551

Re: znížená motilita

Nie pol lyzice, ale  pol kavovej lyzicky !
Za hodinu dve po jedeni mas kvasenie a hnitie v zaludku, a to ti moze natlacit obsah zaludka do pazeraku, ktory je velmi citlivy aj na malicke koncentracie kyselin. Naviac hnitie v zaludku produkuje toxiny a tak zapal a  bolest zaludka.  ked sa najes, potlaci sa ti obsah zaludka ciastocne do criev a tie rozne hnilobne jedy s tym a zaroven sa cely obsah rozriedi na chvilu a pre to pocitujes ulavu.
Pala znamena, ze mas aspon trosticku kyseliny, ale bolest zaludka dokazuje jasne,. ze tam mas rozmnozene rozne skodlive mikroby a to sa moze stat len pri nedostatku kyselin.



552

Re: znížená motilita

Tak dala som si pol kavovej lyzicky a zasa nic. Nejake naznaky boli ale do 5min sa mi neodgrglo vobec,do 10min jedenkrat slabo.
ja nemam bolest zaludku iba tu palu ako som spominala.a niekedy aj kyseliny trochu-znaci to,ze uzivam malo kyseliny? Ak mnozstvo kyseliny zvysim,tak ich musim uzivat s kazdym jedlom pocas dna?
tieto problemy mam od oktobra tohto roka(taketo intenzivne).
Som nevedela,ze ak som s tym v zivote nemala problem tak zrazu budem mat..



553

Re: znížená motilita

Nuz kyseliny su nevyhnutne na to, aby sa aktivivali mnohe enzymy, teda okrem troho, ze v zaludku znicia mikroby, ktore su na roznych surovych jedlach. Pred par rokmi som bral len jednu kapsulu betainu HCl s vacsim jedlom, najma s masom a syrom, dnes musim po 2 viralnych utokoch brat 2 az 3 kapsule s kazdym jedlom, lebo do jednej hodiny sa mi zaludok



554

Re: znížená motilita

no ty aspoň vieš z čoho to máš.. a ja som to 24 rokov nemala a zrazu?
ešte by som mala ale otázky:
1. Nakoľko je pri tomto probléme dôležitá strava?- ide o to, že ja sa stravujem úplne normálne ako priemerný človek.jem čo chcem, kedy chcem. na  večeru si veľa krát dávam pizzu, kebab, čínu(ale z týchto vecí nehnačkujem a užívam s nimi 2x 4OOmg lysínu).obed mám z reštauračného zariadenia pravidelne. pár ludí do mňa strašne hustí ako je straaašne dôležité zmeniť stravu, ale logicky- keď dám čokoľvek do nekyslého žalúdku hoci aj zeleninu tak mi to bude robiť zle, nie? neviem ani čo všetko mám pri tomto probléme vylúčiť a či vôbec niečo vylučovať.
2. stále nerozumiem, prečo počas menzesu je zrazu všetko ok. ako môže cez menzes zmiznúť z tenkého čreva zápal?
3. ten test so sodou bikarbonou je fakt smerodatný?
4. to sa môže počas života zrazu stať, že nemáš vôbec kyseliny?

ďaukujem



555

Re: znížená motilita

Nuz tie moje viralne utoky sa prejavili len jednodennou hnackou, inac by som ani nevedel ze to na mna z tych mojich vnucat vobec naliezlo a myslel by som si ze mam len pokazeny zaludok.
1. vyluciovanie je blbost, clovek potrebuje co najpesterejsiu stavu a vyluci len to, na co este nie je dostatocne dobry enzym na trhu, tj lepok a pripadne jedla, na ktore ma silnu alergiu.
2.  ??
3. samozrejme ze je ten test smerodajny, ved ked zmiesas HCl s NaHCO3 tak sa ti musi vylucit hromada CO2 A ked sa ti nevyluci CO2 znamena ze tam chyba kyselina.
4. moze samozrejme, parietalne bunky sa daju lahko poskodit roznymi infekciami zaludka, najma dnes hovorime o viralnych, tj zaludocna chripka ako sa to popularne nazyva.
Ale je ich roznych  hromada, mnohe z nich mozu poskodit  aj parietalne bunky v zaludku
http://en.wikipedia.org/wiki/Foodborne_illness



556

Re: znížená motilita

no tak ešte doplňam:
1. takže to znamená, že sa v jedle nemusím vôbec obmedzovať, pokiaľ dajme tomu s jedlom užívam kyseliny a enzýmy? Pretože každý z okolia mi hovorí o tom, ako je dôležitá napr. surová strava alebo vynechanie mliečnych výrobkov, bielej ryže , bieleho pečiva, veci ako kebab, hranolky a pizza samozrejme tiež. ide mi o to, že potrebujem vedieť či mám prejsť na tzv,: zdravú stravu alebo nie? zdravou stravou rozumiem - vela ovocia, zeleniny, vynechanie bieleho pečiva, mlieka atď. alebo mi stačí doplnať riadne množstvo kyseliny a budem ok?
2. tie otázniky znamenali, že nerozumieš otázke, alebo nevieš? smile ide o to, že je predsa záhada, aby počas menzesu prestali tieto všetky prejavy. čítala som, že počas menzesu je najnižšia hladina napr. estrogenu. toto môže mať na to nejaký zásadný vplyv? alebo nejaký iný hormon? jeden lekár mi napísal, že som závislá na HAK. keďže som ju začala užívať strašne skoro (16r.) tak si moje hormonálne zlazy na nu zvykli a radí mi sa k nej vrátiť... myslíš, že to správne?

ďakujem



557

Re: znížená motilita

Mliecne vyrobkysa daju stravit s pouzitim enzymov.
Bielej najma psenicnej muke sa treba vyhybat mnohym, co maju problermy s lepkom, lebo na yto nie su ziadne dost dobre enzymy a jedenie jemnej bielej muky dava do tela privela cukrov, co nepotrebujeme.
Srava ma byt co najpestrejsia a samozrejme do toho patri aj hodne ovocia a zelenin, menej chlebovin, ktore zialbohu dnes v strave prevladaju.
Vyprazanie je nezdrave, lebo vysoke teploty nicia oleje, denaturuju bielkoviny a produkuju karcinogenne latku.

Ze lekari radia rozne lieky, je samozrejme, lebo to ich v skolach ucili. Neocakavaj, ze budu radit potraviny alebo potravinove doplnky, co nepatri do vyucby a tak o tom nevedia skoro nic. Naviac ich neustale strasia, aby sa neopovazili pouzivat nic, co v skolach neucia a ktory sa odvazi, tak ho prenasleduju, ze je sarlatan a dokonca sudia, ked sa ho nepodari zastrasit.

HAK su umele chemikalie, co napodobnuju hormony a skodlivo nicja normalne  prirodne procesy v tele, naviac zamoruju. Takze tvrdit, ze to telo potrebuje je kapitalna  blbost.



558

Re: znížená motilita

dobre, ale asi nie je dobré jesť v reštauračných zariadeniach? a jedlá ako pizza, kebab, čina sú ok?
aké enzýmy sú na zeleninu?
čo sa týka tej hak môže byť niečo také ako závislosť na nej? ale mne všade vychádza zvýšená činnosť štítnej zlazy..predsa to musí nejako súvisieť, ked cez menzes nemám žiadne príznaky..už som z toho źúfala, že menzes čo menzes mi je dobre a ja neviem zistiť prečo...môže s tým mať nejaký súvis tá nízka hladina estrogenu počas menzesu?

ďakujem



559

Re: znížená motilita

Nuz ja jem v restauraciach dost malo, ktor vie, co tam varia, co vselico pouzivaju do jediel a naviac nakolko prisne dodrzuju hygienu.
Na zeleninu  proti naduvaniu, tiez na strukoviony je dobry enzym alpha galactosidase, mas ho napr pridany do pancreatinu vo vyrobku
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1
davka 2-3 kapsule s jedlom a kyselinami.
Ako vplyvaju rozne hormony na tvorbu kyselin nemam ani sajnu, ale zrejme maju.

Naposledy upravil: RNG (2015-01-05 17:34:27)



560

Re: znížená motilita

A nevies mi povedat ake vysetrenie by mo to pomohlo odhalit?alebo ako by som.to zistila sama? Alebo nieco prirodne co funguje podobne ako hak na hormony..to ze mi zacali rast chlpky okolo pupku je znakom zvysenej funkcie stitnej zlazy? Ale test so sodou bikarbonou som si robila v prvy den menzesu a neodgrglo sa mi.to znamema,ze aj pri zmenenych hormonoch nemam kyselinu ale kedze je to uz pocas menzesu je mi fajn.
Vopred vdaka



561

Re: znížená motilita

Neviem. To su pre mna tak isto zahady.
Ale ze potrebujes doplnat kyseliny nie je zahada, ale fakt.
Chlpy mozu byt niektore  hormonalne zavisle, ale nemusia. Niektore su DHT a testosteron zavisle



562

Re: znížená motilita

A yam na to nefunguje? Kolko selenu je potrebneho pre spravne fungovanie stitnej zlazy? Chcem ist na vysetrenie kde mi zistia hormon t3-ma to nejaky vyznam?
Napr.vecer si dam spaldove pecivo a zoberiem k tomu 800mg kyselin. Po chvili mam kyselinu.znamena to,ze som si ich dala malo?ale aj s pecivom je to malo?
Dakujem



563

Re: znížená motilita

DHT a testosteron sa potlacaju napr  I3C alebo  DIM.
Na stitnu zlazu a celkove pre lepsiu funkciu tela odporucam doplnaniem jodu(2 az 6 mg denne) a selenu(200 az 600 mikrogramov)
Celkove mnozstvpo kyselin, co moze zaludok vylucit je ekvivalent vyse 2000 mg Betainu HCl s pepsinom.
Nuz a schodok si treba doplnit.
Kyslost zaludka v jednptkach PH by mala byt od 1 do 1.6 PH.
Hodnoty PH 2.5 az 4.5 sa povazuju uz za hypochlorhydriu, tj malo kyselin a nedostatocna obrana proti prieniku roznych mikrobov do zaludka a criev.
Najviac kyselinoodolny bezny  mikrob, helicobacter pilory znesie az PH2.5, mnohe ale su znicene este aj pri PH3.

Ziadna tvorba kyselin=achlorhydria  je pri PH 7, co samozrejme podstatne znizi aj cinnost enzymov, ktore maju roznu aktivitu v roznej kyslosti



564

Re: znížená motilita

Ahoj RNG, v prvom rade sa ti chcem nesmierne podakovat  - beriem 1200mg lysinu s obedom a vecerou(nech je akakolvek) a hnacky prestali. Stolicu mam pevnu ako kedysi. Plus beriem este kazdy vecer lyzicku psyllia. Takze co sa tyka konzistencie stolice je to ok. Ale mala by som este tieto otazky:
1. Niekedy-nemam presne zmapovane po akom jedle - mam po najedeni cca hodinu po najedeni horku chut v ustach. Nemam zapach iba pachut plus povlak na jazyku.
2. Tak isto mi zostali tie divne pocity po vyprazdneni- pocit nevolnosti a ako keby kyselinu - co nechapem. Trochu to ustane po najedeni.
3. No a posledna vec- niekedy ked sa najem som uplne ok,inokedy mam prelievanie v bruchu, a ako keby sa mi vracia kyselina -aj ked som ju samozrejme zobrala.
tak stale rozmyslam,preco este mam taketo stavy -nevhodne stravovanie? A potom ma napadla kvasinka v crevach...ved aj ona moze robit hnacky,nie? A mohla by robit vyssie opisane stavy? Kedysi som ju dost mavala -ale vaginalnu. Biely povlak na jazyku -raz mam a raz nie.
dakujem



565

Re: znížená motilita

1. neda sa vsetko v tele upravit naraz, to nejaky cas trva, kym sa naucis, kolko brat doplnkov. najma je dolezite s jedlom nepit, aby si si nerozriedila kyselinym Pit az asi 3 hodiny po jedle, ked je vsetko v zaludku uz sterilizovane a natravene. Pit len cistu vodu, aby si to splachla do criev. to je zaroven odpoved na 2 aj 3, a celkove si vybudovat dobru crevnu floru trva nejaky cas a potrebuje to aj tie kyseliny, aj enzymy aj mikrovlakniny aj probiotika. A obmedzit cukry a vyrobky z jemnych bielych muk

Naposledy upravil: RNG (2015-01-25 17:34:57)



566

Re: znížená motilita

Aha,dobre takze by som mala asi brat aj enzymy? Ta horka pachut nemoze byt pecen? Niekde som citala,ze horka chut v ustach je nieco s pecenou. Alebo zlcnik? A teda kvasinka-jej znakom je biely povlak na jazyku - ale co ak ho raz mam a raz nie? A moze tiez robit hnacky alebo vseobecne traviace problemy? Je na kvasinku v crevach nejaky test?
Dakujem



567

Re: znížená motilita

Boze, co vselico sa popise kadekde.!!!
Keby sa ti zlc zhromazdovala v zaludku, tak pri nedostatku kyselin sa moze dostat aj do ust. Inac chut v ustach je velmi subjektivna a nemusi znamenat uplne nic.
Aj biely povlak na jazyku nemusi byt vzdy od candidy, hoci je to dost pravdepodobne.
Hnacky su z akehokolvek dovodu, ked crevo chce nieco neprijemne vyhodit, ale pravidelne hnacky su vec alergii alebo zlej crevnej flory, co sa prejavi najma ked zjes nejake jedlo,. co tie zle mikroby v crevach podpori



568

Re: znížená motilita

no ale v mojom prípade, hnačky boli v dôsledku nedostatku kyselín, že? a tým pádom sa chcem spýtať, či si správne myslím, že ak užívam kyseliny- už nemôžem mať hnačku? ale asi si myslím zle, pretože ako som ti to včera napísala zrovna som mala ráno hnačku! ale ak užívam kyseliny a skombinujem zle jedlo(káva, zákusok, a asi po hodine kura s kapustou...) tak môžem mať hnačku aj tak? ďalšia vec- tá divná pachuť horká v ústach je napr. aj po vyprázdení ale aj po najedení. a neviem to posúdiť, či sa mi žlč dostáva do úst..ale malo by to aj iné príznaky keby mám niečo so žlčníkom?
ˇa po dnešnom vyšetrení štítnej žľazy mi doktoka povedala, že ju mám zväčšenú. že ženy majú mať 19 a ja mám 25...chcem sa spýtať, či to , že je šž zväčšená automaticky znamená , že má aj zvýšenú funkciu? lebo na to mi zobrala krv a výsledok bude o 2 týždne.
ďakujem



569

Re: znížená motilita

Hnacku mas zakazdym, kde sa nieco crevam nehodi.
Moze to byt nevhodne jedlo, moze to byt potravinova alergia, moze to byt aj histaminova alergia, tj reakcia na rozne histaminy v jedle, co sa tvoria najma starnutim jedla(kvasne a hnilobne mikroby, co rozkladaju jedlo a tvoria drazdive bielkoviny a histaminy) jedla zacinaju starnut od momentu, ked ich teplota klesne pod 60 stupnov celzia.
Zlc sa moze dostat aj do ust, ale to by znamenalo, ze sa dostane z dvanastornika najprv do zaludku(krce) a odtial  pre nekysly zaludok a teda zle uzavrety ventil do pazeraku a az do ust.
Ale najcastejsie je to z rozmnozovania uz v zaludku roznych mikrobov na jedle, pre nedostatok kyselin, ktore by nich mali v zaludku zabit



570

Re: znížená motilita

Takze to asi nemam tu zlc..rng,pisala som ti,ze na dnesnom vysetreni mi zistili zväčšenu stitnu zlazu. Zobrali mi krv ci je aj hyperfunkcna. Ale k tomu zvacseniu: v roku 2010 som mala taketo hodnoty:PL:15x12x46; LL:15x11x46 mm
dnes mam taketo hodnoty: PL:15x29x64; LL:15x23x66mm. To sa ako moze tak zväčšit?trochu som sa vystrasila.co mam robit?je to velmi zle?nemoze sa to zvacsovat vekom? Moze mi toto sposobovat moje problemy? Jednak;ze to moze aj s imunitou robit aj hnacky..



571

Re: znížená motilita

Stitna zlaza sa zvacsuje najme pri nedostatku jodu a selenu.Kedysi sa to nazyvallo hrvol a preto zacali jodidovat sol. Lenze dnes pri chlorovani vody, bromovani muk a olejov, a floru v zubnycy npastach a vode, tieto halogeny vytlacaju jod z tela, pre to je dobre si ho doplnovat v ovela vacsich davkach ako to tvrdi dosial lekarmi tvrdohlavo a spiatocnikky tabulka odporucenych dennych davok z roku 1948
Dnes rozni lekari a vyskumnici odporucaju prijem jodu od 2 do 6 mg denne, a selenu od 200 do 600 mikrogramov denne.
Akekolvek nefunkcne tkaniva sa daju odburat enzymami a jod a selen sa podielaju na vyrobe okrem ineho aj roznycy enzymov. Odporucam brat aj entericky pokryte, napr pancreatin, co pomoze telu odburat hromadu roznych neziaducich  utvarov, od hrciek, myomov, cyst az po tumory rozneho druhu.



572

Re: znížená motilita

A teda ked je väčšia nemusi byt automaticky aj hyperfunkcna? Takze za 5 rokov co sa mi zvacsila je kvoli nedostatku jodu. To je zvlastne lebo ja solim velmi.mam ho doma zarobeny budem si ho teda davat na podbrusko? A tolko selenu sa nemusim bat zobrat?nevadi aj ked je tabletkovy?
A teda stitna by mi mohla robit hnacky a vsetky tie neprijemne traviace problemy?lekarka mi povedala,ze ano..

Dakujem



573

Re: znížená motilita

Moze byt naopak hypofunkcna. Sol dnes ti dovava pramalo jodu, menej nez 100 mikrogramov. Stitna zlaza moze ovplyvnopvat travenie len do malickej miery. Rozhodne nie je zodpovedna za vyrobu kyselin, ani za hnacky.



574

Re: znížená motilita

aha,pretoze mne lekarka povedala,ze ak je hyperfunkcna tak mi stitna zlaza moze robit taketo problemy. Navyse aj ja som si myslela,ze stitna zlaza ovplyvnuje travenie dost a myslim si,ze nakolko som v skorom veku zacala uzivat hak tak som si to cele nejakym sposobom rozhadzala a teraz mi to robi toto. Pretoze ako som uz spominala,cez menzes mi je fajn.



575

Re: znížená motilita

Nuz neviem, podla  mojich informacii od mojich lekarov  stitna zlaza nema na vylucovanie kyselin ani enzymov ziadny velky vplyv.



576

Re: znížená motilita

A ak mam zvyseny testosteron je potrebne si ho znizovat?
Dakujem



577

Re: znížená motilita

Nie nevyhnutne./ Vyssi testosteron znamena viac energie.



578

Re: znížená motilita

Rng ale mam este otazku  ako som spominala minuly tyzden bolo vyprazdnovanie fakt bezproblemove. Tento tyzden sa to trochu znova opat pokazilo,takze nechapem to,ze ak tam je zapal nemoze tam predsa raz byt a raz nie. Teraz ako sa mi to zhorsilo tak je divne toto: rano ked idem na wc tak po vyprazdneni zacnem pocitovat palu v lavej casti brucha tak hore a tak isto az asi v pazeraku ale iba nalavo. Trosku to ustupi po zjedeni ranajok(bez dodania kyselin) ale pretrvava to stale v mensej miere az dovtedy kym zjem obed s kyselinami. Vtedy to ustane viac a po 3-3,5h to je znovu. Zase kym sa nenajem
naozaj tomu nerozumiem -je to tym,ze si nedodavam aj enzymi?alebo dom uz taka prekyslena kedze sa nealkalizujem?
Povlak na jazyku mam vzdy biely ked mi je takto nevolno. Ked mi je ok povlak nemam. Jediny rozdiel medzi minulym tyzdnom ked mi bolo ok je ten,ze som uzila liek proti kvasinkam .



579

Re: znížená motilita

Jedz menej cukrov a produktov z bielych muk, viac mikrovlaknin a probiotik. Podpor si probiotika a nie candidu
A zrejme mas este stale malo kyselin, ked mas palu, tak potrebujes kyseliny aj s ranajkami.



580

Re: znížená motilita

A preco citim palu po vyprazdneni? Moze byt problemom to,ze neuzivam enzymy?
dakujem



581

Re: znížená motilita

Neviem, ale je to dost mozne.



582

Re: znížená motilita

Mam doma super enzymes od firmy now. Kolko by som ich s jedlom mala uzit?
To, ze citim palu po vyprazdneni nemoze byt znakom poruchy cinnosti niektoreho z traviacich organov(pankreas,pecen?)
Dakujem



583

Re: znížená motilita

Mam doma super enzymes od firmy now. Kolko by som ich s jedlom mala uzit?
To, ze citim palu po vyprazdneni nemoze byt znakom poruchy cinnosti niektoreho z traviacich organov(pankreas,pecen?)
Dakujem



584

Re: znížená motilita

Pala kde? V zaludku/pazeraku alebo bruchu?



585

Re: znížená motilita

No to presne neviem definovat. Ale je to v lavej casti brucha nad urovnou pupku a v zaludku nie skor pazerak a ide to az hore ako keby ale citim to iba vlavo. Celkovo tie neprijemne pocity co mam su vacsinou vlavo. A cez menzes je nieco co ovplyvnuje to, ze zapal sa zmierni? Alebo dajme tomu kvasinka by mala preco byt cez menzes miernejsia?
Dakujem



586

Re: znížená motilita

Nuz akmje to crevo,, moze to byt aj vydutina na strane creva=diverticukis, co sa vyduje ked mas privela plynov a zostrava tam aj dlhe mesiace. V tej vydutine nie je normalny posuvc a cistenie, tj casto sa to zapali tam z premnozenycy roznych skodlivych mikrobov.
Ale naprava je ta ista, ako na ptravenie, tj kyseliny enzymi hodne mikrovlaknin a probiotika. {Pripadne triphala, berberine a hojive aloe vera.
Ako hormonalne vykyvy cez menses obplyvnuju crevnu cinnost neviem.



587

Re: znížená motilita

aha,
tak ja som už fakt zúfala najmä preto, lebo vidím, že ide to nejako to napraviť a neviem ako..vieš si predstaviť, že cez menzes zrazu ako keby niekto uťal a ja ani neviem, že nejaké trávenie mám. čítala som , že ibs je často tiež diagnostikované ako dôsledok poruchy štítnej žľazy. ja si myslím, že keď je to cez menzes, musia to robiť hladiny niektorých hormonov, nie? jeden môj známy mi povedal, že aj keď mám zvýšený testosteron iba o 7% tak je normálny na množstvo ale ukazuje sa zvýšený pomerne k nedostatku estrogenov..veľmi tej vete ani sama nerozumiem, vieš čo tým myslel a ako by to šlo napraviť?
alebo myslela som všeobecne, ak by bol v čreve zápal(alebo hocikde v tele) prečo by cez menzes mizol? a tá pála tak isto nie je počas menzesu. a asi ma teda páli pažerák.
vedel by si mi prosím aspoň s tými hladinami hromonov pomocť?
moc dakujem



588

Re: znížená motilita

Hormony sa menia zo dna na den pozri na tie norma.ne kolisania pocas cyklu, co vlastne aj sposobuje cyklus.
http://en.wikipedia.org/wiki/Menstrual_cycle
Nuz ja neviem, ale ked chces experimentovat s hormonami, mas napr yam, pupalkovy olej, damiznu, dong quai atd, pozri napr na
http://www.thenaturalonline.com/new-cha … oCdKDw_wcB



589

Re: znížená motilita

no vieš ja by som veľmi nerada experimentovala s hormonami, to nie je sranda..ale nemôžem byť voči tomu slepá, že ked sa mi značne ulavuje počas menzesu..ešte som rozmýšlala, že kedže stitnu zlazu nemam v poriadku a tiež na jednom vysetreni (alternativnom) mi bol zisteny aj problem s hypofyzou. ona vlastne riadi vsetky zlazy v tele , nie? a ak sa nemýlim takato zlaza je aj pankreas...nemože toto mat nejaku suvislost? vlastne pankreas vyraba enzymy, takže to by mohlo suvisiet aj s tym menzesom , nie?

ďakujem



590

Re: znížená motilita

Nuz ked chces ber yam alebo natieraj sa progesteronovym kremom, tie su dostatocne neskodne.



591

Re: znížená motilita

A co ten pankreas? To je zlaza,takze by mohol suvisiet so stitnou a celym cykolm,nie?



592

Re: znížená motilita

Ako som povedal, tie vzajomne vstahy su hrozne komplikovane a naviac znacne individualne.



593

Re: znížená motilita

Ale pripada to do uvahy? a ak ano na pankreas stacia napr. Enzymy? samozrejme, kyseliny a mikrovlakniny. Alebo co mam este spravit, aby to bolo ok? Ako som povedala - mimo menzesu aj ked uzijem kyseliny, citim palu a tak isto po vyprazdneni
Dakujem



594

Re: znížená motilita

Vsetko na svete prichadza do uvahy, ludske telo je prilis komplikovane na to aby sme vedeli vsetko predpovedat alebo urcit. Ale na 99% problemy s travenim su z nedostatku kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik a teda to radim v prvom rade a v dostatocnych davkach.



595

Re: znížená motilita

a myslíš, že by mi pomohlo nejak vyšetrene brucha pomocou mri?
alebo veríš na akupunktúru? priateľovi jedine to pomohlo na bolavé triesla...
ten progestronovy krem mi pomôže v čom?
2-6mg selenu denne? no ja mám selen 100mcg takže koľko tabliet musím zjesť denne, aby som do seba dostala tú odporučenú dávku? enzýmy mám od firmy now super enzymes - mám si zohnať nejaké iné? koľko ich mám užť optimálne s jedlom? asi mi je dobre iba vtedy, ked nejem maso ... iba sladke ked jem , tak mi väčšinou nič nie je :-) to môže značiť čo?
niekedy je stolica úplne fajn, ani po vyprazdneni nemam absolutne žiadne zle pocity ani bolesti, niekedy je horšia- nie je to hnačka, ale neviem opísať ten pocit, ako keby ta stolica až pálila ked pocitujem potrebu ist na velku a potom po vyprazdneni mam palu na lavej strane. je mozne, že 1200mg lysinu je malo? enzymy zatial neuživam žiadne,  z mikrovlaknin iba psyllium.

ďakujem za odpoved.



596

Re: znížená motilita

MRI ukazuje len viditelne zmeny, tj objekty, nie nedostatky kyselin enzymov, ani hormonalne hladiny, ani ziadne mikroby, dokonca ani male parazity, tj pod 2 mm.
Akupunktura je dokazane ucinna na rozne nervove problemy a dokonca aj ine, tj ziadna viera v nu netreba.
Ak mas spojene problemy s nedostatocnou hladinou progesteronu tak tam ti doplnok vo forme kremu pomoze, To iste plati pre yam
Selenu sa odporuca od 200 do 600 mikrogramov, cim viac jodu tym viac selenu.
Super enzymes  su ok v dostatocnej davke, len nemaju dost kyselin, tj to si musis doplnit podla potreby osobitne.

L lysin HCl je slabsi zdroj kyselin ako Betain HCl s pepsinom.



597

Re: znížená motilita

No ved mri som myslela preto, ci mi to nerobi nejaks cysta niekde alebo co.
selen mam 100 mcg-prosim kolko tbl mam zjest aby som dostala odporucanu davku aspon 2mg?
Alebo je nejaky silnejsi?
dakujem



598

Re: znížená motilita

Potrebujes 200 az 600 mikrogramov selenu , nie 2 mg. Tj potrebujes brat 2 az 6 kapsul.



599

Re: znížená motilita

aha, tak som to zle pochopila.
a super enzymes je aká optimálna dávka s jedlom? ale asi bude iná pre mäse, pečive, sladkostiach..?
je lepšie užiť kyselinu cca 10 min pred jedlom alebo počas? môže to robiť nejaký extra rozdiel?

ďakujem



600

Re: znížená motilita

Optimalna davka cohokolvek zavisi od potreby.
Kyselinu ber tesne pred jedenim. Tiez tolko, kolko ti treba, po case to uvidis skusanim od nizsich davok po vyssie.
Na kyseliny je to od 1 po 4 kapsule, na enzymy ako Superenzymes  to iste. Inac Superenzymes nie su az tak Super. Porovnaj si ich napr s
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1
kde mas aj enzym alpha galactosidase proti nafukovaniu zo strukovin a zelenin, alebo
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3
Ucinnost enzymov  porovnavas v  v USP jednotkach, ktore znamenaju v praxi kolko miligramov akej zlozky jedla rozlozia (proteaza ropzklada proteiny=bielkoviny, amylaza ropzklada sacharidy a lipaza rozklada tuky)