1

Téma: Odstavovac

Ahojte vsetci clenovia fora

obhliadam sa po novom nizkootackovom odstavovaci ktory nenici enzymi,
osobne by som to chcel pouzita aj na odstavovanie trav, a listovej zeleniny, co v mojom odstredivom nieje mozne.... sad
viete mi prosim pomoct pri vybere konkretneho typu vhodneho? +rad uvitam osobne skusenosti.
iste to pomoze viacerym...
dakujem velmi pekne.

tu som nasiel iba tuto recenziu od leen:
"
Ja mam odstavovac Hurom slow juicer uz rok. Odstavila som na nom naozaj velke mnozstvo zeleniny a ovocia. Tiez som pokukovala po teorii dr. Walkera. Hlavne ide o to, ze niektore druhy zeleniny by sme v surovom stave nejedli, ale odstavene sa da vypit skoro vsetko. Robim rozny mix stiav, hlavne zeleninovych. Nezabudam ani na zazvor, ktory doda "smrnc" hlavne jablkovo mrkvovej stave. Pokial ide o tento odstavovac, je to o niecom inom ako klasicke odstredivky. Je tichy, silny a lahko sa umyva a sklada. Ale nic nie je dokonale. Stava byva s velkym mnozstvom vlakniny, ktoru sitkujem cez riedke sitko. Velmi zalezi, aby neboli suroviny prezrete, vtedy tecie "kasa". Ked sa zanesie odpadovy otvor vlaknami napr. z listov alebo ananasu, stava tecie aj po odstavovaci.
"
-to ze preteka stava mimo sa mi moc nepozdava, tuto recenziu povazujem osobne za super...


dalsiu uzitocnu info co som nasiel od RNG:
"
...
http://www.healthyjuicer.com/
Tu ich mas hromadu na porovnanie
http://www.fernsnutrition.com/wheatgrass.html
Osobne nie som velmi nadseny polykarbonatmi lebo uvolnuju bisphenol A, ktory je silne zamorenie pre telo.
Polykarbonaty sa v USA postupne vyraduju.
Je pravda, ze nehrdzavejuca ocel ma katalyticky vplyv na rozklad roznych vitaminov a inych zivin. Ale nie je to okamzite a odohrava sa to hlavne za zvysenych teplot.QA dobre odstavovace pracuju pomaly a v chladnom cykle.
Stava sa dotyka kovu len niekolko sekund.
"
-super info o polykarbonatoch, aspon vieme na co si davat pri vybere pozor...



2

Re: Odstavovac

Ja sice odstavovac mam dobry, ale ho pouzivam len velmi zriedka. Totiz odstavovac zbavi ovocie a zeleninu o vlakniny a s nimi odide aj znacna cast roznych inych zivin. preto pouzivam silny mixer, ktorym rozbijem zeleniny a ovocia na vyborne stravitelne mixy, pricom tam davam cast zelenin zmrazenych, aby sa celkove zmes prilis neprehriala, tj aby zostala pod 45 stupnov celzia, lebo pri 55 sa nicia enzymy.



3

Re: Odstavovac

tak na listy ako je psenica jacmen to si radsej odstavim, ale zatial nemam ako....
tak ako ty som to skusal ale to musis mat fakt biopotravinu, a ale fakt,
je pravda ze pri odstaveni dusicnany a postreky ostanu v duzine a nejdu do stavy ?

zatial to robim tak ze zlene listy rozsekam ako pises a korenove zeleniy stavim,
umyvam 2stroje kazde rano,
na chladenie tam mam mrazeny spenat ktory pri mixovani celu zmes zaroven chladi....

i tak budem rad ked dakto napise svoju recenziu....
daco som uz objavil ale cena neskutocna.... sad cca 900e (potom pridam nechcem ovplyvnovat)



4

Re: Odstavovac

Dusicnany a postreeky vojdu aj do stavy, Niekto rozsiruje blbiny
Postreky sa daju umyt macanim v mydlovej vode, lebo su povacsine klen na povrchu, ale dusicnany su vnutri v rastline, tam si nepomozes, len kupovat bio=nestriekane a nehnojene zeleniny.
Moj mixer je profesionalny, 3 konske sily, 30 000 obratok maximalne.A stal skoro 700 dolarov. Ale oplatio sa, lebo aj ked je pretazeny, tak nezhori ako ine a rozmlati cokolvek na padrt hravo.
V suchom mlynceku(nadoba s tupymi drtiacimu nozmi) si mozem vyrabat aj muky, napr s quinoy, ovsa, ryze, kukurice a podobne. Pripadne mandiel, alebo lanoveho semena, lebo aj to sa da pouzivat ciastocne ako muka.



5

Re: Odstavovac

nasiel som tento odstavovac:
http://www.eujuicers.sk/sk/katalog/odst … uicer-5500
no predpokladam ze najdem inde ovela lacnejsie tento stroj.
aky typ mas ty ?

cize ciste teoretisky ked su postreky na povrchu tak ked robim stavu nemusia vojst do napoja, ked ich ta tekutina(stava) so sebou nezmyje....
ale istota je istota:
neostane mi tam potom z mydla zase nieco? ako dlho macat ?
v tejto mydlovej vode to mozem macat?
toto mydlo som si kupil:
http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Ma … 141-g/9445



6

Re: Odstavovac

Je uplne jedno ake mydlo si kupis, najlacnejsie su tekute na umyvanie nadob, tie su poriadne agresivne. Samozrejme ich nechces jest, preto treba nechat najma listovu zeleninu dlhsie v cistej vode, viackrat vymenit. Ja som osobne na take procesy prilis lenivy.
Ten odstavovac je dost pomaly, ale vynikajuci na rozne listove zeleniny a mlade travy. Ja osobne davam prednost spiruline alebo mixoch cistych ovoci alebo zelenin, nie odstavenych.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-23 23:34:44)



7

Re: Odstavovac

tak ozivujem staru temu,
moj odstavovac co som mal som hodil do kontajnera vcera lebo ma nastval - uz hucal strasne a cely mi skakal po linke....
takze uz nemam na vyber smile  - musim kupit novy

teraz uz nejdem do extremu, a uprednostnujem rychle cistenie:
mam 2kandidatov:
1. Sana Juicer by Omega EUJ808
http://www.eujuicers.sk/sk/katalog/odst … ela-perlet

alebo

2. Kuvings B6000w
http://www.eujuicers.sk/sk/katalog/odst … sive-biela

kroty z toho odporucate?



8

Re: Odstavovac

Ja sice mam odstavovac, ale vysokoobratkovy, zle aj tak z neho tecie chladna stava, takze obsahuje vsetky enzymy. Tieto nepoznam tj sa neviem vyjadrit na ne.
Ale nie som extra za odstavovanie, lebo tym prichadzame o hropmadu zivin, co sa ukryvaju v odpade z odstavovacov, najma vlakniny, co potrebujeme pre cisteni a absorbciu v crevach a krmenie probiotik.
Takze ja osobne pouzivam najcastejsie vykonny mixer, kde  rozslaham cele ovocia a zeleniny a aby sa neprehriali davam tam aj lad zaroven.Najma semienka roznych bobulovin su bohate na antioxidanty takze sa v mixeri riozdrtia a luhuju, inac cez telo prejdu nenatravene a nevyluhovane.

Naposledy upravil: RNG (2014-10-29 18:20:53)



9

Re: Odstavovac

U odšťavovača závisí na čo ho chcem primárne používať a podľa toho najskôr zvoliť typ a až potom vyberať v rámci toho typu, ale tam moc rozdiely až také nie sú... 

Mala som vertikálný šnek hurom a teraz mám omegu 8004-horizontálny šnek, hurom nikdy viac v živote a ani tento princíp odšťavovača...upchával sa, pri tvrdých plodoch stále zasekával, na listovú a trávu menej vhodný, tou vlákninou sa vždy ucpal, muselo sa to krájať na malé kúsky, po určitom čase odšťavovania sa musel umyť, lebo to sito sa upchávalo, ale na jablká, ovocie, citrusy a mäkké plody zase bol výborný, rýchlo si to sám bral, tu má zase omega nedostatky. Ale ja ovocie takmer neodšťavujem. Na hurome mi prasklo sito a šťava pretekala. Omega zatiaľ šľape bez problémov.

Omega - veľmi rýchle čistenie, neupcháva sa, super na listovú zeleninu a trávu- vysoká výťažnosť, ale menej vhodná na mäkké a práškové ovocie, jalbká, u omegy čím viac tvrdšie a vláknité plody, tým efektívnejšie ich odšťaví, ja odšťavujem niekedy aj 2xdenne, ale neumývam ju zakaždým. Ja odšťavujem veľa žihľavu, púpavu, tu hurom pohorel, omega s tým nemá problém.

Pozerala som na youtube videá na hurom, ako v ňom vyrábajú napr. mandľové mlieko, ako ho čistia nalievaním vody - mandľové mlieko má veľký odpad, v tomto je aj bežný mixér oveľa lepší a to čistenie takisto moc nefunguje.

Predtým som mala 15 rokov Champion, aj ten bol lepší ako Hurom, teda na moje účely.

Mám doma aj Vitamix, ale tak na mrkvu a cviklu sa mi moc vhodný nezdá, na listové je dobrý.

A prvé, čo by som si na odšťavovači všímala, ako sa ľahko čistí, lebo to vie riadne demotivovať a hentie vertiálne šneky sa všetky ťažšie čistia, už len kvôli ploche toho sita.

Naposledy upravil: bludicka (2014-11-03 15:01:29)