1

Téma: cievky na nohach

Dobry den RNG, su cievky na nohach (metlicky) iba esteticky problem, alebo moze za tym byt nejaky deficit vitaminov? Preco s tym maju problem hlavne zeny? Na muzoch som si nic take nevsimla. Da sa to riesit? Dakujem



2

Re: cievky na nohach

Nuz krehke steny cievok sa daju posilnit najma vitaminmi C E a K-2,  roznymi inymi antioxidantami, najma uvediem proantokyanidy z hroznovych semien, vinpocetine zo semien zimozelene, huperzin A z machu a gingkolidy  z listov stromu gingko. Samozrejme aj ine antioxidanty pomahaju, rozne karotenoidy a podobne. Al;e najviac okrem udanych vitaminov sa spominaju mna posilnenie stiem cievok, bioflavonoidy, ako rutin hesperidin a najma Diosmin.
Tiez sa spomina hodne escin, antioxidant, vytazok z pagastanu konskeho, co pridavaju az 1% do tzv "konskych masti" a gelov.
Ja osobne zdoraznujem cistenie ciev lecitinom a pripadne aj branim vitamionov D-3 a K-2, ktore odstanuju mineralne nanosy z makkych tkaniv a posunu ich do kosti, kam patria,
Cievy krehnu najma tym, ze sa na nich usadzuju tvrde nanosy, ci uz stvrdnute, tj oxidovane a polymerizovane znicene rastlinne oleja(80% v nanosoch) alebo oxidovane cholesteroly(15% prispevok k nanosom) alebo dokonca krehke kalcifikaty(5%) ako nasledok roznych zapalovych procesov.



3

Re: cievky na nohach

Dakujem za odpoved. Lecitin uzivam podla vasich odporucani uz asi mesiac, vitamin E 1-2 kapsuly denne tento http://www.iherb.com/Now-Foods-Tocotrie … ftgels/337, C zacnem pravidelne teda, D 3 si davam iba v zime (sem tam) a K 2 si nastudujem tu na fore. Ten Diosmin mi pripomenul, ze par dni som uzivala tento vyzivovy doplnok http://www.pilulka24.sk/diosminol-micro-tbl-30, kvoli potehotenskym hemoroidom, ale prestala som s tym, lebo mi robil velke problemy. Citila som nevolnost, v zmysle, ze som mala pocit, ze odpadnem. Stupnovalo sa to, takze som to prestala uzivat. Neviem cim to moze byt a neviem ani, ci by podobny produkt bol pre mna bezpecny.
Uz niekolko rokov doma pouzivame vylucne za studena lisovane oleje a obycajne maslo, ale vlastne ste mi otvorili oci. Lebo dost holdujem vselijakym kupovanym sladkostiam a to je zrejme presne ten zdroj lacnych tukov

Mimochodom, ten gel s pagastanom konskym mi na tie hemoroidy pomohol zasadne, ale potom sa to zlepsovanie zastavilo. Dnes ich mam vo velkosti asi malej gulicky hrasku, nesposobuju mi ziadne problemy, ale mam pocit, ze mozno nejaky kvalitnejsi gel s vyssim obsahom ucinnej latky by to vyhojil uplne.

Naposledy upravil: lotika (2014-07-21 21:10:37)



4

Re: cievky na nohach

Uvedeny diosminol obsahuje privela roznych e-ciek (az 9 roznycyh ) takze taky by som rozhodne nepouzival.  Tieto
polyoxetylén sorbitan monooleát, polevové činidlá (hyprommelóza, polyvinylpyrrolidon, mastenec, polyetylénglykol, oxid titaničitý, oxid železa. Tieto uvedene sa dnes v kvalitnych doplnkovh vobec nepouzivasju a to mohla byt pricina tvcojich zaludocnych nevolnosti, nie samotny diosmin.
Krcove zily, metlicky, hemorhoidy, caste modriny, krehke cievy, -to vsetko je zalezitost vlastne cievnej pruznosti a nanosov na cievach.



5

Re: cievky na nohach

Ten Diosminol mi nerobil žalúdočné problemy, ale pocity na odpadnutie. Mám nízky tlak, nie je to kontraindikacia?
Možno by som to ešte vyskusala s iným doplnkom. Poradis mi prosím niečo z iherbu? Niečo čo obsahuje diosmin a hesperidin v takom množstve, že by to vyliečilo rovno aj hemoroidy. Ďakujem.



6

Re: cievky na nohach

Ked pozries na zlozenie Diosminolu
http://www.24-lekarna.cz/Potravni-dopln … zed-tbl-60
najdes tam plno neziaducich latok. Talek/mastenec je neziaduci pre telo, oxidy zeleza a titanu tiez sposobuju zaludocne problemy atd.
Pozri na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=3
alebo
http://www.iherb.com/Life-Time-Diosmin- … l&ic=1
Ziadna pilulka nie je zazracna, aj ked to pomoze na krcove zily a teda ciastocne aj na hemoroidy, ale najlepsia obrana proti hemoroidnymi problemmi je dobre si tu oblast vycistit a vymasiriovat, nakremovanym toaletnym papierom. Nesetrit ani kremom, ani papierom.
Ja som sa to naucil od mojho otca, co to praktizoval s uspechom vyse 50 rokov, na radu svojho spoluziaka, lekara. A ja to praktizujem uz vyse 35 rokov



7

Re: cievky na nohach

Vďaka. A dávkovanie také, ako uvádza výrobca, či vyššie?

Ešte by ma zaujimalo, či vôbec hemoroidy treba nejako riešiť, resp. sa nimi znepokojovať, keď nebolia, nesvrbia a nerobia žiadne problémy. Vznikli v tehotenstve  a čo sa vyprazdnovania týka, to je bezproblémové, žiadna zapcha.



8

Re: cievky na nohach

Hemoroidy treba riesit, lebo mozu byt zdrojom krvnych zrazenin a mozu kedykolvek zacat krvacat a zapalit sa na velmi bolave.