1

Téma: Pálenie jazyka - candida?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, resp. poprosiť o radu.. Moje problémy začali minulý rok v novembri (11/2013). Už niekoľko rokov som v dlhodobom strese. V dvadsiatich rokoch mi diagnostikovali panickú poruchu, ale po dvoch mesiacoch som AD vysadila a žila  a bojovala s panikou sama. Myslela som, že teraz po 15 rokoch, pri tom dlhodobom strese to prišlo znova a v silnejšej forme, ale nejako sa mi to nepozdáva.
Mojim veľkým problémom, ktorý ma najviac mučí, je pálenie jazyka. Je to skutočne nepríjemné, až má človek pocit, že zošalie. Všimla som si, že mám stále ako keby zapálené hrdlo, ktoré ma bolí, celý biely jazyk a na okrajoch ako keby bol otlačený. Do toho mám nepríjemnú chuť v ústach, suché pery, zvýšené slinenie. Mávam aj problémy s trávením, škvŕkanie, prelievanie, pociťujem nevoľnosť či sa najem alebo nie. Striedajú sa obdobia, keď mám zápchu a potom hnačky. Z toho pálenia v ústach mám potrebu viacej piť. Denne vypijem cez 2 litre čistej vody a k tomu bylinkové čaje. Do toho mávam klasické príznaky pri panike, závrate, brnenie hlavy, búšenie srdca, ťažšie dýchanie, silné úzkosti, pocit na omdletie. Mávam červené oči, plné žiliek a dosť mi slzia. Silné kruhy pod očami. Suchú pokožku, viac mi začali padať vlasy a som viac menej stále unavená. Doktorka to zdiagnostikovala s tým, že „asi na mňa niečo lezie“.  Hľadala som na internete, čo môže byť asi príčinou a javí sa mi to skôr ako premnožená candida v tele. Preto som vylúčila cukor a bielu múku zo stravy. Dávam si kokosový olej, pijem lapacho čaj, citricidal. Objednala som si kapsule s oregánovým olejom. Jediný problém čo ma však najviac trápi, je to silné nepríjemné pálenie jazyka. Je možné, že by to mohlo byť kvôli tej candide? A dá sa to nejako eliminovať? Ďakujem za každú radu



2

Re: Pálenie jazyka - candida?

Bojuj so stresom,
uprav si potravu =menej sacharidov viacej mikrovlaknin, 
uprav si travenie(doplnky kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik)
Adresuj zvysenie viralnej imunity
Zapaly sliznic, slinnych a slzovych zliaz su obvykle dosledku premnozenycyh virusov v tele, preto kazxcemu odporucam dnes si zvysovat viralnu imunitu.
Pozri na prislusne temy
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/stres
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/spanok
http://rng.nazory.eu/rubriky/t/travenie
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Na oci pouzivam kazde rano koloidnu striebornu vodu, kedze som mal syndrom suchych oci(sposobene virusami herpes a nakazami, co si clovek nanesie brhlenim oci)
Po holeni si ostriekam tvar koloidnou striebornou vodou s otvorenymi ocami. Niekedy to zopakujem v praci este raz, ked ma oci palia. Rozhodne si ale uz oci nebrhlim spinavymi prackami(pod spinou tu nemyslim naozaj spinu,. ale nesterilne prsty.
Skus brat aj ustne probiotika/oral probiotics, tie tiez pomozu na dobru ustnu floru, potlacia skodlive mikroby v ustach, zvysia iomunitu a ochrania zuby.
Sucha pokozka a adajuce vlasy su tiez dosledok zleho travenia a absorbcie, ale mozu byt aj dosledok nedostatku jodu a selenu, dokonca aj zinku
Kazdemu odporucam si doplnat aspon minimum
zinok, selen jod vitaminy C E a D-3, mikrovlakniny a probiotika



3

Re: Pálenie jazyka - candida?

RNG,

ako by ste riešil, ak nemá človek preukazatelne v črevách candidu ale má zvýšené protilátky na candidu v krvi?


Ďakujem

Naposledy upravil: Mik (2014-08-29 11:16:33)



4

Re: Pálenie jazyka - candida?

Nuz definitivne by som presiel na nizkosacharidovu dietu, a pouzival rozne proticandidove doplnky, a samozrejme si posilnil probioticku crevnu floru
Na kozne plesne su tak isto rozne kremy, mozes si ich aj sam namiesat z kokosaku s pridavkom citricidalu a oreganoveho oleja.

Naposledy upravil: RNG (2014-08-29 11:38:09)



5

Re: Pálenie jazyka - candida?

Inac palenie jazyka moze byt z roznych mikrobov, od virusov cez rozne bakterie, plesne aj kvasne infekcie.
Odporucam pouzivat ustne probiotika/oral probiotics.