Téma: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Dobrý den.Mam 27 rokov a už dlhšiu dobu mám problémy zo žalúdkom a črevami.Ked niečo zjem ťažšie tak do pol hodiny mam pocit ťažoby na žalúdku a je mi na vracanie ,potom nasledujú krče v črevách a striedavo ma preženie a vraciam.V noci mam problém zaspať lebo mam ťažkosti od žaludka a črevach ako vetry,krče ,nevoľnost a niekedy aj pocit odpadnutia.Najviac to graduje večer.Vysledky su v poriadku až naposledy som mal zvyšene onkomarkery chromozonin alebo tak niejak sa to píše.max.hranica je 98 ja som mal vyše 400.Ležal som v nemocnici a nič mi nezistili.Mám už skoro všetky vyšetrenia čo existuju.Magn.rezonanciu,CT,KRV,Stolicu,MOč,Sono,Gastroskopiu,Kolonoskopiu.Hodinový odber kyselin zo žalúdka.,celiakliu,a všetko je OK.Prosím poradte mi niekto ako mam postupovať,čo deń je to horšie..Dakujem...stanislav.helo.ml@gmail.com



2

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Kvasenie a hnitie v zaludku je mozne len pri NEDOSATATKU  kyselin.
Takze neviem, co ti hodinovym odberom zo zaludka zistili. Jedina presna metoda na zistovanie, kolko kyselin zaludok vyraba je
http://www.phcapsule.com/
Ine testy su bezcenne, aj vsetky vysetrenia gastro v sucasnostio nevedia poriadne urcit pricinu a casto presdpisuju protikyselinove lieky, co situaciu este podstatne zhorsia.

Travenie je vec kyselin, enzymov, mikrovlaknin a probiotik.
Zrejme ze ti tieto chybaju v dostatku a  si ich musis doplnit.
Bolo tu uz viacero podobnych tem.
Ked si naprravis travenie doplnkom Betainu HCl. Pancreatinu, 15-20 gramov mikrovlaknin a nasadenim kvalitnych probiotik,. pravdepodobne aj ine zdravotne problemy sa ti vyriesia.
Len samotne probiotika vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok, nehocvoriac o lepsie stravenom jedle(kyseliny, enzymy) co ti da ovela vyssiu absorbciu zivin pre telo.



Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Mne brali kyseliny kvoli tomu ci ich nemam veľa a bol som v martine na klinike 4 dni kde mi brali všetky vyšetrenia.Užívam probiotika Biopron a liky čo mam predpísane ako Nolpaza ,Itoprid ,Panzynorm a ked mam krče tak si dávam Buscopan a ked mi netrávi večer dobre tak Pancreolan ten niekedy zabere.Tie lieky čo ste písali  ako sa dajú zohnať a načo sú???



4

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Ja tu odporucam nie chemicke lieky, ale lekarmi schvalene ako neskodne rozne potravinove doplnky.
Panzynorm je z prirodneho pancreatinu vyrobeny umely liek. Ja davam prednost prirodnemu pankreatinu, zo zvierat, ktory ma zlozenie velmi podobne nasmu ludskemu pankreatinu.
Nolpaza  je chemikalia, ktora zastavuje tvorenie zaludocnej kyseliny, tj znici traviaci prpoces a otvori branu na vstup mikrobov cez nekysly zaludok do tela.
Buscopan je chemicky liek na potlacanie krcov, nic ine.
Samozrejme vsetky chemicke lieky maju okrem ineho aj hromadu skodlivych postrannych ucinkov a preto sa im zdaleka vyhybam a pouzivam miesto nich len neskodne a pritom ucinne  potravinove doplnky

Naposledy upravil: RNG (2013-01-28 17:40:35)



Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

[Na koľko percent by mohli tie lieky zabrať?Príde mi to také čudne že vy ste nevydeli ani vyšetrenia a ani nič len môj opis a viete čo mi môžete odporúčiť a doktory videli všetko a nemôžu si pomôcť.Ak by mi to pomohlo bol by som veľmi vdačný...



6

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Problem je, ze lekari robia obvykle opak, ako treba co sa tyka kyselin vseobecne. Potvrdzuje to napr test uvedenou Heidelbergovou kapsulou, kde ludom s traviacimi problemami na 98% zistia nedostatocnu vyrobu kyselin, zatial co im lekari predpisuju protikyselinove  a ine lieky.
Takze nikoho nemusim osobne vidiet na to, ked ma potiaze v zaludku a palu, tj kvasenie a hnitie ze je to sposobene tym, ze nema dostatok kyselin. Pri dostatku kyselin su totiz vsetky mikroby v zaludku potlacene alebo znicene a ziadne kvasenie a hnitie sa neodohrava.

Ja som bol tiez "lieceny" proti pale protikyselinovymi prostriedkami vyse 20 rokov a az ked som si zacal doplnat kyseliny , enzymy  a brat kazdodenne mikrovlakniny mam pokoj s travenim.



Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Ako nájdem a kde správne mikrovlákniny a pancreatín keď na internete sa ťažko zháňajú???Ďakujem



8

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou (maju to takmer v kazdej lekarni, hlavne psyllium)
alebo vlaknina z jablk s pektinmi, podstatne drahsia http://www.iherb.com/Now-Foods-Apple-Fi … -340-g/389
pankreatin
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016 (entericke kapsule)



9

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Vdaka, setri mi to cas



10

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

obrý deň,pán RNG chcem Vás poprosiť o radu pre môjho 18ročného syna.
Lieči sa už asi tri roky na gastro na zápal pažeráka a užíva HELICID,helikobaktera vraj nemá.
Táto liečba sa začala na základe vyšetrenia "hadičkou" dvakrát v priebehu roka.
Na vyšetrenie sme prvý krát išli na kožné,pretože na lýtkach nôh a na predlaktí sa mu objavili červené škvrny,ktoré nesvrbeli ani nemokvali  ani nič iné,raz boli výraznejšie inokedy slabšie.Spomenula som lekárke že synovi veľmi zapácha z úst a tak nás automaticky odporučila na gastro.Na začiatku užívania Helicid sa stav zo zápachom zlepšil  ale škvrny ostali, no po dvoch rokoch neevidujem výraznejšiu zmenu a dokonca sa stav ,čo sa škvŕn týka zhoršil.Lekári nevedia príčinu tých škvŕn no a tie sa ťahajú po rukách a nohách vyššie a vyššie.Prosím o Vašu radu,sme bezradní,a bojíme sa,pretože si myslím že je to nejaký varovný signál z vnútra tela.Veľmi pekne ďakujem.S pozdravom Zuzana.



11

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

.....ešte som chcela dodať , že som mu kúpila v lekárni 100% olej Rakytníka v tobolkách a vraj počas užívania sa cítil lepšie.Ďakujem.



12

Re: žalúdok,čreva,nevoľnosť,krče

Rakytnik je mierne antimikrobialny takze nedovoli sa v nekyslom zaludku bakteriam a hnilobnym /kvasnym kulturam natolko rozmnozovat.

Travenie je vec dostatku kyselin, enzymov , mikrovlaknin a probiotik v crevach.
Helicid na potlacanie kyselin sice potlaci symptomy paly, ale znici traviaci preoces a otvori telo dokoran pre vsetky mikroby, ktore su na jedle. Takze je to PRAVY OPAK  toho, co clovek s malo kyselinami a kvasenim v zaludku, co sposobuje palu ,potrebuje.
Odporuvam Betain HCl  a silne enzymy s jedlom, nepit s vacsim jedlom aby sa kyseliny nerozriedili,  samozrejme ako kazdemu doplnok mikrovlaknin a obcas nasadit probiotika.
Bez kyselin mikroby, co by mali kyseliny znicit v zaludku postupne zamoria cele creva a to sposobi hromadu problemov,doslova stovky po case,  od znizenej imunity az po zamorenia, a toxiny, co vyrabaju skodlive mikroby a nie naopak uzitocne latky, co pre nas vyrabaju probiotika.