1

Téma: polypy

Zdravím RNG,
mám na teba otázku ohľadom nosných polyp, existuje spôsob ako sa nosných polyp zbaviť iným spôsobom ako operačným zákrokom?
trápia ma už niekoľko rokov, pred rokom a pol som ich mal zoperované, myslím že lasérom, ale zase podstúpiť narkózu a všetko okolo toho nie je moc lákavé.
Stále sa mi vracajú, doktor mi ich držal na uzde s 2x/rok stereoidnov injekciou a s veľkým množstvom sprejov atď., ale uvedomil som si, že to stráca význam brať toľko chemikálii do konca života a to neustále svrbenie a soplenie v nose je na odstrel.
Nevieš mi niečo poradiť? práve som si začal kvapkať GSE, i keď nepravidelne raz za čas....

Vďaka



2

Re: polypy

Vsetky rozne nefunkcne tkaniva v teloe su vysledok roznych zamoreni. Neviem, co vsetkomoze viest k tvoreniou polypov, ale jeden pravdepodobne dost casty dovod je pritomnpost ROZTOCOV v domoch, najma v postelnej bielizni. Podusku treba pravidelne prat v horucej vode a dokonca casto vymienat
Roztoce ziju z ulomkov nasej koze , ktoru v drobnych fliackoch zhadzujeme cely cas az niekolko gramov mesacne. Roztoce sa tym zivia a ich vylucky a neskor po uhynuti casti ich tela obsahuju pre nas rozne alergeny,najma neziaduce bielkoviny,  co sa v nose prejavuje ako zamorenie tj dovod na vytvaranie polypov.
Odmorovanie teda zacina s pouzivanim cistiacich enzymov a samozrejme odstranenim zdrojov zamorenia
Na cistiace enzymy odporucam napr entericky pokryty pancreatin, serrapeptazu , tiez quercitin a celkove sa branit vzdusnym alergiam, pozri na temu alergie.



3

Re: polypy

na enzýmy som nejako v poslednom čase zanevrel, musím opäť objednať, dúfam, že to aspoň trochu pomôže...
a ešte ma trápi jedna vec, biele malé pupáčiky, ktoré sa mi robia po tele, hlavne na bruchu rukách a chrbte, idú jednoducho vytlačiť a nič sa nedeje, nie sú zapálené, ale nerozumiem z čoho sa tvoria, čo som tu od teba čítal, tak to vyzerá na tukové vyrážky, ale nemôže to byť z bielkovín? keďže som pridal viac mäsa v strave, pretože žiaden spracovaný tuk nejem a nejde mi to do hlavy z čoho sa mi to teraz zhoršilo....(keď som bol na 80% vita strave, takmer som o nich nevedel)

Ďakujem ešte raz za pomoc!

Naposledy upravil: stendas (2014-02-14 22:40:44)



4

Re: polypy

Nuz take sa mo obcass vyhodia a zmiznu, najma ked zjem nejaky kvalitny stary syr, zrejme su tam latky,najma oxidovane tuky,  co moje telo nevie okamzite spracovat ale v konecnom dosledku ano, kedze mi to po case samo zmizne.
Mozno je to z toho, ze si casto doplnam enzymy a niekedy nezoberiem dost velku davku na urcite jedla.



5

Re: polypy

Ahoj RNG. Som zufala a potrebujem od teba nejaku radu,pomoc. Mam syna 5 rocneho a posledne 2 roky stale chory-problemy s dutinami,zahlienenim a kaslom. Dnes sme boli na rontgene a zistili mu sliznicne zmeny v zmysle hyperplazie v pravom Highmore,ktore ho takmer kompletne vyplna. Vobec neviem o co ide a, co mam robit. Dali mu rovamycine, pamycon a flixonase. Ak mozes tak mi prosim ta pekne porad ako mam postupovat dalej. Dakujem ti vopred za odpoved. Lucia



6

Re: polypy

Rovasmycine a pamycon su atb, tj ucinne len na bakterie, aj to nie vsetky.
Flixonase je corticosteroid, protizapalovy, ale jedna z jeho postrannych ucinkov je tvorenie polypov.
Nakazy horneho dychacieho systemu mozu byt od virusov cez bakterie a tiez po case hlienove infekcie, co su kvasne a fungalne infekcie, 
Takze lekari to neadresuju spravne ustne branymi atb, ktore sa vlastne do dutin ani nemozu dostat.
Odporucam kvapky roztoku citricidalu kvapkat 3 x denne v leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, brat NAC(2 x 600 mg) a oreganovy olej, dospela davka je 3 x 2 kapsule s jedlom tohoto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1
na ine vahy ako 70 kg to treba prepocitat v pomere vah.
Predavkovat sa to velmi neda, takze moze byt aj trochu viac skor, nez menej.

Rozne nefunkcne utvary moze telo vstrebat samo, ale da sa mu pomoct roznymi enzymami, ako napr entericky pokryty pancreatin a serrapeptaza.

Naposledy upravil: RNG (2015-05-29 21:52:03)



7

Re: polypy

Dakujem za rychlu odpoved. A moze sa uzivat NAC aj pri histaminovej intolerancii? Lebo v acc long to pisu v letaku ze nie.



8

Re: polypy

Niekto nevie z tych co pisu poriadne citat. Nejedna sa o NAC, ale o NAG, co neopdporucaju pri histaminovej intolerancii pouzivat. Viac napr na
http://selfhacked.com/2014/08/01/deal-h … upplements
Ale aj to je zalozene na dost slabych zakladoch, takze neviem



9

Re: polypy

A este ma napadlo, ze ak ma clovek malo kyseliny na travenie, tak ako ma uzivat probiotika s jablkom na noc? Nerozpustia sa mu uz v zaludku? A tiez ako je to s enterickymi enzymami na cistemie tela? Mozu sa aj s jedlom a betainom aby cistili telo alebo len na lacno? Nerozpustia sa tiez v zaludku pri nedostatku kyseliny? Pytam sa preto aby som vedela ako to mam davat malemu lebo mam podozrenie, ze ma malo kyseliny lebo mava sem tam reflux? Vdaka.



10

Re: polypy

A prosim ta este o objasnenie toho, ze ak sa nedostanu atb.brane ustne do  dutin, tak doplnky sa tam dostanu ked su podavane ustne? Ci je to nac,oregano,enzymi,serrapeptaza,quercetin a podobne. Nejde mi to nejak do hlavy. Prosim odpovedz mi na oba prispevky aby som ta nemusela tolko otravovat. smile Dakujem. Lucia



11

Re: polypy

Nuz ked mas tak malo kyseliny, ze sa ti entericke kapsule rozpustia uz v zaludku, tak ti probiotika to malicko kyseliny nemoze znicit.
Inac su aj probiotika, co su odolne na kyselinu az do PH 4.5, co je sice malo kyselin, ale staci to na ciastocne travenie.



12

Re: polypy

Takze to znamena, ze som to nepochopila spravne? Toto pisu v ACC LONG-Opatrnosť je potrebná u pacientov s histamínovou intoleranciou (neznášanlivosťou histamínu – látky, ktorú obsahujú niektoré potraviny a ktorá sa prejavuje hnačkou, nafukovaním, nevoľnosťou, dýchacími problémami, kožnými problémami alebo nádchou). Je potrebné sa vyhnúť dlhodobej liečbe, pretože acetylcysteín ovplyvňuje metabolizmus histamínu a môže vyvolať príznaky z neznášanlivosti (napr. bolesť hlavy, nádcha, svrbenie).



13

Re: polypy

Nuz ja som to v literature od mojich lekarskych zdrojov nenasiel,
Na internete to sice obieha, pozri na
The article "Histamine and Histamine Intolerance" by Maintz and Novak in the American Journal of Clinical Nutrition lists Acetylcysteine as an "agent interfering with histamine metabolism" in Table 5. From the title of Table 5, we know it's the DAO enzyme that is affected - the one that works in the gut and kidneys - not HNMT.
Ale na internete obieha privela falosnych sprav, tj to vobec nemusi byt pravda. Naviac mnoho tohoto je sirene farmaciou,,ktorej nepatentovatelne doplnky su neziaduca konkurencia.
Naviac niektore tvrdenia o NAC vplyve na histamin su zalozene len na pokusov na potklanoch a to s nevedno akymi vysokymi davkami NAC.



14

Re: polypy

Aha. Dakujem, pochopila som. A ako je to s tym prispevkom 10, co som sa pytala? Asi si si to nevsimol. Odpovies mi, prosim?



15

Re: polypy

NAC sa vylucuje spolu s hlienmi zo sliznic dp dutin, , podobne aj serrapeptaza, a oreganovy olej ako aromaticky/volatilny  olej sa tam zo sliznic odpari.
Quercitin pracuje v tele, nie v dutinach a stisi funkciu "mast cells" buniek, co vylucuju histaminy, tj znizi vyrobu histaminov, cim znizi celu reakciu na alergeny prenasane vzduchom.