1

Téma: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Dobrý deň, prosím o radu čo by mohlo pomôcť otcovi - 64 rokov, ktorý má problémy s vysokým KT (160/90) a čaasto močí aj cez deň aj v noci (nutkanie na močenie každú hodinu), užíva nattokinázu a extrakt z hlohu, cesnak, chilli.
Ďakujem za odpoveď.

Katarína.



2

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Caste male mocenie znamena zvacsenu prostatu, co my muzi bezne mame a na to pomoze len beta sitosterol, 2 gramy denne.
Vysoky tlak moze byt zo zapchanych ciev, na co kazdemu radim pouzivat aspon raz tyzdenne nattokinazu a na rozsirenie ciev je dobre brat ovocie hlohu/hawthorne, niekolko gramov, ktore ma ucinok ako lieky ACE na rozsirovanie ciev.
No a kazdemu vobec odporucam sa destresovat, pozri temu stres a spanok , kedze nutkani na cikanie nedovoli nepreruseny hlboky spanok a to tiez ucinkuje na stres a krvny tlak.
http://rng.nazory.eu/



3

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Otec nattokinazu aj hloh berie, nattokinazu 2x2 tbl a hloh 2x1 tbl. caste mocenie nie je stale, ale len v dnoch, ked ma tlak okolo 160/90, ked je tlak v norme, s mocenoim problem nema, takze prostata to asi nebude.
berie tieto pripravky:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/36581
http://www.iherb.com/Solgar-Hawthorne-H … aps/11385.

Katarina.



4

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Nuz nutkanie na cikanie, ked nie je sposobene zvacsenou/hyperplazickou prostastou moze byt sposobene mikrobialnymi nakazami mocoveho systemu, na co odporucam najma roztok citricidalu, oreganovy olej/vlastne carvacrol v nom, NAC a ine.
A samozrejme si zvysovat viralnu imunitu, lebo aj virusy napadaju sliznice a mozu uzavriet mocovu trubicu, ako uzavieraju casto slinne zlazy, slzne kanaliky a podobne.



5

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Pomáha dostatočne  na  chronický zapal prostaty/močovych ciest aj olej z tekvic. semien   ?napr:  http://eu.iherb.com/product-reviews/Now … 5&sr=5  .Dakujem.



6

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Olej z tekvicovyc semien nie je antimikrobialny len dobry zdroj roznycy sterolov. Tj na mikroby nestaci, hoci mozno na regeneraciu prostaty pomoze.
Cronicky je vyraz co pouzivaju lekari, ked nemaju dostatocne ucinne lieky na nieco. V prirode je ale dostatok ucinnych, spomeniem najma citricidal, oreganovy olej, berberine, a samozrejme odmaskovace ako serrapaptazu a NAC, lebo mnoho mikrobov sa najma pood utokom atb na ich bunkove steny zbavi bunkoveho plasta a schova v bunkach ako vnutrobunecne parazity, Tam su maskovane a ochranene a pokial ich neodmaskujes, prakticky nic do nich nevie preniknut v dostatocnom mnozstve aby ich vyhubilo. Podobne au aj ine maskovane, ako Biofilmy , L-formy aj prave mykoplazmy .



7

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Dobry vecer rng, nechcem zakladat novu temu, tak sa spytam tu.
Objednal som z iherbu nattokinazu a hawthorn, docital som sa tu, ze su dobre na vysoky krvny tlak, zaujmalo by ma v akych davkach a kedy ich treba vziat, chcel by to vyskusat moj otec,ktory ten tlak ma vysoky a potrebovali by sme ho znižit.dakujem za odpoved



8

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Nattokinazu odporucam 2 x 4000 FU
Hawthorne odporucam niekolko gramo suchych plodov.
Vysoky tlak alwe je povacsine zo stresu a zleho spanku, co treba prislusne adresovat
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/stres
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/spanok



9

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

Otec vyskusal brat tu nattkonizu a hawthorn, tu nattokinazu v davkach 2x2000FU rano o 7:00 a druhu kapsulu o 15:00, hawthorne 3x za den po jednej kapsuli vzdy s jedlom.
Jeho tlak sa znizil celkom, ale iba ten horny,spodny ma stale vysoky, predtym nez nebral doplnky,tak mal tlak 180 na 100 a teraz ma 135 na 94, ten druhy je stale vysoky a nechce klesnut.
Co by ste mi este vedeli doporucit, aby klesol aj ten druhy?
Dakujem pekne

Naposledy upravil: david6 (2015-11-13 16:49:10)



10

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

rng, dalo by sa vam zareagovat na moj predchadzajuci prispevok, neviem, mozno ste si ho nevsimli, dakujem este raz :-)



11

Re: Vysoký krvný tlak a časté močenie.

135 na 94 nie je prilis vysoky tlak pre starsieho cloveka. To len lekari poslednycy 25 rokov pritiahli cisla na zvysenie odberu liekov na vysoky tlak.
A da sa ezte znizovat cistenim ciev lecitinom, branim viac nattokinazy, a viac hlohu. A samozrejme destresovanim Cistenie ciev trva nejaky cas
Hlohu(suche ovocie) odporucam 2 az 5 gramov denne