow-Formulas-Lut … gels/40607, dík.



181

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň prosím Vás môžete mi poradiť? čo znamená toto keď to má doplnok v zložení- to HPMC- Vegetarian capsule (HPMC), Je toto dobrý zdroj astaxanthínu? http://www.iherb.com/Healthy-Origins-As … gels/30695, http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … gels/19190- Mám na mysli tieto lacnejšie varianty do počtu košíka.. Ďakujem pekne.



182

Re: Problémová, Lesklá pleť

Jarrow je lacnejsi
Na znacke nezalezi ,, len na obsahu.Male balenia su na obsah drahsie, ako velke.



183

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň Vám prajem veľmi by ste mi pomohli s vašimi názormi na tieto otázky prosím Vás :
1- aké GSE z iherbu mi odporúčate, hľadám univerzálnu klasiku...viem že to staré zloženie už nebýva...

2- Nakoľko sa mi už stalo v jednej objednávke z Poľska kde som objednávala tekuté doplnky a dokonca bol kuriér zhrozený lebo bol pretečený balík sa pýtam aj Vás - či iherb balí kvalitne liposomálne spreje, GSE a podobné TEKUTé FORMY....

3- RAZ V jednej knihe som čítala že na tvorbe kolagénu v tele sa podieľa vitamín C a nejaké ďalšie zložky či minerály a vitamíny ale žiaľ som si ich nezaznačila, viem že nemáte kryštáľovú guľu ..ale nedoplnili by ste mi túto info pekne Vás prosím ...

4- Je podľa Vás fluor v pastách jedovatý a ničí sklovinu?+ Akú plombu si mám pýtať u zubára aby tam nebol amalgám a iné škodliviny, Je vhodná biela?
5- čím je vhodné čistiť si uši- akým roztokom a aké kvapky do unavených očí odporúčate ?
6- čím ďalej tým sa mi viac zdá že keď oleje skladujem v chladničke žiaľ ostanú plesnivé - v tomto zmysle ma napadá otázka či to neni náhodou tým vyťahovaním a daním zas naspäť do chladu...
7- Je nejaká spojitosť medzi rohovatením pleti alebo plesňou pleti- môže také niečo jestvovať? jedna známa mi tvrdila že všetky celebrity si čistia tvár alkoholom- čo sa mi zdá nelogické - čo si myslíte vy?

ďakujem pekne.



184

Re: Problémová, Lesklá pleť

Zabudla som - je nejaký doplnok kvalitný z iherb spolu s D3 a  K2 okrem toho liposomálneho z Now? oplatí sa aj toto ?-čo to vôbec  je za tekutinu ?
http://www.iherb.com/Buried-Treasure-Li … 3-ml/40541.
Keď doplnok uvádza iba menaquinone bez údaju K2MK-7- nekupovať taký? Tieto vitamíny(D A K ) je super brať spolu to už viem... nie je to vhodné brať aj s  inými minerálmi ?aký máte na to názor ?

A aký máte názor na elektrické kefky...?
Mňa celý život fascinuje vôňa kriedy, alebo keď je natretá omietka...Môže to byť signál že mám nedostatok vápnika ?
Môže mať konzumácia zeleného ílu nejaký neblahý vplyv?

na iherbe je nejaký balíček a odpočítava sa čas - neviete o čo ide- je to len pre zahraničie? ..+.Píše tam že je teraz do konca novembra akcia na doplnky 10% .. avšak niektorí tu písaii že im akciové veci colníci preclievali ako plnú cenu - Ja som minule kúpila za akciové ceny ako obvykle a všetko bolo Ok, Vďakabohu....



185

Re: Problémová, Lesklá pleť

To je len tekuta forma kombinacie vitaminov D-3 a K2(MK7), dost draha na pouzivanie.
Na udrzbu zubov je dolezita najma flora v ustach, ktora sa da udrzovat na probiotickej  ustnymi probiotikami. Zuby si mzes cistit akokolvek, predsa ti v ustach zostane dost potravy pre mikroby a ked su tie mikrpby skodlive, tak ti poskodia zuby. Ja osobne sa skor sustredim na ustne probiotika, nez na cistenie zubov.
Na konzumaciu zeleneho ilu alebo na pritalivost vone malty nemam ziadny osobny nazor.
Zlava plati pre vsetkych nie len pre USA.



186

Re: Problémová, Lesklá pleť

Vďaka Vám . Môžem ešte poprosiť na otázky z 2015-11-20 09:15:35 ? ˇˇdakujem.



187

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nevidim ziadnu otazku  z 2015-11-20 09:15:35  v tejto teme

Naposledy upravil: RNG (2015-11-23 09:25:49)



188

Re: Problémová, Lesklá pleť

Madonna napísal(a):

Dobrý deň Vám prajem veľmi by ste mi pomohli s vašimi názormi na tieto otázky prosím Vás :
1- aké GSE z iherbu mi odporúčate, hľadám univerzálnu klasiku...viem že to staré zloženie už nebýva...

2- Nakoľko sa mi už stalo v jednej objednávke z Poľska kde som objednávala tekuté doplnky a dokonca bol kuriér zhrozený lebo bol pretečený balík sa pýtam aj Vás - či iherb balí kvalitne liposomálne spreje, GSE a podobné TEKUTé FORMY....

3- RAZ V jednej knihe som čítala že na tvorbe kolagénu v tele sa podieľa vitamín C a nejaké ďalšie zložky či minerály a vitamíny ale žiaľ som si ich nezaznačila, viem že nemáte kryštáľovú guľu ..ale nedoplnili by ste mi túto info pekne Vás prosím ...

4- Je podľa Vás fluor v pastách jedovatý a ničí sklovinu?+ Akú plombu si mám pýtať u zubára aby tam nebol amalgám a iné škodliviny, Je vhodná biela?
5- čím je vhodné čistiť si uši- akým roztokom a aké kvapky do unavených očí odporúčate ?
6- čím ďalej tým sa mi viac zdá že keď oleje skladujem v chladničke žiaľ ostanú plesnivé - v tomto zmysle ma napadá otázka či to neni náhodou tým vyťahovaním a daním zas naspäť do chladu...
7- Je nejaká spojitosť medzi rohovatením pleti alebo plesňou pleti- môže také niečo jestvovať? jedna známa mi tvrdila že všetky celebrity si čistia tvár alkoholom- čo sa mi zdá nelogické - čo si myslíte vy?

ďakujem pekne.

toto



189

Re: Problémová, Lesklá pleť

1.z iherbu neodpoprucam ziadne GSE. treba najst citricidal, ktory obsahuje quaternialne zluceniny
2. Mne este nic nepretieklo, ani z swansonvitamins, ani z iherbu, ani z puritanu.
3.Na tvorenie kolagenov treba vitamin C(5 gramov plus) a aminokyseliny, ako  najma L lysin, , ale  v mensej miere aj arginin a ornitin
4. fluor vo vacsich mnozstvach je jedovaty a vytvara krehku sklovinu. Je to karcinogen, podobmne ako aj chlor a brom. V zubnych pastach to vadi menej, lebo to nie je volny fluor, ale viazany do neutralnych soli.
Nove zubne materialy, kde sa vytvrdzuju ultrafialovym svetlom su najmejej skodlive a pomerne velmi trvanlive.
5. Ja do oci pouzivam len koloidne striebro
6. neviem. Mne oleje v ladnicke neplesniveju. Teplotu tam mam ale +1 stupen celzia.
7. ked plesen napadne plet, telo vytvara extra bunky koze, tj koza rohovatie.
Alkohol sterilizuje plet, ale ju zaroven vysusuje, tj musis si ju natriet niecim po pouziti alkoholu(len etylalkohol , nie ine alkoholy)



190

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem Vám Veľmi PEKNE ! to plesnivenie olejov podľa mňa bolo spôsobené zrejme už na úrovni výroby si myslím, výrobca Slovensko...bohvie ako dlho tam tie plodiny stoja...

1- Ktorý z týchto dvoch je silnejší?
http://eu.iherb.com/Natural-Factors-Oli … sules/2643
http://eu.iherb.com/Planetary-Herbals-F … blets/1584
2- a napr.  Biele plomby sú zdravšie myslíte ?
3- Niekde som z tohto fóra čítala že A - mulsia je menej škodlivá než klasické tablety VIT. A- čo to je ?
4- Musím časovo oddeliť tieto od ostatných bežných doplnkov, aby sa navzájom nebili ?- NAC, ZINOK, Oleuropein? Niečo také som tu na fóre postrehla...ak sa mýlim vyveďte ma prosím z omylu...:D
5- Ako zistím že mám nedostatok látok potrebných na hormóny? antikoncepciu neberiem a príliš ani neplánujem.

ďakujem.



191

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ktoré  ústne Probio sú lepšie prosím Vás ? Tiež Neviem ktoré ste to mysleli od tej biogaia....
1- http://www.najlekaren.eu/probiotika/779 … html-tieto alebo toto ?
http://www.najlekaren.eu/probiotika/491 … iliek.html

ďalšie-
http://www.lekarenstm.sk/sk/detail/lactoseven-chew
https://www.sunpharma.sk/produkt/oralzym

ďakujem.

Nerozumiem prečo tie Jarrow vysadili, boli super...



192

Re: Problémová, Lesklá pleť

Madonna napísal(a):

Dobrý deň prosím Vás môžete mi poradiť? čo znamená toto keď to má doplnok v zložení- to HPMC- Vegetarian capsule (HPMC), Je toto dobrý zdroj astaxanthínu? http://www.iherb.com/Healthy-Origins-As … gels/30695, http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … gels/19190- Mám na mysli tieto lacnejšie varianty do počtu košíka.. Ďakujem pekne.

Dávam do pozornosti ešte túto otázku lebo som nečítala na ňu odpoveď. Tiež ma zaujíma- viem že dávate prednosť krill oleju, Možno teraz poviem hlúposť ale zaujíma ma či by sa aj toto nedalo použiť...len čisto zo zvedavosti... http://www.akvaobchod.sk/natural-astaxantin-p-3059.html a toto http://www.akvaobchod.sk/astaxanthin-5g-p-58.html

Ceny okolo 20 Eur sa mi v tomto prípade zdajú dosť dobre pritiahnuté za vlasy. Nechápem prečo v tejto krajine sa robí stále z doplnkov strašiak, oproti USA je to na SVk bieda ozaj... Tu keď príde človek do bioobchodu tak vidí len samé kvázy zdravé potraviny viacmenej len ....

A zaujíma ma ešte koľko mg potrebuje človek na kyselinu hyalurónovú denne keď si chce dopĺňať. ďakujem Vám .



193

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ten prvy je 10% , ten druhy je 15% a oba su drahe na obsah. Odporucam tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps
Na kyselinu hyaluronicku ti neodpoviem, hoci v tele je jej asi 5 gramov, ale ako sa absorbuje je otazne z roznych zdrojov.
2.Ano
3.neviem , co je A mulsia. Ak jme to emulzia, tak mozno je lepsie vstrebavatelna
4 nemusis, mozu sa miesast lubovolne.
5. horemonalne problemy sa prejavuju u zien napr v periode.U muzov je to tazsie zistit. Samozrejme da sa to odmerat z krvi.

Naposledy upravil: RNG (2015-11-29 23:35:16)



194

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ziadne s tych sa nevyrovnaju zahranicnym, ako napr
http://eu.iherb.com/Life-Extension-Adva … nges/42229 

Ja pouzivam produkty s presne napisanym obsahom a urcene len pre ludi Na produkty pre zvierata sa tie prisne normy FDA nevstahuju.



195

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň všetko dobré Vám v Novom roku prajem !  A - mulsia bola myslím spomenutá v jednej diskusii ale je možné že bola zmazaná ,bola téma na stránke badateL a nedá sa stránka načítať -http://www.badatel.net/akne/  toto je z toho  19. 7. 2012 - Vitamín A-E emulzia – vysoké dávky v netoxickej forme. V roku 1963, kedy Dr. Contreras začal pracovať ako klinický onkológ, sa používanie .... vitamín A /E emulzného pôvodu ..., ďalej - je aj v tomto článku -damian http://www.zdravie.sk/forum/242127?page=4,

2- poprosím Vás zaujíma ma z tejto vety na zníženie modrých miest okolo očí aké sú toto doplnky- či ich odporúčate a aké by ste mi odporučil z iherb ďakujem -aspoň ten druhý , či je to bezpečné, ďakujem. Further, the use of materials that bind iron, such as phytic acid and N-methyl succinamide, can reduce oxidation and minimize the blue/purple color.

3- Prosím odporučil by ste mi Irish Moss z iherb, tiež pozerať na extract či? ďakujem pekne .



196

Re: Problémová, Lesklá pleť

Emulzia je dobra forma vitaminu A ale nemyslim si, ze je nevynutna.
To okolo zeleza okolo oci nepoznam.