101

Re: AKNE

Neviem ci je yam  na acne vobec ucinny.
Ja som spominal  v pripade acni steroly a zinok, plus cistenie tela od skodlivych spalenych a hydrogenizovanych tukov.
No a samozrejme velke davky vitaminu A, mozno az 50 mg docasne. co je podla mna ovela lepsie ako brat chemicku skodlivu nahrazku, ktora sa len podoba na vitamin A(isotretinoin, roacutane, accutane, dnes uz zakazane v USA volne predavat a je hromada sudov za poskodenie touto skodlivou chemikaliou)
Na cyklus a rozne problemy s nim(prilisne krvacanie, privysoka hladina prolactinu a nemoznost otehotnenia, PMS, nepravidelnost...)yam pomoze v rozmedzi niekolko cyklov.
Davka je 2 gramy denne.



102

Re: AKNE

A nie su tie vysoke davky vitaminu A skodlive ako napr. Roaccutan? Zinok som brala velmi dlho, par rokov, ziadny ucinok, a zacalo mi z neho byvat zle od zaludka. A ten Yam by som skusila, lebo, ako som pisala, nejde mi len o akne, ale po vysadeni HAK, som 3 mesiace nemala menstruaciu.



103

Re: AKNE

A pokial ide o cistenie tela, neviem co presne tento pojem zahrna, ale zijem zdravo, nepijem, nefajcim, nejem mastne, vyprazane, slane, sladke, koreniste, citrusy, biele pecivo, mlieko, mliecne vyrobky,,...Velmi vela pijem, a len cistu vodu, nic ochutene, aj 3-4 litre denne. pravidelne precistujem krv zihlavovym cajom, skusala som Aloe vera, pouzivam drahu kozmetiku, navstevujem pravidelne koznu uz takmer 10 rokov. Poslednou velkou investiciou bolo zakupenie Bioptronu, no efekt nic moc, asi som cakala od toho zazrak v podobe peknej pleti, ktory sa zial nedostavil sad Este som zabudla napisat, ze som par tisiciek (este vtedy Sk smile vyhodila za bylinky v tabletkovej forme od astrologa big_smile



104

Re: AKNE

Nikdy som netvrdil, ze tak vysoke davky vitaminu A su celkom v poriadku, ale telo si vie poradit s prirodnym vitaminom A, vie ho spotrebovat a vylucit, takze nesposobi skody, ako synteticka umela latka, ktora sa v prirode nikde nenachadza a pre telo znamena zamorenie v akychkolvek davkach, ktoreho sa casto nevie zbavit dlhy cas.

Najvacsi problem je s hydrogenizovanymi a inac znicenymi rastlinnymi tukmi a denaturobvanymi bielkovionami. Tie sa nachadzaju vo vsetkych priemyselne vyrobenych potravinach a tie su zakladom pre zamorenie tela tvrdnucimi tukmi.
Okrem toho su aj ine zamorenia, vyplyvajuce individualne z nedostatkov cistiacich enzymov v tele alebo z roznych nerovnovah hormonov.
Pojem zdrava strava je velmi nejasny, kazdy si pod tym, predstavuje nieco ine. Nemastne a neslane teorie , co su dnes bezne servirovane lekarmi su omyl.
Koreniny su povacsine velmi zdrave s mierou.
Kozmetika, hoci aj ta najdrahsia obsahuje skodlive chemikalie a ako tu ja stale tvrdim, co nie je dobre na jedenia,nedavaj si ani na kozu, lebo koza je polopriepustna a prepusti tie skodlive chemikalie do tela.
Bioptron je uzitocny tym, ze zvysuje podkoznu cirkulaciu a regeneraciu, pripadne ciastocne sterilizuje niektore skodlive mikroby na kozi, ktore sa cez  upchate tukove kanaliky dostanu pod kozu a vyvolaju hnisave zapaly acni(nahromadeny material, sebum tam zacne hnit)
Ked chces kometiku, co zivi a ochranuje kozu, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika

Pozri na Japonky s ich porcelanove cistou pletou, tie maju stravu hodnu nasledovania, minimum priemyselne znicenych tukov, viac polosurovej zeleniny, a hodne jodu hlavne z morskych rastlin(kombu=kelp, laminaria japonica, pouzivaju to na robenie suchi, do polievok a podobne) Ich prijem jodu je vyse 85 krat taky, ako nasa "odporucena denna davka"



105

Re: AKNE

Prepac, ale nie som odbornicka a velmi nerozumiem pojmom ako "hydrogenizové, denaturobvané, cistiace enzymy." Poraď mi čo mam jesť a aku prirodnu kozmetiku si mam davat na mastnu plet s akne, kolko vitaminu A mozem prijat, aby nemal toxicke ucinky a aky je ten "prirodny vitamin A". A hlavne kde to vsetko mozem kupit. Citala som celu diskusiu a pises, ze sa v tele nahromadia za cele roky tie "zle" tuky a potom dlho trva proces cistenia tela, no ja som od malicka nechcela jest prepalene tuky, nic mastne do seba nedam a preto i velmi malo vazim. Viac schudnut si uz dovolit nemozem, tak porad prosim co mam jest...



106

Re: AKNE

Rastlinne oleje, pokial nie su oznacene ako panenske, za studena bez chemikalii, su vytazovane organickymi rozpustidlami, dnes najma toluenom, ktory je pre nas jedovaty a pre to ho musia potom vypudit chemickym a tepelnym spracovanim, co poskodi/znici olej, a potom tento zniceny este aj ciastocne hydrogenizovany kvoli tomu, aby sa nekazil tak rychlo, pripadne uplne hydrogenizavany=margarin, davaju do roznych pomazaniek a velkej vacsine vyrobkov, a podobne.
Denaturacie=odprirodnenie je akykolvek proces, ktory zmeni jedla, tj aj varenie, peceniu a najma vyprazanie.
Pravy vitamin A je vytvarany roznymi rastlinami,vcitane morskych a vodnych, ako algae, vyssie koncentracie z neho su najma v rybacich olejoch a dnes mozno dostat vitamin A aj ako doplnok.
Jest tuky je potrebne, ale najlepsie vo forme neprazenych orechov a olejnatych semien, nie vytazenych a znicenych olejov.
Co sas tyka vitaminu A, velke davky pozri napr v tomto linku
http://www.best-vitamin-supplements-gui … otene.html
kde odporucaju na rozne kozne problemy doslova megadavky vitaminu A a karotenoidov vseobecne



107

Re: AKNE

Dakujem za odpoved,

Píšeš, že mám jesť orechy, a ja som ich z jedálnička úplne vysadila, lebo som bola v tom, že od orechov sa vyhádžem. Nie je to tak? A ešte sa chcem spýtať, prečo teda na ťažkú formu akné predpisujú kožní lekári Roaccutan, keď má také množstvo i závažných nežiadúcich účinkov, a nie obyčajný vitamín A? Zajtra idem ku kožnej a na toto sa jej teda spýtam.



108

Re: AKNE

Pokiaľ ide o akné si spomínal ešte steroly. Myslel si tým nejaké potraviny, ktoré steroly obsahujú alebo nejaké výživové doplnky?(Prepáč, začala som ti tykať a pritom vôbec neviem koľko máš rokov, ospravedlňujem sa) smile



109

Re: AKNE

Zato, ze sa vyhadzes od vlasskych orechov , neznamena, ze sa  vyhadzes od vsetkych orechov a olejnatych semien(paraorechy, lieskovce, piniove jadierka, makadamske orechy,pecan orechy, hicory orechy, kesu, tekvicove jadierka, slnecnicoce jadierka, podzemnica olejnata, bukvice...
Dobre zdroje sterolov su napr tekvicovy olej, extrakt z kory pygeum africanum, extrakt z plodov palmicky plazivej(Saw Palmetto/serenoa repens). Inac extrakty su to co odporucam, lebo obsah sterolov v plodinach a bylinach je velmi nestaly a su to napospol veci, com sa nehodiam do normalnej stravy teda chutove.Prehltnuit 1-2 kapsule je jednoduchjusie, ako celkom zmenit jedalny listok.
Inac som 65 rokov mlady.



110

Re: AKNE

Dobrý deň,

Kožná mi tie vyššie dávky vitamínu A zatrhla, vraj aj jedna taka tabletka s vyssim obsahom ucinnej latky je uz nad hlavu vela, kvoli tomu ze je to vitamin rozpustny v tukoch. Kupila som si teda obycajny vitamin A (6000 I.U). Bude mať aj tento aspon aky taky ucinok na plet? Podla vasich rad som vysadila dalsie potraviny z jedalnicka a znovu som aj schudla sad



111

Re: AKNE

Pozri sa na uvedenom linku, co odporucaju na acne.
Inac nijak nie som prekvapeny tou reakciou lekarky, ved dodnes s kludom predpisuju davky 50 mg skodliveho chemickeho Roacutanu(isotretinoin) ale mozgy maju vymyte a strasia  pred rovnakymi davkami prirodneho neskodneho vitaminu A.
Inac je to tvoje telo, nepatri koznej a rozhodnutie co don davat je tvoje.



112

Re: AKNE

Na akom linku si to mám pozrieť? Ano, mate pravdu ze je to moje telo, ale asi by mi ho nezakázala len tak, keby to pre mna nebolo skodlive (nebezpecne) hmm A inak moja lekarka mi nechcela predpisat ani Roaccutan. Vraj ho predpisuje len muzom, zenam len vo vynimocnych pripadoch, ak maju tu najtažšiu formu akne.



113

Re: AKNE

Lekari poznaju lieky, tj to co sa v skole ucili. O potravinovych doplnkoch sa neucia prakticky nic. Prave naopak, farmacia, ktora vladne v skolach a ucebnom programe zdoraznuje udajnu skodlivost doplnkov, hoci tieto su jasne neskodne a ako take su urcenymi lekarmi schvalene na volny predaj.
Takze  rady bezneho lekara v tom smere su uplne laicke, cest vynimkam, ktori sam samovzdelavaju v tomto smere.
Pozri na uvedenom linku na odporucene davky prirodneho vitaminu A na rozne problemy
http://www.best-vitamin-supplements-gui … otene.html

Ak chces radu o doplnkoch, musis sa obratit na lekarov, co sa nimi zaoberaju a ti su vzacni ako safran.Ja som ich viacero uviedol, ale to by si si musela od nich objednavat ich periodika ako ja, alebo ist do ich klinik, co si ani ja nemozem dovolit, lebo poistovne odmietaju za ich sluzby platit. U USA je ich vyse 1.5% zo vsetkych lekarov, tj asi 15 000 dokopy z vyse 700 000 lekarov v USA, povacsine zdruzenych v klinikach pod vedenim lekarov znamych mien v tomto odbore.
Poistovne su sucast medickeho priemyslu. nepriamo, ktory ma najvacsi zisk v historii prave kvoli pouzivaniu patentovanycvh chemickych neprirodzenych liekov a samozrejme pre to aj plno zakaznikov, ci uz pre rozne povodne zdravotne problemy, alebo nasledky bocnych skodlivych ucinkov chemickych liekov.



114

Re: AKNE

Dobry den RNG,

najdem tu i temu Sjogrenov syndrom? Vcera mi prisli vysledky z reumatologie s takouto diagnozou sad asi to mam preto, aby som sa prestala zaoberat pletou. niekto mi chcel pripomenut, ze su i horsie ochorenia sad



115

Re: AKNE

Pozri na temu autoimunne.
http://rng.nazory.eu/autoimunita
Moj nahlad je, ze vacsina je ich sposobena nasimi vlastnymi telesnymi virusami pri znizenej viralnej imunite. Pozri temu http://rng.nazory.eu/herpes  kam pridam este monolaurin, citral a Sangre de Grado, ktore je asj protizapalove zaroven.

Mozno tam maju zaroven vplyv aj mykoplazmy a L-formy, tj vnutrobunecne parazity, ktore zaroven znizuju imunitu, tj davaju extra sancu nasim vzdypritomnym virusom v tele.

Niekto spomenul aj prispevok parazitov v tele,tie tiez zamoruju telo a znizuju imunitu svojim sposobom,  nas co by som odporucal  protiparaziticky protokol dr Huldy Clark

A samozrejme tu pomozu aj protizapalove, lebo Sjogrenov syndrom je hlavne charakterizovany zapalom sliznic tj aj vystelkov slinnych a slznych zliaz. Tj najma curcumin, dumbier, vitasmin C a cistenie tela roznymi silnymi enzymami. Treba si ale uvedomit, ze to je len potlacaniem symptomov, hoci enzymi niekedy odmaskuju skryte vnutrobunecne parazity a potom ich telo spozna a znici.



116

Re: AKNE

pouzivam na telo asi mesiac aj nieco.. vitamin A ktory miesam s kokosovym olejom cca v pomere 7:13 ...
http://www.iherb.com/InterPlexus-Inc-Nu … 31265?at=0
pouzivam to na telo kde mam tie stvrdnute akne hrcky a zabera mi to len malo... mohol by som si nejak poskodit keby som to zvysil v pomere 13:13 a pod ? vdaka



117

Re: AKNE

Absorbcia cez kozu je velmi slaba a problem s extra vylucovanim mazov(acne) je  vnutorny problem celeho tela.

Nevidim ziadny dovod. preco by si nemohol zvysit pomer retinolu, privela poznas pri ocerveneni pokozky.

Inac pripravok je navrhnuty na vnutorne pouzivanie a pri acne sa pouziva podla viacerycyh lekarov 25 000 IU az 50 000 IU retinolu denne.

Dany produkt ma 10 000 IU na kvapku, tj 10 000 x 0.3 mikrogramu= 3 mg na kvapku. A kvapka je asi 40 mg(??) tj je to asi 7 % roztok retinolu.

Ale aby som zase zdoraznil, adresujeme tu hladinu DHT a teda jej znizenim znizenie vylucovania mazov/tukov na kozi a slizniciach, cim sa znizi pravdepodobnost acni, ale nie naozoajstnu pricinu acni, zapchate mazove kanaliky oxidovanymi/stvrdnutymi/ priemyselne znicenymi olejami. Bez nich aj pri zvysenom mazotoku by clovek mal len mastnejsiu plet, ale nie acne.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-06 23:46:20)



118

Re: AKNE

nuz skusim pokracovat s uzivanim tohto na telo a este kvapkat do vody nad 25 000 IU do tych 50 000IU ... beriem aj lecitin aj vlakninu, skusim pridat Enzymi a obmedzit tie priemyselne tuky.. no a uvidim ci to pomoze kedze ani znamy Roaccutane nepomohol celkom... alebo si kupim este Chlorellu som pocul, ze aj ta pomaha..
Mne sa nove akne stvrdnute netvoria.. boli vytvorene uz pred dlhymi rokmi... tak zrejme je zbytocne branie doplnkov ako  zinok, Saw Palmetto a zihlavu na znizenie DHT nie ? ..zrejme to malo zmysel len ked sa vtedy tvorili a nie ked uz su vytvorene



119

Re: AKNE

Nuz nevciem. Ja beriem prostriedky na znizenie DHT z inych dovodov, u mna je to skodlive ako u vacsiny starsich chlapov na prostatu,,ktora sa mi pred casom zvacsila natolko, ze som dakedu nemohol cikat, kedze to uplne privrelo mocovod. Naviac to nebola len neprijemnost, ale zvysuje to velmi moznost rakoviny prostaty, tak som si ju musel spat zmensit tymi menovanymi prostriedkami.

Ale ako som povedal, hlavny dovod acni su znicene stvrdnute tuky, a to plati aj pre cievne choroby, vcitane mozgovych a srdcovych, tiez na funkciu ladvin a pecene a som presveceny, ze su aj dovodom slabeho vytvarania glukozovych mostikov do buniek(inzulin insensitivity=DM2) u mna.



120

Re: AKNE

Aha... a este by som sa spytal, ze ak by som uzival retinol vitamin A od 25 000 IU do 50 000  IU tiez by to vysusovalo telo ako ked som bral Roaccutan.. praskajuce suche pery... suche oci a pod ? ...



121

Re: AKNE

Nie natolko a nie s trvalymi skodlivymi  nasledkami, kedze sa jedna o mensiu davku a prirodnej latky, s ktorou si telo poradi.



122

Re: AKNE

Co sa da pouzit ako "rychla pomoc" pri vytvoreni puku ?
nieco co rychlo vysusuje co sa da pouzit ? lebo vzdy je to u mna ako na potvoru sa mi spravi vecsi puk ci uz pred rande alebo pred prac. pohovorom.



123

Re: AKNE

Nuz ja osobne pouzivam nas rozne vyrazky najma iontoforezu striebra, to zabije vsetky mikroby v nom a potom to telo bez problemov reabsorbuje.



124

Re: AKNE

...u nas sa 4.5V asi uz ani nepredavaju.. da sa pouzit aj 9V bateria ? bude to mat rovnaky ucinok ?



125

Re: AKNE

Aj ja pouzivam dnes 9V bateriu, ale do obvodu zaradim 10 kiloohmovy odpor, aby prud nebol prilis velky



126

Re: AKNE

ja som zo starej hračky zobral plastove puzdro s drôtmi, na 4 tuškové batérie, čo je akurát.
Používam nabíjateľné, ktoré nemajú 1,6V, ale tak 1,1-1,3, čo je akurát... Ak je mi to málo, namočím si ruku, v ktorej držím nerezový kontakt a niekedy navlhčím aj miesto, kam dávam strieborný kontakt. Ináč je to fajn vynález, RNG smile)



127

Re: AKNE

Pozor, aby si sa nepopalil. Ta regulacia kontaktu sa mne nevyplatila, preto od teraz pouzivam ten zaradeny odpor. Hlavne to plati na pouzitie v ustach, kde bez obmedenia odporom tecu privelke prudy.



128

Re: AKNE

No to som zistil prilozenim na jazyk, kde to mierne citim ... tak si overim, ci mam vporiadku kontakty .. a potom to pouzijem napriklad na vonkajsiu cast pery...
Vyzera, ze zacinajuci herpes to vzdy potlaci ... A ako funguje na herpes koloidne Ag ?



129

Re: AKNE

Koloidne Ag nema taky prienik cez sliznice, ako prudom tlacene iony Ag.



130

Re: AKNE

RNG uzivam transdermalne s kokos. olejom na kozu transdermalne vitamin A vo forme retinolu....dalej vnutorne 20 000IU betakarotenu + 30 000IU Vitamin A(as palmitate) co je spolu 50 000IU vitaminu + co dostanem cez kozu a zinok 50mg ... mozem to takto uzivat dlhsiu dobu nehrozi predavkovanie ? .. dakujem



131

Re: AKNE

Podla viacerych lekarov je to uz hranicna davka co pouzivas, a neodporuca sa pouzivat dlhe mesiace.
Lenze betakaroten ma zlomok ucinnosti palmitatu, takze by som sa neobaval



132

Re: AKNE

Kokovy olej sa mi mina a mam len jojoby a olivovy olej.. .s cim je lepsie pouzit na telo tento vitamin A. 
http://www.iherb.com/InterPlexus-Inc-Nu … 31265?at=0



133

Re: AKNE

To je viacmenej jedno, ja som radil kokosak najma pre to, ze prestupuje cez kozu a vyzivuje a ochranuje podkozne tkanivo. Olivovy ma vacsie molekulu, takze sa vstrebava cez kozu mizerne. Jojoba je trochu lepsi v tomto, lebo je to nie vlastne olej, ale ester.



134

Re: AKNE

RNG uzivam transdermalne s kokos. olejom na kozu transdermalne vitamin A vo forme retinolu....dalej vnutorne 20 000IU betakarotenu + 30 000IU Vitamin A(as palmitate) co je spolu 50 000IU vitaminu + co dostanem cez kozu a zinok 50mg ... uzival som to vyse mesiaca a nic som nepocitoval ziadne zmeny a odrazu sa mi asi 3 dni praskaju pery a ruky mam suche praskaju mi.. moze to by od tohto vitaminu A ????? ze zabral tak neskoro ? dakujem



135

Re: AKNE

Vitamin A je tukorozpustny, tj postupne sa v tele hromadi. Ked je ho dost vysoka hladina(skodliva podla mojej mienky) znacne znizi hladinu DHT a vylucovanie tukov a mazov cez kozu(a pravdepodobne aj vo vnutri tela...), cim sa znizia aj acne.
Je to bezpecnejsie, nez chemikaliami, ako izotretinoin, ale ako vidis, privela je privela a ma to aj skodlive bocne nasledky. Na rozdiel od zamorujucich chemikalii, ked ptrestanes brat megadavky vitaminu A, vrati sa vsetko spat, lebo telo znizi jeho hladinu po case.



136

Re: AKNE

Nie je mi to moc jasne tak sa radsej spytam.
Zinkom a zihlavou sa znizi vylucovanie DHT a aj testosteron v tele ? vdaka



137

Re: AKNE

Nie, oni len zabranuju premene testosteronu na dihydrotestosteron,takze teoreticky mozno aj zvysuju hladinu testosteronu.



138

Re: AKNE

Ahoj RNG , chcem ta poprosit o radu.
Mozem si ten 7 % retinol zriedit s kokosovým olejom + GSE a pouzivat ho na tvár cez noc ?? a ráno resp cez den pouzit iba kokosovy olej + GSE a na to pripadne niaky prirodný aloe vera zvlácnujúci gél.
a Chcem zacat brat aj to zinc for acne a niaky blokátor DHT, pretoze sa mi nilen robia vyrazky acne (biele hnisave) ale aj dost mi padajú vlasy. Ked som spozoroval ten vacsi vypadok vlasov velmi som uvazoval o finasteride (chem. blokátor DHT) ale velmi sa bojím vedlajsich ucinkov (hlavne hormonalnych resp. sexuálnych) aj ked to kvoli vlasom uzíva snad miliony chlapov. A este chcem uzivat aj lecitýn na to odmorenie. Co na to hovorís?



139

Re: AKNE

Samozrejme mozes, odporucam max 1.5%, lebo pri vyssich koncentraciach ti moze ocerveniet docasne tvar.Musis si to vyskusat postupne od nizsich koncentracii.
Zinok radim kazdemu, tiez selen jod, vitaminy C E a D-3, tak isto lecitin na cistenie ciev a zaroven zivinu pre mozog. Inac ten kokosak s retinolom mozes pouzivat aj na noc na vlasy, vlastne na pokozku hlavy.
Ak mas geneticky predisponovane vlasove bunky na hlave citlive na DHT, tak sa asi plesine neubranis, hoci doplnky na znizovanie DHT v tom ciastocne pomozu. Ale chlap aj plesaty moze byt "sexi" pozri na viacerych hercov.



140

Re: AKNE

Dakujem pekne za rychlu reakciu. Doplnky objednavam najcastejsie z iHerb-u ale ten zinc for acne som tam nenasiel, a ten selen a jod a D3 by si mi ktory doporucil odtial prosim ta. A ten GSE moze byt napr tento ?
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0

Inac to DHT je teda pekne svinstvo, berie mi to krasu a žere nervy !! :-)



141

Re: AKNE

DHT je veru blba vec aj to akne keby sa to na tvari netvorilo kde to vidno ale aspon nekde kde to nevidno napriklad medzi polkami na zadku hmm ...

Naposledy upravil: post5 (2012-01-28 18:13:28)



142

Re: AKNE

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vi … 18335?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Selenium … s/818?at=0
http://www.iherb.com/TPCS-Iosol-Formula … /4785?at=0
Mas ten pravy GSE



143

Re: AKNE

a ten jod tiez pomaha na znizenie DHT ?



144

Re: AKNE

Co vselico robi jod v tele, to sa neda ani vymenovat. Nielen ze tvori rozne hormony a tie potom riadia rozne procesy v tele, ale podiela sa aj na vytvarani enzymov na cistenie tela a je zaroven aj antimikorobialny. Radim ho brat kazdemu, bez vynimiek.



145

Re: AKNE

v akom priblizne mnozstve ten jod ? ...dakujem



146

Re: AKNE

Najmenej 2 mg denne, Japonci jedia v priemere z morskych rastlin az 13.5 mg denne a pozri na tu porcelanovu hladku plet Japoniek!. Pol lyzicky suseneho kelpu obsahuje asi 6-8 mg KJ, mozno ta forma, ktora je vlastne to iste, co beru Japonci je lepsia pre telo. Naviac kelp obsahuje aj ine mineraly, vcitane roznych stopovych, ktore su zo suchej zemy zmyte do mora.
http://www.iherb.com/Starwest-Botanical … 22573?at=0



147

Re: AKNE

Skusal som na akne na tvar dat GSE samotne... aj vitamin A http://www.iherb.com/InterPlexus-Inc-Nu … 31265?at=0 .... samotny taktiez a myslel som, ze akne sa zredukuje ale nejak nic... existuje nieco lepsie silnejsie ?  ...  nieco pri com uplne vyschne/zmizne to akne ?  vdaka ...lebo davam vitamin A aj zihlavu aj saw palmetto aj zinok ale nejak nic zatial..  nevidet moc rozdiel len mi pukaju ruky pery atd.. ale v akne zmena moc nie je hmm

Naposledy upravil: post5 (2012-02-05 15:57:54)



148

Re: AKNE

Zazraky robi len Pan Boh, vitamin A zacne zaberat az po mnoho tyzdnoch, vnutorne brany. Vonkajsie pouzitie cohokolvek velmi malo ovplyvni tvorenie acni, snad len vie potlacit infekcie v nich a zapaly kvoli tomu.
Pravy vitamin A (tretinol) ucinkluje na znizenie DHT az ked sa ho vybuduje v tele dostatocne vysoka hladina, podobne ako to plati na skodlivu chemikaliu Roacutane.



149

Re: AKNE

RNG co vravis na tento Akne krem ???? Moze byt dostatocne silny ?
http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Re … 29793?at=0



150

Re: AKNE

Neviem predavaju sa od 1 az do 7% retinolove kremy/sera, kde transdermalne prechadzajuci vitamin A(teda pravy, nie nejaka chemikalia, ako isotretinoin) potlacia hladinu DHT a tym miestne vylucovanie z tukovych zliaz, co znizi moznost tvorenia acni. Inac aj ine latky co su tam napomahaju zlepsit plet.
Napis, aky mas z tym uspech. Ak mas tazke acne mala by sim brat vitamin A aj ustne a to v davkach od 20 000 do 50 000 IU denne, aspon nejaky cas.Znizovanie hladiny DHT cez kozu nemusi stacit.
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitam … /2778?at=0