251

Re: Alzheimerova choroba

Dobry clanok.
Len nespomina druhy dolezity prvok zamorenia tela, neprirodzene /znicene tuky, tj rastlinne oleje vytazovane chemicky, cistene(najma zbavene lecitinov a roznych bielkovin), cirene chemicky  a "stabilizovane", tj znicene na formu, ktoru telo nevie poriadne pouzit ani odburat.
To je jeden z hlavnych dovodov obezity,teda okrem privela cukrov a najma fruktozy v nasej diete,tiez dovod  inzulinovej rezistancie(tvrde znicene velke tukove polymery sa ulozia na stenach buniek a nevedia sa rozostupit, aby sa do buniek dostal cukor, co nazyvaju lekari inzulinova rezistancia, bez uvedenia, co vlastne zas tym je)
Alzheimerova choroba ale nie su len amyloidne usadeniny, ale aj strata celkovej hmotnosti mozgu a zhromazdovanie sa izolacnych vrstiev vapnika, co je dosledok roznych zapalov.
Takze to je dovodom uspechu curcuminoidov s bioperinom=protizapalove
tiez viazanie vapnika napr bielkovinami z morskej meduzy, apoequorinu, pomaha,
tiez vacsie davky vitaminu D-3 a K-2 tu pomahaju, lebo napr presuvaju kalcifikaty/usadeniny kalcia z makkych tkaniv vseobecne tam, kde patria, tj do kosti.
Vitamin D-3 ma aj hromadu inych ucinkov v tele, napr aj protizapalove a imunitne, tiez protidepresne  a zialbohu sa jeho produkcia s vekom a nedostatkom slnka rapidne znizuje.
Starsi ludia chodia na slnko malicko, zo strachu pred koznymi rakovinami, jedia malo tukov, tj nema sa im z coho vitamin D-3 vyrabat.Zialbohu to su vsetko rady dnesnych lekarov, cest vynimkam.
Tiez nedostatky tukov v potrave, tj spravnych tukov, sposobuju ubytok mozgovej hmoty, kde sucha vaha mozgu  je v drvivej vacsine zlozena z nasytenych(pozor, prirodnych, nie znicenych oxidovanych a polymerizovanych rastlinnych olejov)tukov, preto doplnok kokosoveho oleja , prirodneho masla  a lecitinu v diete je tak velmi prospesny
Lecitin je zdroj cholinov, neurotransmiterov v mozgu, tiez samotna sucha vaha mozgu obsahuje az 30% lecitinu, ktory je potrebny na presuny tukov cez kvny obeh, lebo inac tuky su vo vode nerozpustne a lecitin ich pomaha emulzifikovat na transport, tiez vytvarat z formy tukov , z triglyceridov, ktore su vodonerozpustne formu fosfolipidov, co su vodorozpustne aspon ciastocne a tiez to pomaha teda vstrebavat tuky v crevach, tuky potrebne na mozgovu cinnost a proti ubytku mogovej hmoty, celkove.
Takze tam tkvie koren uspechu vysokotukovej paleo diety

Osobne som skor za menej tukov, max 50% kaloricky, ale velmi dolezite su nasytene a neznicene tuky, ako mas v surovych olejnatych semenach a plodinach, vela uspechov bolo napr pouzivanim kokosoveho oleja, proti ktoremu zioalbohu broja bez priciny lekari, predlzena ruka potravinarskeho a farmaceutickeho priemyslu, cest vzacnym vynimkam.
No a ostatok by mali byt neznicene bielkoviny, 20% kalorii(nedenaturovane prilis vysokym tepelnym spracovanin)
a 30% rezervujem pre nizkoglycemicke sacharidy, najma z celozrnnych muk roznych semien, nie nevyhnutnebeznych obilnin, s ktorych stravenim maju casto starsi ludia problemy pre nedostatok enzymov.
Ja osobne jem sacharidy najma z  celych zrn , bezlepkovych zrnin, ako celozrnna ryza, divoka ryza,pohanka, kukurica(nie GMO!!!)
quinoa, cia, najnovsie aj teff, co je obilnina/travina z povodne Etiopie, ktora sa urodi aj tam, kde ine obilie nemozno pestovat.Nevyhybam sa ani ovsennym vlockam, kedze nemam na ich bielkoviny alergiu, hoci obsahuju podobnu latku ako lepok/gluten pod menom avenin
Protizapalove ako curcuminoidy s bioperinom, boswelin serrapaptazu pouzivam sporadicky, lebo som neporiadny, ale reumaticke bolesti ma k tomu vzdy privedu, ked sa zanedbam prilis dlho.
Zena vari len na panenskych olejoch, najma olivovom a kokosovom. Zriedkavo pouzije aj avokado olej , samozrejme tiez panensky, a mala by ho pouzivat viacej, lebo avokadovy olej obsahuje nezmydelnatelne tuky, ktore telo vie priamo pouzit do klboveho mazu, tj proti vydieraniu klbov, co je u starsich ludi obzvlast dolezite.
Kazdemu radim jest 2 avokada tyzdenne. Je to vyborny zdroj nasytenych tukov,nezmydelnatelnych tukov,  mineralov, vitaminov  , vlaknin atd.



252

Re: Alzheimerova choroba

Mamina dobrala jednu davku Pankreatin, Serapeptaza a protokol dr. Berksona. Je to postacujuca davka pre ocistenie pecene a tela alebo je potrebne dalej pokracovat v ociste. Pisala som vam pod nicom Marosko. Mamina ma viacero ochoreni, no zatial najvažnejsie ja Alzheimerova choroba.
Dakujem.



253

Re: Alzheimerova choroba

Nuz vitamin D-3 je pomerne lacny takze skuste po 3 tyzdne tie masivne davky, 50 000 IU vitaminu D-3 a potom to znizit na 10 000 IU denne dlhpodobo. A nezabudajte zaradit do diety kokosovy olej, miesto inych olejov a plno orechov a olejnatych semien, samozrejme neprazenych!!! A co najskor zacat brat curcuminoidy proti zapalom  a enzymy na travenie a cistenie tela.



254

Re: Alzheimerova choroba

Mamina berie Alpha D3 1 mikrogram denne. Asi je to velmi nizka davka a ucinok tohoto pripravku je dobry?



255

Re: Alzheimerova choroba

Mamina berie Alpha D3 1 mikrogram denne. Asi je to velmi nizka davka a ucinok tohoto pripravku je dobry?

Zabudla som dodat, ze berie aj Vigantol 1X tyzdenne 15 kvapiek. Asi to nie je postacujuca davka. Co vy nato?



256

Re: Alzheimerova choroba

Môze byť tento doplnok ako tráviaci enzym alebo je lepšie pancreatin
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … caps/21321



257

Re: Alzheimerova choroba

Alpha D-3(alpha calcidol) nie je vitamin, ale patentovana chemikalia, ktory farmacia vydava za formu D-3 vitaminu.
http://www.4nrx.com/general-health/Alph … ol-BP.html
Inac davka 1 mikrogram je len 40 IU co nie je nic, kedze zdrave mlade telo si vie vyrobit na slnku za hodinu az 10 000 IU vitaminu D-3, co ale zialbohu s vekom klesa u mnohych.
Vigantol je farmaceuticka verzia dnes praveho vitaminu D-3, a obsah je 20 000 IU na ml=na 40 kvapiek. tj 500 IU na kvapku.Na obsah vitaminu D-3 je to poriadne drahe.
Pozri na cislo prispevku 253....
15 kvapiek za tyzden su zhruba 2 kvapky denne tj 1000 IU vitaminu D-3 denne



258

Re: Alzheimerova choroba

Dakujem za radu. Chcem objednat mamine enzym na travenie, moze byt tento co som uviedla v prispevku 256?



259

Re: Alzheimerova choroba

Moze. Ale to je relativne drahy enzym na kazdodenne pouzitie, skor by som castejsie pouzival tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
a ten drahy mnohozlozkovy len obcas , najma na cistenie tela.



260

Re: Alzheimerova choroba

Ak som spravne pochopila vase rady, objednám pre maminu doplnky s davkovanim:

vitamin D3 10 softgels denne
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vi … 18335?at=0

curcuminoid a bioperinom 2x1
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … lets/12137

vit. E 400 IU denne
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-E- … /7038?at=0

Pancreatine na travenie 2x1
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0

na cistenie 2xtyzdenne
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … caps/21321
alebo Pancreatine entericky pokryty 2x6g



261

Re: Alzheimerova choroba

OK, po troch tyzdnoch zniz D-3 na 2 kapsule=10 000 IU denne.
A napis, ako sa jej dari, prosim.
Inac na trhu je aj iny prostriedok na alzheimera, apoaequorin, ale ten je na pouzitie drahsi ako D-3 zatial, lebo je to novota, bielkovina z meduz.

Ale mozes jej pridat prilezitostne nejake silne antioxidanty, ako napr tieto, co znacne podporuju mozgovu cinnost zlepsenim cirkulacie krvi v hlave.
https://www.swansonvitamins.com/swanson … ex-60-caps davka 2 x 1 denne

Naposledy upravil: RNG (2013-09-04 20:09:13)



262

Re: Alzheimerova choroba

Občas mam odporúčate doplnky zo swansonvitamins, ale poštovné na Slovensko je drahé. Preto vas poprosím o nejaký silný antioxidant z iherbu.
Vďaka



263

Re: Alzheimerova choroba

Swanson ma niektore doplnky, na ktore zialbohu iherb nema nahradu alebo nahrada je prilis draha, takze sa oplati to objednat zo Swansona aj napriek vysokemu postovnemu. Iherb ma napr toto
http://www.iherb.com/Progressive-Labora … aps/44418, co ma v obsahu vselico ine, ale vinpocetinu a huperzinu je tam menej nez 2 dvoch kapsuliach toho zo swansonu.
A ked sa chces naozaj prastit po penazenke pozri na toto
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Hi … blets/1320

Ja som pomerne dobre financne stojaci, ale tak drahe doplnky by som kupoval len keby mi lacnejsie a jednoduchsie nezabrali
Ale to by som aj tak  isiel skor na tento
http://www.swansonvitamins.com/quincy-b … ;csp=QB002
lebo ten je klinicky dokazatelne ucinny na alzheimerovu chorobu
Iherb ho este nema vobec, prilis nove.



264

Re: Alzheimerova choroba

RNG, počul som, že na Alzheimera je dobrá marihuana. To znamená konope. Kde by som mohol nájsť nejaký dobrý výťažok z konopných listov? Údajne najviac účinnej látky je v listoch a nie tak v semenách. Preto neviem, či konopný olej má na toto účinok. A čo je podľa teba lepšie, konopný olej alebo konopný proteín? Swanson má len tieto a kde by som kúpil Hemp leaves netuším. Poraď. Ak je to pravda, je jasné, prečo tak kriminalizujú konope a marihuanu. Údajne je to výborný liek aj na rakovinu.



265

Re: Alzheimerova choroba

Latka, co ma ten ucinok je THS a ta je zatial v USA zakazana.
Takze tu ti neporadim. Konopny olej neobsahuje THS vo vacsiej davke.



266

Re: Alzheimerova choroba

A bielkovina alebo semienka, tie ju obsahujú?



267

Re: Alzheimerova choroba

Nic s vyssim obsahom THS na trhu nemoze byt.



268

Re: Alzheimerova choroba

Najlepšie by bolo zrejme začať pestovať konope a z listov variť čaj, je tak? Hovorím dobre? Najväčší obsah tejto látky je v listoch? A dala by sa táto látka získavať výluhom. Je absurdné, že ľuďom zakazujú pestovať obyčajnú rastlinu, ktorú naši starí rodičia pestovali vo veľkom. Ale veď oni vedia prečo to robia. V tomto má ten Sulík pravdu, že kriminalizácia konope je úplná blbosť.



269

Re: Alzheimerova choroba

Nuz v tom ti neporadim, lebo data okolo omamnych zakazach latok sa znacne potlacaju na intrernete a aj v inej literature. Ale viem, ze obsah THS je velmi rozdielny, najvyssi je v pucikoch a kvetoch, a ze konope pestovane ako zdroj THS je znacne rozdielne
/hybridizovane obsahom THS ako bezne konope pestovane na tkaniny.



270

Re: Alzheimerova choroba

http://bylinky.doktorka.cz/kurkuma-zpus … -chorobou/



271

Re: Alzheimerova choroba

Nuz ja osobne odporucam nie pakoren kurkumu/turmeric, ale vytazok z neho, az 30 krat tak koncentrovany, tj zmes cistych curcuminoidov s bioperinom. Intenzivne proti zapalom 3 x 1500 mg, udrzobne na mozog 1 x 500 mg cely zivot.
Samozrejme doktori, co sluzia farmacii a monopolnej medicine sa odporucit ucinne davky neodvazia, aj v tom clanku hovoria o 100 mg curcuminoidov a to bez bioperinu, ktory zvysi absorbciu a teda aj ucinnost az 6.5 krat.

Inac mam to na sebe a najma mojej zene uz viacnasobne oskusane pri velmi silnych zapaloch.



272

Re: Alzheimerova choroba

Môžeš uviesť konkrétny preparát ktorý používaš? iHerb, Swansons a pod? Manželka môjho známeho má Alzheimera tak by som mu ho chcel doporučiť.



273

Re: Alzheimerova choroba

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=1
davka az 3 x 3 kapsule.
Tak isto nezabudni na vysoke davky vitaminu D-3, na zaciatku 3 tyzdne az 50 000 IU denne, potom znizit na 10 000 IU denne.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … &ic=52
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … &ic=10



274

Re: Alzheimerova choroba

Ďakujem pekne za odpoveď.



275

Re: Alzheimerova choroba

OK



276

Re: Alzheimerova choroba

http://www.novinky.cz/veda-skoly/323296 … vedci.html



277

Re: Alzheimerova choroba

Klucove slova:"moze dojst k spomaleniu" tj vobec je to neiste aj pri davkach 2000 IU vitaminu E.
Naproti tomu apoaequorin a vysoke davky vitaminy D-3 su velmi ucinne.



278

Re: Alzheimerova choroba

O apoaequorine som nikdy nepočul tak som niečo hľadal a našiel som aj toto. Je to podľa teba problém iba tejto konkrétnej firmy alebo takéto vedľajšie účinky tohto doplnku sú u všetkých firiem?

http://bebrainfit.com/lifestyle/nutriti … nt-use-it/



279

Re: Alzheimerova choroba

Nuz apoaequorin je velmi a uzitocna silna konkurencia neucinnej chemikalii Ariceptu, na ktorom sa zarabaju miliardy. Takze nemozes ocakavat, ze tento neschvaleny liek FDA by prudko nenapadli. Najma ked vyrobna firma Prevagenu  podla FDA "drzo tvrdi, ze je to liek" a na take tvrdenie ma podla zakona v USA pravo len FDA
Nuz neviem nakolko je prevagen zmeneny od apoaequorinu, je mozne, ze ma inaksie ucinky, ale definitivne robi pre Alzheimerovych pacientov doslova zazraky na rozdiel od schvaleneho  lieku Ariceptu. Kedzxe ale tvrdia, ze ma bocne ucinky, podla definicie potravinovych doplnkov, ktore nesmu mat skodlive postranne ucinky sa snazia tento vyborny prostriedok zakazat, lenze nemaju na to este dost padnych dokazov , len obcasne nevolnosti a podobne. To samozrejme moze byt len nasledok rychleho presunu kalcifikatov z mozgu a celkove cistenie a reorganizaciu mozgu, ale to FDA nevadi, aby sa snazili tento vyborny  povodne prirodny prostriedok zakazat na zaklade toho, ze jeho vyrobna firma podla FDA prekracuje pravomoc, kde jedine FDA je monopol na schvalenie, co je liek a co nieje.
Inac velmi dobre vysledky boli dosiahnute aj s megadavkami vitaminu D-3, co si osobne vysvetlujem tym istym principom, kde D-3 a K-2  vedia  zapalove kalcifikaty presunut z makkych tkaniv do kosti.
Task isto dost dobre vysledky boli dosihnute jedenim hodne kokosoveho oleja a antioxidantov, lebo cast problemov jer zhorsena cirkulacia v mozgu a tym nedostatocny prisun glukozy a inych zivin, najma tukov do mozgu, co antioxidanty zlepsia zlepsenim cirkulacie krvi a kokosovy olej vie mozog pouzivat miesto glukozy, co je dost malo znamy fakt, kedze proti nasyternym olejom je uz vyse 60 rokov systematicka propaganda, vedena najma vyrobcami  nenasytenych rastlinnych olejov.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-08 15:27:18)



280

Re: Alzheimerova choroba

Ako dlho sa užíva curcumin s bioperinom 3x1500mg pri alzheimerovom ochoreni? Ak kúpim tento doplnok http://m.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-C … psules/13, mam ho na necelé dva týždne. Postačuje to alebo mám kúpiť na trojmesačnu kúru? Potom je udrziavacia dávka 1x500mg.



281

Re: Alzheimerova choroba

Tak vysoka davka je potrebna len pri vrelkych zapaloch. Na alzheimera odporucam ovela mensiu davku, staci 2 x 500 mg, dlhodobo.
Skus pouzit masivnu davku vitaminu D-3, zo zaciatku 3 tyzden az 50 000 IU , neskor sustavne 10 000 IU. Mnohym toto velmi dobre pracovalo. A pri dnesnych cenach vitaminu D-3 je to velmi lacna alternativa.



282

Re: Alzheimerova choroba

Vďaka za radu. Curcumin s bioperinom objednam, no nevedela som výšku dávky. Mamina berie Vitamin D3 viac ako polroka, podľa vašej rady, ale nevidím zatiaľ žiadne zlepšenie.



283

Re: Alzheimerova choroba

Nuz dalsi prostriedok, co mnohym zabral je vytazok , bielkovina z morskej meduzy, ktora viaze na seba kalcifikaty v mozgu, pod menom apoaequrine. Drahy zatial
http://www.iherb.com/Prevagen-Quincy-Bi … l&ic=2
Samozrejme tie rozne antioxidanty ako napr zmes
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps
2 kapsule denne
A niekolko lyzic kokosoveho oleja.
Zazraky sa nedaju nikdy ocakavat, ale lepsie doplnky ako predpisove lieky su tieto uvedene.



284

Re: Alzheimerova choroba

Dovolujem si uviest sem link na clanok, ktory bol dnes publikovany na stranke www.badatel.net :

http://www.badatel.net/preco-alzheimero … ej-vyhnut/



285

Re: Alzheimerova choroba

OK. mne tam chybapomenut protizapalove, ako cyrcuminoidy s bioperinom, riedenie krvi pre zlespenu cirkulaciu, branie lecitinu a panenskych nasytenych olejov, co je vlastne zlozenie vacsej casti mozgu, a hromady roznych antioxidantov, ako nielen gingko, ale aj huperzin A, vinpocetiene, samozrejme bezne vitaminy C E D-3, antioxidant selen, rozne karotenoidy a polyfenoly, specialne astaxanthin a komplexne ucinkujuci seanol



286

Re: Alzheimerova choroba

Srdecna vdaka za Vas nazor !



287

Re: Alzheimerova choroba

Tu je nazor autora toho clanku na jeho obsah :

Ak by tam malo byt vsetko spomenute, ten clanok by nemal konca. Uz aj tak je dost dlhy.
Samozrejme, si uvedomujem, ze antioxidanty a ine protizapalove komponenty su velmi dolezite. Avsak na konci pisem, ze zoznam nie je vycerpany a ze kompletny protokol si vyzaduje osobitny pristup. Ja v protokoloch obycajne odporucam vysoke davky protizapalovych komponentov a antioxidantov a pacientom sa velmi dobre dari. Dari sa tak, ze o tom v mojej vlastnej praci NESMIEM spominat, lebo by sa ma system velmi rychlo snazil zbavit.



288

Re: Alzheimerova choroba

Nuz ja som neavisly od medickeho monopolu, ako inzinier si mozem dovolit povedat aspon tu to co si myslim a teda to co sa dozvedam od tych vzacnych lekarov, co sa odvazia proti systemu bojovat a ktoprych periodioka si objednavam uz vyse 20 rokov.
Mnohi z nich sa pre posilnenie v boji musia zdruzovat do klinik, alebo pracovat  potajomky, alebo sa vystahovat do zahranicia(Karibske ostrovy, Mexiko, Juzna amerika)

Ze su doplnky dnes aj pre americkych lekarov aspon ciastocne zname ukazuje sukromny prieskum, kde az 90% lekarov privatne pouziva doplnky na sebe a svojej rozdine,  a odmieta  na seba pouzivat rozne lieky, co ale pacientom predpisuju bezne.



289

Re: Alzheimerova choroba

Inac sam nepouzivam sluzby tych lekarov, lebo su casto dost drahi a poistovne ich nijak nekryju.
To ze su drahi chapem, ved maju hrozne naklady s tym ze musia stale pouzvat advokatov, co ich brania proti neprestajnym utokom medickeho a farmaceutickeho monopolu.



290

Re: Alzheimerova choroba

RNG chcem sa spýtať či na liečbu alzheimera stačí denná dávka Ginka 40mg alebo viac? http://www.drmax.cz/produkty/62-dr-max- … 0mg-60-cps



291

Re: Alzheimerova choroba

Zialbohu len antioxidanty nestacia na Alzheimera, tam treba ovela viac, hlavne vysoke davky vitaminu D-3 a K-2, aquaeporin/prevagen a podobne, tiez zlepsenie cirkulacie v mozgu cistenim ciev lecitinom , bezpecnym riedenim krvi nattokinazou a serrapeptazou,  jedenim roznych esencialnych tukov, panenskych, ako napr tych co su v roznych neprazenych orechoch a branim protizapalovych, ako napr curcuminoidy a boswelin.



292

Re: Alzheimerova choroba

D3, K2, prevagen, mám už objednaný zo stránky iherb.
Prosím, , vedeli by ste mi odporucit ďalšie prípravky zo stránky iherb? Viem že píšete lecitín nattokinazou a serrapeptazou, branim protizapalovych, ako napr curcuminoidy a boswelin, len presne neviem ktoré sú to na stránke iherb, veľmi pekne ďakujem.



293

Re: Alzheimerova choroba

Lecitin treba brat na ucinne cistenie ciev aspon 1-2x polievkovu lyzicu kopcom tyzdenne.
Nattokinaza: 3x2000 FU, t.j. 3x1 kapsula denne
Dakovanie serrapeptazy: 3x120 000 SPU, t.j. 3x1 kapsula denne
Curcuminoidy: intenzivna davka 3x3 kapsule, udrzobna 3x1 alebo 2x2 kapsule denne
Boswelin: 2x500 mg az 2x600mg boswellickej kyseliny, v tomto pripade 3-4 kapsule denne.

Lecitin: http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny/sln … n-v-prasku
Nattokinaza: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=1
Serrapeptaza: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=3
Curcuminoidy: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=4
Boswelin: http://www.iherb.com/Now-Foods-Boswelli … l&ic=4

Davky su urcene pre dospeleho (cca 70 kg) cloveka, na ostatne vahy treba priblizne prepocitat.



294

Re: Alzheimerova choroba

Môže byť aj tento lecitín vo forme tabliet tiež v rovnakom dávnovaní? http://www.pilulka24.sk/generica-lecith … cps-100-ks



295

Re: Alzheimerova choroba

Nie, to nie je pravy citricidal ktory dnes najdes len ako citricidal profesional a musi byt na nom napisane, ze obsahuje quaternialne zluceniny, ktore boli chemicky vyrobene z polyfenolov, ktore su vo vytazku z grapefruitovycyh semien
Pozri napr na citricidal z firmy Hoogle.



296

Re: Alzheimerova choroba

Pán RNG ešte jedna otázka, čo sa týka antioxidantov v inej diskusii ste pisali aj vinpocetine(40 mg) huperzine A(200 mikrogramov) Gingkolidy (60 mg) vytazok z hroznovych semien(PAC 200 mg) astaxanthine(8 mg) a samozrejme vitaminy C(5 gramov) a E(400 IU),     

Látky ktoré ste mi napísali tu vyššie ako lecitin, nattokinaza, serrapeptaza, curucomonidy, boswelin, tieto všetky tiež slúžia ako antioxidanty, čiže sa dajú použiť namiesto vinpocetine atď. ?

Či by bolo najlepšie brať aj to aj to?

Ďakujem



297

Re: Alzheimerova choroba

Lecitin je hlavne na cistenie ciev a zaroven podporuje spravnu funkciu mozgu. Nattokinaza a serrapeptaza su fibrinolyticke enzymy, ktore rozbijaju fibriny, cize krne zrazeniny a ucinne a bezpecne riedia krv, t.j. zlepsuju aj prekrvenie a serrapeptaza na rozdiel od nattokinazy vie ciastocne cistit cievy a zaroven dokaze odhlienovat, odmaskovat rozne maskovane mikroby a ma aj protizapalovy ucinok. Curcuminoidy su mierne antimikrobialne, ale najma protizapalove a boswellia je taktiez protizapalova, cize to nie su antioxidanty.

Antioxidanty su napriklad rozne karotenoidy, antokyaniny a proantokyany, rozne polyfenoly, potom bioflavonoidy a este vitaminy C a E. Antioxidanty nam najma spruznuju cievy a zlepsuju cirkulaciu v celom tele.

Ale kazdy by mal brat aspon tie zakladne ako su jod, zinok, selen, vitaminy C, E, D-3, K-2 (MK7) a probiotika a samozrejme dolezite mikrovlakniny, pretoze tychto mame v potrave nedostatok.

Naposledy upravil: Pietro (2014-10-28 19:20:04)



298

Re: Alzheimerova choroba

Detto
Curcuminoidy su ale tiez antioxidanty, hoci nie velmi silne.



299

Re: Alzheimerova choroba

A myslíte si, že bolo by vhodné aspoň na krátku dobu vyskúšať MMS, že by daná osoba nič nebrala, žiadne lieky, ale skúsila MMS, či by to nepomohlo.



300

Re: Alzheimerova choroba

Oxidanty na Alzheimera nepomahaju, zialbohu. Antioxidanty samoztne  ciastocne ale dost slabo.