1

Téma: posilnenie srdcoveho svalu

ahoj rng nepise sa v tvojioch zdrojoch nieco o posilneni stdcoveho svalu? je to myokartitide. vie ze mi poradis urcite hloh cistenie ciev to vsetko robim ale moc sa to zezlepsuje. da sa s tym nieco robit aby sa sval opat posilnil? alebo sa da len cakat dokym srdce bude slabnut az dokym nezlyha? nie je to nic prijemne ked clovek ma dokonca zivota jest betablokatory aby sa nedusil z nedostatku prekrvenia pluc. inac viem ze betablokator su aj skodlive ale ked som ich dva tydne bral menej tak sa mi ta cinost srdca estge viac zhorsila.poradis nieco? ide o zosilnenie vztahu srdca aby bolo schopne prepumpovavat viac krvi, necital si o niakom dolpnku-? dakujem velmo pekne



2

Re: posilnenie srdcoveho svalu

poradis? este podotknem ze si mi davnejsie radil co s tou infekciou a uz ju tam asi nemam ale srdce je po nej oslabene , berem aj horcik a kcl sol. nevies o niecom co by srdce priamo poslinilo a prinutilio robit lepsie vztahy?



3

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Zlepsenie cirkulacie sa da dosiahnut aj riedenim krvi.
Specificky stredoeuropania maju s tym problem velmi casto.
Odporucam previdelne brat nattokinazu alebo serrapeptazu a samozrejme rybacie oleje

Zlepsenie toku sa da dosiahnut aj rozsirenim ciev prirodnymi materialmi ako hloh(ACE mechanizmus) a hromadou roznych antioxidantov a cistenim ciev od nanosov lecitinom a chelaciou.
Zlepsena cirkulacia vo vencovych cievach(coronal) zlepsi vyzivu, okyslicenie a regeneraciu celeho srdca.
Pomocne su aj dumbier , stiplava paprika, Policosanol(10 az 40 mg denne), ktory znizi nielen cholesterol ale aj triglyceridy(tuky v krvi)

Betablokatory maju privela postrannych skodlivych ucinkov, najma ked ich beries dlhsie.
Jeden zo skodlivych je celkovy utlm v tele, co vysvetluju najma potlacenim hladin CoQ-10 v tele, co ma za nasledok znizenu vyrobu energie. CoQ-10 sa da doplnit, je to tukorozpustna latka takze brat ju spolu s tukmi sa odporuca. Davka je 400 az 600 mg minimum.
Ovela ucinnejsia forma dnes na trhu(6-8 krat tak ucinna) je Ubiquinol. Davky si 2x50 az 100 mg denne
Z jediel bohatych na antioxidanty su jablka, orechy(najme pecan orechy), zelene vrsky roznych zelenin, krill olej. Samozrejme na trhu je plno doplnkov, odporucam najma vinpocetin, huperzin, a rozne anto a proantokyanidy z roznych semien, ako cucoriedkove a hroznove, tiez rozne polyfenoly z listov rastlin(caj, kava, cucoriedkove listy a listy ciernych ribezli) a kor stromov. Vyhodnocuje sa tzv ORAC cislom, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/zaujimavosti/antio … ach-2.html

Z mechanickych metod velmi uzitocny je EVOT, tj cvicenie s dychanim cisteho kyslika. Prevadza sa hlavne na zariadeniach ako track(beziaci pas) a schody, kde cvicis pomerne intenzivne a dychas pri tom cisty kyslik(zhruba 15 litrov za minutu. Opakujes kazdy den po dobu asi 15 minut a za par tyzdnov sa cirkulacia v celom tele a vydrz podstatne zlepsi.
Tuto metodu praktizuje dnes mnozstvo lekarov, to mam od doktora Juliana Whittakera, ktory to praktizuje na svojej klinike s velkym uspechom uz asi 10 rokov, hlavne na PAD(periferal arterial decease)  a niekedy aj DVT(deep vein thrombosis,) a ine cirkulacne, spolu s enzymami na riedenie krvi a dostatkom vody

Znova tu musim pripomenut dolezitost brania vitaminov C E a aminokyselin arginin ornitin a cystein na tvorenie slhych kolagenovych retazcov, lebo to je nosna kostra vsetkych svalov a tkaniv, vcitane srdecnych a kratke kolagenove vlakna podstatne zoslabuju funkciu vsetkych organov, tj aj srdecnych svalov.
Na regeneraciu a posilnenie vsetkych organov v tele teda davka 3 gramy vitaminu C 400 IU vitaminu E a niekolko gramov argininu, ornitinu a cysteinu denne , tak ako to odporucali Linus Pauling , Mathias Rath a ini vyskumnici je zakladna.

Naposledy upravil: RNG (2010-03-13 11:27:15)



4

Re: posilnenie srdcoveho svalu

dakujem za rady,to v podstate vsetko robim, ale zaujal ma ten evot ale tu sa k tomu asi clovek nema kde dostat a v domacich podmienkach je to asi docela nakladne. nemas niaky dobry internetovy zdroj na lacne kvalitne generatory kysliku?



5

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Ewot sa da robit hlavne z kyslikovych bomb, lebo generatory nemaju az taky prietok, obvykle maju 5 az 10 litrov vykon za minutu.
Da sa s tym ale vybabrat, ked das na ne velke plastikove vrece, s onsahom asi 1/4 kubickeho metra(250 litrov ) a nechas masinu bezat, kym sa vrece naplni(asi 1/2-3/4  hodiny).
To spolu s beziacim generatorom ti staci na 1jedno 5 minutove cvicenie.
S bombami je to jednoduchsie, lebo z nich mozes dostavat prietok aky len chces.

Ja som povodne chcel, ked sa moje obchody na Slovensku rozbehnu, zariadit aj zopar kyslikovych rehabilitacnych stredisk, EWOT je cenove pristupnejsi ale aj HBO(hyperbaricky kyslik, 1.4 atmosfery)je vyborny nastroj na rehabilitaciu z roznych chorob, operacii, poraziek a podobne. Zialbohu mi to nevyslo.
Dufam ale, ze niektore z telocvicni sa toho chytia, kedze uz track masiny a schody, pripadne elipticke masiny na cvicenie vlastne uz maju, staci im pridat kyslikove generatory.



6

Re: posilnenie srdcoveho svalu

no tie HBO su u nas pekne drahe co som pozeral jeden cyklus 10navstev 700eur. a mozs to polopatejsie napisat s tym palstikovym vrecom,niesom si isty ci ti rozumiem. a aku mas namysli bombu asi nie klasicku potapacsku ze? musi to mat prietok az 15litrov?



7

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Potapacska bomba je dost dobra na skladovanie kyslika, kyslik musi byt vhodny na dychanie(tj nie technicky podla moznosti), ventil na nej musi byt s nastavenim prietoku.
Kyslik z bomby ci generatora skladujes vo velkom plastikovom vreci(najlepsie polyetylen alebo polypropylen) a z neho cez hadicu aj dychas. Musis mat nasadku do ust, ktora ma ventil takze nadych je z vreca, vydych von do atmosfery. Su aj take masky, co maju ventily.
Kedze nikto nedycha presne mnozstvo, to zalezi od velkosti pluc(vitalna kapacita) a od prudkosti dychania, ta hodnota 15 litrov za minutu je velmi priblizna a individualna.
Prietokovy ventil by mal byt zhruba nastaveny na spotrebu, aby sa to vrece celkom nevyprazdnilo ani prilis nepreplnilo.
Toto by bolo o hodne lacnejsie ako HBO.
Komora na HBO je totiz velmi draha, bomby a generatory su ovela lacnejsie. Nakoniec aj na komoru potrebujes bomby alebo generatory, ved tam tiez spotrebuvas ten kyslik.

Okrem toho ma EWOT velku vyhodu v tom, ze podporuje pohybom cirkulaciu, kdezto v HBO komore sa obvykle necvici.



8

Re: posilnenie srdcoveho svalu

pockaj ale taka bomba moze mat objem tak 10litrov nie? to by som tych bomb muse aspon 15????? a po minute ich vymienat????



9

Re: posilnenie srdcoveho svalu

V bombe je kyslik stlaceny na niekolko sto atmosfer, tj po rozopnuti je to niekolkostokrat tych desat litrov.
Pre vyssie spotreby sa predava aj tekuty. kyslik v kyvetach/ termoskach(LOX), odkial sa postupne odparuje.

Generatory, vlastne lepsie povedane koncentratory, lebo to pracuje na tom istom principe, ako reverzna osmoza na cistenie vody, davaju vystup pomerne cisty kyslik(80% +)
pozri napr na http://www.oxymaster.net/shp.php?prid=1 … ncentrator .
Tu ich mas plno
http://www.portable-oxygen-concentrators.net/

Viem oboje je na Slovensku velmi tazko ziskat, kedze sa to tam bezne nepredava, ale nemocnice maju k tomu pristup, snad aj potapaci a podobne.

Naposledy upravil: RNG (2010-03-13 00:36:53)



10

Re: posilnenie srdcoveho svalu

pokusim sa dostat k potapacskym bombach,este raz opat dakujem

Naposledy upravil: 5qo (2010-03-13 01:26:29)



11

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Znova tu musim pripomenut dolezitost brania vitaminov C E a aminokyselin arginin ornitin a cystein na tvorenie slhych kolagenovych retazcov, lebo to je nosna kostra vsetkych svalov a tkaniv, vcitane srdecnych a kratke kolagenove vlakna podstatne zoslabuju funkciu vsetkych organov, tj aj srdecnych svalov.
Na regeneraciu a posilnenie vsetkych organov v tele teda davka 3 gramy vitaminu C 400 IU vitaminu E a niekolko gramov argininu, ornitinu a cysteinu denne , tak ako to odporucali Linus Pauling , Mathias Rath a ini vyskumnici , je zakladna potreba na regeneraciu

Naposledy upravil: RNG (2010-03-13 11:28:17)



12

Re: posilnenie srdcoveho svalu

RNG, prosím Ťa arginin ornitin cystein, sa môžu piť spolu, keď čítam , že l lysin sa berie na vyrovananie argininu, takže môžu sa tieto piť spolu všetky naraz + C ester asi tak 3x denne? Pred jedlom asi hodinu? Dobre som to vybrala zo Swanson, alebo treba iné? Ďakujem za názor.
http://www.swansonvitamins.com/SW937/ItemDetail
http://www.swansonvitamins.com/SW854/ItemDetail
http://www.swansonvitamins.com/SW1293/ItemDetail

http://www.swansonvitamins.com/SWU452/ItemDetail
http://www.swansonvitamins.com/SW269/ItemDetail



13

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Je lepsie brat spolu aminokyseliny, ved bielkoviny z nich sa vytvaraju len v urcitych pomeroch vsetkych.
Dovod pre branie extra aminokyselin osobitne , napr L-lysinu je zvysenie obrany proti viralnym, ktore lysin potlaca a arginin podporuje. .
3 x denne 500 mg je tak asi spravna davka, ale ked mas lysin HCl, neber ho na prazdny zaludok , lebo obsahuje kyselinu ale ber ho s jedlom. A samozrejme ked beries kyseliny, treba sa v inom case aj alkalizovat. Na 3 x 500 mg L-lysin HCl musis brat minimum 1/4 lyzicky KHCO3 skoro rano, 1.5 hodiny pred jedlom, hodne  zapit teplou vodou alebo cajom(1/2 litra?). To zaroven precisti organizmus po noci.



14

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Vazeny pan rng .Minule som vam pisala  o synovi s podozrenim na mononukleozu.Vysledy ukazali ze je tam staphylococus a endokarditida.Este sa caka na jeden vysledok aby sa to utvrdilo.Na komplikacie nechcem ani len pomysliet. Da sa nejak pomoc



15

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Na stafylokoky je velmi ucinny citricidal/GSE.
S  branenim sa netreba cakat ani minutu, pokial clovek pouziva potravinove doplnky bez akychkolvek postrannych ucinkov, nanajvys ked nezaberu stratis par euro.
Na regeneraciu srdcovych svalov je treba najma podporit tvorbu kolagenov, tj 3 gramy vitaminu C(najlepsie ester C) 400 IU vitaminu E, a niekolko gramov L-lysinu, argininu a ornitinu. To este mam od Linusa Paulinga a dr Mathias Ratha.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-05 23:03:30)



16

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Pekny den pan RNG, dakujem za Vase informacie a nezistnu pomoc.Mam dobru znamu,ktora ma viac chronickych problemov (podla nasich lekarov beznych na jej vek - 58 rokov).Je to vysoky tlak, slabe a zvacsene srdce, silnu dnu a nadvahu cca 35 kg. Uziva lieky: Milurit, Mebilet a Atacant,vsetko dobre zahranicne lieky vybavene po znamosti.Ma ale problemy po nich,lebo sposobuju hormonalny chaos, je po nich rozhadzana,precitlivela. Ma nanic metabolizmus,je negativna a kedze pracuje v Rakusku ako opatrovatelka, sposobuje jej to vazne problemy..ak by ste vedeli, ako ju postupne mozem (vzhladom na nizku schopnost prijimat nove veci) po krocikoch viest k zmene?Lieky ako take by najradsej vyradila,len nevie ako ich nahradit...dakujem



17

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Milurit=alopurinol je diuretikum, chemicke, kde lekari sa nazdavaju, ze zvysenim mocenia sa znizi tlak...
http://www.drugs.com/sfx/allopurinol-side-effects.html
Nuz keby to bola pravda, tak aj tak by som pouzival neskodne prirodne odvodnovace(Water pills), nie chemikalie. Velmi ucinny je napr vytazok z komonice.
Nebilet je betablocker s hromadou skodlivych ucinkov. Pouzivaju ho na znizenie tlaku ale zaroven znizi celkove energiu cloveka, okrem inych skodlivych nasledkov
http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100001806.html
Atacand=cardesartan je tiez pouzivany na srdce a tlak, mechanizmus ucinku je ACE, tj to iste, ako hloh ale s hromadou skodlivych bpostrannych ucinkov, ako kazdy patentovany=umely chemicky liek
http://www.drugs.com/sfx/atacand-side-effects.html

Znizenie tlaku sa da dosiahnut najma odstranenim stresu,
http://www.rng.nazory.eu/stres
cistenim ciev lecitinom a rozsirovanim(vasodilatacia, ACE mechanizmus) ovocim hlohu(Hawthorne).
http://www.rng.nazory.eu/vysoky-tlak
Tiez riedenim krvi nattokinazou, redsia krv plynie lahsie v cievach, cim sa znizi tlak a naviac predide tvoreniu trombov=krvnych zrazenin, lebo nattokinaza ich rozpusta a zabranuje ich tvoreniu.

Na hormonalne kolisanie odporucam najma yam, az 2 gramy denne, najma pocas a po prechode



18

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Pekny den,
moja znama nema pristup na net, z toho co som citala, radite lecitin,natokinazu a vyrobok z hlohu, (caj alebo kapsule).Ktore vyrobky z iherbu doporucujete, prip. aj ten extrakt z komonice?
dakujem Vam vopred za pomoc.



19

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Lecitin dostanes aj doma
http://www.vemica.sk/sojovy_lecitin.php?sekce=14   2 x tyzdenne lyzica , najlepsie zamiesat do zeleninovej polievky  bez tuku(plana)a povarit az sa uplne rozpusti.

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … /33?at=0,. 3 x 1 denne

http://www.iherb.com/Now-Foods-Hawthorn … s/639?at=0   2 x 2 denne, alebo 5 gramov susenych plodov hlohu denne

Na odvodnenie, ked je to vobec treba
http://www.iherb.com/Now-Foods-Water-Ou … 15373?at=0
Ja pouzivam obcas na odvodnenie komonicu=melilotus oficinalis
http://www.swansonvitamins.com/SWU221/ItemDetail



20

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Neviem, ci pisem do dobrej temy, dufam, ze ano. Moj trojrocny syncek mal po narodeni nizke hodnoty zeleza, teraz uz upravene. Ale ostal mu mierny selest na srdci. Da sa toho nejako zbavit? Dakujem...



21

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Nuz z toho moze este vyrast. Davaj mu extra vitamin C a aminokyseliny, najma lysin, co je potrebne na vyrobu kolagenovych vlakien, ktore tvoria nosnu kostru vsetkych organov, tj aj srdcovych chlopien



22

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Dakujem. Extra C znamena kolko denne? Davam mu do vody ester C zo swansonu cca 500 - 1000 mg denne.



23

Re: posilnenie srdcoveho svalu

Dospela davka na 70 kg osobu je 3 az 5 gramov denne, ale moze byt aj viac.
Dolezite je rozdelit to na mnoho davok, kedze vitamin C sa zdrzi v tele ako askorbova kyselina a askorbaty len menej nez hodinu, ako ester C az 5 hodin. Ja si davam okrem ineho  ester C do mojej vody na pitie, ktoru nosim cely cas so sebou.
Na posilnenie tvorby kolagenov  treba brat aj aminokyseliny, najma L cysteine, ktory pomaha tvorit dlhe a silne kolagenove vlakna.

Naposledy upravil: RNG (2013-12-06 18:29:35)