Dobrý deň RNG, nechcela som zakladať novú diskusiu. Trápi ma ochlpenie, problém nastal keď som mala 20, tak mi zrazu postupne všetky chlpky čo má človek na tele - tie biele čo ani nie sú vidieť - mi stmavli aj sa predlzili, skrátka mám všade plošne po celom tele aj tvári také to "chmíří". Bola som vtedy u endokrinologa, to bolo vlastne skoro 10r dozadu, teraz mám 29 preč. Ten mávol rukou a povedal že mám všetko OK, len hraničný testosteron. Stitna žlaza údajne v poriadku. Dali mi vtedy antikoncepciu antiandrogénnu - Diane35. Po pár mesiacoch užívania sa tie jemné chlpky uplne stratili. Po vysadení antikoncepcie sa mi chlpky začali opäť vracať. Potom som ale otehotnela a počas tehotenstva sa zase stratili. Viem že ženy to mávajú práve opačne, že počas tehu sa im zvýši ochlpenie ale mne sa stratilo. Asi po roku od porodu sa mi to zase vrátilo a teraz je to už zase hodne. Antikoncepciu už brať nechcem a práve preto mi odporučili Vás. Chcem skúsiť niečo prírodné, čítala som o tom Wild Yam, ale bojím sa či tie prírodné doplnky budú stačiť, lebo HAK je silná a tieto prírodné produkty až tak nie. Vy v príspevku tu na fore píšete o Wild Yame, že má obsahovať 10% Diosgeninu, ale dočítala som sa, že práve táto látka podporuje tvorbu testosteronu, takže preto nerozumiem lebo ste ho odporúčali vlastne aj zakladateľke tejto témy, ktorá má tiež viac testosteronu. A taktiež ten DIM, tu píšete že má hlavne potláčať estrogenickú činnosť, tak nebude mať potom práve opačný účinok a tým bude viac testosteronu? Ja som v podstate ten testosteron nemala nejako zvýšený, len hraničný, ale čítala som že stačí ak je žena na testosteron citlivá a môže to to ochlpenie spôsobiť.
Ešte sa chcem spýtať, idem teraz 6. k endokrinologičke aby mi dala spraviť hormonálny profil, ale že to vôbec nemusí ukázať kde je problém, že to býva nepresné. Vraj sú presné nejaké testy zo slín, u nás sú údajne nedostupné, vedeli by ste mi povedať ako by som najlepšie teda zistila kde je v mojom tele problém čo sa týka tých hormonov? Ešte by mohol byť teoreticky problém s nadobličkami? Kedysi som mala aj PCO ale už tam vraj žiadne cisty nemám. Logicky mi ale z toho, že mi pomohla HAK vyplýva, že tam bude problém len s tým vyšším testosteronom alebo sa mýlim?
Ďakujem za Váš čas, Zuzana
Naposledy upravil: bigbenova (2013-11-26 23:33:44)