1

Téma: srdcova arytmia

Mnohi ludia trpia na nepravidelny tep srdca.
Bezne to lekari riesia doplnkami magnezia, ale nie vzdy to pomoze.
Dr Julian Whittaker to adresuje vitaminom B-4, ktory vlastne podla novsich vedomosti vlastne nie je ani vitamin, lebo si ho telo vie vytvarat.
Zialbohu to neplati pre kazdeho, lebo su ludia, co si ten vitamin nevedia vytvorit alebo s vekom si ho nevedia vytvorit dost.
B-4 na trhu prakticky nie je, len v kombinacii s B-3 ako zlucenina  s nazvom NADH
Tato je povodne urcena na zvysenie energie, pracuje vyborne, podla mojich osobnych skusenosti 20 mg minitabletka pod jazyk(sublingualna) mi da zvysene mnozstvo energie az 5 hodin

Hoci adenine priamo nedostat, najnovsie prisli na trh doplnky adenosinu, ktory vytvara v tele nevyhnutny ATP na mitochondrialnu vyrobu energie. Takze hladajte doplnok proti arytmii pod nazvom ATP, ako napr http://www.swansonvitamins.com/SWU257/ItemDetail?n=0
alebo  http://www.iherb.com/Solgar-PEAK-ATP-15 … 13273?at=0

Naposledy upravil: RNG (2010-09-16 18:44:36)



2

Re: srdcova arytmia

pocul si uz o PQQ v suvislosti s mitochondrialnou energiou?zvazujem ze by som ho vyskusal



3

Re: srdcova arytmia

PQQ je dost nova zalezitost, velmi slubna ale ja asi este pockam rok, kym sa to stabilizuje okolo tohoto noveho antioxidantu. Zatial skusam ATP, mozno dalsi pokus bude prave PQQ, kedze aj mne ubuda energie s vekom dost rychlo.
Vdaka za uvedenie. Davka z vyskumov je 2 x 10 mg denne, zatial.
A kedze je stimulator tvorenia novych mitochondrii a velmi silny antioxidant, iste ma velku buducnost ako doplnok.
Japonci ho uz vyrabaju masove kvasnym procesom, takze coskoro bude aj cenove priostupnejsi.



4

Re: srdcova arytmia

to by mohol byt este lepsi ako ubiquinol nie? ubiquinol netvori nove mitochondrie len zvysuje ich energiu?.inac life extension ma stranke niaky clanok kde pise ze dava do ubiquinolu a q10 shijalit ktory vraj zvysuje jeho ucinnost, ja si idem objednat pqq pravedpodobne kedze mam slabsie srdce vdaka prekonanemu zapalu na ubiquinole som uz dva a pol roka aj ked som znizil na 100mg lebo berem aj kopec inych veci a uz to ide do penazi
http://www.lef.org/Vitamins-Supplements … me-Q10.htm
http://www.iherb.com/Life-Extension-Sup … 22327?at=0

Naposledy upravil: 5qo (2011-08-29 16:43:14)



5

Re: srdcova arytmia

Trochu privela platis za ten ubiquinol, pozri napr na
http://www.swansonvitamins.com/SWU377/ItemDetail
Na srdce je dobre aj
http://www.swansonvitamins.com/SWU411/ItemDetail?n=0
aj rozne steroly
http://www.swansonvitamins.com/SWU503/ItemDetail

Ale vseobecne po chorobe srdca(aj pocas nej ) je najuzitovnejsie asi branie doplnkov na struturalne kolageny, tj vitamin C(3-5 gramov) a aminokyseliny ako L-lysin, arginin a ornitin(niekolko gramov)
Aspon to odporucal Linus Pauling a dodnes odporuca dr Mathias Rath.

Naposledy upravil: RNG (2011-08-29 19:30:10)



6

Re: srdcova arytmia

na ten kolagen to brem uz vyse dvoch rokov ten ubiquinol si vzdy nakupim na rok dopredu od swansonu to postovne je sice velke ale pri takom mnozstve je to zanedbatelna cena . ten link som dal len na to zesom si vsimol ze to vyrabaju s tym Shilajitom, vyskusam teraz asi kkombinaciu 100mg ubiquinolu ako berem a k tomu este ten pqq len enviem na ako dlho lebo je riadne drahy. prvy roko po tom srdcovom zlyhani som bral aj 200mg ubuiqonolu len to slo do penazi a usudil som ze snad 100 bude stacit ze vyskusam radsej nieco ine obcas berem aj carnitin vraj aj z neho sa vyrobi  ATP.
ten policosanol berem ale malo kedze som este mlady tak sa mi moc cievy nezanasaju
a ten Red Yeast Rice to je tiez na cistenie ciev?
a tie steroly znizuju len cholesterol alebo vies aj konkretne niaky iny prinos pre srdce konkretnejsie? vdaka



7

Re: srdcova arytmia

Tazko povedat, co vsetko doplnky v tele robia, ja sa sustredim len na tie najvyssie ucinky. Ale
monascus purpureus a policosanol maju ulohu najma proti zanasaniu ciev, tj na cirkuoaciu krvi vo vencovych cievach, a samozrejme aj v inych cievach v srdci.
Az skusis PQQ, napis. Vela ludi tu ma nizku vyrobu energie, caste unavy a na to by toto mohlo pomoct.



8

Re: srdcova arytmia

dam vediet hoci neviem ci to budem vedet objektivne posudit lebo som davnejsie uzival cipro antibiotika az nedavno som zistil preco mam odvtedy problemy ze je v nich kopec fluoru tak sa od neho cistim a mavam silnu mozgovu hmlu a vsetko ma boli ked berem jod takze neviem ci to objektivne posudim ale tento tyzden si ho objednam aspon an par mesiacov. inac ta teoria k tomu je zaujimava ze mitochondrie maju svoje vlastne dna ktore narozdiel od klasickej nie je chranene ochranym obalom a je preto rychlejsie poskodzovane   a namnozenim mitochondrii by si mal tak clvoek predlzovat zivot,vraj skumali mitochondire 90rocneho cloveka a zistili ze ich ma na 95 percent znicene



9

Re: srdcova arytmia

A este, ako by sa dali tie mitochondrie namnozit?Je nejaky recept?:=)



10

Re: srdcova arytmia

jest malo cukru a cvicenie big_smile myslim ze toto je prvy doplnok ktory ich vie namnozit doteraz  len zvysovali ich energiu,oni to vysvetluju tak ze ten efekt by mal byt vacsi lebo ze to je ako s autom ked je poskodeni motor nepomoze pridavat plyn aj tak auto nejde rychlejsie ze treba opravit v prvom rade motor az potom treba pridavat plyn aby to malo efekt big_smile

Naposledy upravil: 5qo (2011-08-29 23:11:09)



11

Re: srdcova arytmia

hmm zaujimave..keby to bolo take lahke tak by sme tu mali populaciu 150 rocnych...uz davno:-)



12

Re: srdcova arytmia

Ono s tym dlhym zivotom je to trosku komplikovanejsie, nez len namnozenie mitochondrii.
Ale iste to k tomu prispeje, alebo aspon  k zlepseniu kvality zivota starsich ludi.



13

Re: srdcova arytmia

mohla by som sa opytat, ktory pripravok by bol najlepsí pri nepravidelom tepe srdca? Tie pripravky pomozu upravit tep srdca na pravidelny?


http://www.iherb.com/Life-Extension-PEA … Caps/38522


http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-60-sgels


http://www.iherb.com/Optimox-Corporatio … lets/23908


http://www.iherb.com/Progressive-Labora … Caps/33790



14

Re: srdcova arytmia

Nuz ATP, magnesium alebo kofaktory na ATP, to vsetko moze odstranit arytmiu.
Zrejme to zavisi od jednotlivca, co mu zaberie najlepsie.



15

Re: srdcova arytmia

Ahoj RNG.

Prosim ta, co si myslis konkretne o tomto PQQ vyrobku http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? … 1149312100
zatial najlepsia cena aku som na nete nasiel, a dokonca to obsahuje aj coenzyme.

Vdaka.



16

Re: srdcova arytmia

Vyzera to dobre.



17

Re: srdcova arytmia

Nuz ja to uzivam asi 2 tyzdne a uz pocitujem ze mam viac energie a ovela ovela lepsie sa mi vyjadruje a komunikuje s okolim :-)))



18

Re: srdcova arytmia

OK, ja pouzivam PQQ ako starsi clovek, co potrebuje mat maximum energie uz vyse roka. Nakolko mi co pomaha, neviem, lebo beriem aj ubiqinol, ribozu a obcas aj ATP, co vsetko vplyva na vyrobu energie.
A tak som schopny aj napriek pokrocilemu veku tahat v robote vyse 60 hodin tyzdenne, co by som bez toho iste nebol schopny.



19

Re: srdcova arytmia

Ved presne, ked clovek uziva viac doplnkov, straca prehlad co zabera a co nie. Ubiquinol som aj ja zacal uzivat, tiez dobra vec.  ATP som skusal uzivat par dni, ale nic som necitil, ATP je tiez nutne uzivat par tyzdnov aby sa dostavili vysledky???



20

Re: srdcova arytmia

ATP sa kontinualne/neprestajne spotrebuva. Tak isto ubiquinol.
Nasledky PQQ su aj okamzite, aj kumulativne
Okamzite je zvysena cinnost existujucich mitochondrii, kumulativne je zvysenie poctu mitochondrii



21

Re: srdcova arytmia

Dakujem za radu :-)



22

Re: srdcova arytmia

OK



23

Re: srdcova arytmia

Rád by som sa ešte spýtal na vec týkajúcu sa pravidelnej konzumácie špenátu,mangoldu v surovom stave ako mixovaný nápoj s banánom a iným ovocím a ako šalát. Do akej miery môže byť kyselina štavelová a oxaláty zodpovedné za nepravidelný srdečný tep?

Strýkovy bol holterom zistený nepravideľný srdečný tep (vynechania srdca) v priebehu dňa na 3 sekundy niekoľkokrát. Bol urýchlene prevezený do nemocnice, kde čaká na voperovanie kardio stimulátoru už tento útorok. Sám zvažuje túto operáciu lebo sa mu paradoxne zhoršil jeho tep po zvýšenej konzumácií špenátovo/mangoldových nápojov. Tlak a cholesterol mu výrazne klesol až na normálne hodnoty, dokonca znížil dávkovanie liekov po pití zelených smoothies.
Myslíte si, že ak by vyradil potraviny so zvýšeným podielom oxolátov a zaradil viac magnézia mohol by sa mu zlepšiť zdravotný stav a nemuseli mu voperovať stimulátor?

Ďakujem za odpoveď



24

Re: srdcova arytmia

Nuz kyselin vseobecne cheluju mineraly a tak znizuju ich hodnoty v krvi. No a mineraly su vodice elektrickych signalov, takze ich potreebujeme aj na vedenie synchronizacnych signalpv na bitie srdca.
Oxalicka kyselin/stavelova je dost silny chelator, Preto ked jej dostavas privela tak to nie je zdrave a pripadne si doplnuj mineraly, napr zmesou na kosti a samozrejme potrebne vitaminy na absorbciu ako D-3 a K-2.
Ale cele je mi to divne, kedze aj spenat aj mangold su vlastne velmi silne zdroje mineralov, vcitane draslika a horcika(kalium, magnesium) Takze tu sa skor jedna o neschopnost tela tieto absorbovat.
Alebo je to celkom ina zalezitost, , najma znizena schopnost tela vyrobit vitamin B-4, ktory je nevyhnutny na vyrobu energie, tj aj pre srdcovy sval, ktory potrebuje vela ATP.

Dr Whittaker uz hodne davno spominal, ze arytmia zmizne akoby zazracnym prutikom svihnuta u mnohych, ked im dodas nejaku formu vitaminu B-4
Zialbohu tento vitamin bezne nedostat, len jeho formu ATP a NADH a nachadza sa napr vo vceliej materskej kasicke.

Naposledy upravil: RNG (2013-10-26 20:21:34)



25

Re: srdcova arytmia

RNG, prosím Ťa, koľko ATP, resp. NADH treba užívať?



26

Re: srdcova arytmia

Nemam ani sajnu. Ja som kvoli extra energii skusal davku 40 mg NADH a 2 x 150 mg ATP.Zda sa, ze to zaberalo.
Ale zabudol som spomenut, ze to su sice materialy, co su potrebne na vyrobu energie, spolu s koenzymom COQ-10, ale samotna vyroba energie je cez mitochondrie, a na podppotu tychto pomaha brat PQQ, co ich stimuluje k vyssiemu vykonu a stimuluje tvorenie novych v bunkach.



27

Re: srdcova arytmia

Ďakujem za odpoveď. PQQ a CoQ10 už užívam, tak skúsim pridať aj tieto dva. Musím sa pochváliť že cca dvojmesačným užívaním potravinových doplnkov sa mi podarilo výrazne zlepšiť problémy so srdcovými chlopňami. Začiatkom júna mi kardiológ oznámil, že mám závažnú chybu aortálnej chlopne, ktorá sa dá riešiť iba transplantáciou a podľa neho bolo potrebné absolvovať operačný zákrok čo najskôr. Po mesiaci váhania som sa rozhodla, že to najskôr musím skúsiť dajako inak. Navštívila som liečiteľa, ktorý sa venuje tradičnej čínskej medicíne, pričom ju ale  doplnil o niektoré prvky západnej alternatívnej liečby. Dva mesiace som užívala doplnky, ktoré mi odporučil, výrazne som zmenila stravu, vynechala som chlieb a pečivo, zemiaky,  mliečne výrobky a aj niektoré druhy mäsa. Pri konzultácii mi potom oznámil, že stav môjho srdca je výrazne lepší. O tri dni som absolvovala aj kontrolu u kardiológa, ktorý po dôkladnom ECHO vyšetrení tiež skonštatoval zlepšenie, aj keď chlopne sú stále kalcifikované. Povedal však, že potreba operácie sa už nejaví ako veľmi akútna a možno nebude vôbec potrebná. Ja som si medzitým naštudovala aj Tvoje odporúčania a užívané potravinové doplnky som doplnila o kyselinu EDTA, vitamín D3 a K2, aj nattokinázu na riedenie krvi a niektoré ďalšie. Takže momentálne toho užívam naozaj dosť, ale dúfam, že pri kontrole v januári pán doktor skonštatuje ďalšie zlepšovanie stavu srdca.

Naposledy upravil: HelenaK (2013-10-27 10:41:29)



28

Re: srdcova arytmia

Na kalcifikaty treba brat chelatory alebo aspon vela vitaminov D-3 a K-2, ktore tie kalcifikaty z makkych tkaniv presunu do kosti, kam patria.
Inac ja som z detstva z tazkych zapalov pluc mal velke kalcifikaty na plucach, co mi lekar vtedy povedal, ze ich mam dozivotne. a do dos;pelosti uplne zmizli. Hodne zeleni a pohyb na slnku to zrejme vykonali.
Dnes by som na to ale isiel ovela aktivnejsie,doplnkam i na to, nie len pasivne potravou a cvicenim.

Kalcifikaty su nasledky zapalov a zapaly su nasledky roznych infekcii, od streptokokov, helikobakteru az po rozne viralne.
Na regeneraciu tkaniv treba zvysit nnajma vyrobu "kostry/nosnej konstrukcie makkych tkaniv = kolagenovych vlakien"
a na to je dobre brat hodne vitaminu C, az 5 gramov denne, a aminokyselin, najma L-cysteinu, ale aj argininu a ornitinu, niekolko gramov denne.



29

Re: srdcova arytmia

Ďakujem, zariadim sa podľa toho. Len je to finančne veľmi náročná záležitosť, už teraz ma to mesačne stojí 100 - 200 €, ale zdravie mám len jedno. Syn ešte študuje na VŠ v inom meste, takže značné výdavky mám aj tam a tieto dve veci zhltnú prakticky všetky voľné finančné prostriedky. Manžel už nežije, tak to musím zvládnuť z jedného slovenského príjmu.

Naposledy upravil: HelenaK (2013-10-27 21:13:36)



30

Re: srdcova arytmia

Nuz snazim sa tu uvadzat co najucinnejsie a pri tom cenove pristupnejsie zdroje, tj najma z dovozu, kdeze na Slovensku je prislaby vyber kvalitnych a su nemierne predrazene.
Lekari maju k dispozicii statisicove operacie, ale zialbohu nehradia stovky potrebne na doplnky. Tak je to na celom svete, preto hovorim tu casto o monopole medickeho priemyslu, kde sucasny stav je pre nich najvyhodnejsi a rozhodne nechcu relativne lacnejsie ani casto ucinnejsie prirodne prostriedky. A samozrejme poistovne su cast tohoto monoppolu, co niekedy nazyvam aj medicka mafia, a pravom. Lebo ich rozhodnutia a prax su dost  zriedka ovplyvnovane zaujmom o pacienta, oni si len robia svoju pracu podla, toho, ako ich v skolach naucili a co im monopolne lekarske organizacie dovolia.



31

Re: srdcova arytmia

Presne tak, operácia by som mala zadarmo, ale ak to ide inak, tak na to použijem aj posledné peniaze.



32

Re: srdcova arytmia

OK



33

Re: srdcova arytmia

Ahoj RNG,
   mozem zahajit liecbu pri srdcovej arytmii doplnkom výživy Nattokinase 2x2000 FU po dobu troch mesiacov a potom znizit davku 2000 FU ako udžiavaciu?
Pri srdcovej arytmii je potrebne užívať súčastne dalšie doplnky ako napr. ATP, koenzym Q10 a ine alebo az po ukončení Nattokinasy?
Vdaka za odpoved



34

Re: srdcova arytmia

Doplnky, aspon tie uvedene mozes s kludom kombinovat. Po operaci su vzdy v tele rozne krvne zrazeniny, co je dobre rozpustit nattokinazou, lumbrokinazou alebo serrapeptazou.
Trubka, davky fibrinolytickych enzymov, udrzobne, zavisia od zrazanlivosti krvi. Beries tolko, aby si mal zrazanlivost spravnu, nie privysoku.
Proti arytmii okrem uvedenych pomaha aj PQQ  a netreba zabudat na magnezium a samozrejme vyssie davky vitaminu C E a D-3, pripadne aminokyselinu L -cysteine, ktora sa podiela na vyrobe kolagenovych struktur v tele, tj aj v srdci.



35

Re: srdcova arytmia

Ahoj RNG,
   dávky doplnkov výživy budú postačujúce:
Nattokinaza 3x1
Vit.E 400 IU
Vit.C 3g
D3 50 000 IU/denne - tri týždne a potom znížiť na 10 000 IU/denne
Ostatne doplnky objednám.
Vďaka



36

Re: srdcova arytmia

Trubka, tak vysoke davky vitaminu D-3 sa pouzivaju len pri Alzheimerovej chorobe. Inac staci 2000 az 5000 IU.
A pozri aj na ine doplnky  ako PQQ, horcik/magnesium a ATP, to vsetko pomaha pri arytmii.



37

Re: srdcova arytmia

V prispevku c.36 ste uviedli doplnky na srdcovu arytmiu PQQ, ATP a magnesim.
Chcem sa opytat, ktory doplnok je postacujuci a v akom davkovani?

PQQ 20mg denne
http://m.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-P … Caps/49081

ATP 3x1
http://m.iherb.com/Optimox-Corporation- … lets/23908

alebo pockat na tento doplnok -PEAK ATP 2x150mg
http://m.iherb.com/Solgar-PEAK-ATP-150- … 13273?at=0

Magnesium 800mg denne
http://m.iherb.com/Solgar-Magnesium-Cit … lets/15366

Kupili sme aj SUNFLOWER LECITIN. Postacuje 5 tabliet denne?
http://m.iherb.com/Now-Foods-Sunflower- … gels/23216

Dakujem za odpoved.



38

Re: srdcova arytmia

Este sme zabudli spomenut zvyseny cholesterol- na to je ucinny doplnok POLICOSANOL 2x20mg
http://m.iherb.com/Now-Foods-Policosano … caps/6491. Je mozne doplnit aj tymto doplnkom k liecbe srdcovej arytmii?
Taktiez ste spominali aj L-cystein 2x500mg.
Moze byt tento doplnok
http://m.iherb.com/Solgar-L-Cysteine-50 … Caps/14174



39

Re: srdcova arytmia

Nuz na cholesterol je dobry nielen policosanol, ale aj red yeast rice, davka 2 x 1 gram, aj znizenie prijmu cukrov, ktore, najma fruktoza, su zodpovedne za vytvaranie extra tukov(triglyceridy) a cholesterolov v peceni.
Z pecene vylucena zlc obsahuje aj cholesteroly,,ktore sa vsak spolu so zlcou a jej zamoreniami vstrebaju spat do krvi pri ceste crevami. Preto je obzvlast dolezite brat rozne mikrovlakniny, ktore tuto zamorenu zlc plnu cholesterolov z tela ucinne vynesu
Ale to s temou arytmia nema nic spolocne, hoci s temou srdce samozrejme ano.



40

Re: srdcova arytmia

V prispevku c.36 ste uviedli doplnky na srdcovu arytmiu PQQ, ATP a magnesim.
Chcem sa opytat, ktory doplnok je postacujuci a v akom davkovani?
PQQ 20mg denne
http://m.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-P … Caps/49081
ATP 3x1
http://m.iherb.com/Optimox-Corporation- … lets/23908
alebo pockat na tento doplnok -PEAK ATP 2x150mg
http://m.iherb.com/Solgar-PEAK-ATP-150- … 13273?at=0
Magnesium 800mg denne
http://m.iherb.com/Solgar-Magnesium-Cit … lets/15366
Kupili sme aj SUNFLOWER LECITIN. Postacuje 5 tabliet denne?
http://m.iherb.com/Now-Foods-Sunflower- … gels/23216
Dakujem za odpoved.

Rng, mozete mi odpovedat este na temu arytmia? Uviedla som konkretne doplnky a davkovanie, su to postacujuce davky?
Vdaka



41

Re: srdcova arytmia

Mas to vsetko zhruba spravne a teraz veselo do toho. Osobne pouzivam praskovy lecitin, a moja zena ho dava do zeleninovych polievok niekolko lyzic raz do tyzdna. V buducnosti sa pokusim pouzivat lecitin aj na vyrobu liposomicky pokrytych roznych doplnkov, co mi da podstatne vyssiu absorbciu a ich pouzitelnost v tele.
Ja pouzivam L-cystein HCl aj ako zdroj kyselin, kedze mam v zaludku pre pokrocily vek znizenu produkciu kyselin, a tak "zabijem 2 muchy jednou ranou"



42

Re: srdcova arytmia

Ako možem davkovat a v akej sile serrapeptasu, nattokinasu a lumbrokinasu pri ochorení vencovitych tepien?



43

Re: srdcova arytmia

Podla potreby az do besnych davok, odporucam zacat s 3 x 4000 FU  nattokinazy alebo 3 x 120 000  IU serrapaptazy a po case, za 2-3 tyzdne si trena nechat odmerat koagulacne faktory.
Zapchate vencove tepny treba ale cistit, odporucam najmenej 2 x do tyzdna brat lyzicu lecitinu, pripadne aj enzymi ako pancreatin entericky pokryty, ktory obsahuje
A brat plno vitaminu C(5 gramov esteru C) a L lysin(2 gramy) inac sa ti to nemoze regenerovat.
Odporucam brat aj zmes vitaminov B na znizenie homocysteinu v krvi, a tiez pripadne policosanol na znizenie cholesterolov a triglyceridov , ktore nasa pecen produkuje z prebytocnych cukrov.



44

Re: srdcova arytmia

Ďakujem za radu, niečo už užívam a niečo doobjednam. Možem objednať tento L-lysin
https://www.swansonvitamins.com/now-foo … -100-tabs?
Ktorý konkrétny doplnok odporúčate na zníženie homocysteinu?



45

Re: srdcova arytmia

Ja pouzivam tento lacnejsi a v kapsuli, co sa da ovela lahsie prehltnut.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ;csp=SW269
Priti homocysteinu je viacero doplnkov, ale napr silny doplnok vsetkych vitaminov B pod menom stress B odporucam aj na tento ucel, okrem ineho, tj znizovanie stresu. Pozri napr na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ;csp=SW058



46

Re: srdcova arytmia

Aké dávkovanie odporúčate pri stress B, ktorý ste mi odporučili v príspevku 45? Homocystein mi nebol vyšetrovaní, takze neviem odhadnúť výšku dávky.



47

Re: srdcova arytmia

Len v poslednom case zacinaju v USA uvadzat aj hodnoty homocysteinu, ale v kazdom pripade si treba nicenie tohoto sproduktu doplnkami podporit. Nici/zdrsnuje  nielen steny ciev=vystelky, ale skodi aj svalovym vlaknam a vytvara zapaly po celom tele.



48

Re: srdcova arytmia

Ak som to správne pochopila, tak s týmto doplnkom radšej nepreháňať. Na druhej strane za akú dlhu dobu znížim hladinu homocysteinu v krvi pri dennej dávke 500mg?



49

Re: srdcova arytmia

Stress B neobsahuje ziadnu prehnanu davku nicoho, takze ziadne obavy.
Otazka na homocystein mi je nejasna, o akych 500 mg hovoris?
Stress B  alebo Balance B maju vela zloziek, a z kazdej ine mnozstvo, nikde tam nevidim 500 mg.



50

Re: srdcova arytmia

Prepacte, ako pozeram, ani ja nikde nevidim 500mg. Pomylila som  si s inym doplnkom, pozerala som mnoho inych. Takze postacuje davka 1 caps denne, alebo radsej 2 caps denne?
Dakujem