1

Téma: Milk thistle

Prosím ťa RNG, ako sa zberá Milk Thistle. Narástlo mi to v záhradke a neviem, čo z toho sa konzumuje a ako. Už to je v semene a dosť to pichá. Čo mám z toho zobrať a ako sa to je? Vďaka.



2

Re: Milk thistle

Aktivne latky, sylimarin a sylibin su najma v semene.
Ale konkurovat mechanizacii zberu a extrakcie/vytazovaniu je dost problematicke.

Aj ja si pestujem obcas na patiu paradajky, ale ked som si zratal cas, co do toho dam, pri mojej hodinovej sadzbe to vijde na vyse 50 dolaropv za kilogram.
Teda najmenej 10 x tolko ako to stoji v obchode.
A to len zasadim polievam a zberam, nepotrebujem to vytazovat ako sylimarin.



3

Re: Milk thistle

Takže by som mohol pomlieť tie semienka? A čo tie pichľavé listy, tie sú nanič?



4

Re: Milk thistle

rôzne návody na využitie semiačok z pestreca:

http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php … ;start=270

semená sa dajú pomlieť na kávovom mlynčeku a potom užívať, niektorí doporučujú zmiešanie s olejom, napr. olivovým, vraj tuk zvyšuje využiteľnosť sylimarínu, ale to neviem, nebola by zlá kombinácia s tekutým lecitínom, lecitín je výborný na pečeň



5

Re: Milk thistle

Tekuty lecitin znamena ze je rozpusteny v olejoch , tj nasyteny a teda nemoze uz cistit cievy  a pecen od nanosov oxidovanych tukov a tukovobielkovinnych latok.



6

Re: Milk thistle

1. Rng cital som jeden clanok/studiu kde sa pisalo ze milk thistle je dobry na pecen co vie kazdy ale zly na androgenne receptory ? co je natom pravda ? myslim si ze neni dobre ked nieco potlaca androgenne receptory . Dakujem


2. Je doplnok pod skratkou SAMe tiez dobry na detox pecene cital som otom tiez dobre veci tak isto NAC je vraj dobre na detox pecene , moze sa to vsetko kombinovat naraz ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-10-15 14:28:14)



7

Re: Milk thistle

1.Papier znesie cokolvek, co nan napises, internet este viac. Je sice pravda, ze v masivnuch davkah sylimarin ciastocne znizuje androgeny, ale to je pouzivane najma pri rakovinach. Bezne davky z prptokolu dr Berksona nic teke badatelne nesposobuju.
http://carcin.oxfordjournals.org/content/22/9/1399.long
Osobne na detox pecene odporucam najma sylimarin cynarin, ciernu redkovku a korene pupavy.