1

Téma: hypogonadizmus ?

Dobrý večer,
obraciam sa na vás s otázkou o mojom zdravotnom stave a prosím vás o názor. Mám  25 rokov, v roku 2011 my bol diagnostikovaný mikroprolaktinóm, ktorý bol liečený a o pol roka po začatí liečby som otehotnela. Počas tehotenstva mi nádor praskol a zakrvácal - 20 tt. Po pôrode, ktorý bol sekciou sa mi narodil zdravý synček. Zakrvácanie mi poškodilo časť hypofýzy - diagnózy boli hypokorticizmus, diabetes insipidus, hypotyreóza. Kortizol som substituovala denne 20 mg ale pred rokom - 1/2013 som bola hospitalizovaná na endokrinológií a lekári zistili že sa mi funkcia hypofýzy obnovila. Kortizol som mohla vylúčiť, telo si ho produkovalo samo, diabetes insipidus a hypotyreóza pretrvali. Prolaktín mi tiež klesol na hodnotu okolo 900 (norma je do 620 mU/l),takže pretrváva ľahká hyperprolaktinémia. Lenže syna (22 mesiacov) ešte stále dojčím. Mám nízke aj ženské hormóny - estradiol, LH/FSH. Lekárka si myslí, že pri zakrvácaní došlo aj k poškodeniu centra gonádotropných hormónov. Pri  MR vyšetrení po pôrode 1/2013 mi diagnostikovali vpravo tumor o priemere 6 mm a hematóm na dne selly 13*6 mm. Na dalšom vyšetrení 9/2013 diagnostikovali  vpravo tumor o veľkosti 16*14*9 mm a na ľavej strane tumor do veľkosti 3 mm. Došlo k vyčisteniu vnútorného obsahu cystického adenómu po intralezionálnom zakrvácaní bez známok rehemorágie vpravo, stav stacionárny čo do veľkosti a tvaru oboch ložísk.
Chcem sa preto spýtať na možnosť mať druhé dieťatko. Čo bude potrebné pre to urobiť. A tiež ma lekárka chce poslať znovu na MR vyšetrenie - je to len odstup 6 mesiacov. Myslíte že očakáva nejaké zhoršenie.Mám veľký strach že tie nádory môžu rásť. Čo týmto opakovaným MR vyšetrením môže sledovať? Alebo sa chce len uistiť či ide naozaj o centrálny hypogonadizmus? V otázke ktorú má MR zodpovedať stojí : Porovnať veľkosť 2 adenómov v hypofýze a posúdiť ich rastovú aktivitu.
Ďakujem za váš názor.Dominika



2

Re: hypogonadizmus ?

Vsetky nefunkcne tkaniva v tele treba odstranit a na to su silne enzymy, jod a selen.
Nadory a ine nefunkcne tkaniva  ako cysty, myomy hrcky tumory rastu z materialov co zamoruju telo, ktore tie rozne "smeti" do nich vylucuje.
Zamorenie sa odstranuje enzymami, jodom a selenom
tiez absorbciou(napr kazdemu odporucam brat 15 gramov zmesi mikrovlaknin denne)
a chelaciou.
Na znizenie prolaktinu staci brat yam, kde denna davka ucinnej latky v nom, Diosgeninu ma byt okolo 200 mg.
Na dodavku extra progesteronu do tela staci krem s pravym progesteronom, netreba chemicke nahrazky/lieky, ktore maju plno postrannych skodlivych ucinkov.