1

Téma: Psoriáza

Môj manžel má psoriázu. Kožní lekári ju samozrejme ošetrujú len vzhľadovo, dostáva krémy a občas rôzne procedúry v slaných kúpeľoch a pod. Výsledok sa dá predpokladať. Zmiernenie stavu. Prečítala som k tomu už všeličo, dala som mu podľa rôznych receptov pripravovať čistiace čaje, výsledok nebol bohvieaký, ale pravdepodobne súvisel aj s nedôslednosťou liečby, pretože som mu ju nasadila ja a pravdepodobne tomu neveril, tak to aj zanedbával... Čo by si poradil ty? Ďakujem.



2

Re: Psoriáza

Pozri na temu  http://rng.nazory.eu/psoriaza
Casto je to ale nepriamy dosledok potravinovych alergii(tema enzymi alebo cistenie a odmorovanie tela) alebo dosledok premnozenia kozneho parazitu, demodex foliculorum na ktory prave rozne vonkajsie aplikacie antiparazitickych mozu ucinkovat.
Viacerym som odporucal aj kokosovy olej s pridavkom citricidalu(GSE),10 ( 20 )kvapiek na dl oleja
Pozri aj nan temu http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika
kde som uviedol hojive, ochranne a vyzivne zmesy, co ja sam pouzivam.



3

Re: Psoriáza

Ďakujem, prelúsknem:-)



4

Re: Psoriáza

Inac, len tak po stranou, viera lieci.
Ked je clovek presveceny, ze dostal dobry liek, casto to skutocne pomoze. Lekari to nazyvaju "placebo efekt" a je top hlavny dovod uspechu liecenia samanov, ktori maju az 85% pripadov vyliecenych, tj zarazajuco vysoko proti modernej medicine, ktorej statistika je len 95% pripadov vyliecenia. Aj moderne lekarstvo casto pouziva cukrove pilulky s uspechom, podobne aj homeopatia.



5

Re: Psoriáza

Chcela by som namiešať avokádový olej s vitamínom B12, prezrela som tvoj recept na nazory.eu, chcem si len overiť pomer: avokádový olej 100 g a B12 len 50 mg? Ďakujem, pekný deň.



6

Re: Psoriáza

50 mg vitaminu B-12 je konska davka. nasa vlastna pecen skladuje pod 10 mg a staci to na mnoho tyzdnov.



7

Re: Psoriáza

prosim vas RNG, nasla som takuto mast na psoriazu, myslite, ze by to mohlo byt nieco obdobne? dakujem

http://www.liecivemasti.com/products/ne … -b12-krem/



8

Re: Psoriáza

Neuvadzaju obsah v gramoch /miligramoch, takze sa na to neviem vyjadrit.
Ale moze to byt ucinne, vyskusajte a napiste sem, prosim. Ja som zvedavy comu co a ako pracuje.



9

Re: Psoriáza

no ved, to, ze tam nie je obsah, skusim objednat, mozno bude na obale nieco viac, alebo v pribalovom letaku, vyskusam to a dam samozrejme vediet. dakujem



10

Re: Psoriáza

OK



11

Re: Psoriáza

Moj manzel ma tiez psoriazu uz cca 10 rokov. Dostal ju tesne po vojne, predpokladam ze nasledkom ockovania na vojne. Samozrejme dokazat sa to neda. Uz chodi aj na liecenie do Smrdakov, ale stale nema psoriazu pod kontrolou. Kozny lekar mu chce nasadit bioliecbu. Mame o nej velmi malo informacii, tak by som sa chcela spytat, co si o bioliecbe myslite vy? Je to nejaka forma chemoterapie?? Dakujem za nazor.



12

Re: Psoriáza

Bioliecby je dnes "letiaci" sposob liecenie, zialbohu nie je nijak ani ucinnejsi, ani bezpecnejsi, ako ine farmaceuticke liecby.



13

Re: Psoriáza

Dobrý deň,

mne sa psoriáza objavila asi pred 4 mesiacmi, po celom tele mám viac-menej len menšie ložiská, ktoré sa nemenia, na tvári a vo vlasovej časti hlavy je to masívneho charakteru, pravidelne sa mi zlupávajú a postihujú už väčšinovú časť. Veľmi to svrbí a v spoločnosti je to nepríjemné. Skúšala som už aj čínsku medicínu - bez výsledku. Kožná lekárka mi predpisala Neotigason, ktorý som však po preštudovaní odmietla brať. Brala som aj vitamín B (Benfogama), používam maste na premastenie (Excipial, Curatoderm) a bio kokosový olej. Bez výsledku. Študovala som vaše odporúčania, no neviem sa rozhodnúť akú kombináciu by som mala vyskúšať, aby to bolo čo najúčinnejšie hlavne na stále sa zhoršujucej tvári. Vedeli by ste mi prosím poradiť? Táto liečba mi príde ako najlepšie možné riešenie.
Ďakujem veľmi pekne.



14

Re: Psoriáza

NuZzmozno by ti pomohol taky krem, co vynasli svajciarski studenti na rozne kozne problemy. Krem je pozoastava zo 100 gramov avokadoveho oleja a 50 mg vitaminu B-12 vo forme cyanocobalamine. V podstate aj ja to mam na hlave asi, lebo sa skrabem hodne a tiez by som si to mal asi namiesat.



15

Re: Psoriáza

Ďakujem za radu. Určite vyskúšam.



16

Re: Psoriáza

.



17

Re: Psoriáza

Zdravim Vas, dcerka ma 7 rokov a od narodenia ma velmi citlivu kozu. Uz 2 krat sme museli ist ku koznej lekarke, lebo mala nejaku koznu reakciu. Teraz ma na hrudniku taku suchsiu kozu, a ked ju 2 krat za den nenakremujem tak sa jej supe, ako keby ju mala spalenu. Natieram ju s Excipialom, lebo zatial mala zlu reakciu aj na kokosovy olej, aj na toto bambucke maslo http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … l&ic=1
Manzel ma psoriazu, takze by som sa chcela spytat, je mozne u dcerky tejto chorobe nejako predchadzat?



18

Re: Psoriáza

Olejov je hromada, len kokosovy uvadzam casto prvy, lebo pomaha drvivej vacsine ludi.
Musite prestat pouzivat mydla a sampony a zaobstarat si nieco na odchlorovanie vody, lebo to su casto  dovody za koznymi problemami.



19

Re: Psoriáza

rng prosimta stryko ma psoriazu co moze byt na to ucinne ešte okrem b12 + avocado oil? lebo ten nepomáha. Cital som že aj Mahonia Aquifolium moze pomoct. Vedel by si mi prosimta odporucit nejaky link z iherbu popripadne aj nejake dalsie napady od teba ako by sa toho mohol zbavit? Velmi ti Ďakujem smile



20

Re: Psoriáza

prosimta mohol by si odpovedat na prispevok č.19 Ďakujem smile



21

Re: Psoriáza

Pozri na  prispevok cislo 2.
Mahonia Aquifolium/oregon grapes moze pomoct na rozne kozne problemy, podobne aj olej z Noni, tiez odmorovanie tela silnymi enzymami(entericky pokryte)
Mahonia obsahuje najma v korenoch silnu antimikrobialnu latku, berberine Pozri na
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahonia_aquifolium
Ak to chces vyskusat na psoriazu, pozri napr tento extrakt
http://www.iherb.com/Oregon-Grape-2-fl- … l&ic=1