1

Téma: Chelacia

Dobry den. Nakolko som nenasiel konkretnu temu a potreboval by som poradit, zakladam vlakno s touto problematikou. Konkretne by som rad oslovil uzivatela bludicka ohladom testu na tazke kovy (ktore mi vo vysetreni zivej kvapky krvi vysli). Skusil som do seba kopnut 2x250mg ALA v priebehu dvoch hodin, ale ziadna reakcia nenastala. Uzival som konkretne tento produkt, ktory uvadza 250mg ALA v jedne davke http://www.bodyworld.sk/ala-scitec-nutr … kaps-1347? . Kdesi v diskusii som cital ze ani jej na zaciatku chelacie vysoka davka ALA nesposobila ziadnu reakciu.
Chcem teda pridat DMSA ale mam v ustach este stale 3 amalgamy. Prosim Vas aku davku mozem do seba natlacit aby ma to "nezabilo", ale dalo mi odpoved na otazku ci mam v sebe vela ortute a jej rozvirenie tak pocitim. Kolko mg/kg pouzit na test?
Mam chronicky problem a lekari na mna pozeraju ako na hypochondra a potencionalneho zneuzivaca socialky tak patram po rieseniach a po precitani niekolkych prispevkov by som sa rad otestoval na to ci sa ma prave netyka chronicka otrava.
Dakujem za kazdu reakciu



2

Re: Chelacia

Najlepší "test" je vyskúšať pár Cutlerových rúnd, začať na nízkych dávkach, ale s amalgámami v ústach by som ja DMSA, DMPS nebrala, resp. len jednorazovo pri vyvŕtavaní amalgámu.

http://detox.forum-zdarma.sk/

Mne sa detox ortuti rozbiehal veľmi pomaly (adrenálna únava, oslabené vylučovacie orgány...) a žiadne dramatické reakcie na ALA som ja nemala, tie prišli až neskôr po naštartovaní Cutlera.

Naposledy upravil: bludicka (2014-01-22 19:22:09)



3

Re: Chelacia

Dikes za odpoved.
Ako si na tom teraz? Este chelujes, alebo si uz free?



4

Re: Chelacia

Nie, už pol roka nerobím aktívnu cheláciu, ale mne chelácia trvala skoro štyri roky, z toho tri Cutler.

Naposledy upravil: bludicka (2014-01-23 08:05:34)



5

Re: Chelacia

To rad čítam! A vyriešili sa aj tvoje problémy, ktore s ťažkými kovmi suviseli? Prosim ťa neostali ti nejake dmsa? Rad by som ich kúpil a spravil si ten jednorazový test... Ak by si niečo našla bol by som vdacny...



6

Re: Chelacia

ahojte,
vcera mi vybrali posledny amalgam v ustach - bolo ich 10,
mam z toho dobry pocit,
idem od pondelka spustit protokol na ocistu pecene (Brekstonov?) - tam sa bere aj ala....
este s amalgamami v ustach som skusil z nedockavosti zobral 250mg ala a nerobilo mi to nic (2x som skusil)
aky je postup pri starte chelacie?



7

Re: Chelacia

OK 0rtut cheluje nielen DMSA ,  ALA, MSM a ddmps, ale aj mnohe siru obsahuce aminokyseliny a z rastlin vnat z koriandra(cilantro) mojas zena z neho vyraba pesto=natierku na chleba, co vyrobi z kokosoveho oleja, cilantra, cesnaku cierneho korenia a nejakych orechov , najma piniovych alebo tekvicovych jadierok
Dobre to rozmiesa vo food procesore na uplne hladku natierku. Dobre sa to skladuje vo flasi v ladnicke.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-25 01:36:21)



8

Re: Chelacia

Dobry vecer, rad by som sa spytal rng a bludicky, aky postup by bolo najlepsie zvolit pri chelacii 12 rocneho  (40-45kg) autistickeho chlapca. Kedze pri mnohych chelatoroch je zname virenie ortuti, tento sposob odmorovania vidim s moznymi komplikaciami v zmenach psychiky tohto chlapca uz i tak dostatocne narusenej. Neda sa vobec predvidat, ake by boli reakcie v jeho pripade. I ked nie je jasne, ci autizmus u neho je sposobeny zamorenim ortutou alebo inymi tazkymi kovmi, alebo iba dalsim typom poskodenia (tazky porod, pridusenie). Je z tohto pohladu kvoli vyssej bezpecnosti lepsie najskor podstupit testy pritomnosti tazkych kovov v takomto priade ? Myslim analyticke testy pritomnosti ortuti v moci a krvi resp. vlasovou analyzou. Mozete mi k tomu nieco napisat ? Analyzy sa daju spravit aj v SR, otazkou ostava, nakolko vyznamnu budu mat pripadne testy vypovednu hodnotu. Alebo radite skusit rovno test podanim chelatora ? Napr. s min. davkami DMSA prip. ALA - povedzme 50mg ?  Alebo kolko pre taku hmotnostnu kategoriu ?  A pripadne ako to ustat pri prudkej psychickej reakcii ? Ak by zamorenie u neho nebolo, je lepsie sa venovat skor alebo iba regeneracii mozgu ? Dakujem



9

Re: Chelacia

Chelácia autistov je veľmi problematická, ako do nich dostať každé tri hodiny chelačnú látku a to aj v noci??? V tomto je DMPS výhodnejšie, stačí každých 8 hodín podávať. Matky autistov používajú na to rôzne triky, zamiešanie chelačnej látky do džúsu a pod. Dospelí a aj deti začínajú cheláciu Cutlerom na veľmi nízkych dávkach DMSA, DMPS 12,5 mg a postupne podľa reakcií sa dávky zvyšujú, ale nikdy nie viac ako o polovicu užívanej dávky, ALA sa užívať vôbec nedoporučuje prvé mesiace, kým sa nezredukuje ortuť v tele. Pri takomto protokole by nemali byť tie reakcie nejak extra dramatické a chelácia je šetrná.

Testy sú problematické, osobne by som si objednala v zahraničí vlasový test, ten ešte stojí za pokus (určite by som ten test neobjednávala na SK, nevedia ho moc dobre interpretovať ako zahraničné labáky v USA), ale tá interpretácia u otravy ortuťou je trochu zložitejšia, posudzujú sa hladiny jednotlivých minerálov, nie to, či sa tam zjaví ortuť. Z krvi nemá význam, ak ide o chronickú otravu, ortuť je už dávno "uprataná" a uložená v tkanivách, telo sa snaží z krvi jed čo najrýchlejšie odstrániť, to by malo zmysel len u akútnej otravy. Vylučovací test s vysokými dávkami chelátorov môže byť riskantný a môže silno rozvíriť.

Ktokoľvek, kto bude robiť s dieťaťom cheláciu, si to musí aj tak sám poriadne naštudovať, lebo je to náročná terapia a musí vedieť, čo má robiť, ak dieťa bude mať nejaké nepredvídané reakcie. Takisto sa berie celý arzenál podporných doplnkov a to si tiež treba naštudovať. Veľmi veľa info o chelácii autistov, treba poslať žiadosť o vstup do skupiny, mne tieto yahoo podporné skupiny pomohli najviac pri získavaní informácií:
https://groups.yahoo.com/neo/groups/autism-mercury/info



10

Re: Chelacia

Nuz ja radim ludom si zaradit do doplnkov ALA, aspon malicke davky ale caste, lebo to pravdepodobne mnohym ludom, co sa nevedia zbavit ortute chyba. Polcas zivota ALA v trele je len 1/2 hodiny, takze je dobre si urobit roztok a po malych glgoch ho pit pocas celeho dna. No a samozrejme brat pri tom aj absorbenty, ako modifikovany citrusovy pektin  a pripadne aj tekute zeolity(liquid zeolites) lebo toto vsetko odpratava ortut z tela von.
Tak ci tak je to dlhy proces, lebo vysie davky chelatorov vyvolavaju privysoke virenie ortuti a zase nizsie su samozrejme menej ucinne.



11

Re: Chelacia

Jedna vec je brať ALA preventívne, ale človek, ktorý má v sebe veľa ortuti, môže ALA nasadená príliš skoro spôsobovať presun ortuti do mozgu. ALA samotná nie je moc silný chelátor, nedokáže vytvoriť až takú silnú väzbu s ortuťou, je to tukorozpustný antioxidant a spôsobuje dosť silné rozvírenie, preto sa kombinuje s DMSA, DMPS, ktoré na seba rozvírenú ortuť naviažu.

Alternatívnymi chelátormi ako pektíny a zeolity by som sa vôbec nezaoberala, okrem toho, že ma stáli kopec peňazí, efekt z nich bol minimálny.

Treba objednať vlasový test od Doctor's Data:

http://healthremedies.com/doctors_data_ … _test.html
https://www.directlabs.com/Home/tabid/3 … fault.aspx

(pozor, sú tam ponúkané dva typy testov, treba objednať test pod názvom "Hair Elements")

Ak budete objednávať cez directlabs.com a Slovensko tam nie je v ponuke, treba tam zadať adresu toho labáku "4040 Florida St., Su 101 Mandeville, LA 70448" a vybrať z ponuky produkt pod názvom:

"International Hair Elements-DD KIT Plus Shipping Fee"

Hlavným príznakom otravy ortuťou je narušenie hospodárenie s minerálmi, ktoré bývajú v neobvyklých hodnotách a toto sa práve odrazí na vlasovom teste. Ortuť vytláča minerály z ich väzieb, bráni organizmu, aby ich využíval na svoje funkcie, ich metabolizme a ukladaniu, majú sa na mysli minerály ako zinok, horčík, vápnik atď.  Príčina vážne narušeného metabolizmu minerálov býva takmer výlučne otrava ortuťou a preto je tento test tak výpovedný a Cutler ho používa ako hlavný interpretačný test.

http://www.noamalgam.com/hairtestbook.html

Tu je dobre popísané ako sa zhruba interpretuje ten vlasový test:
http://www.symptome.ch/vbboard/amalgam- … utler.html

Ak pošlete ten test sem ako pdf dokument mailom (http://www.livingnetwork.co.za/chelationnetwork/hairtest/ ), oni ho vám ho pomôžu interpretovať, ale musí byť z labáku Doctors Data a treba odpovedať aj na tie otázky tam. Takisto, ak ten test pošlete aj do yahoo chelačnej skupiny, aj oni vam ho pomôžu interpretovať (https://groups.yahoo.com/neo/groups/fre … ation/info).

Ak by som dnes začala s cheláciou, urobila by som to takto, je to ten najvýpovednejší test a je dostupný aj takto na diaľku. Takisto samotná chelácia Cutlerom, niekoľko rúnd na skúšku dá odpoveď na to, či človek má v sebe ortuť. Reakcie môžu byť zlepšenie stavu, zhoršenie stavu, Cutler sa ale nesmie robiť s amalgámami v ústach.

Naposledy upravil: bludicka (2014-02-12 07:23:57)



12

Re: Chelacia

Nuz lekari, co chelovali modifikovanymi citrusovymi pektinami a tekutymi zeolitmi dosiahli zvysenie vylucovania ortuti mocom az 250 do 400%. Takze by som to nepovazoval za minimalne,aj ked mozno nie optimalne,  kedze aj takym sposobom sa da telo odmorit od ortuti.
  Samozrejme ako vsetko, nemusi to pracovat pre kazdeho
. A aj ked je ALA chelator so slabou vazbou, predsa len cheluje a kombinacia so zeolitmi a citrusovymi pektinami sa postara o zmiernenie virenia ortuti. Nakoniec aj administrator tohoto fora to sam na sebe skusal s ciastocnym uspechom. U neho tam bol problem aj z inymi neurotoxinami z nejakych parazitickych infestacii, co sa s ortutou a inymi tazkymi kovami kombinuje.



13

Re: Chelacia

Ale cena modifikovaných pektínov, aspoň na iherbe sa vyšplhala do závratných 94 USD za 450 g (pred tromi rokmi som ich kupovala za 50-60 USD), to je už nehorázne drahé na pravidelné branie, oni tam doporučujú 3x5 g, čo sa mi zdá slabé dávkovanie na cheláciu ortuti. Mne sa zdajú tie pektíny skôr vhodné na odmorenie od iných toxínov, chemikálií, berú ich ľudia s rakovinou a pod., ale na ortuť fungovali slabučko. Detto tie tekuté zeolity. Nikto nevie presne povedať akým protokolom sa majú tie pektíny a zeolity brať, mne to príde skôr komerčný záujem, lebo tých firiem je veľa a nedá sa preukazne zistiť, ktoré tekuté zeolity sú naozaj dobré. A na nejaké pokusy a skúšanie je to sakra drahé, štyri balenia waiora zeolitov 160 USD. Zeolity som brala tekuté a aj práškované, u oboch verzií bol ten efekt slabý. Treba financie šetriť, lebo chelácia je dlhý proces a prvoradé sú podporné vitamíny, antioxidanty a minerály, omega 3 tuky a na začiatok stačia minimálne dávky DMSA.

Firma Econugenics a Dr. Eliaz, ktorý robil tie výskumy, tak na cheláciu ortuti používal vždy modifikované pektíny s alginátmi práve z toho dôvodu, že samotné pektíny neboli až tak efektívne:
http://www.dreliaz.org/recommended-prod … ification/
http://www.iherb.com/Econugenics-PectaC … l&ic=2

Tu je ALA cenou vysoko dostupný doplnok a takisto DMSA. A protokoly ich brania sú dlhoročne vyskúšané v praxi. A u ALA a DMSA nemusím viacmenej riešiť kvalitu, ALA je štandardný doplnok a DMSA je len chemikália.

Z alternatívnych chelátorov, ak má niekto peniaze nazvyš veľmi doporučujem kvalitnú chlorelu, jej pravidelné branie s Cutlerom, bráni reabsorpcii ortuti v čreve a pomáha čistiť črevo, pri chelácii je veľký problém s candidou, ja som ju brala dva roky väčšinou protokolom každých 6 až 8 hodín 5 gramov spolu s Cutlerom. U chlorely som tie pozitívne účinky jednoznačne cítila.

Naposledy upravil: bludicka (2014-02-12 15:46:04)



14

Re: Chelacia

Osobne odporucam skor spirulinu, chlorella totiz je pestovana v sladkovodnych studnicnych vodach, ktore su radove viac zamorene, najma v Cine , a na stravenie potrebuje priemyselny proces , ktory rozbije jej bunkove steny.
Ja ju odporucam ako doplnok pre kazdeho, nielen ludi co su zamoreni. Obsahuje totiz hromadu vzacnych zivin a v mori pestovana aj rozne stopove prvky, ktore su na pevninskej sladkej vode v nedostatku.
Z pevninskych rastlin odporucam najma zelenu vnat koriandra=cilantro, co si moze kazdy pestovat hoci v kvetinacoch cely rok doma, tj je to viacmenej zadarmo.
Tekute zeolity som kupoval vo velkom a este mam zasobu, kde som mal velkoobchdnu cenu 9 dolarov za flasticku a to sa mi nijak nevidelo drahe
Inac sodium alginate sa da kupit pomerne lacno z potrieb pre kucharov, pozri napr na
http://www.amazon.com/Sodium-Alginate-P … m+alginate
a modifikovany citrusovy pektin je zo Swansonu pomerne cenove pristupny, ja ho pouzivam v zmesi mikrovlaknin (psylium, inulin, mod pektin arabinogalactany, glucomannan) co si davam do vody na pitie, spolu s aloe vera, a ovocnym nesladenym koncentratom(visne, granatove jablka, brusnice, cucoriedky, obvykle je ten koncentrat 10:1 az 20:1)
Podla potreby si tam pridavam aj MSM, niekedy citricidal, ked citim ze na mna nieco lezie, a samozrejme vzdy vitamin C, praskovy ester C s bioflavonoidmi.



15

Re: Chelacia

Dakujem pekne obom za cenne info.



16

Re: Chelacia

Dobrý deň,

chcela by som osloviť všetkých, ale najmä užívateľku Bludička, a opýtať sa, kde objednávala DMSA a DMSP na cheláciu ortuti.
Mám podozrenie na chronickú otravu ortuťou, prípadne ťažkých kovov, ale nemám peniaze na drahý vlasový test z tých linkov, ktoré sú tu uvedené.
Neexistuje nejaký lacnejší test na prítomnosť ortuti v tele? A kde na SR by sa dal urobiť? Okrem krvného, ktorý ukáže len akútnu otravu ortuťou.
Link http://detox.forum-zdarma.sk/už nie je funkčný.

Ďakujem za odpoveď.



17

Re: Chelacia

Casto tu odporucam univerzalny regeneracny antioxidant, ALA(alpha lipoic acid/alfa lipoova kyselina). Tento je zaroven silny chelator a u tych co maju telo zamorene ortutou sposobi velmi silne virenie ortuti v davke nad 100 mg. Virenie ortuti docasne sposobi take priznaky, ze sa to neda necitit. A je to lacny test, pozri na ALA
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=4



18

Re: Chelacia

Dobry den RNG,

teraz som objavila tento clanok o tom, ze chelovat s DMSO a DMSA je velmi nebezpecne a ze sa to vobec nema robit:

http://mueller_ranges.tripod.com/links/ … discussion

Tak teraz som z toho blazon...



19

Re: Chelacia

Clanok je lzivy,snazia sa ociernit nieco, co aj bezna medicina pri otravach tazkymi kovami pouziva.
Nebezpecne je to len vtedy, ked sa pouziva vnutrozilove vysoka davka chelatorov, lebo to moze pretazit oblicky. Mensie davky ustne velmi bezpoecne cheluju, aj ked to trva samozrejme podstatne dlhsie. A cheluje to vsetky kovy, nie len tazke, takze si treba po chelovani doplnit tie, co potrebujeme, tj remineralizovat doplnkom na kosti.



20

Re: Chelacia

Ahoj, dnes som vyskusal si dat ALA, aby som zistil ci som zamoreny ortutou. Najprv som si dal 100 mg, potom asi o 2 hodiny 200 mg a nakoniec asi o cca 4 hodiny som si dal 300 mg ALA. Zatial som nepocitil ziadne priznaky "virenia ortute" a od tej poslednej davky ubehlo asi viac nez 3 hodiny a stale nic. To znamena, ze nie som zamoreny ortutou, alebo treba ALA uzivat aspon niekolko dni?



21

Re: Chelacia

Nuz to mas jasny dokaz toho, ze nemas privela ortuti v tele.
Inac ALA je univerzalny antioxidant, ktory regeneruje aj ine antioxidanty, ktore sa vycerpali.
A telo samotne vyraba tuto latku, v roznych mnozstvach pre roznych ludi.
A teda je dobre pre mnohych si ju doplnovat.



22

Re: Chelacia

Ahoj, tak dnes som si dal este pre istotu naraz az 600 mg ALA, potom ma asi priblizne po chvili zacala akokeby palit zaha (asi preto, ze som si to dal na prazdny zaludok). Potom asi o vyse 1 hodinu ma zacalo skrabat v hrdle (asi z toho "palenia zahy") a potom sa mi spustila aj trochu nadcha, ale toto vsetko ustupilo asi do hodiny. Ale inak nejake hrozne priznaky "virenia ortute" som necitil a uz ubehlo od vtedy co som uzil tu davky asi vyse 9 hodin. Takze da sa povedat, ze nie som nejako zamoreny ortutou?

Naposledy upravil: Pietro (2014-08-29 20:56:04)



23

Re: Chelacia

Nie si zamoreny ortutou, inac by si mal hroznu depresiu, bolesti hlavy, triasku, depersonalizaciu, mozno aj zasklby   atd.



24

Re: Chelacia

Dakujem RNG za potvrdenie. Takze aspon viem, ze mi ortut nesposobuje OCD, tak budem hladat dalej smile Este raz dakujem smile



25

Re: Chelacia

Dobrý deň,
môžem si spraviť test s ALA na zamorenie oruťou aj keď kojím? Nie, že by som mala podozrenie na zamorenie, no pred otehotnením som si nejaké plomby menila a nejaké mi ešte ostali (z opatrnosti som sa bála dať si ich vybrať všetky naraz), tak v rámci čítania všetkého možného mám teraz obavu, či mám v sebe veľa ortuti a či tým neškodím malej. Brala som vtedy len čierne uhlie a potom chlorelu. Ukladá sa v tele a škodí každému tá ortuť z amalgámových plomb alebo je to individuálne? Môže byť človek zamorený a nemať žiadne príznaky?
ďakujem :-)



26

Re: Chelacia

Len male mnozstvo ;ludi ma tak slabe odmorovanie od ortutovych/amalganovych plomb, ze im to sposobuje viditelne zdravotne problemy, na stastie, Ale je dobre jest rozne odmorovacie ako zelene(chlorella, spirulina,  vnate ako cilantro...)a samozrejme kopu mikrovlaknin pre kazxdeho, lebo ortut je len jedna z tisicov roznych moznych zamoreni, z chemikalii, liekov, pesticidov , herbicidaov a podobne, co sa dnes nachadzaju v potravinach a vo vzduchu a vode.



27

Re: Chelacia

Dobry den vam prajem. Som tu uuplne nova. Je to sice starsia tema, ale dufam, ze mi niekto pomoze. Mam dlhodoby problem. 10 rokov som bola na antidepresivach (tetania). Stale som chora, nachladnuta, kandidoza, alergie, porucha pamete, derealizacia, bolesti klbov,obrovska unava, hypothyreoza, neschopnost nieco robit a milion dalsich.... po 10 rokoch som vysadila antidepresiva. Podotykam, ze som ich vysadzala veelmi opatrne rok a pol hned po porode. Podstupila som odc.kuru, mms, vyberali minkrcne mandle, kandidozne diety, post atd... trochu sa mi ulavilo, ale problemy stale pretrvavaju hlavne uzkostna tetania. Az som sa dostala po amalgany v ustach. Vsetky priznaky spajane s ortutou na mne sedia ako vysite. V ustach mam 7 amalganov. A to mi uz dalsich 5  vybrali. 1.4 som objednana na vybratie vsetkych amalganov za pomoci kofferdamovej blany a chladeneho vrtania. Sice bez kyslika ale aspon tak.. vsade citam o nejakych protokoloch dr.Cutlera. No nikde neviem najst presny postup. Velmi vas prosim mohol by mi niekto poradit ako uuuplne ale uplne bezpecne a hlavne presne postupovat. Radsej pomalsie, ale bezpecne. Mam male dieta a musim fungovat, nemozem si dovolit lezat alebo sa citit este horsie ako teraz. Vsade sa pise nieco ine, som z toho velmi zmatena, mozno preto ze uz ani nedokazem normalne premyslat. Prosim vas keby ste mi mohli poradit aj presne kde co kupit, ako co a kedy a kolko brat, budem naozaj velmi vdacna.Mam 30 rokov ale priznaky mam vyse 10 rokov. Toto nie som ja :-(



28

Re: Chelacia

Monika, mozes zistit jednoducho, ci mas zamorenie tela ortutou, lebo aj ja som mal kedysi hrpmadu plomb z otruto/striebornych amalgam a nemam zamorenie ortutou.
Test na to je zobrat 200 mg ALA a ked sa budes "skriabat po stenach(virenie ortuti) tak si ortutou zamorena a musis sa odmorovat.
Ked nie, tak tvoje problemy su sposobene niecim inym, velmi pravdepodobne zly  travenim a absorbciou. Tetania je nedostatok mineralov a ten mas , ked jes malo zelenin alebo mas malo zaludocnych kyselin.
Da sa napravit doplnkom mineralov, napr zmesou na kosti s dostatkom vitaminov D-3 a K-2,
ale odporucam ti v prvom rade si napravit travenie, lebo mineraly nie su jedine latky , co ti chybaju pri zlom traveni a absorbcii. Tj potrebujes kyseliny a enzymy, a samozrejme mikrpvlakniny a probiotika.
Co nedostanes v dostatku, nech jes co chces ,  a treba si doplnat je
selen zinok, jod, vitaminy C E D-3 a K-2 a uz spomenute mikrovlakniny a probiotika.



29

Re: Chelacia

Velmi pekne dakujem za vasu odpoved. Skusim to a budem doplnat co ste mi doporucil. Dakujem este raz.



30

Re: Chelacia

OK



31

Re: Chelacia

RNG,

chcem brať protokol DR. Berksona môžem toto 3 týždne a ako to brať každý píše inak?

http://www.iherb.com/Now-Foods-Silymari … -Vcaps/794

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/40592

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Se … blets/6899

Mám obavy z  ALA nemá vedlajšie účinky, mám jednu amalganovú plombu, ako teda brať ALA pri rotokole ?


Ďakujem

Naposledy upravil: Mik (2015-06-11 15:36:57)



32

Re: Chelacia

Opakujem
Berksonov protokol
900 mg sylimarinu
600 mg ALA
400 mikrogramov selenu.
To treba rozdelit na co najviac davok, najma ALA, ktore ma dost kratku zivotnost v tele(polcas rozpadu/vylucenia)
Na beznu udrzbu pecene staci 3 tyzdne, na odmorenie zavazne treba samozrejme viac, na hep C samozrejme dlhodobo.
A co sa tyka odmorenia, treba brat zaroven dostatok mikrovlaknin, aby zamorenu zlc z tela vyniesli, lebo inac sa reabsorbuje spat do krvi aj so zamorenim.

ALA aj rozne aminokyseliny s obsahom siry su chelatory ortuti z tela, ale kedze pristup krvi pod plombou je velmi malicky, odburavanie amalganovych plomb chelatormi je minimalne.



33

Re: Chelacia

RNG,

1. kde by som zohnal modifikovane citrusove pektiny, je to niečo nové pre mňa. Dá sa to zohnať na Slovensku?
2. môžem ALA nasypať do vody a po veľmi malých glgoch piť - tých 600 mg?

Ďakujem



34

Re: Chelacia

1. zialbohu asi  nie, hoci som uz videl reklamu s dost vysokou cenou
http://www.bionugenix.sk/produkty/pectasol-cmcp
Dobry zdroj je napr Swansonvitamins.com kde dostanes aj arabinogalactany a glucomannan za lepsie ceny.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr



35

Re: Chelacia

RNG,

ďakujem, pýtam sa kvoli protokolu DR. Bersona, je nutné brať modifikované citrusové pektiny, alebo stačí psylium, ovsená  vláknina???

Ďakujem



36

Re: Chelacia

Stacia aj hrubsie mikrovlakniny, nepotrebujes prave tu najjemnejsiu, ktora sa pouziva najma pre to, aby sa absorbovala aj do krvi a tak odmorovala cele telo.



37

Re: Chelacia

RNG,

dá sa brať 900 mg sylimarinu aj bez ALA a selenu a bude to mať efekt, alebo nie?
Ako to vlastne je, lebo veľa ľudí berie sylimarin samý???????????????

Ďakujem



38

Re: Chelacia

Sylimarin samotny zvysuje tok zlci a teda odmorovanie pecene, a zaroven podporuje vznik novych pecenovycy/hepatalnych buniek, tj pomaha pecen regenerovat.
ALA je univerzalny regeneracny antioxidant, co v tom tiez  pomaha.
Selen je tioez antioxidant a antiviralny, takze pomaha peceni bojovat napr s viralnymi ochoreniami. Tiez ako antioxidant je protirakovinny. Spolu s jodom pomaha tvorit aj rozne cistiace enzymy.



39

Re: Chelacia

RNG,

pri znečne zanesenej pečeni stačí brať protokol DR. Berkstona 6 týždňov, alebo viac?

Ďakujem



40

Re: Chelacia

6 tyzdnov je dost dlha doba, dlhsie je to potrebne len pri viralnych chorobach pecene.



41

Re: Chelacia

RNG, pri protokole Dr.Berksona, v akom poradi odporucas davkovanie ?
Nalacno ? Najskor vlakniny&mikrovlakniny ? Potom Sylimarin&Selen&Ala ? Kolko pred jedlom/po jedle ?
Vdaka za odpoved.



42

Re: Chelacia

Watt napísal(a):

RNG, pri protokole Dr.Berksona, v akom poradi odporucas davkovanie ?
Nalacno ? Najskor vlakniny&mikrovlakniny ? Potom Sylimarin&Selen&Ala ? Kolko pred jedlom/po jedle ?
Vdaka za odpoved.

Sylimarin mozes pred alebo po alebo pocas ( dennu davku si rozdel do co najviac porcii )
Selen je lepsie pred jedlom lebo to je mineral ( dennu davku si rozdel do co najviac porcii 2-3 porcie )
Ala mores pred alebo po alebo pocas ( dennu davku si rozdel do co najviac porcii )

Vlakniny mozes rano nalacno mozes tym zapit aj selen . Vlakniny si rozdel na cely den ja ich mavam v 3 davkach po 3-5g v pripade ze beres tento protokol mozes aj 15-20g denne .



43

Re: Chelacia

Rozlozenie je viacmenej lubovolne, len sa odporuca to podelit na viacej davok.



44

Re: Chelacia

Ahoj Watt, ak ti mozem aj ja poradit, tak ja som ten protokol Dr. Berksona pouzival takto:

Silymarin som skusal dat aj nalacno a vsetko bolo v pohode. Ale potom som to uzival vzdy s jedlom alebo po jedle. To iste aj selen, ten davam stale s jedlom a ziadny problem.
ALA som pouzival, tak ze som si rozpustil 600 mg kapsulu vo vode, prelial som to do flase, to takej co ma taky "sportovy vrchnak" takto som to pil pocas dna, ale kludne si to mozes rozpustit do pohara a pit cez slamku. Ked som zacinal s tym protokolom, tak som mal este v zasobe stare balenie ALA, kde v jednej kapsule bolo 100 mg ALA, takze asi kazdu jednu az dve hodiny som si dal 1 kapsulu, t.j. az 6 kapsul za den.



45

Re: Chelacia

OK



46

Re: Chelacia

OK, vdaka za rady.



47

Re: Chelacia

.



48

Re: Chelacia

dakujem takze vlasovym testom jedine zistim ci mam otravu tazkymi kovmi ?
cital som prispevok kde si otom pisala ze sa to ma objednavat ci ako , ten test sa robi doma ? doma sa dozviem aj vysledky ci sa to potom nejako zasa odosiela do ameriky spet? viac na tuto temu sa budem pytat do temy chelacia . zatial idem riesit tie nadoblicky

Vlasový test si môžeš objednať tu, tam si prečítaj aj ako sa robí:
http://nutriwellnesszapisnik.blogspot.sk/p/testy.html

Zaťaženie ťažkými kovmi sa dá zistiť aj skúšobne Cutlerovým protokolom a reakciou na chelačné látky
http://www.livingnetwork.co.za/chelatio … -protocol/

Naposledy upravil: bludicka (2015-08-09 12:28:08)



49

Re: Chelacia

bludicka napísal(a):

dakujem takze vlasovym testom jedine zistim ci mam otravu tazkymi kovmi ?
cital som prispevok kde si otom pisala ze sa to ma objednavat ci ako , ten test sa robi doma ? doma sa dozviem aj vysledky ci sa to potom nejako zasa odosiela do ameriky spet? viac na tuto temu sa budem pytat do temy chelacia . zatial idem riesit tie nadoblicky

Vlasový test si môžeš objednať tu, tam si prečítaj aj ako sa robí:
http://nutriwellnesszapisnik.blogspot.sk/p/testy.html

Zaťaženie ťažkými kovmi sa dá zistiť aj skúšobne Cutlerovým protokolom a reakciou na chelačné látky
http://www.livingnetwork.co.za/chelatio … -protocol/

Ten externy test ? preco je v zatvore uvedene ze sa neodporuca ? moze sa ten test robit aj ked berem doplnky Bone strength ? neovplivni to nieco ?



50

Re: Chelacia

smile))))

Externe tam znamená, že je pre ľudí, čo nie sú klientami toho nutričného poradenstva a neodporúča sa preto, lebo väčšina ľudí si nevie poradiť s tými výsledkami a čo má vlastne následne robiť, aby tie hodnoty zlepšili. Je veľmi náročné interpretovať vlasový test a je fajn a užitočné, ak ten, čo to intrepretuje už niečo vie o tom človeku, aké doplnky berie, aké má zdravotné problémy atď.

Naposledy upravil: bludicka (2015-08-09 12:34:37)