1

Téma: FDA

Ahoj RNG,
pokiaľ viem tak všetky výrobky, potravinové doplnky sú v USA kontrolované FDA. Dnes som si všimla na všetkách výrobkoch, ktoré mám doma tento nápis: These statements have not been evaluated  by the FDA. Neviem si to teda vysvetliť.



2

Re: FDA

FDA odmieta priznat akekolvek tvrdenia o liecivosti doplnkov, dokonca ked sa to niekto odvazi tvrdit, mozu ho potrestat za to, zavriet vyrobne a dokonca posadit do vazenia.
Potravinove doplnky patria do kategorie potravin a FDA ich neschvaluje, len vydava zoznamy zakazanych a dba na hygienu vo vyrobniach.
Podla FDA je mozne hovorit o liecivych ucinkoch len u nou schvalenych liekov, inac je to trestne
To je samozrejme otvorene nadrzanie farmacii a organizovanej medicine.Zialbohu, tak to je.

Schvalenie lieku je ekonomicky vyhodne jedine pre patentovane lieky, lebo dnes cena za schvalovanie (10 rocny proces) je okolo 850 milion dolarov a to sa moze vyrobcovi vratit len vtedy, ked ma patentovu ochranu a tym vylucnu vyrobu a teda neobmedzene ceny, co hojne vyuzivaju.

FDA ma dokonca svoju vlastnu armadu, dokonca aj kuklacov, na to aby mohla ucinne potlacit akekolvek pokusy o tvrdenia liecivosti potravinovych doplnkov.Nejeden vyrobca, co to nerespektoval sedi vo vazeni ako keby predaval nelegalne drogy a majetok mu bol zhabany.
Je to paradoxna situacia, lebo liecivost potravin a roznych potravinovych doplnkov je nesporna.



3

Re: FDA

Toto sa da nazvat aj diktatura! Ako potom funguju v USA lekari co sa zaoberaju alternativnou medicinou? Tajne? Alebo chodia obcania USA do Mexika a podobne? Takze vsetky doplnky su kontrolovane len na tej urovni ci nie su skodlive pre ludi?

Naposledy upravil: kamilka (2010-06-25 19:25:09)



4

Re: FDA

Nasa vlada a vladne organizacie si prisvojili privela moci, v najblizsom case ich ludia musia obmedzit, lebo zachadzaju pridaleko.
Lekari s alternativou robia sice legalne, ale po tichu viacmenej a musia byt opatrni, aby ich nesudili za nasledky liekov, ked ich niektori kombinuju s potravinovymi doplnkami.
Bezne ked je clovek poskodeny chemickym liekom a berie aj potravinove doplnky, snazia sa to pripisat na vrub potravinovych doplnkov, Na stastie, nejdu dalej, nez "oplutie" lebo dokazat by to asi nevedeli, kedze potravinove doplnky su vlastne automaticky prehlasene za neskodne tym, ze su zaradene do kategorie potravin. Ale to staci pre vacsinu ludi, aby si mysleli, ze potravinove doplnky mozu byt "nebezpecne".
Na liecenie rakovin chodi plno do Mexika, kde tvrdia otvorene, ze liecia alternativnymi prostriedkami. Ale aj na roznych klinikach v USA sa pouzivaju ako"doplnkove" aj rozne ine fakticky ucinne prostriedky a metody, o ktorych sa ale nesmie tvrdit, ze su liecive na rakovinu, lebo FDA povoluje tvrdenie len na dovolene lieky(chemoterapeutika), chirurgiu a ziarenia ako ucinnu liecbu rakovin. Ine tvrdenia su trestne.

Dufam, ze sa tato nemozna monopolna situacia postupne zmeni, lebo zatial su tendencie len to pritahovat a vedie to k absurdnej situacii, ked lekari sukromne pouzivaju(az vyse 75%) doplnky a vyse 70% onkologov by nan sebe nedalo robit chemoterapiu, do ktorej prakticky kazdeho pacienta natlacaju.

Nuz ale peniaze vladnu a lekari, najma v USA maju v sucastnosti velke ekonomicke vyhody zo situacia tak ako je a akakolvek zmena by im to narusila, takze ich organizacie tvrdo bojuju proti alternative, najma lacnej prirodnej.
Poistovne, ktore maju levi podiel na tych peniazoch, takze sa snazia tak isto sucasnu situaciu a system udrzat. A samozrejme davaju miliardy na to, nielen miliony, vcitane do politikov a sudov, ktorymi sa tuto situaciu , pre nich financne vyhodnu, pre pacientov zlu, udrzat.

Naposledy upravil: RNG (2010-06-25 21:04:22)