1

Téma: Rozbor krvi, stanovenie hladiny prvkov a vitaminov (Ca, Na, Mg, B12...

Dobry vecer, chcel by som poznat vas nazor na tento problem:
Mam celiakiu, stupen 3B, tiez intol. laktozy. Dlhsi cas ma trapia zapaly v nose, nosohltane a hrdle (na mieste, kde niekedy boli mandle), podotykam, ze nejde (na 99%) o bakterialny povod (vytery negativne atd.).
Dozvedel som sa, ze celiatici maju obmedzeny prijem zivin, mineralov apod. z potravy, pretoze stena tenkeho creva je poskodena. Dal som si preto urobit rozbor krvi zamerany na tieto hodnoty.

Ca, Na, K, Chloridy, Mg, B12 - tieto hodnoty boli v poriadku
Fosfor - 1,82 mmol/l, norma 0,81 - 1,45
Kys. listova - 8,8 mmol/l, norma 10.4 - 42.4
Vitamin D - 42,7 mmol/l, norma 75 - 175

Chcel som dat stanovit aj B kompletne, ale lekar mi tvrdil, ze nato z krvi nie je metoda (?). Zelezo bolo stanovene v inom rozbore a myslim, ze bolo v poriadku.

Zaujima ma, ci mozu byt tie 3 hodnoty mimo normy pricinou mojich problemov a ako to riesit. Brat vitaminy peroralne (crevo asi zasa odcerpe len cast vitaminu) alebo v injekciach ? A ako znizit obsah fosforu ?

Dakujem

2

Re: Rozbor krvi, stanovenie hladiny prvkov a vitaminov (Ca, Na, Mg, B12...

Vsetko na svete sa da prakticky zistit, len nie vsetci lekari maju k tomu pristup, alebo vobec o tom vedia.
Potraviny a travenie su hlavny zdroj zivit, ked mas toto poskodene, je to skoro nemozne vydoplnkovat.
Takze sa musis sustredit na precistenie tela, vyhybat sa vsetkym zdrojom lepku, precistit si creva a cele telo do lepku co si zjedol v minulosti a potom sa ti postupne creva regeneruju absorbcvia sa zlepsi a budes mat pokoj.To iste plati na mliecne prpodukty, ale tym sa nemusis uplne vyhybat ked beries dostatok enzymov na ne, najdes ich pod menom Dairy enzymes. Na vyhojenie criev pomahaju mikrovlakniny,probiotika,  aloe vera, DGL a adaptogen triphala
Kyselinu fosforecnu dostavas najma v napojoch ako napr vsetky priemyselne vyrobene napoje, kde sa pouziva ako kyslidlo.
Odporucam ti brat aj doplnok mineralov na kosti a vitaminy D-3 a K-2
To zaroven alkalizuje telo tj znizuje kyselinu fosforecnu v krvi, lebo sa naviaze na mineraly a usadi do kosti ako fosfaty.

3

- ta dieta je otrasna, je taka chutna asi ako lizat zmrzlinu cez sklo hmm
a spolahlivost, ze ide o bezlepkove potraviny je niekedy tiez otazna (hoci to tvrdi vyrobca), neexistuje nato nejaky spolahlivy test? a je pravda, ze dieta na 99% je akoby nebola?

- na mliecne veci mam Laktazan, ale ani ho nejak nepouzivam

- vitamin D-3 a K-2 som rychlo dostupny nasiel tu: http://www.webbernaturals.sk/index.php? … ct_id=418, oplati sa ?

- ak sa da, poprosil by som o link na kvalitny DGL a adaptogen triphala

Dakujem

4

Je hromada bezlepkovych zrnin, od ryze divokej ryze, kukurice, quinoy, pohanky cia a podobne aj ine zdroje muk, ako mandlova, orechova, tapioca,  a ine, nevidim ziadny dovod, aby niekto si nevedel v tom najst dostatok zivin a potravin, nemusi nikdy jest lepok obsahujuce alebo bezlepkove prosdukty z psenice, razi alebo jacmena.
Dobry DGL z cokoladovou prichutou je napr tento
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … l&ic=3
Na adaptogen triphalu odporucam tento silny extrakt
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Triph … &ic=10