1

Téma: Traviace a mocove problemy - Probiotika

Ahoj RNG,

Mám 22 rokov a mam dva problemy s ktorymi si neviem rady.mozno maju aj suvis.V prvom rade mam problem s bruchom. od rana ho mam nafuknute a boli ma v oblasti pupka s nizsie. Mam nepravidelnu stolicu (casto roznej farby) ktora sa mi sem-tam strieda s hnackami.Bol som uz na roznych vysetreniach stolice aj krvi dokonca aj hemeroidov ale nic mi nenasli.Poslali ma aj urologovi ktori mi povedal ze mam v mechuri zostava moc - ze sa nevycikam doprazdna. Chcel mi spravit vysetrenie (uretroskopiu ak sa nemylim - co by malo byt vhananie vody cez mocovu ruru a ze pokial tazko bude prechadzat ta voda musi sa to riesit operacne) ale to som odmietol a uz som tam nebol. S mocenim mam problem co som si vsimol v poslednej dobe ze mam nutkanie ist na WC a pritom sa vobec nevymocim. Tiez sa mi stava ze zacnem cikat iba taky slaby prud potom ako keby prestanem a potom uz normalne.

Cital som tvoje clanky a odporucas probiotika z USA. Avsak problem je ze nemam kreditnu kartu tak sa snazim najst tie probiotika tu na Slovensku - tie co odporucas som zatial nenasiel.Podla tvojich rad by mali obsahovat minimalne 6miliard tychto uzitocnych bakterii a tieto probioticke latky -  Lactobacillus acidophilus, bulgaricus, plantarum, rhamnosus, Bifidobacterium longum a lactis. Ako alternativy som nasiel tieto probiotika http://www.adcc.sk/web/potravinove-dopl … a-616.html a znich som vybral tieto http://www.adcc.sk/web/potravinove-dopl … -3787.html - Len neviem ani pri jednych kolko obsahuju tych uzitocnych bakterii. Predavaju sa v roznych druhoch kapusl (CPS,makke - ktore su najlepsie?) pripadne ktore by si mi z tych probiotik odporucal? Na tie mocove problemy som si objednal brusnicovu stavu http://www.slnecnica.sk/produkt/brusnic … ura-330ml/ alebo co je dobre co by si mi odporucil na moje problemy? Uz som naozaj zufaly a neviem co mam robit.

Dakujem ti za odpoved a cenne rady

2

Re: Traviace a mocove problemy - Probiotika

Travenie vyzaduje kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika
Spomenute produkty z toho nieco obsahuju, ale neviem kolko, takze sa na ne neviem vyjadrit. Ale lepsie je nieco, ako nic
Pozri aj na firmu Vemica, produkty s vlakninou.
A vybav si co najskor kreditkartu, lebo na Slovensku je prislaby vyber a prislabe obsahy na rozne doplnky.

3

RNG napísal(a):

Travenie vyzaduje kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika
Spomenute produkty z toho nieco obsahuju, ale neviem kolko, takze sa na ne neviem vyjadrit. Ale lepsie je nieco, ako nic
Pozri aj na firmu Vemica, produkty s vlakninou.
A vybav si co najskor kreditkartu, lebo na Slovensku je prislaby vyber a prislabe obsahy na rozne doplnky.

Vdaka za rychlu odpoved.
No skusim sa o tom porozpravat s rodicmi.A ake prodkuty by bolo dobre teda zakupit aj na tie traviace a mocove problemy?
Na vemica.eu som nasiel inulin, bifcol, Psyllium (psyllium • čistota 98% • rozpustná vláknina • 180 g) a Psyllium PLUS (• Lactobacillus a Bifidobacterie • Inulín • Omega 3 • 150g) , ovsená vláknina, ryžová vláknina, inucol. Ktore je z toho najlepsie? alebo je to v podstate jedno?

4

Najlepsia je zmes co najviac mikrovlaknin. Davka 15 gramov denne.

Mikrovlakniny sa nachadzaju v malych mnozstvach vo vselicom, napr jablko obsahuje 3 gramy pektinov, ine zdroje su plevy, najma psylium je bohaty zdroj,al;e aj ovsenne a ryzove pomahaju,
vytazok z korenov cakanky=inulin,
arabinogalaktany zo stiav/miazgy stromov, najme smerkovca ovisaveho(larix deciduosa, larch, po cesky modrin) a najmovsie dieteticky produkt z korena amorphophallus, pod menom glucomannan.
Probiotika, tak ako aj my potrebuju co najpestrejsiu stravu, preto si vyrob zmes, ktoru by mal kazdy v rodine brat, nie len ty, ked chcu predist roznym zdravotnym problemom a brat ju cely zivot, lebo v nasich modernych potravinach mame primalo mikrovlaknin a preto az vyse polovica populacie a velmi zlu a skodlivu crevnu floru stale a znacna cast ostatnych ju ma zlu obcas( jasny priznak su hnacky, kde sa telo snazi pasivne vyhodit skodlivy obsah criev s nadejou, ze dostane zvonka leopsie probiotika a ziviny pre nich, co zialbohu pri dnesnej sterilizacii jediel a nedostatku zivin pre probiotika je nepravdepodobne.
Preto to odporucam kazdemu, bez vynimky, tak ako nasadzanie si z casu na cas kvalitnych laboratorne vybratych z najuzitocnejsich druhov pre nas probiotik.
To je ovela lepsie, ako spoliehat sa na nahodu, ze si do criev zanesieme zo surovych jediel prave tie spravne mikroby.

Dobre osadena crevna flora produkuje az 70% vsetkych obrannych latok , s ktorymi telo disponuje. To okrem pomoci pri traveni a vyrobe roznych zivin a vitaminov,
Zle osadena crevna flora produkuje toxiny(hnilobne, plesnove, kvasne) a tie znacne zhorduju zdravie a skracuju zivot
.Nezabudni to pripomenut aj rodicom a kazdemu, co ma zaujem byt zdravsi a zit dlhsie.

5

Dakujem ti velmi pekne hned som o nieco mudrejsi smile

tu zmes treba vytvorit z toho co si popisal? (jablka,psylium ovsene ryzove atd.)
A este by som ta poprosil ak sa mi podari ziskat tu kartu ktore probiotika by som mal objednat?

RNG napísal(a):

Najlepsia je zmes co najviac mikrovlaknin. Davka 15 gramov denne.

Mikrovlakniny sa nachadzaju v malych mnozstvach vo vselicom, napr jablko obsahuje 3 gramy pektinov, ine zdroje su plevy, najma psylium je bohaty zdroj,al;e aj ovsenne a ryzove pomahaju,
vytazok z korenov cakanky=inulin,
arabinogalaktany zo stiav/miazgy stromov, najme smerkovca ovisaveho(larix deciduosa, larch, po cesky modrin) a najmovsie dieteticky produkt z korena amorphophallus, pod menom glucomannan.
Probiotika, tak ako aj my potrebuju co najpestrejsiu stravu, preto si vyrob zmes, ktoru by mal kazdy v rodine brat, nie len ty, ked chcu predist roznym zdravotnym problemom a brat ju cely zivot, lebo v nasich modernych potravinach mame primalo mikrovlaknin a preto az vyse polovica populacie a velmi zlu a skodlivu crevnu floru stale a znacna cast ostatnych ju ma zlu obcas( jasny priznak su hnacky, kde sa telo snazi pasivne vyhodit skodlivy obsah criev s nadejou, ze dostane zvonka leopsie probiotika a ziviny pre nich, co zialbohu pri dnesnej sterilizacii jediel a nedostatku zivin pre probiotika je nepravdepodobne.
Preto to odporucam kazdemu, bez vynimky, tak ako nasadzanie si z casu na cas kvalitnych laboratorne vybratych z najuzitocnejsich druhov pre nas probiotik.
To je ovela lepsie, ako spoliehat sa na nahodu, ze si do criev zanesieme zo surovych jediel prave tie spravne mikroby.

Dobre osadena crevna flora produkuje az 70% vsetkych obrannych latok , s ktorymi telo disponuje. To okrem pomoci pri traveni a vyrobe roznych zivin a vitaminov,
Zle osadena crevna flora produkuje toxiny(hnilobne, plesnove, kvasne) a tie znacne zhorduju zdravie a skracuju zivot
.Nezabudni to pripomenut aj rodicom a kazdemu, co ma zaujem byt zdravsi a zit dlhsie.

6

Momentalneodporucam najma tieto
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … e-Caps/124
lebo su tepelne a kyselinovo odol;ne, tj dostanu sa ti zive do criev. Ine mozes uz kupit mrtve alebo sa nevedia prebojovat cez zaludocne kyselinu za ziva.

7

Ahoj RNG,

dobra sprava. sice som kreditku nezohnal ale nasiel som kamosa co by mi to objednal cize som celkom spokojny smile tak si objednam tento produkt co si mi doporucil. Ake davkovanie odporucas? myslis ze tento produkt mi zaberie aj na moje mocove problemy alebo odporucas este nieco?

RNG napísal(a):

Momentalneodporucam najma tieto
lebo su tepelne a kyselinovo odol;ne, tj dostanu sa ti zive do criev. Ine mozes uz kupit mrtve alebo sa nevedia prebojovat cez zaludocne kyselinu za ziva.

8

Nuz ked uz objednavas, zozen si aj Berberine, co casto pomoze aj na mocove aj crevne nakazy.
Davka je 2 x 500 mg.
Porbiotika staci len nasadit a mikrovlakninami rozmnozovcat, tj par dnio po sebe ber jednu kapsulu na noc s jablkom a cez den samozrejmre mikrovlakniny, co najviac, najmene 15 gramov co je 4 kopcom kavove lyzicky.a potrebujes s nimi na vahu 50 x tolko vody(750 ml=3/4 litra), inac ta moze zapiect.

9

Ok takze ak som spravne pochopil:

Thorne Research, Berberine-500, 60 Veggie Caps
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Be … Caps/46113
Uzivat 2krat za den - rano a vecer

Jarrow Formulas, Jarrow-Dophilus EPS, 5 Billion Organisms Per Capsule, 60 Veggie Caps
Uzivat jednu tabletu na noc s jablkom

rano nalacno Psyllium http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vl … llium-plus 15gramov rozpustit v 100ml a zapit 750ml vody a pti vela vody pocas dna

spravne som tomu pochopil alebo som nieco zle napisal?

RNG napísal(a):

Nuz ked uz objednavas, zozen si aj Berberine, co casto pomoze aj na mocove aj crevne nakazy.
Davka je 2 x 500 mg.
Porbiotika staci len nasadit a mikrovlakninami rozmnozovcat, tj par dnio po sebe ber jednu kapsulu na noc s jablkom a cez den samozrejmre mikrovlakniny, co najviac, najmene 15 gramov co je 4 kopcom kavove lyzicky.a potrebujes s nimi na vahu 50 x tolko vody(750 ml=3/4 litra), inac ta moze zapiect.

Naposledy upravil: peterko (2013-05-04 12:30:47)

10

Je to OK az na to psylium, odporucam zmes mikrovlaknin, nie len psylium a sposob, ako to dostanes do seba je rozny, ale iste nie len  v 100 ml vody, ved uvidis, ked to vo vode rozmiesas ze ti to stuhne.

11

Dakujem ti RNG za rady vyskusam a potom napisem ako to dopadlo smile

este ak by som sa ta mohol spytat nechcem zakladat novu temu. Znami ma problem tiez s nafuknutym bruchom a pobolieva ho zaludok. Mozem mu odporucit tie iste tabletky co si ty mne odporucil na travenie alebo je nieco ine potrebne na bolesti zaludka?

RNG napísal(a):

Je to OK az na to psylium, odporucam zmes mikrovlaknin, nie len psylium a sposob, ako to dostanes do seba je rozny, ale iste nie len  v 100 ml vody, ved uvidis, ked to vo vode rozmiesas ze ti to stuhne.

Naposledy upravil: peterko (2013-05-06 13:45:56)

12

Bolesti zaludka su casto z nedostatku kyselin alebo prilis rozriedenych kyselin, kde sa v zaludku mikroby na jedle rozmnozia a potom sa dostanu do brucha/criev a tam dalej skodia
Ale moze to byt aj z helikobaktera, tak ze odoporucam 15 minuit pred jedlom pozuvat 2 tabletky DGL a doplnit si kyseliny s jedlom, s jedlom nepit, ale az 3 hodiny neskor a to hojne, tak si zachovas co najsilnejsie kyseliny v zaludku a tie nedovolia mikrobom sa rozmnozovat a zaroven sa zlepsi travenie, tj jeho zaludocna cast.

Inac je to bezny problem u ludi, ked napr dostanu 1-2 dnovu zaludocnu "chripku", tj virus, co im poskodi vyrobu kyselin na dlhy cas. Niekedy sa znizi vyroba vekom, ako napr u mna, kde si musim extra davat pozor, aby som si kyseliny nerozriedil, pripadne s vacsim jedlom beriem aj doplnok kyselin.

13

Ok teda nasiel som toto tak to asi mu objednam http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … blets/2165 a odporucim mu aj tie veci co si mne napisal keby sa mu to nezlepsi smile este raz vrela vdaka za tvoj cas a rady.

RNG napísal(a):

Bolesti zaludka su casto z nedostatku kyselin alebo prilis rozriedenych kyselin, kde sa v zaludku mikroby na jedle rozmnozia a potom sa dostanu do brucha/criev a tam dalej skodia
Ale moze to byt aj z helikobaktera, tak ze odoporucam 15 minuit pred jedlom pozuvat 2 tabletky DGL a doplnit si kyseliny s jedlom, s jedlom nepit, ale az 3 hodiny neskor a to hojne, tak si zachovas co najsilnejsie kyseliny v zaludku a tie nedovolia mikrobom sa rozmnozovat a zaroven sa zlepsi travenie, tj jeho zaludocna cast.

Inac je to bezny problem u ludi, ked napr dostanu 1-2 dnovu zaludocnu "chripku", tj virus, co im poskodi vyrobu kyselin na dlhy cas. Niekedy sa znizi vyroba vekom, ako napr u mna, kde si musim extra davat pozor, aby som si kyseliny nerozriedil, pripadne s vacsim jedlom beriem aj doplnok kyselin.

14

Ja pouzivam tieto, lebo nemam prilis rad chut pendreku/licorice/sladovka hladkoploda, ale cokoladova prichut mi je skor vyhovujuca.
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … lets/22403

15

Ok doporucil som tieto.Dakujem ti cokolada bude urcite lepsia a chutnejsia volba. Dneska som to vsetko objednal este by som sa ta rad spytal ze ci mam nieco zo stravy vylucit pripadne k nej pridat (samozrejme okrem probiotik a zmes mikrovlankin). Ci je treba sa vyhybat mliecnym produktom masu pripadne jest iba ovocie a zeleninu atd.

A este ma napadlo ze by som si zadovazil kokosovy olej (aku znacku odporucas?) +citricidal - cital som na tvojej stranke ze je to dobre na zapalene dasna aj na problemy s akne. Maju nejaky dobry na iherbe alebo su aj nejake bezne dostupne za rozumnu cenu tu na Slovensku? nasiel som napr. tento http://www.liecivemasti.com/products/ci … pky-45-ml/

+ este ohladom tej zmesy objednal som z vemicy psyllium, inulin a mozem to rano tieto dve zmiesat dokopy  a vypit? (spolu maju mat 15g alebo kazda samostatne). Pripadne si tuto zmes robit aj pocas dna alebo staci rano?cital som ze niekde si radil vecer namiesto jablka pit inulin s vodou zriedeny. Mozem to robit aj tak ze zapit probiotikum inulinom a zjest jablko za tym alebo to uz neni dobre prehanat?

RNG napísal(a):

Ja pouzivam tieto, lebo nemam prilis rad chut pendreku/licorice/sladovka hladkoploda, ale cokoladova prichut mi je skor vyhovujuca.
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … lets/22403

Naposledy upravil: peterko (2013-05-07 22:24:55)

16

Pozor, ten britsky citricidal je len etrakt z grapefruitovych smien, nie patentovane zmeneny na ovela silnejsiu zmes quaterniovych zlucenin
Ma sice mierne antimikrobialne ucinky, ale ani zdaleka take, ako citricidal, co tu odporucam
Mikrovlakniny je dobre zmiesat co najviac druhov spolu, probiotika potrebuju tiez pestru vyzivu, nielen my.
Prehananie s mikrovlakninami nie je mozne.
Budes rad, ked do seba dostanes 20 gramov mikrovlaknin denne a praveki ludia dostavali 50 az 100 gramov denne z ich stravy plnej roznych korienkov.

17

No pozeral som temy a vsimol som si ze z iherbu ziadny citricidal neodporucas. Nasiel som iba tento co si odporucil http://www.pureformulas.com/citricidal- … GUx4t.dpbs pripadne objavil sa uz na iherbe uz nejaky kvalitny?

Este ta poprosim vyjadrit sa k tymto otazkam:

- Mal by som nieco vyradit alebo pridat do stravy?(okrem probiotik+mikrovlakniny) Pripadne nejest mliecne vyrobky a maso jest iba ovocie a zeleninu atd. alebo kludne mozem jest vsetko?
- aku znacku kokosoveho oleja odporucas?

RNG napísal(a):

Pozor, ten britsky citricidal je len etrakt z grapefruitovych smien, nie patentovane zmeneny na ovela silnejsiu zmes quaterniovych zlucenin
Ma sice mierne antimikrobialne ucinky, ale ani zdaleka take, ako citricidal, co tu odporucam
Mikrovlakniny je dobre zmiesat co najviac druhov spolu, probiotika potrebuju tiez pestru vyzivu, nielen my.
Prehananie s mikrovlakninami nie je mozne.
Budes rad, ked do seba dostanes 20 gramov mikrovlaknin denne a praveki ludia dostavali 50 az 100 gramov denne z ich stravy plnej roznych korienkov.

18

Spravne zlozenie stravy je pestra strava,  z kazdeho nieco,. z nicoho privela. Problemy s travenim treba riesit v prvom rade kyselinami a enzymami a nie vyhybat sa jedlam, na ktore telo nema dost tychto. Vyhnut sa len takym jedlam, na ktore doplnok enzymov a kyselin nestaci. A zatial poznam lern jednu beznu latku, na ktoru este nie su uplne zarucene posobiace enzymi a to je lepok. Maso a mliecne vyrobky s dodanim chybajucich kyselin a enzymov  sa da vyborne stravit a okrem zamorenia tychto(pesticidy, herbicidy, atb, hormony, chemia) nepredstavuju ziadny problem . Na zamorenie zialbohu nepoznam iny nastroj, len sa mu co najviac vyhybat. Preto dobytok s volnym vybehom, volne sa paseny na dovokych lukach a neosetrovany atb a hormonami ma minimalne zamorenie a jeho maso a mlieko je ovela kvalitnejsie.

Naposledy upravil: RNG (2013-05-08 14:49:42)

19

este by som sa ta chcel spytat na ten citricidal je nejaky dobry na iherbe? chcel by som to miesat s tym kokosovym olejom na pokozku+ aky zinok z iherbu by si mi doporucil potrebujem sa zbavit akne. teraz idem nahodit tu 2 tyzdnovu dietu na odmorenie a popritom chcem uzivat zinok + citricidal a kokosovy olej. mohol by si mi teda RNG prosim ta odporucit aky zinok+citricidal z iherbu? vdaka

Naposledy upravil: peterko (2013-05-09 18:04:59)

20

Ucinny citricidal zatial na iherbe nie je.