1

Téma: Jazyk

Dobry den, pan RNG. Moj jazyk dostal divnu, tmavsiu hnedu farbu, aj chut v ustach mam taku horko hnusnu. Moze to byt z GSE alebo z oregano oil? Alebo sa zacinam cistit? Tie doplnky som kupila v obchode, az potom mi prisli od swansonu, nechcela som stracat cas, poctivo to pijem a omielam v ustach, uvolnuju sa mi aj take hnusne hlieny z krku. Dakujem.

2

Re: Jazyk

Detoxifikacia moze mat rozne individualne prejavy. Oba tie antimikrobialne mozu sposobit docasne uhynovu(herxheimerovu) reakciu.A samozrejme, oreganovy olej je odhlienovac, tj na cas sa uvolni z tela hromady hlienov.

3

To som nevedela, ze oregano je odhlienovac, myslela som, ze NAC. A neprestanem, nech to uhynie vsetko. Mam z tohto vsetkeho mis-mas, ale naucim sa, slubujem!

4

Nic si z toho nerob. Aj ja mam z toho mis-mas.
V prirode je totiz miliony roznych latok, z ktorych su dosial tisice odporucane ako rozne prirodne lieciva, hlavne ked su vytazene a aplikovane vo dostatocne velkych mnozstvach.
Inac odhlienovacov je viacero, nielen oreganovy olej a NAC, ale napr rozne enzymi a Cats claw(uncaria tometosa a guaianesis) a z nej vyrobene Samento a ine.
Hlieny su ale prirodzena obrana tela proti prieniku a na odstranenei(mechanicke odtlacenie) roznych mikrobov a neziaducich latok pre telo.
Zvyseny tok hlienov znamena, ze sa telo brani proti niecomu alebo sa snazi nieco vylucit.
Hlavne v crevach a prinosnych dutinach, kam neprenika krvny obeh je to sposob obrany tela.

5

Pan RNG, a kamaratka, ta ma teraz stolicu 3-4x denne, nie uplne ako hnacka, ale taku redsiu, predtym mala so stolicou problemy, raz za niekolko dni. Moze to byt tiez preto, ze sa jej telo zacalo cistit? Berieme vsetko rovnako, ona ma viacej problemov nez ja.

Naposledy upravil: Analyn (2010-07-02 17:58:09)

6

Moze. Ked jej antimikrobialne zabiju rozne mikroby v tele, toxiny z nich mozu podrazdit creva.
Odporucam ako obvykle na crevnu floru brat extra vlakniny(napr psylium alebo pektiny=hrusky a jablka) a samozrejme silne probiotika.
Tie, ked dobre kolonizuju creva vyrabaju hromady obrannych latok pre telo, podla mnohych lekarov az 70% vsetkych obrannych latok v tele produkuju v crevach probiotika.
Tvoja kamaratka mala pravdepodobne hodne candidy v crevach, vtedy su take reakcie na silne antifungalne latky, ako citricidal a oreganovy olej. Na stastie to netrva dlho, max tyzden-dva, ked zaroven beries aj silne probiotika, ktore tak isto pomozu candidy a plesne vytlacit z criev a zaujat ich miesto.

Naposledy upravil: RNG (2010-07-02 19:54:18)