1

Téma: liecba klimakteria po hysterektomiiub

Dobry den, potrebovala by som sa poradit ohladne mojej maminy. Zhr

2

Re: liecba klimakteria po hysterektomiiub

OK. Pri klimakteriu je nutne brat nieco na vyrovnanie hormonov, na to velmi casto dobre ucinkuje yam(200 mg diosgeninu) a DIM( 2 x 100 mg) Pri cystach a myomoch na ich odburanie treba brat aj silne entericky ochranenen enzymi  v davke  2 x 6 gramov ekvivalent, a samozrejme si doplnovat aj nase vlastne enzymy tvoriace materialy ako jod(6 mg) a selen(400 mikrogramov).

Naposledy upravil: RNG (2014-02-06 12:11:54)

3

Dobrý den,
chcela by som radu ohladne mojej maminy. V 44 rokoch podstupila hysterektomiu a ovariektomiu koli pretrvavajucim problemom s endometriozou. Nasledne zacala brat substitucnu terapiu najskor injekcne, potom  prostrednictvom naplasti (Systen). Odvtedy tato situacia pretrvava, co je uz 22 rokov... Chcela by som vsak pre nu nejaku nahradu, nakolko tento liek nebude moct brat dlhsie nez do 69. roku a ktora by jej pomohla udrzat sa vo forme, aj co sa kosti tyka, aby jej nezacali rednut a aby rapidne nepribrala, co sa zenam obycajne stava, ked prejdu obdobim prechodu. Potrebovala by prejst na novy liek postupne, aby si telo zvyklo. Trochu sa tiez obavam toho, ako bude na novy liek reagovat, nakolko mala pred 4 mesiacmi akutnu reakciu na liek proti vysokemu cholesterolu (Inegy), co ju doviedlo az k hospitalizacii (kvalitativna porucha vedomia: dezorientacia, porucha rovnovahy, vracanie, nauzea, svalove krce, halucinacie, hyperaktivita, nespavost, tachylalia...). Lekari mali podozrenie na tranzitorny ischemicky atak, avsak seria komplikovanych vysetreni tuto diagnozu nepotvrdila.
Dakujem za odpoved.
Monika

4

Dnesne lieky su patentovane, tj nikdy pred tym neexistujuce chemikalie, takze niet divu, ze skodia telu a zamoruju ho.
Preto treba vzdy najskor pouzivat uz v prirode existujuce latky, ucinne a bez skodlivych nasledkov. Cistenie ciev lecitinom, vyrovnavanie hormonalnych hladin(yam, DIM, pupalka, black cohosh, Dong Quai atd) , ktore vedie k lepsiemu hospodareniu s mineralmi, tj predchadza osteoporoze
cistenie pecene(protokol dr Berksona) odmorovanie tela enzymami a samozrejme naprava travenia, ak cloveku chybaju kyseliny, alebo enzymy.
Zakladne doplnky, tj to cohpo nedostavame ani z najlepsej stravy dostatok odporucam kazdemu si doplnovat a to je zinok, selen, jod, vitaminy C E D-3(najma po menopauze, kde treba podporit absorbciu a zabudovanie mineralov, vtedy odporucam aj vitamin K-2 a spirulinu)
No a samozrejme kazdmu bez vibumky odporucam brat mikrovlakniny a probiotika zely zivot, lebo crevnu floru treba nasadit a kazdodenne podporovat branim mikrovlaknin.
Co sa tyka vysokeho tlaku okrem cistenia ciev lecitinom a pripadne aj enzyumami je dobre si riedit krv fibrinolytickymi enzymami, tak krv plynie lepsie, lepsie okyslicvuje telo a zasobuje zivinami. Naviac tieto enzymi rozbijaju aj mozne zrazeniny, co chemicke riesdice nedokazu. A ako potravinove doplnky su uplne bezpecne a mozu sa brat neobmedzene dlho. Proti zvysenemu cholesterolu a triglyceridom staci brat 2 x 20 mg policosanolu, co je vytazok z listov cukrovej trstiny
A treba sledovat aj hladinu homocysteinu v krvi, lebo tento napada hladke vystelky ciev, ktore zdrsni a potom sa na ne moze kadeco nasadat, od znicenych a oxidovanych tukov a tukovobielkovinnych zlucenin(cholesteroly) az po zapalove nasledky=kalcifikaty. Homocystein je normalny produklt travenia, skodlivy a preto ho treba rozlozit procesom metylacie, na co su potrebne vitaminy B-6 B-9 as najma B-12. Odporucam brat kazdemu, co ma zvysenu hladiny homocysteinu v krvi. To je lepsia obrana proti zapchavaniu ciev nez znizovanie cholesterolu. Samozrejme dost malo lekarov o tom vie alebo sa chce k tomu priznat, lebo riesenie na to su obycajne vitaminy a nie predpisove lieky, ktore sa lekari snazia tlacit, tak ako ich to v skolach naucili.