1

Téma: Amino acid

Dobry den RNG, mohol by si este raz zhrnut ake aminokyseliny a v akych davkach doporucujes na posilenie svalovej hmoty a hlavne organov zo svalov ako napr. srdce. Pokial si pamatam raz si pisal, ze tie aminokyseliny vedia aj premienat prebytocnu energiu, ktora by sa ulozila do tukovych vankusov do svalovej hmoty. Mam 43 rokov 176cm a 92kg. Podla tvojich rad uzivam Jod, zinok, selen, C vitamin, lecithin, oreganovy olej, GSE, psylium, Omega 3 fish oil, milk thistle, Alpha lipoic acid. Podarilo sa mi upravit tlak na takmer normal, schudol som z 96kg na uz spominanych 92kg. Teraz bojujem s klbami: MSM, lyprinol, glukosamine, chondroitin...     Velmi pekne dakujem zaTvoje rady.



2

Re: Amino acid

Aminokyseliny nemaju extra ulohu pri chudnuti.
Chudnutie je vec zrychlenia metabolizmu spalovania tukov hlavne.
A na to su rozne prostriedky, ako cvicenie, termogeneracne doplnky,uvadzanie tukov do obehu(lipaza, lecitin) potlacanie chuti, pripadne niektore hormonalne prostriedky, najnovsie vela zmesi obsahuje formu hormonu 7-keto DHEA, ktory telo vyborne toleruje a nezmeni to hormonalne vyrovnany stav.
Priama premena tukov na svaly je mytus, ktory siria najma pri doplnku CLA(konjukovana lipoicka kyselina, tiez pod Tonalin), ktory sice podporuje stratu tukov, ale nie narast svalovej hmoty na ukor tukov.
Osobne nepodporujem modne nazory na nadbytocny svalovu hmotu, co je velka zataz pre vnutorne organy a samozrejme zataz pre klby a slachy.