51

Re: Vitamín C

Uzivam vitamin C znacky Das Gesunde plus v DM drogerii.... nakolko je tento vitamin kysli a ja uzivam s vodou 3-4g rozdelene asi 2-3x/den.......casom my to nemoze sposobit prekyslenie zaludka ?



52

Re: Vitamín C

Zaludka iste nie,ten je ovela viac kyslu zo zaludocnych kysdelin normalne, ale tela mozno. pre to je lepsie brat neutralnu formu alebo nieco na neutralizaciu. Spominal som castejsie Kalinat, ktory nielen neutralizuje ale prida do tela potrebny draslik(kalium)

Naposledy upravil: RNG (2011-02-06 19:32:26)



53

Re: Vitamín C

aha, ta vec o Kalinate mi asi unikla.... cize do cca 200ml vody s kyslim vitaminom C nasypem kolko toho Kalinatu ?



54

Re: Vitamín C

TRrochu menej nez polovicu vitaminu C. Nakoniec usta su celkom dobry detektor kyslosti, takze postupnepridavas, nechas vysumiet a ked je to malo kysle na chut, tak je to malo kysle aj na zaludok a creva



55

Re: Vitamín C

co sa vlastne stane, ak sa prida kyselina askorbova do mineralnej vody? zmeni to mineraly vo forme uhlicitanov a oxidov, ktore tam su na lepsie vyuzitelne askorbaty?



56

Re: Vitamín C

Uhlicitany a oxidy definitivne zmeni, ale nie chloridy ani sirany ani fosforecnany.
Inac napr askorbat vapenaty nie je o nic ucinnejsi, ako kyselina askorbova, len nedrazdi zaludok a creva(teoreticky)



57

Re: Vitamín C

niiekde v diskusii som cital, ze na kalinatove odkyslenie treba pockat s jedenim 1.5 az 2 hodiny ???



58

Re: Vitamín C

Samozrejme.
Jedlo v neutralnom zaludku sa kazi, kyseliny tie rozkladne kvasne a hnilobne bakterie potlacia



59

Re: Vitamín C

no to si mi nespomenul s tym Vitaminom C ze ked sa odkysli s kalinatom, treba pockat s jedenim 1,5 - 2 hodiny... no skoda, asi nebudem vymyslat s tym odkyslenim a budem do caju sypat jak predtym, som chcel do vody nasypat ten kysli vitamin C a odkyslit Kalinatom a pit ...ale aby som si daval pozor nejest este na to tie hodiny..



60

Re: Vitamín C

Zalezi od teba.



61

Re: Vitamín C

zdravim... co si myslite o tomto clanku ???? dost ma niektore veci zarazili hlavne vtom zavere o vitamine C smile) "dlhodobé užívanie zvyšuje množstvo voľných radikálov, ktoré sa podieľajú na rakovinových ochoreniach"

http://zena.sme.sk/c/4323190/predavkova … minmi.html



62

Re: Vitamín C

takto som sa dlho nezasmial ako moze existovat taky primitivny clvoek co pise clanok o niecom o com nema ani sajnu. akoze bola aj niaka studia o tom ze antioxidanty nezabranuju starnutiu ale potom sa ukazalo ze to bolo robene na niakom primitivnom organizme a na potkanovy podobnemu clovekovi bola dokazany opak. a o tom cecku ako je to "myt" ci pomoaha pri prechladnuti . nie je nad osobne skusenosti.ale niake mastencove cecko zo slovenskej lekarne este k tomu 500mg asi tazko pomoze ze?skor by som sa obaval toho ze vacsina mineralov a vitaminov vytlaca ine aj ked si myslim ze o kopec sa este nevie.ale myslim cecko moze jod vytlacat napriklad kedze sa bere cecko pri predavkovani jodom.ale ked doplname vsetko do tela nie je sa coho bat .a k bukovskemu sa nevyjadrujem .to jeho zdrave stravovanie -tony soje o tom nech si svoju mienku spravia ako k tmy jeho "receptom starej mamy"na choroby ktore su sto rokov za opicami k tomu sa tiez nevyjadrujem ale staci sa pozret ako "zdravo" vyzera.



63

Re: Vitamín C

Ten clanok som povodne cital v anglictine, bol to ako obvykle vseobecny utok organizovanej mediciny na doplnky, najma antioxidanty, ktore sa dnes pouzivaju natolko, ze im to obmedzuje bazu pacientov. Ze na to naleti aj Bukovsky, to nie som prekvapeny, on je predsa cast organizovanej mediciny, aj ked sa snazi predstavit ako zastanca prirodnych  a "odbornik" na vyzivu.
To varovanie proti "megadavkam B-3 a B-6 " ako skodlive je samozrejme bez akehokolvek dokazu, okrem ocervenenie pri brani nikotinickej kyseliny(forma B-3,) ktore sa ale vobec neukaze pri brani napr formy inositol hexaniacinate, ktory je  velmi dobry na pecen, okrem ineho, kde pan doktor tvrdi presny opak.
To ze vitamin C vytvara vo velkych davkach volne radikaly, je presny opak toho, co naozaj robi, tj odchytava/neutralizuje volne radikaly. Take nieco moze napisat len ten, co tomu vlastne vobec nerozumie, alebo sluzi ako hlasna truba farmacie na oblbnutie ludi.
Ano, oxidatory/okyslicovadla a halogeny, vcitane jodu su volne radikaly a naju teda aj skodlivy ucinok, ale ked ich nebudeme brat, tak mnohe procesy v tele su nemozne.Napr kvoli skodlivosti okyslicovania asi neprestaneme dychat, vsakze, tak ako neprestaneme brat jod na rozne procesy v tele, hoci je to volny radikal. Len samozrejme ho budeme brat len tolko, kolko telo potrebuje a nie viac. A to je nie v mikrogramoch, ale niekolko miligramov. Samozrejme viac v neutralnej forme KJ, ktora sa v tele(nie je to volny radikal tj sa v malom percente viaze) zdrzi len kratko a vijde mocom.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-05 15:41:48)



64

Re: Vitamín C

Este by som sa spytal s tym kalinatom ohladne toho, ze treba pockat s jedenim 1,5 - 2 hodiny .
To je tak vazne, ze by a nemalo 1,5hod - 2 jest ? Lebo myslim, ze ked to vinari pouzivaju a odkysluju tak jedia a nic im nie je. Resp. asi som nechapavy, ale napriklad do litra vody nasypem vitamin C ..vznikne dost kysla voda a do nej budem miesat Kalinat az pokial nebudem citit kyslost a voda sa stane chutovo prijatelna. Tymto vznikne tak silne Ph ze to ovplyvni potom zaludok tak, ze by som nemal jest 1,5 - 2 hod ? ....to az tak narusi kysle prostredie v zaludku ? ...vdaka



65

Re: Vitamín C

Zdravy zaludok klesne as na PH2, na travenie je treba nizsie ako ph3.5, kyselina askorbova nemoze nahradit HCl
Takze ked si zoberies askorbat draselny, tak v zaludku sa znacna cast zmeni na KCl a uvolni sa slaba kyselina askorbova.Ta samozrejme nestaci ani na konzervaciu, ani na rozklad jedla.
Takze opatrne s tymi askorbatmi, idealne by mali byt v enterickych kapsuliach, aby sa v tej neutralnej forme dostali do criev a v tej neutralnej forme bez zlucenia sa so zaludocnou kyselinou   a aby sa aj  v povodnej neutralnej forme absorbovali.
Kombinovanie jediel a doplnkov pre maximalny uzitok je zatial viacmenej poriadne nepreskumane a staviame na nahodach a menej nez 100% absorbciach.



66

Re: Vitamín C

aha.. a este sa chcem spytat ze je v poriadku kombinovat cistu kyslu kyselinu askorbovu s ester C askorbil palmitate ?...



67

Re: Vitamín C

Samozrejme je to OK.



68

Re: Vitamín C

A co kombinacia Kyseliny askorbovej s nekyslim Ester C ???



69

Re: Vitamín C

a kolko odporucas prosim ta toho Esteru, lebo som nachladnuty moc a neviem kolko si dat tych 1 gramovych tabliet a este sa chcem spytat, ze nakolko nepoznam Ester C a je to nova forma vitaminu tiez nehrozi predavkovanie ako u normalneho vitaminu C? ....vdakaaa



70

Re: Vitamín C

Ja beriem na chripkovite ochorenia 1.5 gramu za hodinu asi 2 dni(telesna vaha 105 kg), samozrejme ale beriem aj GSE a oreganovy olej, lebo clovek nikdy nevie, co v tom oslabenom stave sa nejaka pliaga cloveka nechyti. A to beriem cely tyzden, lebo aj po zniceni virusu je telo este nejaky cas oslabene.

Samozrejme o ziadnom predavkovani sa tu nehovori, to zacina az od mozno 150 az 300 gramov denne, v podstate nepoznam nikoho predavkovaneho vitaminom C, kedze je vodorozpustny a v tele sa nehromadi.
Su ludia ale, co dostanu hnacku aj z esteru C, hoci je neutralny,, ale je to dost zriedkave.
Nakoniec tu masivnu davku neodporucam dlhsie nez 3 dni.
Ked to nezaberie, tak sa nejedna o virus ale nejaku inu nakazu.
V kazdom pripade je to ale neskodne a pomocne aj pri inych nakazach.



71

Re: Vitamín C

Ahoj,chcela by som sa poradiť.Malý 2r. si včera škaredo porezal palček na pravej ruke,ked spadol so sklenenou miskou.Dnes dostal teplotu 39,1.Boli sme na pohotovosti,doktorka povedala,že sú virusy-velmi ma prekvapila ,lebo mi kázala dať probiotika a zajtra uvidíme.:)Pozrela mu na palček a povedala,že tam mohli byť dva stehy ,ale už je to dobré.Dala som mu večer ester c ,probiotika ,colostrum a do nosa citridical a na rolku do postielky inhalovať oreganovy olej.Ako často a dlho mu to ešte  dávať ?Čítala som tu ,že max tri dni.Má cca 17kg,kolko ester C mu dať za den?A možem mu dať na palček -na ranu jodovu tinkturu?                                                                  Dnes na obed som zistila ,že má na bokoch a strede jazyka biele škvrny/ afty?/Nechce jesť a skúšala som mu dať citridical v džuse,ale vyplul ho.Neskor som mu dala na lyžičku koloidne striebro.Čo by mu ešte pomohlo?Ďakujem

Naposledy upravil: tinapp (2011-08-03 12:57:49)



72

Re: Vitamín C

Intenzivna davka pre dospeleho vitaminu C(najlepsie neutralna forma ester C) pri viralnych je 1 gram za hodinu, takze na osobku vaziacu 17 kg je to 1/4 gramu za hodinu.
Inac ten virus nema s porezanim nic spolocne.
Na ranu by som mu dal zmes cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek citricidalu. Mne to hoji rany podstatne rychlejsie
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika
Inac ja si tu cukrovu zmes zafarbim telovo prave jodovou tinkturou. Takze mam tam aj trosticku jodu zaroven.



73

Re: Vitamín C

Afty su z poranenia alebo oslabenia tela, najlepsie na ne posobi roztok GSE/citricidalu, pit aj dlhodobo vyplachovat.Mam ten dojem, ze ta diagnoza s virusami nemusi byt pravda, lebo nie je podlozena ziadnymi laboratornymi skuskami, tj lekar hada.

Preto zdoraznujem pre istotu aj pitie toho roztoku GSE. Podla vahy don musis dostat asi 15 kvapiek, samozrejme v najmenej 1/4 litra vody/dzusu a to po velmi malych glgoch cely den, nie naraz
Cukor do tej zmesy musi byt co najjjemnejsi praskovy



74

Re: Vitamín C

GSE mám tento/ je dobrý?/ :  http://www.biozdravie.sk/index1.html   a citricidal tento http://www.regeneracetabor.cz/obchod/ci … -p-461.htm  neviem ,aký je rozdiel,ale ak som to správne pochopila ,tak do 1/4 vody mám dať 15 kvapiek a ak by som tam dala citricidal,tak o polovicu menej?? Na pohotovosti mi dali pre maleho Nizoral,má vraj začinajucu stomatitidu/ soor,múčnivka/ a CRP mal 28 a hned mu dali atb augmentin.Skúsila by som to bez atb a davala by som mu citricidal,probiotika.Myslíš,že by to malo zabrať?Ako mu to mám dlho dávať po vyliečení?                                                                                                                         Do zmesy na hojenie rán som pridala polku malej čajovej lyžičky jodu.Srdečná vďaka.

Naposledy upravil: tinapp (2011-08-04 08:50:07)



75

Re: Vitamín C

Davka je podla koncentracie ucinnej latky citricidalu. Uvedeny z Biozdravie je originalny , balenie od vyrobcu, BioChem research co, a ma 60% koncentraciu.
GSE z firmy NuriBiotic dostat bezne v 33% koncentracii, ale v poslednom case zaviedli aj Max, tj 60% vyrobok.
Stomatiotis aphtosa /mucivka, cancer sore je podla beznej lekarskej literatury neznamoho povodu hoci  uvadzaju hromadu moznych pricin. kedze to po case odide obvykle samo, lekari sa s tym vela nezaoberaju
http://www.lookformedical.com/search.ph … mp;src=faq
Podozrenie je na rozne bakterie, virusy a podobne
Takze roztok GSE a koloidne striebro,by tam mali byt znacne ucinne.

Moja vnucka(4 roky) a jej zopar kamaratiek to mali a ja som jej na to dal viackrat denne  koloidnu striebornu vodu Tato to vyriesila za 3 dni, deti co to nepouzili trpeli aj vyse 2 tyzdne.Predpokladam ze tato mucivka bola sposobena virusom, lebo prisla velmi rychlo a po pouziti koloidnej striebornej vody tak isto odisla velmi rychlo.
NIzoral(ketoconazole) je chemicky liek zriedkavo pouzivany vnutorne a jeho ucinok je antifungalny. Ma dost vela skodlivych postrannych ucinkov
http://www.rxlist.com/nizoral-drug.htm
Augmentin(amoxicylin clavulanate ) je atb penicilinoveho radu ucinne na mnohe bakterie. Tiez ma urcite skodlive postrannr ucinky.
Ale ak to bolo viralneho povodu, ako u mojej vniucky, tak oboje prostirdky ttriafali  uplne vedla. Mozno zabrasnili moznej sekundarnej infekcii, to nemozno nikdy vylucit prioslabenom tele, ale na virusovu chorobu nemaju ziadny vplyv.



76

Re: Vitamín C

A koloidnu vodu možem po hodine striedať s citridicalom ?Alebo mám davať iba koloidnu vodu 5 krat denne 5 ml striekačky ?Koloidnu vodu mi doniesol  moj otec od kamarata a nič mi k nej nevedel povedať,tak neviem,či bude učinná .



77

Re: Vitamín C

JKoloidna voda v ustach sa pomerne dost rychlo znici slinami, takze  za 10 minut uz mozno pouzit roztok GSE. Tento sa casom velmi malo v ustach nici a je dobre ho drzat bez vyplutia alebo prehltnutia co najdlhsie pri ustnych nakazach



78

Re: Vitamín C

RNG, napadla ma taká vec. Keď popíjam kys. askorbovú zarobenú vo vode, nemůže mi to poškodiř zubnú sklovinu, nakoěko je to predsa forma kyseliny? Ďakujem Indiga



79

Re: Vitamín C

Kyselina askorbova je velmi slaba. Ovela silnejsia je citronova, a fosforecna, ktore davaju do roznych napojov.
Ale ked si chces alkalizovat telo, mozes ju neutralizovat napr KHCO3(Kalinat)



80

Re: Vitamín C

Ďakujem



81

Re: Vitamín C

OK



82

Re: Vitamín C

RNG, nie je lepší na používanie palmitat vit. C, namiesto esteru C alebo askorbatov, keď sa v tele udrží dlhšie?Ďakujem Indiga



83

Re: Vitamín C

Ester C palmitate je tukorozpustny, tj zasobuje najma tukove vrstvy v tele .Teda za predpokladu, ked ustne brany sa v zaludku nerozlozi na kyselinu askorbovu, palmiticku a chlorid vapenaty.
Ale telo potrebuje pre vacsinu tkaniva vodorozpustny vitamin C.,
Na druhej strane je tiez pravda, ze tukorozpustny si vie vyrobit z vodorozpustneho len vo velmi obmedzenej miere, tj ked beries vosorozpustne formy vitaminu C, napr podkozne tukove crstvy nedostavaju dost vitaminu C a koza predcasne starne/vraskavie.
Takze radim brat obe formy.
Ja dostavam na podkozne tukover vazivo ester C palmitate transdermalne, tj absorbciou cez kozu z mojich vlastnych kremov
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika



84

Re: Vitamín C

Dobrý den
chcem sa spytat, mam Kyselinu L-askorbovu, je to vhodny typ na užývanie?



85

Re: Vitamín C

Ano. Ja si nou kyslim caj miesto citronu, moja zena ho pouziva do kyslych omacok, pridava uz ked chladnu, aby sa neznicil



86

Re: Vitamín C

dakujem
precital som so toto vlakno a ak som dobre pochopil, na zmiernenie kyslosti L-askorbovej mam pridat hydrogen uhličitan draselny - kalinát, teda sodabikarbonu?



87

Re: Vitamín C

pardon sodabikarbona je hydrogenuhličitan sodný, takze uplne ine pouzitie



88

Re: Vitamín C

sodny ci draselny, nie je velky rozdiel, neutralizuje kyslost .
Ja osobne odporucam draselny, lebo mame malo draslika a privela sodika v potrave.
To "hydrogen uhlicitan "je vedeckejsie znejuce ako kysly uhlicitan sodny ci draselny, hahaha.
Alebo stare soda bikarbona alebo draselna bikarbona.

Naposledy upravil: RNG (2011-08-22 20:10:28)



89

Re: Vitamín C

Chlorid draselný (KCl) miešam so solou, aby som znížil nepriaznive učinky sodika
je to spravne



90

Re: Vitamín C

To iste robi aj moja zena, miesa morsku sol s KCl



91

Re: Vitamín C

u nas maju v lekarni od generici dokonca sol s 50percent sodika,len nie je presne napisane ten zbytok kolko je coho  ale zlozenie je : natriumcitrat,chlorid draselny, chlorid sodny, uhlicitan horecnaty



92

Re: Vitamín C

Nuz to ale rozhodne nechuti ako sol. Uhlicitan horecnaty je" horka sol"



93

Re: Vitamín C

My doma  miešame Alpská sol + KCL 50 na 50 chuťove nič nie je poznať

Naposledy upravil: lavega (2011-08-23 19:08:40)



94

Re: Vitamín C

Neviem , co je Alpska sol ale predpokladam ze je to znacka obsahujuca najma NaCl.
Ja uprednostnujem nerafinovanu morsku sol kvoli roznym stopovym prvkom, ktore sa v nej nachadzaju
Zivot totiz celkove zacal v mori a dodnes nasa krvna plazma ma dost podobne mineralne zlozenie.



95

Re: Vitamín C

alpska sol:    http://www.alpskasul.cz/frame_zlato.html



96

Re: Vitamín C

To je vsetko velmi pekne prevedene, to iste zrejme patri na solanku zo Solivaru na Slovensku ale stale tam nikde nie je spomenute zlozenie tej soli a je jasne naznacene, ze pri krystalizacii sa separovali rozne zlozky, tj nedostavame prirodnu morsku zmes, ale rafinovane NaCl.
Nedajte sa ohlupnut roznymi reklamami, drahymi "himalajskymi" solami a podobne. Telo potrebuje  v plazme mineralne zlozenie podobne morskej vode

Naposledy upravil: RNG (2011-08-23 19:55:26)



97

Re: Vitamín C

Takže ani Himalajska sol (taka sfarbena do ruzova) je len ohlupovanie, http://www.suncity.sk/himalajska-sol-ru … p-194.html
ako rozoznam nerafinovanu morsku sol od rafinovanej

Naposledy upravil: lavega (2011-08-23 20:01:59)



98

Re: Vitamín C

Nuz nijak, balicek by ti to mal povedat, pozri napr
http://www.mojavitalita.sk/obchod/sol-2.html
Av podstate by mala byt daleko najlacnejsia, co samozrejme na trhu nie je, Francuzi predavaju napr svoju "specialnu morsku" ako keby to bolo zlato.
Inac morska sol  na vyrobu bez rafinacie je lacnejsia, nez pracne tazena, varena a rafinovana, to by mal dat zdravy rozum, kedze nepotrebujes priemyselne zariadenia, ale len plytke soliarske bazeny na odparovanie.



99

Re: Vitamín C

V tescu v madarsku kupujem morsku sol za 0.90 centov/kg, na obale je uvedene ze morska sol, vyrobene v Rumunsku



100

Re: Vitamín C

Nuz neviem, nakolko je prirodna a na kolko rafinovana, ked to tam priamo neuvedu.