1

Téma: caje

ahoj rng co hovoris na toto dost zarazajuce  no neviem ci dost odborne neviem sa s tym az tak stotoznit lebo CHanchu Piedru  varim pritom 5 minut a luhujem cely vecer co z nej podla neho nieje nic  blahodarne a tiez pripravy lapacha prosim o vyjadrenie  ta stranka je   http://www.zdravi-az.cz/Hydratace_organizmu_05.php  dakujem



2

Re: caje

V tom clanku je zmes informacii ale aj par  disinformacii(bludov)

"Caje" su rozne, vyluhy mozu but vodne studene(maceraty), vodne varene, alkoholicke a podobne. Zalezi od toho, co vlastne chceme z bylin vyluhovat.

Vareny caj z chance piedry rozpusta ladvinove kamene, to je dokumentovane na tisicoch pacientov v roznych studiach. Jedna, z Nemecka na vyse 500 pacientoch uvadza ucinnost 94% za 2 mesiace pitia caju.
Surovu, nesterilizovanu chancu piedru  ani vacsinu inych exotickych bylin neodporucam nikomu, lebo su to produkty z tropickych pralesov a mozu niest so sebou biologicke rozne zamorenia.
Alkoholicke studene vyluhy su trochu bezpecnejsie, lebo alkohol ma dost znacnu schopnost sterilizovat.
Povrchova voda=makka, teda taku, ako piju zvierata a ludia uz miliony rokov, nie zriedkave alebo umelo vytvorene mineralne pramene, ma primalo mineralov, tj nemoze byt ziadny podstatny zdroj mineralov, leda ak stopovych.

Kto potrebuje enzymi, je lepsie, ked sa spolieha na specialistov, co ich vedia vyrobit sterilne-zdravotne nezavadne. Alebo ich dostane z miestnej  surovej zeleniny a ovocia, pripadne z ocisteneho ananasu a papaje, to je dost bezpecne.

Naposledy upravil: RNG (2010-04-16 21:07:45)



3

Re: caje

takze maceraty moze byt vhodnejsie ako pri ktorych,dobre a ked chcem klasicke liecive rastliny ako zihlava,pupava,rebricek,mata,salvia,tak ta maceracia by bola lepsie vychodisko? a co hovoris na tuto reverznu osmozu http://www.filtracevody.cz/store/goods- … dart.html, na bezne pitie,alebo tu co si mi poslalz www.mangala.cz tu stvordtupnovu RO-DI vdaka zatial sa ucim



4

Re: caje

Ja osobne robim zo spomenutyvh skor tinktury(tj vodoalkoholicke vyluhy za studena) kde cerstvu bylinu rozsekam v rychlobeznom mixeri.
Tak som si urobil vyluk z olivovych listov, vyluh z brezovej kory(betulin), vyluh z huby chagy(ten ale nakoniec nepouzivam, lebo robim z tej zmesy alkoholicko vodnes s chagou caj, lebo skorej "polievku", kedze to vypijem aj s tou usadeninou.
Do odporucaneho caju z chagy by sa totiz nedostali tukorozpustne a alkoholorozpustne latky, ktore v chage su a naviac niektore latky sa vobec z nej nevyluhuju, ale telo ich vie pomocou enzymov a zlce, pripadne s pomocou probiotik v crevach predsa len vytazit.
Napr cast betaglukanov tam je nerozpustnych vo vode aj alkohole, ale nase enzymi v crevach s pomocou probiotik ich vedia premenit na absorbovatelne do znacnej miery. Takze by bolo nelogicke ich vyhodot.
Ale ja som tie vytazky robil hlavne zo zvedavosti alebo z materialov, co zatial na trhu nie su(chaga, betulin), lebo nijak nemienim sa snazit konkurovat profesionalom, ktori maju miliardy investovane do roznych technik vytazovania ucinnych latok.
Casy bylinkarstva docasne vzkriesene tak pomaly ale iste budu nahradene doplnkovym priemyslom, ktory vytazuje rozne byliny na ich ucinne latky.



5

Re: caje

Ahoj, prosim Ta, co hovoris na tuto tinkturu z Lapacha?
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -ml-liquid



6

Re: caje

Kedze nehovori, aka je koncentracia, nemozem sa na to vyjadrit.



7

Re: caje

OK, tak asi bude lepsie vyrobit si tu tinkturu z Lapacha sam smile Ta tinktura sa robi takto? 1 diel lapacha a 3 diely alkoholu (napriklad vodka 40%), alebo 1 diel lapacha a 4-5 dielov vodky?



8

Re: caje

Ja vseobecne nepouzivam tinktury, len zriedkavo, ked nie su k dispozicii laboratorne vyrobene presne vytazky. Totiz mnozstvo ucinnych latok v bylinach velmi kolise



9

Re: caje

OK, vdaka.



10

Re: caje

Ahoj Rng. Chcem sa poradit ohladom 2 cajov.
1. Lapacho- mozem ho pouzit na doplnenie zeleza a na cerv.krvinky?
Staci pit 0,5 l denne alebo je lepsie 1 l po dobu 4-6 tyzdnov?
2. Chanca piedra- mozem pit aj tento caj, ale len na precistenie obliciek? Tiez 0,5 l alebo 1 l?
Napriklad doobedu lapacho a poobede chancu piedru.



11

Re: caje

Lapacho neobsahuje zelezo, tj nedoplna zelezo do tela. Ale je antimikrobialne a ked mas plesne v tele, najma v kostnej drenu, kde sa tvoria rozne krvinky aj platnicky, tak tam to moze lapacho pomoct, ako protipesnovy prostriedok.
http://www.healedpeople.com/index.php?p … Itemid=145
2. mozes  Na mnozstve vody nezalezi, hoci na cistenie ladvin je dobre vela pit, ale na davke lapacha a chancy priedra zalezi, obe maju byt na klinicky ucinok asi 6 gramov.



12

Re: caje

zaujma ma ake caje alebo nejake semena by ste odporucili na .

Oblicky ( napr brusnicovy caj ? )
Zaludok ( travenie ) ( napr matovy caj ? )
Creva ( ??? )
Pecen ( napr ostropestrec , najlepsie semena z neho )



13

Re: caje

Osobne obvykle neodporucam caje, lebo maju neurcity a obvykle prinizky obsah ucinnych latok. takze odporucam najma silne vytazky z nich ako potravinove doplnky, kde je davka ucinnych latok presne urcena a znacne vysoka.