1

Téma: Sjorgenov syndrom

Už 25 rokov trpím na leukoplakiu a zápchu.(Preto raňajkujem postruhane jablko,kokos,škoricu.) Teraz mi diagnostikovali Sjorgenov syndrom. Bohužiaľ dobre neznášam tuky - kokosový, ani citrovital. Akú by ste mi doporučili liečbu a je možné predmetné doplky kúpiť aj na Slovensku? A je možem jedávať aspoň raž, lebo lebo len  mäsová strava je pre mňa ťažká?



2

Re: Sjorgenov syndrom

Znasanie roznych potravin zavisi od toho, ake enzymy clovek na ich stravenie vyraba. A dnes na stastie je mozno bez problemov kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika doplnat. To vyriesi samozrejme aj zapchy, lebo normalne spravne travenie znamena pravidelnost a dobry prisun zivin
Leukoplakia podla sucasnych lekarov nema zjavnu pricinu, a je to narazstnie /keratoza lezii/biele skvrny napr v ustach.
https://en.wikipedia.org/wiki/Leukoplakia
Ja si osobne myslim ze rozne autoimunne choroby a taketo lezie su nejak spojene s mikrobami, najma virusami, plesnami, candidazou a pripadne aj parazitmi v tele, ako to najnovsie tvrdia vyskumnici, kedze pri roznych tzv autoimunnych nasli extremne vysoke prercento pacientov s parazitmi v tele. Samozrejme pri beznych lekarskych prehliadkach malokedy najdu parazity, aj ked v tele su, tak isto podcenuju rozne v tele vzdy pritomne virusy, tiez zriedkavo hovoria o traveni a crevnej flore a nepredpisuju branie mikrovlaknin.
Takze na tomto musis postupne pracovat.
Kyseliny, enzymi, mikrovlakniny, probiotika, zvysovanie si viralnej imunity a pripadne preventivne prejst cez protiparaziticku kuru  dr Huldy Clark.
Zabudni na prostriedky na Slovensku, tam je prislaby vyber, privysoke ceny a niektore spomenute tam aj tak vobec nie su.
A ty toho potrebujes zrejme plno a dlhy cas
Jedine, co mas na Slovensku z casti a dost lacno su mikrovlakniny, pozri na firmu Vemica pod produktami s vlakninou. To by bolo aj tak drahe dovazat cely zivot  v kvantitach co telo potrebuje na zlepsenie crevnej flory. A crevna flora urcuje az 70% vsetkej obranyschopnosti tela, tj to je prve, co kazdemu radim si podporit a udrzovat. Potom silne enzymy na travenie aj precistenie tela, na precistenie musia byt entericky pokryte.
Nuz a v teme herpes najdes rozne doplnky na zvysenie viralnej imunity, lebo rozne virusy v nasom tele napadaju sliznice a rozne vystelky zliaz(tj spojenie pravdepodobne s leukoplakiou a Sjorgrenovym syndromov) a lekari sa s tym nezaoberaju, pokial sa to nejak navonok vyrazne neukaze.
No a radim ti menej cukrov, nizkoglycemicke potraviny/. Zabudni na citrovital, ten nema ani zlomok ucinnosti citricidalu.
Ale na crevnu floru mozes vyskusat najma NAC a oreganovy olej, tiez berberine a na hubenie candidy aspon okrem plno mikrovlaknin a kvalitnych probiotik brat okrem spomenutych aj enzym Candex, co rozklada steny candid a plesni, ktore v tele iste mas a mozno su aj dovodom leukoplakie a iste prispievaju aj k oslabeniu tela a tym podporuju Sjorgrenov syndrom znizovanim viralnej imunity a zamorovanim tela mykotoxinami.
A kazdemu dnes odporucam pre istotu aspon 3 tyzdne protiparazitickeho, lebo dnes su parazity natolko rozsirene, ze sotva niekoho najdes bez nich. Cestovanim a rozvozom potravin po celom svete sa mnohe mikroby a parazity velmi rozsirili a mnohe exoticke, co domaci lekari vobec nepoznaju sa objavili vsade na svete a bude trvat mozno aj desatrocia, ked sa medicina na to nepripravena doskoli.

Naposledy upravil: RNG (2013-04-29 02:42:52)



3

Re: Sjorgenov syndrom

Ďakujem za odpoveď. Aj já si myslím, že tie zápaly mi  spôsobuje candida, lebo keď zjem biely jogurt, zhorší sa mi leukoplakia. Môže candida spôsobiť červené pupáky s bielym stredom na tvári?
Prosím ťa, ako sa užíva candex?
Je naozaj dobrý colorex proti candide? a kde ho kúpim? (na GSE a na palinu, ambroziu a asi na všetky tmavé esencie som alergická.)
Môžem pri diete na candidu jesť mandle, žuvať žuvačky?
A čo je pravda na tom, že raž obsahuje protiplesňové látky?
             Ďakujem   daduska



4

Re: Sjorgenov syndrom

Nuz odhadla si to dobre, zrejme ze mas aj na mlieko alergie, co sa prejavi aj na leukoplakii(telo sa snazi neziaduce vyhodit, hoci aj cez kozu alebo sliznice)
Mozno by si si mala telo precistit aj enzymami na mlieko(dairy enzymes) pripadne aj silnou davkou entericky pokryteho pancreatinu.
Candex pouzivas na prazdny zaludok 2 x 2 denne.
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … -Caps/3218

Colorex nepoznam ako liecivo/doplnok, len ako prostriedok na strhnutie farieb(paint stripper)



5

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ťa môže sa pri candidovej diete jesť mak? Mám osteoporózu. ďakujem



6

Re: Sjorgenov syndrom

Samozrejme ze mozes, a nielen mak , ale aj mandle, ktore su tiez silny zdroj vapnika
Ak si napravis travenie, tak sa ti zvysi aj absorbcia mineralov a s pomocou extra vitaminu D-3(5000 IU denne) sa ti kosti remineralizuju, tj absorbovane mineraly najma zo zelenin sa ti zabuduju do kostry
Mozno mas zle hospodarenie s mineralmi kvoli hormonalnym porucham, vtedy ti odporucam brat yam, 2 gramy denne(10% diosgeninu).



7

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ťa, koľko môže trvať bezsachridová dieta? Aké sú riziká pri jej dlhodobom dodržiavaní? Aj mandle obsahujú cukor.



8

Re: Sjorgenov syndrom

Uolne bezsacharidova dieta neexistuje, lebo sacharidy su prakticky vo vsetkom. Ale existuje dieta s menej, nez 50 gramami komplexnych sacharidov a to tu mam na mysli, bez volnyvch cukrov
Samozrejme je relativne viac zatazujuca na pecen, lebo obsahuje velmi vela bielkovin, ktore sa tazsie travia ako sacharidy.
Ale su ludia, ktory na bezsacharidovej diete ziju cely zivot(napr eskimaci)  alebo v poslednych 20 rokoch dieta podla dr Atkinsa. Moj syn ju drzal na schudnitie minimum pol roka, ja som zase drzal nizkosacharidovyu dietu niekolko rokov, lebo som cukrovkar DM2 a to mi znizovalo hladinu cukru v krvi blize ku normalnej.



9

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ťa, prečo sa nemajú v priebehu hodiny užívať probiotiká a oreganové tobolky príp. kyselina kaprylová? Ako to účinkuje?
Je vhodná pri kandidóze citrónova šťava? Vraj citrusové plody sú plné pliesní.
Čo je vlastne NAC, ako pôsobí a dostať ho na slovensku. /Okrem kandidy môžem mať aj iné baktérie).
Ďakujem.



10

Re: Sjorgenov syndrom

Oreganovy olej je silne antimikrobialny, ked ho beries spolu s probiotikami, moze ich znacne preriedit.
Kaprylova kyselina/caprilic acid(kokosovy olej) je len proticandidovy, neovplyvnuje probiotika.
Ze by boli citrusy plne plesni, o tom nic neviem.
NAC je odhlienovac aj odmaskovac roznychzamaskovanych infekcii. Spolu s nim atb, ,vlastna telesna obrana a rozne antimikrobialne potravinove doplnky su az radove ucinnejsie.
Podobne je to aj s enzymom serrapeptazou, ktora je tiez odmaskovac a odhlienovac.
Na Slovensku ho maju pod menom ACC(acetyl cystein) ale nepredavaju ho cisty ako potravinovy doplnok, ale spolu s roznymi neziaducimi e-ckami ako farmaceuticky vyrobok.



11

Re: Sjorgenov syndrom

Prosim ťa možu sa pri diete na candidu jesť tvrdé syry. či kravské či kozie? Totiž niektorí píšu, že ich jedia pri tejto diete. Ďakujem.



12

Re: Sjorgenov syndrom

Nuz neskodi to velmi, ale su v nich latky, co su produktom kvasenia, takze ich telo o to viac musi odstranovat. Ale nepodporuje to candidu, lebo to neobsahuje cukry



13

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ťa, môže sa bone essentials vysypať z toboliek do jedla alebo vody? Neovplyvní sa jeho vstrebateľnosť?  (Nerada užívam tobolky). A prečo je vo vode nerozpustné, veď vápnik je rozpustný vo vode.



14

Re: Sjorgenov syndrom

Rozne formy vapnika su vo vode rozpustne a ine zase vo vode nerozpustne. Zober si napr formu uhlicitan vapenaty, to pozname ako horniny vapenec, mramor, kriedu a podobne, a tie su samozrejme vo vode nerozpustne. Ale napr citrat, chlorid,maleat a ine  je vo vode rozpustny. Mnohe anorganicke sa v zaludku premenia na chloridy a tie su vodorozpustne a absorbovatelne. Mnohe chelaty sa zase rozpustia ked su natravene enzymami a zlcou.



15

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ťa, kde sa dá na Slovensku alebo v Čechách objednať candex na candidu.
                                     Ďakujem



16

Re: Sjorgenov syndrom

Asi nikde,  ale z dovozu ho nie je problem dostat, pozri napr na
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … l&ic=1



17

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ťa, môžu sa probiotika večer jesť po cibuľovom šaláte? ide to dokopy cibuľa a probiotika?



18

Re: Sjorgenov syndrom

Myslim, ze ano.  Cibula nie je tak silne antimikrobialna, ze bu znicila probiotika.
Ale na cesnak by som uz povedal , ze nie.



19

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ta, ak mám doma wild yam root mfg date 03/13, dokedy účinkuje a ako často sa môže počas roka užívat? mam problem s menopauzou a osteoporozou. ďakujem.



20

Re: Sjorgenov syndrom

Prosím ta, ak mám doma wild yam root mfg date 03/13, dokedy účinkuje a ako často sa môže počas roka užívat? mam problem s menopauzou a osteoporozou. ďakujem.



21

Re: Sjorgenov syndrom

Byliny sa velmi nekazia, takze 2 rocny , pokial nenavlhol je perfektne dobry.
Yam ma ucinnu latku diosgenin a toho treba mna ucinok 200 mg denne. Podla toho si nastav davku tvojho produktu



22

Re: Sjorgenov syndrom

Môžu sa probiotica 30 bill.CFU ráno zapiť zázvorovým čajom alebo za ako dlhy čas po vypití tohto čaju si ich môžem dať ?
Prípadne,či sa môžu nužívať s jedlom, v ktorom je kokosový olej?



23

Re: Sjorgenov syndrom

Mozu, na vsetky uvedene otazky. Zazvor nie je antibakterialny natolko, aby znicil probiotika. Ani kokosak.