1

Téma: ekzém - oreganový olej

zdravím, mám problém s kožným ekzémom na tvári a na predlaktí, chystám sa použiť oreganový olej, ktorý mám doma v 100% forme (30ml, Now Foods)

ako by som ho mal správne užívať? s čím ho treba riediť?

ešte by som dodal, že som taktiež alergik na isté druhy tráv a peľov

vopred vďaka

Naposledy upravil: slappy (2013-07-09 16:43:58)



2

Re: ekzém - oreganový olej

Oreganovy olej je si
lna korenina, takze sa musi riedit najmenej 50:1, napr olivovym alebo kokosovym  olejom. Pomaha na mykozy, ale neviem ci ti bude ucinny na exem.
Na kozne problemuy napr skupina mladycy studentov vo Svajciarsku navrhla pouzivanie avokadoveho oleja s vitaminom B-12 vo forme cyanocobalamine.
Zmes je 100 gramov avokadoveho oleja a 50 miligramov B-12.
Napriek ucinnosti na rozne kozne problemy farmaceuti dosial o to neprejavili ziadny zaujem. Typicke.



3

Re: ekzém - oreganový olej

ďakujem.

a keby som ho použil vnútorne? mám podozrenie na prekyslenie a výskyt plesní v organizme, dá sa to riešiť oreganovým olejom?



4

Re: ekzém - oreganový olej

Oreganovy olej na vnutorne pouzivanie, kedze je to paliva korenina, odporucam najma vo forme kapsul, entericky pokrytych, tj takych co sa rozpustaju az v crevach. A na plesne a kvasne kultury, najma na candidu albicans odporucam  vyssie davky, tak aby si bral 3 x 200 mg ucinnej latky, carvacrolu.
Firma NOW prave take kapsulky vyraba, kde obsah carvacrolu je zarucene vyse 100 mg na kazdu kapsulku, tj davka je 3 x 2 kapsulky, s jedlom.
Viac okolo candidy najdes  na   http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida

Prekyslenie tela sa da riesit jedenim viac zelenin , menej cukrov  a masa. Pripadne branim odkyslujucich doplnkov, ako napr KHCO3, predavane ako odkyslovac vin pod menom Kalinat aj na Slovensku. Davka je skoro rano pol lyzicky s vodou, a jest az o 1.5 hodiny neskor

Naposledy upravil: RNG (2013-07-09 17:56:40)



5

Re: ekzém - oreganový olej

ďakujem



6

Re: ekzém - oreganový olej

OK



7

Re: ekzém - oreganový olej

Vie niekto poradit ktory oreg.olej je najlepsi?
nasiel som wild verziu tu http://www.iherb.com/Solgar-Wild-Oregan … gels/10260
Moze byt tento? Alebo je nejaky ucinnejsi?



8

Re: ekzém - oreganový olej

Ucinna latka v oreganovom oleji je carvacrol. Take zdroje, co neuvadzaju mnozstvo carvacrolu a dokonca ani oreganoveho oleja(dana znacka je zmes oreganoveho oleja a olivoveho bez udania mnozstiev) vobec neberiem do uvahy.