51

Re: krčové žily

ovekyska napísal(a):

po nadmernej fyzickej zatazi som "ziskala" krcove zily + zilova nedostatocnost,, teraz, ako citam tuto diskusiu, vidim, ze to mam asi na cely zivot
okolo clenkov mam zrazeniny, ktore po kratkom case zlepsili farbu, ale su tam, co ma vsak desi, mam tam jednu chrastu, co sa nehoji, okolie cervene, a na tlak boli,  vyzera to ako zacinajuci bercov vred, je to mozne? nohy po vacsej namahe mam nesmierne tazke, nebolia vsak, obcas popichava v miestach pod kolenom.
je mozny nejaky neskodny sport s tymto problemom?
skusila som lahko behavat, ale nohy zacali jemne opuchat a vratil sa mi tzv ekzem, podliatinky na lytkach. co sa potom vstrebalo.

moja otazka je, hore spominanymi doplnkami sa neda uplne vyliecit z tychto problemov?

znovu  sa mi zo dna na den zjavila ranka, tentoraz vacsia, ako som mala predtym, dnes rano sa to po zlepseni opat zhorsilo, dala som si na to zmes kokosaku, cukru a citricidalu, ale stav sa od rana do poobedia zhorsil, dala som to radsej dole, mam to okolie rany viac zapalene, boli to, pojdem zajtra k dr, len neviem, ci si dat na noc tu zmes cukrovu, teraz mam uz strach, alebo co ine na lokalnu ulavu od toho zapalu?
musim sa znovu pstit do doplnkov, co si odporucil, zanedbala som sad

Naposledy upravil: ovekyska (2014-01-27 18:12:20)



52

Re: krčové žily

Nuz mne  ta zmes praskoveho cukru , kokosaku s citricidalom hoji rany vyborne a riesi aj zapaly a hnisanie velmi rychle.
Na hnisanie moze pomoct aj iontoforeza striebra. Ja ju pouzivam najma na zapaly pod zubami, ale da sa pouzit miestne kdekolvek na tele
http://rng.nazory.eu/rubriky/z/zapal-hn … a-striebro

Ak sa ti pravidelne zapchavaju zily a zacne to tam hnisat a otvaraju sa ti potom rany na nohach, tak musis pouzivat pravidelne nattokinazu a serrapeptazu proti tvoreniu trombov. A to v dost velkych davkach.



53

Re: krčové žily

no ja som si teraz davala cisty praskovy cukor a mam pocit,ze je to lepsie.
okrem toho davam propolis, stavu z listu aloe. mam to zapalene a clenok je opuchnuty,
nattokinaze som objednala.
striebro doma ziadne nemame, ale koloidne striebro som este neskusila, vyskusam.
citala som, ze najlepsie sa hoji vtedy, ked je rana mokra, cize odporucaju nedavat dole obvaz a nechat vysusovat ranu.
hlavne, co bol je moj problem, neustale denne pojedanie sladkosti, po veceroch denne jedna dve cokolady, teraz s tym konecne "musim" prestat, uvazujem, nakojko moze stav ovplyvnit strava s minimom sacharidov, zeleniny jem dost.



54

Re: krčové žily

Nuiz na hojenie treba trosku vzacnych sacharidov ale najma aminokyseliny. Ine cukry a sacharidy nie su na regeneraciu potrebne, je to len vyziva, nic viac.
Pod cukrovo olejovou "chrastou" sa rana hoji vrelmi rychlo a mikroby sa nemozu rozmnozovat, lebo ich cisty cukor vysusi/mumifikuje.
Ved kazdy vie, ze sa cukrom konzervuje, tj vysoky obsah cukru nedovoli  drvivej vacsine mikrobov sa rozmnozovat.
Pozor s tymi sladkostami a roznymi nepanenskymi=znicenymi rastlinnymi olejami. To vedie k cukrovke DM2, ktorou trpim aj ja a preto sa mi rany velmi tazko hoja, bez cukrovo/kokosovej pasty aj dlhe mesiace.



55

Re: krčové žily

dakujem za odpoved!
ja som si  vsimla, ze posledne razy ten cukor nevytakuje hnis, proste ostava suchy, pomaha mi kapustny list, posobi protizapalovo, mala som vyskusane uz v case kojenia :-)
citam vsak rozne clanky, v ktorych sa opisuje konzervativna liecba a tzv mokre viazanie.
sladkosti som vyradila, strach je vacsi ako chutova zavislost smile



56

Re: krčové žily

Nuz mne "mokre viazanie" zialbohu vobec nepomaha



57

Re: krčové žily

RNG napísal(a):

Nuiz na hojenie treba trosku vzacnych sacharidov ale najma aminokyseliny. Ine cukry a sacharidy nie su na regeneraciu potrebne, je to len vyziva, nic viac.
Pod cukrovo olejovou "chrastou" sa rana hoji vrelmi rychlo a mikroby sa nemozu rozmnozovat, lebo ich cisty cukor vysusi/mumifikuje.
Ved kazdy vie, ze sa cukrom konzervuje, tj vysoky obsah cukru nedovoli  drvivej vacsine mikrobov sa rozmnozovat.
Pozor s tymi sladkostami a roznymi nepanenskymi=znicenymi rastlinnymi olejami. To vedie k cukrovke DM2, ktorou trpim aj ja a preto sa mi rany velmi tazko hoja, bez cukrovo/kokosovej pasty aj dlhe mesiace.

dnes som bola u kožnej na kontrole s malickym bercovym vredom, všimla si zlepšenie, hojim cukrom. mám však v rane zlatého stafylokoka, dala širokospektrálne atb, tie som zatiaľ nezačal užívať. upozornila ma však, že na rane sanesmie robiť chrasta, že ju treba strhavat, lebo pod ňou sa to môže rozkladať. ak som však správne pochopila, práve cukor by mal brániť mikrobom, čiže čo robiť? ten stafylokok je zo steru spred 2 týždňov.



58

Re: krčové žily

Nuz citricidal je ucinny proti stafylokokom , vcitane zlateho. Potlaci hom uz v koncentracii 6 ppm=6 mg citricidalu na kg.
Snad aj ovela slabsi vytazok z grapefruitovych semien bude dobry na to. Cukor ako konzervant a desikator(vytahuje vodu tj mumifikuje/konzervuje mikroby) je prave velmi vhodny na uzatvorenie rany, lebo pod hrubou cukrovou chrasdtou nie je ziadna mikrobialna cinnost Samozrejme ja si to prevazujem aspon kazdy druhy den a pridam tam viac tej cukrovej pasty v kokosaku s par kvapkami citricidalu



59

Re: krčové žily

dakujem!



60

Re: krčové žily

OK



61

Re: krčové žily

RNG, co hovoris na tento krem na krcove zily: http://pharmavita.eu/vein-care.html alebo zlozenie je aj tu: http://healing.fit-leader.com/catalogue … cs_1.shtml
mamina si ho kupila od svojho masera, ktory jej to poradil na krcove zily, zevraj je to s vytazkom zo slin pijavic - hirudinom. Moze to naozaj fungovat? dakujem



62

Re: krčové žily

Hirudin sa sice nachadza v slinach pijavic, ale odtial sa netazi, to by bolo prilis drahe, Dnes sa vyraba umelo, tj je to farmaceuticky vyrobok, ktory len pripomina prirodny
http://en.wikipedia.org/wiki/Hirudin
Ked sa pozries na molekulu, je obrovska, tj jej prienik cez kozu je prakticky nemozny, dostava sa do tela len injekcne alebo cez rany. Takze o extremne pochybujem. Cez kozu prenikaju len molekuly velkosti pod  500 dalton
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10839713
a na hirudin je uvadzane , ze sa sklada z vyse 65 aminokyselin, co je podstatne vacsie, ako 10 000 dalton, co je este vstrebatelne cez crevne steny , mozno, ale nie cez kozu, ktora je ovela menej priepustna.
Cez kozu nepreniknu ani len niektore dlhsie mastne kyseliny(C18 az 22) ale prenikne cez nu napr kokosovy olej(C8-12)

Napriklad jedna z mensich aminokyselin, arginine ma velkost 174 dalton(molekularna vaha 174 g/mol   pozri   http://en.wikipedia.org/wiki/Arginine)A 65 x 174 je  11375....

Naposledy upravil: RNG (2014-03-20 00:41:43)



63

Re: krčové žily

Wow, tak tomuto sa hovori, ze fundovana odpoved. Dakujem za odborne vysvetlenie. Cize realne by na tie zily mali mat ucinok jedine zive pijavice. Aspon jej mozem povedat, ze druhy raz nemusi vyhadzovat tolko penazi za neucinny krem smile



64

Re: krčové žily

Zive pijavice maju len pre to ucinok, ze sa prehryzu cez kozu, lebo hirudin sa cez kozu dostat nemoze.



65

Re: krčové žily

Dobrý deň,
prosím Vás, ktoré konkrétne potravinové doplnky by ste mi odporučili ak mám krčové žily v malej panve? Neviem, či je to tak odborne správne povedané, ale tak som to pochopila po vysvetlení gynekologičky, ktorá mi to diagnostikovala po pôrode. Dcéra bude mať už dva roky a pred dvomi týždňami na kontrole mi ich potvrdila zas. Stále kojím a plánujem ďalšie tehotenstvo :-) Necítim to ako bolesť, ale na ultrazvuku ich ona vidí.
To sa ich už nezbavím nikdy? Na nohách mám len kde tu popraskané žilky - nie veľa, ale občas cítim takú pichavú bolesť v lýtku a to si vravím, či to nie sú vnútorné krčové žily....
čítala som celú túto tému, no neviem, čo všetko z toho sa vzťahuje aj na mňa, resp.čo by bolo pre mňa najlepšie.
Vopred veľká vďaka.



66

Re: krčové žily

Cisteniem ciev, branie vitaminu C a l lysinu, branie roznych bioflavonoidov , escinu, roznych antioxidantov, to vsetko pomaha na krvove zily kdekolvek v tele A zdoraznujem brani aj vitaminov D-3 a K-2, lebo praskanie ciev moze byt az z toho, ze su v nich kalcifikaty, ktore tieto vitaminy presunu z makkych tkaniv do kosti.



67

Re: krčové žily

ďakujem.
Môžem Vás poprosiť o konkrétne produkty, čo sa týka l lysinu, bioflavonoidov, escinu a antioxidantov? Ten l lysin a escin sú len prírodné, či môžu byť aj syntetické? našla som napr.a tam radia brať ho len pár dní..
http://www.pilulka24.sk/aescin-tbl-30?c … tAod3CEArA

Mám ich všetky užívať dlhodobo bez prestávky a môžem aj počas tehotenstva a kojenia? mám 37 rokov.

Tú nattokinase nepotrebujem?

C,D3 a K2 a pár ostatných z tej základnej skupiny, čo radíte pre každého už nejakú dobu beriem :-)



68

Re: krčové žily

L-lysin je aminokyselina, samozrejme nie je synteticka.Escin je vytazok z pagastanu konskeho.
Escin neodporucam brat stale,
ale l-lysin mozes brat bez obmedzenia. Tak isto rozne antioxidanty a bioflavonoidy.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-09 10:22:55)



69

Re: krčové žily

Rozumiem. ďakujem.

a čo sa týka nattokinázy - tú si nemám dávať?
Ak áno, tiež bez obmedzenia, aj počas tehotenstva a kojenia? Alebo stačí sem-tam? Tiež som stredoeurópanka :-)



70

Re: krčové žily

Nattokinaza riedi krv, tj zlepsuje cirkulaciu. obvykle staci ludom 2 x 1 kapsula, ale to uvidis pri najblizsej krvnej skuske na koagulacii/zrazanlivosti, ci ti to staci alebo musis brat viac.