1

Téma: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Dobrý deň.
Dva týždne ma pobolieva chrbtica, čo nie je až také obťažujúce, problém sú neskutčné závraty. Nemôžem stáť bez toho, aby som na nepridŕžla. Po pár minutách státia pociťujem hrozné napätie, že sa musím prihrbiť. Chôzda je veľmi problémová, nestabilá, hádže ma na strany.
Viete mi prosím poradiť?
Závraty mám už roky, ale teraz je to veľmi zlé. Možný zápal v uchu som už doplnkami adresovala, ale asi nezabralo. Taktiež som si naprávala trávenie, posilňovala virtálnu imunitu. Chcem skúsťi protokol Dr. Bergsona, ale neviem, či je to pre mňa vhodné, kvôli ALA, keďže mám amalgánové plomby.
Pred pár rokmi som sa liečila na epilepsiu, teraz som bez liečby, vraj vyliečená. Na MR mi vtedy zistili zúženú cievu do mozgu, beriem na prekrvenie doplnok (nie chemický liek) vinpotectine, herbal memory compelex, rybý olej.
Ďakujem.
Laura



2

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Aj ja mam  este nejake amalgamove plomby a predsa som bez prpblemov pouzil protokol dr Berksona a beriem  pravidelne 2 x 300 mg ALA na znizenie hladiny cukru(cukrovka DM-2)
Viralnu imunitu treba posilnovat neprestajne.
Na vertigo poznam len doplnky na prekrvenie(antioxidanty ako vinpocetine, huperzine A, proantokyanidy z hroznovych jadierok(grape seed extract),
tiez hloh.Hawthorne, na rozsirenie ciev (vasodilatacia, ACE mechanizmus),
protizapalove ako serrapeptaza, co zaroven aj riedi krv na zlepsenie cirkulacie, a oreganovy olej na potlacenie nakaz typu kvasnych a plesnovych, ktore su casto dovody na poskodenie vnutorneho ucha, ako tinitus, vertigo(strata rovnovahy) a vestibularny syndrom.



3

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Opäť som si objednala z NOW oregánový olej. Aj od Dr. Best Serrapeptazu  a NAC. Aj extrakt z olivových listov 15% oleuropeínu.
Vinpotectine beriem tento: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Vi … l&ic=1
1 denne
Viete mi sem dať linky na dobré ALA, aj niečo na prekrvenie.
Už som bezradná. Celá sa trasiem, hučí mi v ušiach, mám studené nohy aj ruky, nechutí mi jesť aj keď si naprávam trávnie a beriem, mikrovlákniny aj enzými - Superenzymes a od Solgaru Pancreatin, niekedy Hydrochloric Acid w/Pepsin. Probiotiká mi prídu na budúci týždeň.
Ešte sa chcem opýtať, čo to môže byť, že keď prehltnem, tak mi akoby pukne v oboch ušiach. A čo s tou chrbticou?
Ďakujem za odpoveď.
Laura



4

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Laura napísal(a):

A čo s tou chrbticou?Laura

Na bolesti chrtice su vhodne aj masaze, napr. bankovanie je velmi ucinne.



5

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Pietro, mám z toho obavy. Mamka mi natiera chrbticu konskou pálivou masťou, zároveň aj jemne masíruje. Na profi masáži som bola pár krát, aj dávnejšie na elektroliečbe, ale mám z toho obavy, aby sa to nerozhasilo celé. Problémy s chrbticou prišli po mesiaci cvičenia jógy. Naozaj len pár cvikov na pretiahnutie, nič extra. Možno ako tam boli stavce stuhnuté, tak to držalo všetko po kope a teraz ako som to pouvoľnovala, tak je zle. Už neviem. Teraz len ležím alebo sedím, tak je mi dobre. Keď sa postavím, tak mám motáky.
To bankovanie je zaujímavé. Ďakujem.Laura



6

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Puknutie v usiach naznacuje zahlienenie vnutri. Tj tam mas stale este aktivnu nakazu a napada tito statokineticke ustrojenstvo. Aj hucanie v usiach=tinitus naznacuje to iste.
Tj NAC, 2 x 600 mg, oreganovy olej 3 x 2 kapsule(ten od NOW, lebo ine su slabsie co sa tyka obsahu carvacrolu)
a pozri aj na temu herpes, lebo pri oslabeni tela virusy zacnu napadat nervove obaly a to sa ti moze prejavit zapalami nervov, tj to by vysvetlilo tie bolesti chrbtice. Zozen si chaparal a ber hodne vitaminu C, aspon 3 gramy esteru C.
Spravna davka extraktu z olivovych listov musi obsahovat 3 x 300 mg oleuropeinu, preto odporucam tento silny, co obasahuje v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu a davka teda je 3 x 2 take kapsule. Inych musis brat ovela viac kapsuli na zelatelny ucinok, lebo musis dosiahnut davku 3 x 300 mg oleuropeinu.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps

Bankovanie, teple kupele,sauna a podobne su len protizapalove, ale neadresuju nakazu y v tele. Podobne protizapalove su napr curcuminoidy as bioperinom a serrapeptaza, kde spravna davka 3 x 120 000 IU zaroven aj odhlienuje  a pomaha odmaskovat niektore zamaskovane infekcie.
Najviac pre nasu imunitu robia probiotika, tj Zmes mikrovlaknin kazdodenne a nasadzat su kvalitne je nevyhnutnost dnes pre kazdeho



7

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ďakujem za cenné rady. Už len začať z liečbou, len škoda, že to dlho trvá, než vitamíny prídu. Asi je dobré urobiť si zásoby, lebo človek nikdy nevie. Možno by bolo dobré založiť tému: Čo treba mať v zásobe smile
Oregáno mám objednané od NOW, takže dávkovanie zachovám vami odporúčané.
NAC mám objednaný tento: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=1
Extrakt mám objednaný tento: http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … l&ic=1  tam zjavne bude treba zvýšiť dávky.
Zápaly nervov budem mať určite. Ester C zoženiem, a chaparal ktorý je dobrý?
Serrapeptasu mám objednanú túto: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=2
Probiotiká mám objednané tiež Vami dorúčané od Jarrow: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … psules/124
A huperzine A neznižuje tlak? Lebo ja mám skôr nízky, ako vysoký. 
Aj si kvapkám do nosa a uší GSE, ešte staré zásoby toho účinného. Piť ho, žiaľ, už nepijem, lebo už len žmýkam kvapky z balenia, takže na liter by mi to nevyšlo.
Ešte raz ďakujem.
Laura



8

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Co treba mat v zasobe je tema taka, ze keby som tam napisal vsetko, co ja drzim v zasobe,. tak by ste povedali, ze som na hlavu padly. Ale ja som opatrnik a nikdy neviem vylucit, ze by som ja alebo moji blizki nieco nedostali, na co treba mat okamzite prostriedky  k dispozicii. Takze to radsej drzim na sklade
Bezne samozrejme mam selen zinok jod, vitaminy C E D-3, K-2 mineralove zmesy, spirulinu, stress B, karotenoidy, traviace a cistiace enzymy   a antimikrobioalne ako citricidal, chaparal  oreganovy olej , extrakt z olivovych listov a v sucasnosti beriem aj samento, coumandu a banderol a samozrejme vsetky mozne mikrovlakniny, co si miesam do vody spolu s aloe vera praskom. No a pravidelne kupujem probiotika vcitasne ustnych(oral). A okrem toho beriem aj obcas adaptogeny a samozrejme moje cukrovkarske doplnky.

Samozrejme mladym zdravym ludom postaci ovela menej
Chaparal, doplnky , vyraba viacero vyrobcov, ja ale objednavam len tento, lebo je lacny a ucinny
http://www.iherb.com/Arizona-Natural-Ch … l&ic=1



9

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ďakujem za odopoveď. Doobjednám ešte ten chaparal. Máte nejaký typ  na kvalitné E-čko a zinok? smile
A ešte ohľadom toho huperzine A a nízkeho tlaku poprosím Váš názor. Ďakujem.
Laura



10

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Antioxidanty spruznuju cievy a trochu zlepsia tym cirkulaciu. Ale ze by znizili tlak alebo robili nejake extra zazraky, s tym nemozes pocitat. Skor je to vec systematickeho  spomalenia starnutia
Na znackach nezalezi, ale naozaj kvalitne E-cko by malo obsahovat vsetky tocoferoly aj tocotrienoly , ale v podstate staci aj takato zmes prirodnych tocoferolov
http://www.iherb.com/Now-Foods-E-400-10 … amp;ic=103

Naposledy upravil: RNG (2014-02-28 21:15:01)



11

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ďakujem smile



12

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

OK.



13

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Tak som to nevydržala než mi prídu všetky vitamínové doplnky a išla som za MUDr.
Predbežný záver - vertigo cervicale, VAS C-lock, C-K sy
Som objednaná na 14-teho na ORL, zatiaľ mi predpísala Tebokan, vraj uvidíme, či to zaberie. Neodporúčala cvičiť ani jógu.
Čítala som aj správu z 2009 z MR, kde bolo napísané že CK hraničné hodnoty - odporúčajú MR krčnej chrbtice. Vtedy mi robili len MR hlavy a ku krčnej sa už akosi nedostali.
Nech bude záver ORL akýkoľvek, určite budem prednostne adresovať svoje zdravotné problémy s vitamínmi.
Laura



14

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Tebokan je len extrakt z gingko biloby, dost slaby . Obsah gingkolidov tam nie je vobec uvedeny.
Jedine, co moze zlepsit je cirkulacia. Osobne odporucam silnejsie zmesy antioxidantov, ale to samozrejme neadresuje ani zahlienenie v strednom uchu, ani ziadne nakazy, co sa tam mozu este nachadzat.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
, davka 2 x 1 kapsula minimum.



15

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ten Herbal Memory Complex beriem na striedačku s čistým vinpocetine, čo som spomínala už v prvom príspevku. Po užití príde mierna úľava, hlavne mi "nebrní mi mozog". Hovorila som to MUDr.,že beriem tieto vitamíny, no vraj mám skúsiť ten Tebokan.
Ešte sa chcem opýtať, či je dobré počkať s braním vitamínov na názkazy až po ORL, alebo môžem aj pred. Lebo určite mi bude špricovať uši. Ešteže to nebolí a je to celkom sranda smile
Laura



16

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Laura, v mojom veku pomaly prichadzam o kratkodobu pamat, takze si nepamatam problemy stoviek citatelov. Tebokan podla obsahu je len ovela slabsiu davku glikolidov, ako mas v Herbal memory complex. A;e ked ti ho davaju zadarmio, tak ho ber naviac.
Cistenie usneho kanalu sice vyberie vosk z neho, ale neadresuje nakazy ani zahlienenie vo vnutornom uchu.
Niekedy je statokinetika porusena drobnymi krystalkami v statokinetickom ustriojenstve(zapalove kalcifikaty) na co pomoze len chelacia a nasledovna remineralizacia. Dobry chelatot na to je zobrat rano 1 gram EDTA a na vecer remineralizovat 2 grammi mineralov na kosti.
Samozrejme extra vitaminy D-3 a K-2 tam tiez pomozu, lebo aj samotne pomahaju premiestnit mineraly z makkych tkaniv do kosti, kam patria.



17

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ďakujem za odpoveď smile A čo je EDTA?



18

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Etylen diamin tetra acetic acid, potravinarske umele kyslidlo.



19

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Mohlo by byť trebárs toto: http://www.iherb.com/Source-Naturals-ED … l&ic=3



20

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Samozrejme by mohlo.



21

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Už mi prišlo oregano, NAC a extrakt z olivových listov. Môžem to brať všetko naraz? Či najprv oregano a NAC a keď doberiem celé balenie, tak potom extrakt z olivových listov a serrapetpasu - tá mi príde asi tento týždeň?
A ešte by som sa chcela opýtať, či to "brnenie mozgu" môže byť z virálnych útokov? Pomohlo by na zmiernenie brať rybí olej? Alebo to má význam, až keď zlikvidujem vírusy?
Memory complex ani Tebokan na ten nepríjemný brniaci pocit nezaberajú na 100% vždy. Nie je to bolestivé, len nepríjemné. Na CT prípadne MR budem čakať asi týždne... Za ten čas človek tŕpne, že  ho z toho klepne smile K destresovaniu, čo je super dôležité pri akejkoľvek chorobe, mi tento pocit neistoty nepomáha...
Ďakujem
Laura



22

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Mozes vsetky menovane brat kludne naraz, jedna druhu npodporuje v celkovom ucinku.
Co sa tyka virusov, extrakt z olivovych listov na ne pomaha ale najviac na ne pomoze chaparal a ten je aj pomerne lacny na pouzitie.
Neviem ci to "brnenie" je z virusov, ale aj to moze byt. Zapaly nervov z virusov su obvykle poriadne bolestive, ale nemusia byt.
Na regeneraciu poskodenych nervov virusami treba DHA, az vyse 1 gram denne, nachadza sa v kril, oleji, rybacich olejoch a najviac je ho v calamarine oleji.
CT a MR ukazu len velke utvary a velke zmeny, rozhodne ti nepovedia, ake tam mas mikroby.



23

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

No, zápal teda neviem, či to bude, hlava ma nebolí. Je to len taký zvláštny pocit brnenia alebo mravenčenia na vrchu hlavy. Čudné.
Chaparl mám objednaný, ale ešte nedorazil.
Na CT a MR skôr spolieham, že neukážu nejaký nádor alebo niečo podobné. Prvý raz, v 2009 keď som tam bola, tak všetko bolo čisté. Dúfam, že mi tam zatiaľ niečo nenarástlo. Už mi z toho "hrabe", také myšlienky.
Závraty stále pretrvávajú. Obávam sa, že absolvujem znovu kopec vyšetrení a nič z toho, tak ako to bolo pred rokmi. Prípadne mi priklepnú zasa dajakú diagnózu (ako vtedy epi), len aby sa nepovedalo, že nič nezistili. Premýšľam, že by som sa tento raz skúsila dostať na videonystagmograf. Vraj tam vedia spoľahlivo zistiť príčinu závratov - chrbtica, ucho, poruchy v mozgu, psychika...
Ďakujem
Laura



24

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Nuz neviem nakolko je ta metoda spolahliva, ale vedia "udajne" z pohybov oci pri stimulacii zistit rozdiel vestibularneho syndromu sposobeneho zmenami vo vnutornom uchu  od zavratov z nizkeho tlaku krvi a psychiky. Na to som sa musel aj ja pozriet do
http://en.wikipedia.org/wiki/Videonystagmography.
Ja by som sa skor spoliehal ale na doplnky, zlepsenie cirkulacie antioxidantami a cistenim ciev, tiez riedenim krvi, a samozrejme odhlienovanie, odmaskovanie a potlacenie roznych moznych infekcii vo vnutornom uchu. Pripadne aj chelacia, ak mas v statokinetickom ustrojenstve drobne krystaliky, kalcifikaty, ktore sposobuju stratu balancu presuvanim/ Niekde na to bola aj metoda, kde zmenami pozicie sa toto dalo potvrdit, ale uz si nepamatam, kde som to videl a nemam momentalne  cas sa hodiny hrabat v mojich periodikach na to
Ja osobne si robim chelaciu z casu na cas, ved v tele hocikde sa vzdy vytvoria nejake zapalove kalcifikaty, tiez beriem vitaminy D-3 a K-2, co vedia z makkych tkaniv presunut kalcifikaty tam , kde patria, tj do kosti.

Naposledy upravil: RNG (2014-03-06 15:27:01)



25

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

D3 a MK7 (K2) mám od NOW. Začnem to brať popri ostatných doplnkoch. Musím si urobiť nejakú tabuľku, kedy čo brať, lebo je to ho veľa. SuperEnzýmy, Kyseliny, Pancreatin, probiotiká, vlákniny, oregáno, extrakt z olivových listov, NAC, Serrapeptase, D3, K2, jód, selén, E, C, calamari oleje, magnézium, vinpotectine, huperizine, memory complex, chaparal, sterssB, B12 pod jazyk, 5HTP, GABA, lecitín... no a ten Tebokan.
Je niečo, čo sa by som z toho mala brať vo väčšom časovom odstupe?
Ešte mám od NOW Fo-Ti, ale to mi rozhadzovalo periódu, tak to neberiem. Kupovala som to proti vypadávaniu vlasov.
Ďakujem
Laura



26

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Davaj pozor len na antimikrobialne, aby si ich nebrala spolu s probiotikami Inac vsetko ostatne mozes s kludom kombinovat.
Mala by si vidiet, ake hrste doplnkov beriem ja kazdy den niekolkokrat!!!.
Nuz ale ja som uz stary a chory clovek, takze toho potrebujem hromadu, aby som ako tak este fungoval a bol schopny pracovat vyse 60 hodin v mojom podniku, pri plnej sile, co je na to potrebne.
A rozhodne si neber priklad odomna co sa tyka pravidelnosti brania, lebo to rozhodne nemam



27

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Takže môžem naraz zobrať NAC, serrapeptase, oregano aj extrakt, alebo aspoň pol hodina odstup medzi nimi? Ja to zatiaľ robím tak, že si každú hodinu dám niečo.
Inak, čo si myslíš o rozboroch krvi? Má to zmysel, keď zistia len nejaké hodnoty minerálov, curku a pod., ktoré sa môžu behom dňa meniť a nákazy a vírusy sa zistiť nedajú. Čo tu tak čítam, tak väščina tých, čo tu píšu, má dlhodobé problémy aj napriek tomu, že krvné testy sú OK.
Ďakujem.
Laura



28

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ja si veru zoberiem, do ruky hrst roznych doplnkov a zoberiem naraz, nemam cas sa s tym zaoberat cely den.
Krvne testy testuju len to, na co su navrhnute. ked testuju mineraly, bielkoviny rozne krvinky, zapalove faktory atd, tak kazdy z tych jednotlivych testov urcuje len to, na co je navrhnuty.
Niektore vzorky sa daju kultivivat, ale kazdy mikrob potrebuje svoju specificku kultivacnu metodu. Mnohe sa daju zgrupovat dokopy, tj na jeden test sa da zistit viacero mikrobov, ale na mnohe mikroby testy a kultivacia ani neexistuje, tj tie sa zistuju nepriamo alebo vobec.

Naposledy upravil: RNG (2014-03-07 01:16:24)



29

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Pýtala som sa preto, lebo odbery nezvládam dobre, takže hľadám cesty, ako sa tomu vyhnúť. Určite sa dá kopec vecí zistiť aj z moču, ale každý MUDr. berie krv. Asi je to lacnejšie.
Je to haluz, keď je človek chorý a ešte má fóbiu z lekárov a vyšetrení... Môj prípad. Keď idem k MUDr. tak mám pulz a triašku nôh ako po maratóne smile Zaujímavé, že zubári mi nevadia smile
A ešte sa chcem opýtať, pod pravým palcom na ruke ako sa pripája k dlani nahmatám takú maličkú guličku. Dosť bolestivú na dotyk. Na druhej strane to nemám. Môže to byť z toho, že pravú ruku preťažujem prácou s myšou?
Ďakujem.
Laura

Naposledy upravil: Laura (2014-03-07 08:44:25)



30

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

MOze. Ja mam taku gulicku v strede dlane. To su zhrubnute slachy, alebo kostny vyrastok, nasledok zapalov(kalcifikat)



31

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Takže serrapeptase D2 a K2 by to malo napraviť? smile



32

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Malo je trochu silne slovo, ale pravdepodobne mohlo to skor vyjadri.
Kalcifikaty sa rozpustaju aj pri zvysenej teplote miestne(gradient), tj nos na spanie rukavicu, to ti moze pomoct.



33

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Rukavičku vyskúšam. Ďakujem za radu smile
Laura



34

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

OK. Ja som mal podobny problem s plecom a urobil som si taky akoze rukavnik na to. Kedysi som mal podobny problem s kolenami, tam som su navliekol ponozku z odstrihnutum koncom, Tiez mi to znacne pomohlo, dnes mam kolena v poriadku a kedysi mi musela topanky snurovat moja mensia polovicka. Tie som si vyliecil/regeneroval uz 2 krat v zivote kombinaciou tepla a roznych doplnkov. a tak sa vyhol operaciam, ktore by ma postupne skriplovali nakoniec, ako mnohych ludi, co poznam.



35

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Na noc som mala na ruke nahriatu bavlnenú rukavičku. Samozrejme beriem aj odporúčané doplnky. Gulička tam síce ešte je, ale pri dotyku akoby uhýba a nie je taká bolestivá ako včera. Určite to má niečo do seba smile
Ešte musím vyriešiť tie závraty a to brnenie mravenčenie "mozgu" a niekedy líc. Čo tu tak čítam, tak asi budem musieť zabojovať proti borelióze. Extrakt z olivových listov beriem od včera večera. Mám z 15% /75mg/ obsahom účinnej látky, takže musím  brať asi až 3x 4 tobolky.
Ďakujem za cenné rady smile



36

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Nuz ja osobne beriem davku 3 x 300 mg oleuropeinu, masivne klinicky ucinne davky, lebo nemam trpezlivost proti tomu do nekonecna bojovat
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps     davka 3 x 2 kapsule.



37

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Nasadila som extrakt z olivových listov a postupne deň po dni som sa dostala na odporúčanú dávku. Dnes som teda zobrala zatiaľ 2x 4 tohto http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … l&ic=3
a musím povedať, že je mi pekne na h... Závrate sa zhoršili a ešte mi je zle od žalúdka. Neviem, či to vydržím, ale asi radšej znížim dávku na tolerovaných 3x3 tobolky. Bude to účinné? Radšej by som zniesla dlhšiu liečbu z miernejším priebehom.
Popritom beriem aj oregano, NAC, serrapeptase, solgar pancreatin a ostatné odporúčané doplnky.



38

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Dobrý deň.
Prišiel mi ten chaparal. Koľko ho treba brať?
Ďakujem za info.
Laura



39

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Kazde nove jedlo doplnok alebo cokolvek, co si neprala predtym musis zacat od malych davok a stupnovat ich podla tolerancie tela az do odporucenej dennej davky. Ak mas problemy s niecim na prazdny zaludok, ber to len s jedlom.
Pokial sa ti zaludok neustali nepridavaj chaparal. Odporucena intenzivna davka chaparalu je 2 x 1 gram=2 x 2 kapsule.. Ja osobne ho beriem zriedka, len par dni pri viralnom utoku. Inac beriem len ine antiviralne, ktore su na zaludok lahsie.



40

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

A ako dlho treba brať plnú dávku extraktu z oliovových listov - teraz to beriem 4 deň.
A ako dlho treba brať plnú dávku oregána - teraz to beriem 10 deň.
Chcem vyriešiť prípadnú nákazu v uchu a dúfam, že tak vyriešim alebo aspoň zmiernim tie závrate.
Teraz doberiem extrakt z olivových listov a oregáno a potom nasadím chaparal - postupne až na plnú dávku. Ako dlho je treba brať plnú dávku chaparalu?
Väčšinou beriem všetky vitamíny sústavne až do minutia celého obsahu.
Ďakujem.
Laura



41

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

NAC serrapeptazu a oregano odporucam brat viac mesiacov, jedine to pomaha na tinitus a vestibularne problemy. Zialbohu rychla metoda na to nie je.
Chaparal staci brat len niekolko dni, virusy sa znicia pomerne rychlo.
Ak budes mat aj potom este zavrate, moze to byt sposobene kalcifikatmi, drobnymi krystalikmi co sa vytvaraju v zapalovych oblastiach. a mozu byt aj v statokinetickom ustroji v uchu.
Na to pomaha len chelacia a remineralizacia samozrejme aj branie vitaminov D-3 a K-2, ktore vedia kalcifikaty presunut s makkeho tkaniva do kosti, kam patria.



42

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Tak to aby som objednala ďalšie balenia NAC, Serrapeptase aj oregána.
D3 a K2 beriem. Z chelácie mám trochu obavy kvôli amalgánovým plombám. Minerály na kosti beriem Osteocare.
Ďakujem za rady.
Laura



43

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Ortut sa necheluje EDTA nijak ucinne, takze sa nemusis obavat.
EDTA ale cheluje olovo, cadmium, hlinnik ako skodlive, ale aj  vapnik a horcik, zinok,ktore potrebujeme, takze si ich musime pocas chelacie doplnovat.
MNakolko je ta zmes Osteocare ucinna, neviem. Osobne radsej odporucam zmesi, co poznam, kde su mineraly viazane najma organicky, lebo anorganizke vazby ako skrupina z vajec a sadra(gyps) nie su prave najlepsie formy mineralov pre kazdeho.Najma ked mas nedostatok zaludocnych kyselin.
Pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bone-Str … l&ic=2
kde su mineraly vo forme hydroxyapatitov, co su lepsie absorbovatelne, ako uhlicitany/carbonate
alebo napr tieto
http://www.iherb.com/Bluebonnet-Nutriti … &ic=67
kde je vapnik a horcik vo forme organickej



44

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Objednám Vami odporúčané vitamíny na kosti a ešte to EDTA.
Inak, z ORL výsledky vraj super - ušká čisté, priechodné, krivky dobré, sluch perfektný. Ani mi nešpricovala uši.
Vyfasovala som Meniserc. Vraj to mám brať až keď doberiem Tebokan, takže zatiaľ neviem, či to k niečomu bude.
Laura



45

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Tebokan je vytazpok z gihgko biloby, tj potravinovy doplnok, antioxidant.
Ale meniserc je chemikalia, betahistin, potlacajuci zapaly a to uz nie je nevinny potravin ovy doplnok, ale chemikalia
http://en.wikipedia.org/wiki/Betahistine



46

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Viem, viem, že je to čistá chemikália. Existuje nejaká prírodná náhrada?
Ďakujem.
Laura



47

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Opacne, betahistin je umela nahrada prirodnych protizapalovych, napr ako ciurcuminoidy,s bioperinom, davka 3 x 1500 mg, boswelin, davka 2 x 600 mg, serrapeptaza davka 3 x 120 000 IU.
Zapaly ale nie su sami od seba, sposobuju ich rozne zamorenia a teda najma mikroby, co vyrabaju tie zamorujuce latky. Takze tam treba adresovat mikroby, odmaskovanim, odhlienovanim a najma silnymi antimikrobialnymi

Naposledy upravil: RNG (2014-03-18 08:33:35)



48

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Beriem odhlieňovače, aj protizápalové, posilujem virálnu imunitu, napravujem trávenie... takže som na správnej ceste.
Ešte k tej guľôčke pod palcom - stále tam je, ale nie je na dotyk bolestivá. Poctivo nosím rukavičku na spanie. Dúfam, že sa nejako vstrebá, alebo niečo.
A začalo ma bolieť ľavé koleno, ale len keď sedím alebo ležím. Keď chodím, tak je to v pohode. Mám na ňom tri dni hrejivý návlek, tak dúfam, že to pomôže.
Zaujímavé, že vždy mám problém len na jednej strane.
L.



49

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

V tele sa objavia problemy na miestach, ktore su z nejakeho dovodu oslabene, ci uz dedicne, alebo docasne nejakymi problemami(pretazenie, stres, zla cirkulacia, podchladenie atd) Ja som mal problemy s lavym ramenom napr pre to ze som na nom systematicky spal....



50

Re: Bolesť chrbtice - závraty, nestabilita pri státí aj chôdzi

Môže byť. Ja si ľavú nohu, ma ktorej ma bolí koleno, zvyknem podkladať pod zadok, keď sedím.
Ďakujem za cenné rady a podnety smile
Laura