1

Téma: výsledky očného vyšetrenia

viem síce že nie ste odborník na oči ale zaujímal by ma váš názor. Bola som na vyšetrení očí lebo keď sedím dlhšie pri počítači tak sa mi horšie číta hlavne večer. Na vyšetrení mi zsitili na jedno oko dioptrie 0,25  a na druhé 0,50. Ale okuliare mi nepredpísali. Vraj by sa mi potom začal zhoršovať zrak rýchlejšie. Je to v poriadku že mi nepredpísali okuliare?

2

Re: výsledky očného vyšetrenia

este by som chcel podotknut ze to jedno oko ma tak trochu bolieva, a obcas rano ked sa zobudim mam na bielku take vyskocene zacervenane oko su to akoby take cervene zilky. Pravdou vsak je ze kazdy den travim vela casu pri pocitaci.

3

Re: výsledky očného vyšetrenia

Ja bojujem s pouzivanim okuliarov cely zivot.  Za mlada mi namerali az 3 dioptrie, neskor sa to zlepsi;lo, ale musel som vzdy sediet v prvej rade, co najblizsie k tabuli, inac som dobre nevidel.
Okuliate(1.75/1.25) som zacal nosit vylucne na vodenie, lebo inac by som nevidel dostatocne skoro na reakciu v pripade potreby. Po case sa mi to zlepsilo a dnes nepotrebujem okuliare na vodenie do dialky, ale az 2 dioptrie na citanie.
Oci treba cvicit, ked zacnes nosit okuliare, tak sa vseobecne skor zhorsuju.
Pri praci na pocitaci alebo dlhom hladeni do tej istej vzdialenostimsa treba naucit cvicit oci a aspon raz za 2 minuty preostrit oci na ovela vzdialenejsi predmet(mne napr ide dalej odomna cely den televizia a "mimochodom sa tam mrknem kazdycyh par minut.
Pohyb oci a preostrovanie cvici ocne svaly a pomaha lymfatickemu toku v ociach