1

Téma: graviola kontraindikacie

zdravim rng chcel by som ta poprosit na tvoj nazor ,ked berem gravilu tabletky ale zaroven musim brat aj q10 kedze mam infekciu na srdci,uz som vyskusal vsetky prostriedky co radis okrem gravioly a stale tam je.tak musim aj napriek kontraindekacie brat tieto dve veci aku pauzu by si mi poradil?ubiquiniol 100mg si dam rano a este jeden 200mg q10 by som si chcel dat cez den a potom aspon dva krat by som si chcel dat graviolu. a este som sa chcel opytat na kontraindikaciu medzi MAO a graviolou ,ako moc dviha sertonin graviola nebudem ho mat vela ked berem aj htp? teda viem ze napriklad mao sa  nemoze miesat z htp lebo mao len niako zadrzuje seratonin a htp dodava a medzi nimi treba pauzu. netreba aj tu pri graviole,lebo som raz uz mal sertoninovy syndrom a nie je to ziadna sranda,dakujem



2

Re: graviola kontraindikacie

MAO je liek, ktory moze mat velke a celkom neocakavane ucinky na rozne neurotransmitery a ich produkciu a metabolizaciu. Ja osobne by som ho neuzival ale nahradil ho niecim prirodnym a bezpecnejsim.
Ake mozes mat reakcie s graviolou a MAO nemam ani sajnu, je to zrejme velmi individualne, ale podla napr tejto literatury
http://www.healthyheartht.info/graviola.htm
zvysi sa ti norpineprine, dopamin a MAO aktivita a znizi vylucovanie serotoninu(inhibits) pod stresom. Takze odporucam opatrnost,velmi postupne zvysovanie davok,
a v literature odporucaju spolahnut sa na lekara, co samozrejme je vyhybava odpoved, kedze lekari o ziadnej graviole nic nevedia, cest velmi vzacnym vynimkam.
Odporucil by som ti ale brat silne davky curcuminu, ako napr 3x2 kapsule
http://www.swansonvitamins.com/SWH084/ItemDetail?n=0
ktory sice infekciu neriesi ale je asi najlepsia protizapalova rada, co ti mozem dat.

Nemam sajnu, aku infekciu mas na srdci, moze to byt kvasna, bakterialna, plesnova mykoplazmicka alebo viralna, ktore su ovela castejsie, nez si clovek mysli. Caste su rozne streptokoky(napr pri cisteni zubov sa dostanu do krvi) alebo helikobakter pilori, rozne mykoplazmy(boreliozne a chlamidialne infekcie najma) a nase vzdy pritomne virusy.
Takze podla toho mozes postupne skusat rozne prostriedky proti roznym tym moznym infekciam.
Dokonca je mozny aj parazit, na to su zriedka nejake testy....



3

Re: graviola kontraindikacie

dakujem za odpoved vyjadris sa aj k tej pauze medzi q10 a graviolou? zmienka o tom sice nikde neni..ale preto ma zaujima skor tvoj nazor aky odstup by si zvolil keby si musel skonbinovat tieto dve veci



4

Re: graviola kontraindikacie

Je literatura, ktora tvrdi, ze pri pouzivani gravioly pri rakovinach clovek nema zaroven pouzivat koenzym Q-10, lebo nejak pracuju proti sebe.
Ja sice neviem, nakolko je to pravda, ale osobne(ja som znacne opatrny) by som dal medzi ne nie 2 hodiny, ale aspon 6 hodin prestavky, lebo ked sa niektore doplnky vzajomne vylucuju, treba medzi ne dat pauzu niekolko krat polcas ich trvania v tele a to je pre CoQ-10 niekolko hodin
Inac CoQ-10 sice posilnuje telo v boji proti vselicomu, vcitane rakovin, ale nie je priamo zabijajuci rakovinne bunky, tj nie je cytotoxicky. Preto ho osobne extra nepreferujem pri rakovinach. Je plno inych silne protirakovinnych doplnkov aj silnych antioxidantov na pomoc.



5

Re: graviola kontraindikacie

k tomuto by soma ta este chcel prosimta opytat co si myslis o tomto: cital som ze graviola tymto sposobom   bojuje proti rakovine ze ju volako odstavi od energie prave znize prostrednictvom  akehosi odstavenia rakovinovej bunky od energie vlastne znizenim q10 v tele. cije to pravda pretoze ja som momentalne kaardiak a neviem ci graviolu brat, pretoze docasne musim brat aj betablokatory (ktore sami o sebe uz znizuju q10)bez ktorych sa teraz bohuzial nezaobidem. nemoze mi to uskodit ako dalsie znizenie q10 v tele....znizuje len q10 dodane do tela tablletkami?alebo znizuje aj to co si telo samo vyraba?? dakujem



6

Re: graviola kontraindikacie

Neviem ti presne na to odpovedat, zialbohu literatury na to je primalo. Ale,odporucil by som ti brat CoQ-10 v najucinnejsej biologickej forme, Ubiquinole.
Graviola ma rozne ucinky, nielen potlacanie CoQ-10, ale aj aj silne antimikrobialne a dnes sa uz vie, ze cast dovodov(niekde cely dovod) rakovin su rozne mikrobialne nakazy v tele, ktore produkuju karcinogenne toxiny a zapaly veduce k vytvoreniu bujnejucich buniek=rakovina.

Ja osobne beriem aspon 100 mg ubiquinolu denne, hlavne kvoli nizssej energii, co je u starsich ludi normal a ja to rozhodne nechcem ako normal prijat.
Ja pouzivam tento:
http://www.puritan.com/ubiquinol-639/ub … ?NewPage=1
Inac na betablokatory nemam najlepsi nazor, lebo maju plno bocnych skodlivych nasledkov.Mnohi lekari dnes vobec si kladu otazku, ci je to naozaj celkove dobre.
Hlavne ked sa pouzivaju len na vasodilataciu, tj otvaranie ciev sirsie, lebo na to je dostatok inych prostriedkov, bez bocnych ucinkov, ako napr hloh, ktory ma v dostatocnych davkach ACE efekt a ziadne zle ucinky, ziadne znizovanie CoQ-10 co vedie k unave a znizeniu energie tela.

Naposledy upravil: RNG (2010-07-13 17:56:36)



7

Re: graviola kontraindikacie

Dobrý deň, počuli ste už o graviole?
ak nie, rada by som vám ju predstavila, skúste si napr najskor prečítať článok:

http://slnieckova.sk/p/nechcem-si-to-ne … re-seba-9/

poznám veeeľa ľudí, ktorým fakt pomohla a boli to dosť závažné problémy. Od nádorov až po obyčajnú chrípku.
Treba však dávať pozor kde a akú kupujete. Obsah jednej tablety musí byť aspoň 900mg, inak by ste museli denne jesť strašne veľa tabliet.

ak máte niekto problémy, rada sa podelím o skúsenosti.

píšte a pýtajte sa na email. adrese:
hulmanova.l@gmail.com



8

Re: graviola kontraindikacie

Graviola je silne antimikrobialna, pravdepodobne vcitane antiviralna a je silne protirakovinna. Ale osobne ju pouzivam len ako posledny prostriedok, ked ine nezaberu alebo ked sa jedna o rakoviny.
Totiz po case moze znicit za par tyzdnov aj probioticku crevnu floru, co je neziaduce.
Ucinna denna  davka je okolo 6 gramov denne, rozdelene podla moznosti na co najviac davok.