Téma: Palenie po preliecenej akutnej cystitide
Dobry den RNG, mam 24 rokov a v principe uz sest tyzdnov sa trapim s rezanim a palenim v MM. Vsetko to zacalo silnym zapalom, ktory prisiel z nicoho nic v noci bez predchadzajucich priznakov - jedine mi vecer nezvycajne zapachal moc. Zapal mocovych ciest som az doteraz (okrem takych lahkych problemov v puberte) nemala aspon 10 rokov. Urolog mi zobral moc - bielkoviny +++, krv+, leukocyty a bakterie zaplava, podla kultivacie sa nasla E-coli 10 na 4, citliva na bezne antibiotika, tak mi predpisal na 10 dni ciprofloxacin. Napriek tomu, ze to bola moja prva infekcia a za par dni som mala byt v pohode, nestalo sa a aj po dobrati dvoch baleni mi stale ostaval moc s , bielkovinami +++, zaplavou epitelii a Ery a Leu viac, kultivacia sa nerobila. Dostala som dalsie ATB zo zoznamu - Zinnat opat na 10 dni, tento piatok som ich dobrala. Moc mam uz asi v poriadku - robila som si testy s tymi papierikmi a jedine odchylky su pH cca. 7 a trocha ketolatok - pravdepodobne preto ze mi z toho celeho ani nechuti jest a celkovo som v dost zlom psychickom stave. Mam pocit akoby ATB ani vobec nezaberali a viac ako to mi pomaha D-Manoza s brusnicami (Uroval Akut - viem ze je slaby ale to som zohnala v lekarni) a veeeela cistej vody. Akonahle som raz vynechala tu manozu jednu davku, tak sa mi stav dost zhorsil (sucasne som zjedla mandarinku, co vraj moze podrazdit sliznicu MM, ale skor mam za to ze to bolo kvoli vypadku manozy). Teraz sa ako tak drzim da sa to vydrzat, ak robim tieto opatrenia, ale stale to neni ok. Gynekologicky som v poriadku, robili mi testy, aj obvodna mi brala pocas ATB liecby moc na kultivaciu a E-Coli tam uz nebola...
Prosim cim to moze byt, ze stale pocitujem to palenie - v principe celodenne, raz lepsie raz horsie??? Kapacitu MM mam normalnu, nutkanie pocitujem mozno viac ale naozaj sa stale nalievam vodou. Probiotika beriem od zaciatku problemov.
Naozaj dakujem za trpezlivost pri citani a odpoved!!!