1

Téma: drobný výsyp

Dobý den, rada by som sa opytala, či by ste mi vedeli poradiť nečo pre 6 ročné dievčatko. Má dlhodobo drobný výsyp na líčkach a na vonkajšej strane bicepsov. Sú to malé drobné vyrážičky, nesvrbivé, koža je suchšia. Lekárka odporučila iba premsťovať. ďakujem.



2

Re: drobný výsyp

Nuz to je asi keratosis pilaris, co je dost rozsirene, ma to az vyse 50% ludi, vyzerato ako "husia koza" a je to dedicna zalezitost, co sa da akurat tak zjemnit roznymi kremami, s obsahom urey a vitaminu A(az 1%)
http://www.doctoroz.com/blog/audrey-kun … is-pilaris



3

Re: drobný výsyp

Zdravim Vas, mojej 5 rocnej dcere sa zhruba pred 3 dnami vyhodil drobny vysev ktory sa zlieva do velkeho flaku a supe sa jej z toho koza. Napriek tomu ma kozu hladku takze ked ju kremujem tak necitit ze by mala vyrazky. Ma to hlavne na hrudniku a uz to postupuje mierne aj k pupku a svrbi ju to. Od narodenia ma velmi citlivu kozu, lebo aj tie novorodenecke supinky na hlave mala velmi dlho. Uz sme pred 3 rokmi boli u koznej lebo sa mi tiez vyhadzala a vtedy jej dr. predpisala nejaky ichtiolovy krem a zarabanu mast na premastenie. Povedala ze mam prestat pouzivat avivaz, zmenit mydlo, krem a nekupovat jej velmi farebne oblecenie. 3 roky bol klud a teraz sa mi znovu vyhadzala. Mam jej kupit nejake enzymi na travenie?  Jej rady som posluchla, dokonca aj stravu ma upravenu. Nedavam jej nic mliecne okrem jogurtov (obcas) a nepouzivame ani bielu muku a cukor (iba med). Asi pred tyzdnom som ju zacala po kupani natierat s kokosovym olejom . Moze to mat aj z toho??



4

Re: drobný výsyp

Nuz neviem ci nema reakciu na kokosak alebo niektoru znacku kokosaku. Ale osobne, co mam tiez od narodenia citlivu kozu a ichtiozu, nemozem vobec pouzivat mydlo na telo, nanajvys velmi slaby sampon s pridanym olejom,  a potom sa musim okamzite namastit
Kvalitnych olejov je hromada, od kokosoveho, cez olivovy, mandlovy , kakaovy, jojoba, z hroznovych semien a podobne.



5

Re: drobný výsyp

Asi to bola reakcia na ten kokosovy olej, lebo hned ako som s tym prestala tak jej to zacalo blednut a uz je to o moc lepsie. Hmm, a to som sa tesila ze ju zacnem natierat konecne s niecim prirodnym. Budem muset vyskusat niektory iny olej.



6

Re: drobný výsyp

Skus olivovy, ten je lacny a bezny a ma tisice rokov historie ako olej na kozu.