101

Re: Forma jódu - amonium iodine

Nuz rozni lekari odporucaju 2 az 6 miligramov jodu denne,
nakladanie tela jodom pomocou KJ az davkami 100 i viac mg denne,
samozrejme cisty jod by som nebral nikdy viac, nez v priemere okolo mg denne, KJ clovek znesie radove viac, lebo sa v tele udrzi len kratkodobo.
Japonci maju priemernu spotrebu 12.5 mg na osobu, niekde na pobrezi az do 100 mg denne, ale to je vo formew KJ z morskych rastlin, nie cisteho jodu.

Takze mas na vyber povedzme 15 kvapiek tyzdenne toho lugolu, pravidelne,
kratkodobo aj ovela viac.
"jodosialenec" ako ho ja nazyvam bral az davky 20 mg jodu a 500 mg KJ denne.!!! http://www.lugol-iodinesupplements.com/

Samozrejme ja nic take samozrejme neodporucam, ved existuje medi tymi 150 mikrogramami oficialne odporucanymi v tych davno zastaralych tabulkach a toto sialenou davkou nieco aj medzi.....
Ja osobne si davam uz dlhsi cas raz za tyzden asi 10-15 kvapiek 2% jodovej tinktury pod pazuchu,teda ked nezabudnem, a snad mi to zlepsuje zdravie.
Ono je to tazko povedat, kedze beriem zaroven aj plno inych doplnkov, comu mam tu extra energiu pripisat.
Ale iste tam aj jod hra rolu.

Naposledy upravil: RNG (2011-02-28 23:59:48)



102

Re: Forma jódu - amonium iodine

RNG, chcem si kúpiť 7% lugol na natieranie, ale viac krát si spomenul, že viacpercentný roztok jódu už môže byť dosť dráždivý na kožu a ja teraz používam až 10% kožný iosol a ani náznak nejakého podráždenia, tak teraz neviem, či mám ten lugol kúpiť alebo nie, lebo je to super cena 16 dolárov za 8 oz. a poštovné na SK 16 dolárov, ale veď prinajhoršom ho môžem rozriediť destilovanou vodou, nie?. Resp. môžem použiť super čistú vodu napr. čo je na injekcie, tá má väčšiu čistotu, než klasická destilovaná, raz to preberali na nejakom fóre o výrobe koloidného striebra:
http://www.altcancer.com/lugols.htm

Mám pocit, že mi ten jód pomáha na štítnu žľazu, cítim zvýšenie telesnej teploty a nárast energie - ale to ho musím dávať na tú kožu v omnoho väčších dávkach ako doporučuješ a aj každý deň a to už jód nepravidelne užívam nejaké dva roky.

Naposledy upravil: bludicka (2011-03-06 10:15:46)



103

Re: Forma jódu - amonium iodine

Lugolov roztok mozes riedit akoukolvek vodou ci vodkou, nie je to vobec citlive na ten maly obsah soli v pitnej vode. Napis, kolko kvapiek jodu a kolkopercentneho pouzivas prepocitane na jeden den v priemere aby som vedel co myslis pod "ovela vacsimi davkami".
Ja som trosticku napr citlivy den po aplikacii jodovej tinktury pod pazuchou(2% J a 2.5% KJ v 50% etylalkohole) ale na druhy den to uplne zmizne, tj nie je to ziadny problem. Naviac az 3 dni po aplikacii som "deodorizovany".



104

Re: Forma jódu - amonium iodine

Dávam si teraz každý deň 10% iosol , jedno plné kvapátko, čo vychádza tých ca. 18 kvapiek na kožu (neviem, či dobre počítam ale ca. 145 mg jódu?), vždy po pár hodinách to zmizne, tak neviem, čo je pravda na tej teórii saturácie, či to po nejakej dobe bude trvať dlhšie, kým to zmizne. Nejaké negatívne účinky z toho nepozorujem žiadne - občas mi to zvýši telesnú teplotu, mierny prílev energie, inokedy to neurobí nič. By ma zaujímalo, koľko z toho transdermálneho jódu sa naozaj vstrebe.

Ten jód skúšam vo vyšších dávkach aj kvôli jeho chelačnému efektu, keďže hypotyreózu mám ako následok otravy ťažkými kovmi, alebo ktovie z čoho, či to súvisí aj s tou adrenálnou únavou, možno sa mi v štítnej žľaze uložili nejaké kovy a jód ich pomôže odtiaľ vytlačiť.

A ešte stále beriem ten koncentrovaný výťažok z kelpu - modifilan kvôli  ťažkým kovom, denne okolo 5 gramov.

Možno keď sa aplikuje jódová tinktúra s alkohlom pod pazuchy, tak žeby v kombinácii s potením to nejak dráždilo kožu? Ale ako deodorant to je fajn, bráni množeniu baktérií a tým zápachu. Ten iosol je tuším len voda, neobsahuje ani glycerín, ja si to natieram na predlaktia.



105

Re: Forma jódu - amonium iodine

18 kvapiek=priblizne 1000 mg, z toho 10% je 100 mg. To je poriadna davka!

Ale na iosol som nasiel toto
http://www.iherb.com/TPCS-Iosol-Formula … /4785?at=0
ze obsahuje 1830 mikrogramov na kvapku=1. 83 mg na kvapku tj 18 kvapiek je len 33 mg jodu, takze iosol rozhodne neobsahuje 10% jodu ale len okolo 3.5%, tj zhruba to iste, ako iodova tinktura taka obycajna s 2% jodu a 2.5% KJ co sa da bezne kupit v obchodoch v USA od dolara do 4  dolarov, tak ako som uz parkrat uvadzal.

Inac zdalo sa mi to podozrive, preto som si to preratal, lebo viem, ze v USA je zakazane predavat tinktury s obsahom nad 2.4 % jodu, hoci obsah  KJ nie je obmedzeny.

Na to, aby tam bolo toho jodu 10% dokopy by tam popri maximum dovolenom elementarnom jode 2.4% muselo byt jodidu amonneho priblizne  8.5% na vahu. Je to mozne, ale kedze kazdy, co predava tento doplnok do pismena opakuje to iste, mohlo sa stat, ze niekto , kto bol prvy s tymto produktom tam urobil chybu a ostatni ho otrocky kopiruju. Mohlo to byt aj naschval, kedze tento vyrobok nie je vlastne urceny ako doplnok potravin ale povodne len pre profesionalov na jodovy test.
Podvodov sa robi zialbohu plno, najma ked je produkt povodne z farmaceutickeho zdroja....

Uz nasiel som tamtuto zmienku v jednej diskusii
http://immortalhair.forumandco.com/t265 … dine-ratio
kde prispievatel tvrdi, ze dostal od TPCS vyrobcu, ze je v tom vyrobku podiel jodu a jodidu asi 50/50% a potvrdili obsah jodu na 1.83 mg dokopy na kvapku, tj nie je tam ziadnych 10% jodu, to je podvod, alebo zamerna chyba na pomylenie ludi.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-06 16:05:24)



106

Re: Forma jódu - amonium iodine

Tak o to väčší dôvod pre mňa si kúpiť ten 7% lugol, tam by to malo byť ok s tou koncentráciou a namiešam si ho s vodkou alebo tou vodou, ak by bol moc dráždivý, čo je lepšie, vodka alebo voda? S vodkou bude rýchlejšie zasychať, nie?

Nemáš nejaké štúdie ako je to presne s tou transdermálnou absorbciou?
Mne sa moc toho nepodarilo nájsť, resp. jeden z odborníkov na jód, napr. ten doktor David Brownstein
http://www.amazon.com/Iodine-need-cant- … amp;sr=1-1

všade doporučuje tabletkový lugol - iodoral alebo lugol vnútorne, aj na tých šialených fórach o jóde, tí fanatici to do seba ládujú vnútorne. A zase iný lekár písal, že užívanie lugolu vnútorne môže spôsobiť zahltenie štítnej žľazy nerozpustným potassium iodide - čo ale zase nehrozí pri transdermálnej aplikácii. Vnútorne ešte tak pri nejakej potravinovej otrave alebo infekcii má zmysel užívať lugol.

Celkom zaujímavé info o transdermálnej aplikácii jódu:
http://healthwyze.org/index.php/ingesting-iodine.html

Čo som čítala tak lugol uprednostňujú preto, lebo obsahuje iodine a iodide a Iosol len iodine. 

A ešte iosol vs. lugol:

" Dr. Donaldson says:

The doctors who developed Iosol in the 1940s were looking for a form of iodine that had fewer allergic reactions compared to potassium iodide. Their claim is that ammonium iodide is more "available" as free iodide ion compared to potassium iodide, in which they claim the potassium and iodide ion bind more tightly together. Some people have been able to tolerate Iosol more easily than Lugol's solution or Iodoral. However, it has been difficult to determine which of these supplements really works better. "

Výborné info o jóde, liečbe a jeho rôznych formách, je tam aj výborná stať o chelácii ťažkých kovov jódom:
http://www.hacres.com/pdf/documents/res … rition.pdf



107

Re: Forma jódu - amonium iodine

Nuz ten clanok od Sarah Cain je typicke bububu proti jodu.
Jod sa vyraba destilaciou morskych rastlin. Vsetok elementarny jod. Takze hovorit o "syntetickom " jode a "syntetickom "KJ ke samozrejme uplne zavadzanie.
Je to clanok napisany zrejme na to, aby potlacili fakt, ze jodu potrebujeme ovela viac a ze ani elementarny nie je skodlivy v davkach, ktore boli pouzivane pri vyskume.
Neustale tvrdenie ze jod je jedovaty je asi take iste, ako ked tvrdia ze chlor je jedovaty a preto sa treba vyhnut jedeniu NaCl, ktore je zlozene z dvoch "jedovatych" prvkov, Na a Cl.
A tvrdenie , ze Hashimoto's desease je z prebytku jodu je tak isto loz, lebo je uz davno mnohymi lekarmi dokazane, ze ludia s touto chorobou maju obvykle nedostatok jodu v tele a doplnkom jodu choroba znacne ustupi
Ziadne zahltenie stitnej zlazy prebytkom jodu pri davkach odporucenych nikto nikde nedokazal. To je zase len jedna do luftu proti jodu vypustena loz.
Na svete je silna medzinarodna klika ludi, co maju zisky z medickeho priemyslu prave tym, ze udrzuju ludi chorych a davaju im drahe patentovane mediciny. A idu az tak dalekop, ze vsetko co je uzitocne sa snazia potlacit, spochybnit a v tomto smere vychovavaju aj lekarov na univerzitach umyvanim ich mozgov a krmenim ich falosnymi informaciami.
Je to obludnost proti ludskosti v mene penazi.



108

Re: Forma jódu - amonium iodine

Čo hovoríš na túto štúdiu o transdermálnej aplikácii jódu:
http://www.optimox.com/pics/Iodine/pdfs/IOD23.pdf

Podľa toho sa z jódu vstrebe tak 12%, potom by malo asi význam ho dávať na tú kožu viac, nie?

A to ako rýchlo sa stratí ten hnedý flak podľa tej štúdie vôbec nedokazuje aká je saturácia organizmu jódom.

A čo ma prekvapilo, uprednostňujú skôr lugol ako alkoholovú tinktúru.

Colloidal iodine evaporates somewhat more quickly than tincture of iodine; Lugol’s solution
is more stable than either of them.



109

Re: Forma jódu - amonium iodine

V tej studii meraju jod v krvi a v stitnej zlaze. lenze jod sa uklada aj inde , aj vylucuje, takze tam je zakladna chyba tych porovnavani.
Na druhej stane meranie jodu v krvo pri podavani KJ zrovnavat s transdermalou aplikaciou elementarneho jodu je to iste ako porovnavat jablka a hrusku.
KJ (jodid draselny) je mala molekula, ktora pomerne rychlo z tela vypadne. V zaludku vplyvom kyseliny solnej(HCl) sa zmeni na kyselinu jodovodikovu, ktora sa ciastocne absorbuje a ako kyselina samozrejme nje chelator
To odparovanie jodu raz pre vzdy zabudni, lebo ked ho nakvapkas napr na papier, tak tam ta hneda skvrna bude aj o mesiac.
Samozrejme  bezfarebny KJ sa tiez neodparuje. Tj ked skvrna zmizla,znamena ze jod presiel do tela.
Kolko sa ale zadrzi v tele, kolko obieha v krvi, kolko sa zabuduje do podkozneho tukoveho vaziva a neukaze ani v krvi ani v stitnej zlaze dlhy cas, to z toho "vyskumu" nikto neurcoval
Lugol uprednostnuju historicky, lebo to bola prva forma jodu na trhu.Naviac zostal v lekarnach ako zdroj jodu,, kdezto jodova tinktura presla do drogerii ako bezna dezinfekcia, ktoru mal kedysi kazdy v dome, mozete sa spytat starsich ludi, tj nad 60 rokov, lebo ti to poznali z kazdodenneho zivota. Rany sa sterilizovali jodom a na to pouzivali jodovu tinkturu. Az neskor prisiel peroxid a jedovata mercurochrome, ktora je dnes uz stiahnuta z pouzivania, chvalabohu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Merbromin
Lekari sa jej drzali az do roku 1998.....
Vsetko ine,hoci aj brom a ortut,  len nie "jedovaty " jod!!!! Aj chlor vo vode je v poriadku v kvantitach az do 3 mg na liter, ale nedajboze prekrocit davku jodu vyssie, ako 150 mikrogramov!

Kedze alkohol aj voda sa na kozi vyparia za par minut, forma na kozi a priestup velmi malo zavisi od toho, ci to bolo povodne riozpustene vo vode alebo v zmesi vody s alkoholom.
Podla mna je skor alkoholova zmes vyhodna(a zrejme aj podla lekarov ked nahradili lugol tinkturou na dezinfekciu), lebo rozpusti ciastocne tuky v kozi, cim umozni jodu  a KJ preniknut hlbsie cez kozu.
Co sa tyka tej amonnej formy jodu, lekari tvrdia ze je lepsia, az na to  ze cpavok v tele nepotrebujeme a vylucuje sa, kdezto draslika mame malo. Takze si vyber.

Tolko lzi sa siri medickou komunitou, ze clovek az zasne, ako je to mozne.....

Naposledy upravil: RNG (2011-03-07 13:38:15)



110

Re: Forma jódu - amonium iodine

no mne zase napadlo, ze ked mam len 1% lugol (KI je tam 2,5), tak ci by nepomohlo nechat tu vodu odparit a tak sa zvysi koncentracia a nebude nutne aplikovat velke mnozstvo na kozu. slo by to? ak sa totiz jod neodparuje a zostava vo vnutri (hoci kdesi som citala, ze jod ma jedovat vypary), malo by sa to dat. co si o tom myslite? je to hovadina? zrejme lekarne maju zakazane predavat vyssie koncentracie, ked vsade v BA namiesaju len takyto lugol.



111

Re: Forma jódu - amonium iodine

Neexperimentuj, 2x10 kvapiek tyzdenne ti s toho staci a cim je silnejsiam koncentracia , tym vacsia moznost podrazdenia pokozky.
Ja som si zriedil 2% tinkturu na 1% vodkou raz, ked som dostal pocit palenia pod pazuchou. Dnes to uz nerobim, lebo si zrejme koza na to uz zvykla.
Vsetky volne halogeny(Flour, chlor, brom jod) su vo vacsich mnozstvach jedovate. Ale jod v mensich mnozstvach potrebujeme v tele na hromadu cinnosti a z jedla ho nedostaneme dost.



112

Re: Forma jódu - amonium iodine

RNG, včera som nakvapkala jód na papier, ale chcela som to vyskúšať aj na nejakom hladkom povrchu, tak som nakvapkala aj na obkladačku, oboje - papier aj obkladačku som dala na radiátor, na papieri škvrna zostala, z obkladačky sa jód kompletne vyparil, dnes ráno som dala zase na obkladačku a do dvoch hodín kompletne zmizol.

Toto písali na jednom fóre:

"Iodine is an indicator for starch
It is usually a brownish color, but when it comes in contact with starch it turns black.
If you are putting the iodine on a normal piece of white paper, then the iodine will turn black, because starch is added to paper to make it stiffer."

A píšu to aj na wikipédii:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iodine_test

http://www.webexhibits.org/causesofcolor/6AC.html

"The Iodine test is used to test for the presence of starch. Iodine solution — iodine dissolved in an aqueous solution of potassium iodide — reacts with starch producing a purple black color.

This reaction is the result of the formation of polyiodide chains from the reaction of starch and iodine. The amylose, or straight chain portion of starch, forms helices where iodine molecules assemble, forming a dark purple/black color. The amylopectin, or branched portion of starch, forms much shorter helices and iodine molecules are unable to assemble, leading the color to be of an orange/yellow hue. As starch is broken down or hydrolyzed into smaller carbohydrate units, the purple-black color is not produced. Therefore, this test can determine completion of hydrolysis when a color change does not occur.

Iodine solution will also react with glycogen, although the color produced is browner and much less intense."

Tá škvrna na papieri veľmi stmavla, vyzerá ako purpurovo čierna, leb jód zreagoval so škrobom v papieri.

Naposledy upravil: bludicka (2011-03-08 08:11:18)



113

Re: Forma jódu - amonium iodine

V obkladacke, ked je porozna mohol tak isto jod reagovat s hydroxidmi a vytvorit bezfarebny jodid.
Skus to dat na sklo, s ktorym to zrejme nereaguje, ved sa jod skladuje v sklenenych flaskach, ci uz krystalicky, lugol alebo tinktura.
Inac na tele mas jednoduchy dokaz, ze sa jod nestratil ked si ho das na next na nohe, kde priepustnost je velmi slaba a necht zostane zafarbeny dlhe dni. Takze to tak isto hovori o tom, ze ta sublimacia jodu asi nie je az taka velka, vsakze.
Netreba si mylit sublimaciu jodu s reakciou jodu.
Jod aj po reagovani tam zostava, hoci vysledny produkt moze byt bezfarebny
NaJ, KJ, CaJ2 su vsetko bezfarebne vodorozpustne soli
Inac pozrel som si na KJ a veru aj Swanson sa ho odvazi predavat bez problemu
http://www.swansonvitamins.com/SN166/ItemDetail?n=0
A zrejme ze je po nom znacny dopyt, lebo je momentalne vypredany.



114

Re: Forma jódu - amonium iodine

ja som malu kvapku domacej jodovej tinktury rozotrel na papier a na nerezovu platnu. Z nereze iod sublimoval za par hodin uplne a papier ostal navzdy hnedocierny, aj po mesiaci, nakolko predpokladam, ze jod zreagoval s roznymi bielidlami a inymi chemikaliami v kancelarskom papieri.



115

Re: Forma jódu - amonium iodine

ok. Moze z tak tenkej vrstvy sublimovat pomerne rychle, ked sa nevpije a nezreaguje na zluceninu, ktora sa natolko neodparuje. Ale zdalo sa mi, ze by to nemal tak rychlo, kedze bod topenia je 113 stupnov celzia a varu 184 stupnov celzia, tj v porovnani napr s vodou by malo odparovat podstatne pomalsie.



116

Re: Forma jódu - amonium iodine

ano ... ale v jednej drobnej kvapky tinktury toho jodu vela teda nieje, preto to sublimovalo tak rychlo...
Ale zase verim aj rychlemu naviazaniu elementarneho jodu na nenasytene tuky, aj ked neviem, ake zlozenie tukov, co sa tyka dvojnych väzieb  ma nasa vonkajsia vrstva koze... Kedze je to urcite zmes mono a poly-nenasytenych spolu s nasytnymi, jod sa moze velmi elegantne naviazat... len potom uz podla mna velmi tazko migruje, nakolko ide vlastne o chemicku reakciu a pokial clovek ten tuk nespali, alebo neschudne, ten jod tam moze ostat sakra dlho bez toho, aby sa dostal do krvneho ci lymfatickeho obehu... Preto asi bude vhodnejsie si natierat prave tieto lokality, zily a uzliny v domneni, ze je tam vyssia sanca prieniku a putovania jodovych molekul v obehu .... pokial to zase na tychto miestach, najma lymfe nemoze aj skodit...



117

Re: Forma jódu - amonium iodine

aj mna to napadlo davnejsie preto si natieram  jodom skor tepny na rukach



118

Re: Forma jódu - amonium iodine

Triglyceridy putuju po tele bez problemov, tukove vrstvy v tele su zasobarne mnohych tukorozpustnuch veci, zrejme aj jodovych zasob pre telo, tak sa uvolnuje jod postupne a podla potreby.Jod sa navazuje aj na glykogen a tak putuje po tele, pripadne sa uklada v svaloch alebo peceni.

Viacmenej aby sme to zhrnuli, mozeme sa dohodnut na tom, ze jod treba doplnovat ked chceme mat lepsie zdravie.
A kde presne a ako sa pouziva je zatial viacmenej velmi malo zname, a osobne mna to nijak netrapi.



119

Re: Forma jódu - amonium iodine

V Japonsku odporúčajú ľuďom užívať jódové tablety:
Japonsko informovalo , že pripravuje distribúciu jódu ľuďom, žijúcim v okolí jadrových elektrární. Jód sa používa na zmiernenie následkov po vystavení sa zvýšenému rádioaktívnemu žiareniu.



120

Re: Forma jódu - amonium iodine

Cela zalezitost v Japonsku je vyuzitie prilezitosti na potlacenie nuklearnych elektrarni globalnou vladou spoza opony, lebo chcu zvysit za kazdu cenu ceny energie. Preto nedovolia v USA vrtat olej a plyn vo vacsine statov, chcu dat az 200% dan na uhlie, je plno dani na benzin a podobne.
A nuklearne elektrarne su nevyhodne pre energetiku, lebo trvaju dlho postavit(dlho viazane peniaze  bez rychlej navratnosti ako to vyzaduju spekulanti ovladajuci dnes cely svet), stoja malo udrzovat, tj vyrabaju lacnu energiu a energetika chce co najdrahsiu energiou, lebo tym ich obrat a nasledovny zisk rastie. Samozrejme vsetci ostatni na tom stratia, ale to ich nijak nemrzi.
Povodne boli postavene nuklearne elektrarne hlavne ako zdroj plutonia na zbrane a aj modely, ktore boli schvalene boli nie z hladiska maxima a co najlacnejsej energie, ale z hladiska produkcie plutonia. Dnes uz vlady nepotrebuju plutonium,, tak dali kontrolu do ruk energetickemu priemyslu a ten nema zaujem na jadrovych elektrarnach, ale na solarnych, veternych a podobne, ktore vyrabaju elektrinu co najdrahsie, aby sa im zvysil celkovy obrat.
Samozrejme toto sprisahanie proti vsetkym ludom sa dokonale maskuje roznymi  metodami, napr ako tvrdenim, ze nuklearne elektrarne su vlastne bomby, co je uplna loz, mozem vam to ako fyzik zodpovedne prehlasit. A roznymi zelenymi tvrdeniami.
Rozlozenie uranu v tyciach, voda ako moderator a pomocne kadmiove tyce nedopustia ziadny vybuch , nanajvys unik mensieho mnozstva radiacie, s unikom, casti vody z reaktora ochrannymi pretlakovymi ventilami. Pri prehriati sa kadmiove tyce roztopia a zaplavia reaktor, cim sa reakcia kompletne skonci. Takze ziadne vybuchy su nie mozne, prasknutie potrubia rozhodne nemoze vyvolat ten vybuch co sme videli na televizii. Lebo aj na potrubiach su ochranne poistne ventily, ktore nedovolia aby sa potrubie roztrhlo, ale skor postupne uvolnia pary.
Takze tam je zakulisna hra, podobne ako bola  v USA pri  3 Mile Island.
Podstata je presvecit verejnost, ze treba v ramci "bezpecnsti" zlikvidovat vsetky nuklearne elektrarne, dokonca aj tazbu uhlia a prejst na ukrutne drahe solarne a veterne elektrarne.

Porovnavanie Chernobylu s vodnou elektrarnou je spinavy trik, lebo Chernobyl mal palivo (podstatne viac, ako ma vodna elektraren)ulozene v grafitovych blokoch a regulacia teploty vyzadovala premiestnovanie tychto blokov. Ked to zlyhalo a cast sa priehriala az na zapalnu teplotu grafitu, zacal cely obsah horet a vsetok uran a ine produkty nuklearnej reakcia sa dostali kompletne do vzduchu. Mnozstvo materialu, co sa tak dostalo do vzduchu boli stovky ton
Nic take sa v lahkovodnom reaktore nemoze stat, lebo pri prehriati cast vody(moderator) unikne a kadmiove tyce zaplavia reaktor, cim sa reakcia skonci bez prasknutia samotneho reaktorum tj ocelovej reaktorovej nadoby.
Zialbohu, globalna moc spoza opony ovlada cele komunikacie, takze vytvara taky obraz okolo toho, aky sa im momentalne hodi.

Pri 3 mile island nebol nikto nijak  zvlastne oziareny, hoci postup pri likvidacii toho incidentu bol uplne amatersky ,zrejme naschval. A cely vysledok tej "katastrofy" bol unik sekundarnej(neradioaktivnej) vody a male "grgnutie" pri pretlaku primarnej reaktorovej vody cez poistne pretlakove ventily.
Ale rozsirovali reci od "odbornikov" ako ich nazyvali, ze sa to cele roztopi a pojde az do stredu zeme, hahaha.
Ale viedlo to k zmene nazorov publika, namierene dnes proti stavaniu novych nuklearnych elektrarni a zlikvidovasnie vsetkych rozostavanych. Chceli zlikvidovat aj fungujuce, ale tym by vyvolali krizu v energetike, lebo ich nevedeli dostatocne rychlo nahradit inymi a mnohi politici sa obavali reakcie naroda pri prilisne rychlom zvysovani cien energie. No a my ako spotrebitelia sme to vsetko museli zaplatit, predsa mali naklady na stavbu aj likvidaciu a "bolo to robene pre nasu bezpecnost" A ceny po tom uz samozrejme zostali ovela vyssie.....

Tu maju ale ovela lepsiu situaciu na "dokazanie nebezpecia nuklearnych elektrarni", mozno aj s pomocou vybusnin, lebo ta prudka explozia nevyzerala na prasknute potrubie sekundarnej chladiacej vody, ale na vybusniny.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-15 17:52:33)



121

Re: Forma jódu - amonium iodine

Pod globalnou vládou máš namysli Bilderberg Group?
To si vlády jednotlivých krajín nechajú sebou manipulovať? Či to ide cez úplatky? Normálne to môj môzog nedokáže spracovať, ako sa pár ľudí rozhodne riadiť celú zem a preriediť to tu....



122

Re: Forma jódu - amonium iodine

Dobry den, pan RNG, prosim vas, kolko mam kvapiek mam brat z liquidu jodu- mam 6.25% na ml, je v base of glycerine. Pisu 1 kvapku vypit v pohari vody. Staci to? Dakujem.

Naposledy upravil: Analyn (2011-03-15 22:01:49)



123

Re: Forma jódu - amonium iodine

Zialbohu aj ja som si naivne dlho myslel, ze take nieco nie je mozne, az som dosiel na to , ze su politici vsade nastrceni niekym, lebo kym sa z normalnych ludi stanu vlastnici milionov, ktore treba na kampane, nikto nevie presne, odkial ten zakladny kapital dosiel a kto to ako reguluje.
A aj neskor, ked su uz na rozhodujucich funkciach zrejme podliehaju vplyvu ludi spoza opony. Kedysi to boli rozne nezavisle krajiny, dnes sa zda, ze bez ohladu na system v krajine a politicke strany, nejak je to zahadne centralne spravovane, lebo napr ked sa nejaka sprava objavi, obehne cely svet, pricom sa mi zda, zeby mala byt proti tomu aspon nejaka inaksia reakcia, a to zialbohu nevidim,, nanajvys len na intrenet blogoch, ktore sa im nepodarilo este vymazat, alebo im to nestoji za to, lebo dosiahnu len primale mnozstvo ludi a to na situacii teda nic nezmeni.
A je neustaly tlak na kontrolu internetu pod ruskom "ochrany ludi" a "bezpecnosti". kde by vlada mala v rukach kompletne moc cokolvek vymazat, komukolvek zamedzit vstup a podobne. Zatia sa to robi len tak, ze naliehaju na nezvislych vlastnikov serverov a siria rozne operacne programy, ktore im davaju ciastocnu kontrolu na internet a hlavne vyhladavace ako google a ine, kde sa da rozne spravy hlboko pochovat, tak ze clovek vybehne z trpezlivosti skor, ako ich najde.



124

Re: Forma jódu - amonium iodine

1 kvapka je asi 30 mg(glycerin) a ked ma 6.5% jodu, tak je to 2 mg jodu.
Rozni lekari odporucaju od 2 az po 6 mg denne priemernu spotrebu pri dnesnom zamoreni.



125

Re: Forma jódu - amonium iodine

dakdo sa paradne nabali v japonsku teraz rozdavaju  jod v tabletach ultradrahy. asi maju teraz penazi narozdavanie ked nerozdavaju radsej vo forme tinktur. mne to tak vychadza ze to tam bud mal riadny fuser na starosti alebo sa tam riadne kradne
ale celkovo je komicke pozorovat ako vsetci doktori teraz chcu jodovat ludi okolo japonska ked do teraz hovorili ako je skoldivy jod

Naposledy upravil: 5qo (2011-03-16 20:25:14)



126

Re: Forma jódu - amonium iodine

V Japonsku nikdy nehovorili "skodlivy jod", len inde na svete.



127

Re: Forma jódu - amonium iodine

no ved hej ale teraz sa toho vsetci zastavju aj vo svete vratane doktorov,vlastne podla toho tomu ani neveria co doteraz tvrdili



128

Re: Forma jódu - amonium iodine

Neveria sice, ale protijodovu politiku dodrziavali na svojichj pacientoch a nedovolili im brat jodove doplnky a strasili ich, ako si mozu jodom poskodit. Na tinktury maluju smrtky na odstrasenie dosial.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-16 23:07:59)



129

Re: Forma jódu - amonium iodine

RNG, prosím ťa ešte raz pre istotu: koľko mg jódu obsahuje 5 % lugol?



130

Re: Forma jódu - amonium iodine

Na stránke http://www.alkalizeforhealth.net/Liodine2.htm
sa hovorí aj o transdermálnom aplikovaní chloridu horečnatého. Viete niekto aj o konkrétnom prípravku?
Túto o tom diskutujú
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic … &t=592

Naposledy upravil: Svetlana (2011-03-17 09:50:28)



131

Re: Forma jódu - amonium iodine

Protokol pre jadrovú kontamináciu
http://www.naturalnews.com/031728_nucle … hione.html

Server má často akosi výpadok, ale otvorilo mi to cez translator
http://translate.google.com/translate?h … amp;anno=2



132

Re: Forma jódu - amonium iodine

Nuz nemyslim , ze mne ako Americanovi treba clanky prekladat z anglictiny do Slovenciny, vsakze.

Ten kvazivedecky clanok sice je zalozeny na pravde okolo odmorovania, ale v tomto pripade sa o ziadne odmorovanie nejedna, lebo ziadne seriozne zamorenie nenastalo.  A ani nemoze s tym typom lahkovodnej nuklearnej elektrarne, ktora nemoze "vybuchnut" len maximalne  vypustit do vzduchu svoj obsah primarnej vody,=moderatora, cim sa jej reakcia vpodstate zastavi-nudzovo.
Je to sice drahy spas, stratit cely blok na dlhy cas oprav alebo kompletnej likvidacie pod "tlakom verejnej mienky", ktory takto vyfabrikuju, ale je to skor snah  energetiky vyrabat a predavat ovela drahsiu energiu. nakoniec nechaju nas zaplatit aj za likvidovane nuklearne stanice, ako to urobili s vyse 80 rozostavanymi v USA
To je vsetko len bublina na to, aby sa energetike financne nevyhodne nuklearne reaktory "pod natlakom mienky verejnosti" podarilo zavriet a nahradit ovela drahsimi formami vyroby energie, co im donesie ovela vacsi obrat a s tym aj zisky. Hlavne veterne elektrarne, ktoere vyrabaju energiu vyse 10 krat tak drahu ako nuklearne a uholne(2x) plynove a naftove(2.5 az 4 x) su ich hlavny ciel.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-17 14:53:12)



133

Re: Forma jódu - amonium iodine

Link cez translator som dala preto, že mne to pôvodný link neotvorí, hlási výpadok servera, tak neviem, či je chyba v mojom PC.



134

Re: Forma jódu - amonium iodine

Mne to vyslo OK v originali. Pes sa vyzna do tych pocitacov dnes, ked je vlastne cely svet prepleteny sukromne vlastnenymi  sietami a ani samotne pocitacove programy nie su vobec spolahlive.



135

Re: Forma jódu - amonium iodine

Pre RNG
K tomu, co tu bolo napisane na tejto stranke o  poslednych  udalostiach  v Japonsku, by ma zaujimal Vas nazor / ak je to mozne/  na tvrdenia, obsiahnute v tomto linku: http://www.gloria.tv/?media=136963
Vopred dakujem.



136

Re: Forma jódu - amonium iodine

KJ mozes brat aj v obycajnej vode, denna davka je asi 6 mg A mozes to kludne pit, na to netreba transdermalnu dodavku.



137

Re: Forma jódu - amonium iodine

RNG prosim Vas, je mozne aby jod, z ktoreho v lekarni namiesaju tinkturu alebo lugol bol toxicky? V poslednej dobe citam zopar takychto informaci, ako moze byt jod dokonca radioaktivny, a ze radsej ho nekupovat z lekarni.



138

Re: Forma jódu - amonium iodine

Na kazdy jod v USA kreslia smrtky, aby nas odstrasili od pouzivania. To je tlak FDA a farmaceutickeho priemyslu proti jodu.
Ziadne radioaktivne materialy nie su na predaj, to je proti vsetkym zakonom.

Radioaktivny jod(jod 131) sa pripravuje na specialne testy v nuklearnych laboratoriach tak, ze daju jod do reaktora a bombarduju ho neutronami. Taky jod sa specialne prepravuje v olovennych skrinkach  a okamzite pouziva, lebo jeho polcas rozpadu je velmi kratky, len 8 dni. takze za 80 dni je z neho len  jedna tisicina radioaktivity, za 160 dni menej, nez jedna miliontina=nic.

V literature sa v boji proti jodu nestitia rozsirovat akekolvek lzi. Nevidim ziadny dovod proti kupovaniu jodu kdekolvek, ked nie je zamoreny tj USP kvalita(alebo podobne farmaceuticke cistoty inde na svete).



139

Re: Forma jódu - amonium iodine

no roztok iodu si robim sam, vo vodke, ale nemam KI, tak sa to rozpusta asi mesiac.
Nasiel som lekaren, kde pripravuju : 1 g iod + 2,5 g KI a do 100 g voda... Toto je asi slabota na transdermal, nie ?



140

Re: Forma jódu - amonium iodine

Nie je to slabota, je to vyse polovica koncentracie beznych tinktur tak pouzivaj o 50% viacej kvapiek a mas to v poriadku. Naviac je mensia pravdepodobnodst podrazdenia koze.



141

Re: Forma jódu - amonium iodine

ok ... za  4 €



142

Re: Forma jódu - amonium iodine

Napis aj kde, aby som tam mohol aj inych poslat.A za ake mnozstvo.



143

Re: Forma jódu - amonium iodine

INFO : Lekaren Vitamin na Zahradnickej ulici v Bratislave vyraba jodove tinktury podla zelania.



144

Re: Forma jódu - amonium iodine

Vyborne



145

Re: Forma jódu - amonium iodine

no ja som tam tiez bol najprv mi tam strkali to jodove pero trapne slabe drahe ked som pvoedal ze ci mi to nemozu namiesat tak robili drahoty a zistovali ci sa to nemusi na predpis(hlavne ze aspirin bez predpisu sa dava detom ale obsahuej pseudoefedrin z ktoreho sa vyraba pervitin)nakoniec mi niaku dali ktoru mali zrejme vo velkom vzadu zarobenu a kebyze im este poviem nech mi to zarobia ako ja chcem zrejme by na mna este skaredsie zazerali. tato stala asi 3,5e
inak vacsinou tam su ochotni ta lekaren spada pod toho pana co ditribuje jamieson a vlastni interpharm. a raz mi tam objednavali veci na podavanie intravenozneho cecka roztoky infuzne supravy ...a zohnali.
dnes som tam dokonca lakmusove papieriky kupil asi za 2,5 a je ich strasne vela takze tuto lekaren odporucam

takich tintura jodova ma
kj  2,5
iod  6,5
zbytok neviem ale okrem vody je  tam vela liehu
kolko mg ma jedna kvapka priblizne rng? je vyznamne ci tam je zbytok a kolko vody a liehu? alebo to nehra rolu-pri koznom pouziti.


neviem ako sa to da z toho vypocitat kolko to ej percentne ale pisu tma 4,5 percentna?sedi to? cize  100ml tinktury= 4,5gjodu=2000kvapiek; =>1kvapka=4500/2000=2.25mcg na kvapku?

Naposledy upravil: 5qo (2011-03-30 16:17:40)



146

Re: Forma jódu - amonium iodine

Jedna kvapka moze mat od 35 do 65 mg  Alkoholove su mensie, vodne tazsie.
Si si isty ze je tam 6.5% jodu a nie naopak?Normalna tinktura ma obvykle menej jodu a viac KJ
Najdolezitejsi je tam volny  jod,lebo ten sa podkozou okamzite naviaze a zostava v tele dlho. KJ ma pomerne kratky zivot v tele ako mala molekula, vodorozpustna a neutralna
Kolko je tam vody ci alkoholu, to nehra rolu, oboje sa odparia.



147

Re: Forma jódu - amonium iodine

s tmy 6,5 jodu som si isty jedine ze by to oni mali zle zapisane lebo som videl ten ich notes este som im pre istotu volal lebo aj mne to doma napadlo ze je to cudne ale na flaske je napisane neico co neviem precitat a 4,5percenta.
pockaj jedna kvapka 35mg ?tak vela? cize to len jednu kvapku za tyzden?



148

Re: Forma jódu - amonium iodine

3 kvapky su 100 mg, z toho je podla tych cisel 2.5 mg KJ a 6,5 mg jodu, zrejme to je asi vrchna hladina, co by som ja na den odporucil. Japonci maju na den 13.6 mg vo forme najma KJ z morskych rastlin.
Takze povedzme 10 kvapiek(mozes si to rozriedit vodkou na polovicu vodkou aby to menej drazdilo kozu)si daj raz tyzdenne pod pazuchu, tj flak asi ako dlan.
Ja si to nanasam takou vatickov na tycke(Q-tip, na cistenie usi) a nepocitam kvapky, len si urobim flak ako dlan pod oboma pazuchami, potom az 3 dni nepotrebujem ziadny deodorant(nie ze by som ich pouzival), lebo jod potlaci vsetky mikroby co rozkladaju pot.
Inac lekari (tj moji, na ktorych pocuvam) odporucaju minimalne 2 mg ale az tak vysoko ako japonska spotreba priemernavyse 12 mg denne, v priemere.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-30 20:12:19)



149

Re: Forma jódu - amonium iodine

a ako si na to prisiel ked mozem vedet ze 3kvapky je 100mg to cislo ma celkom prekvapilo
ratal som tak 6 lebo som si myslel ze bezny 2percentny lugol ma tak 2mg kvapka tak 6 percentny som cakal tych +-6mg.
cize takto by sa dal lacno jodovat aj bazen nie? 20 000litrovy by bolo kolko trba,niakych 120 000mg jodu,cize flasticka ma podla toho co si povedal cca 33mg na kvapku *2000kvapiek=66 000 mg.
cize by som dvomi 100flastickami tohto jodu pojodoval cely bazen?



150

Re: Forma jódu - amonium iodine

100 gramova flasicka obsahuje asi 7.5 gramu jodu, tj dost na 1000 l priniest na koncentraciu 7.5 ppm a odporuca sa okolo 9ppm, co je asi rovnako ucinne ako 3 ppm Ca(CO)2
Takze to je nie 2 ale vyse 20 flasticiek tj pridrahe