Téma: Osteoporoza

Pán RNG, prosim Vás, poradte mi. Mám osteoporozu a dnes som bola u doktorky na kontrole a stav sa mi zhoršil. Povedala mi, že zbytočne dávam do seba všetky potrebné vitaminy, mineraly - komplet všetko čo je potrebné, keď už nemám v tele estrogeny. Pomocou estrogenov sa tieto živiny dostavaju do kosti na spevnenia a vyliečenie. CHcela mi pichnuť injekciu prolia, ale ja som o tom čitala že je to veľmi škodlivé na zuby a tak sa to bojim dať pichnuť. Potrebovala by som do tela dostať spolu s ostatnými potrebnými živinami estrogen. Mohli by ste mi poradiť čo by som súčasne mala uživať?
Viem že existuje WILD YAM, ale ten by som nerada, lebo potrebujem cvičiť a ten spôsobuje nárast svalovej hmoty a to nechcem.
Ďakujem.



2

Re: Osteoporoza

Yam nesposobuje narast svalovej hmoty, teda urcite nie v davkach 2 gramy denne(standardizovany na 10% diosgeninu)
Moja zena ho brala v prechode viacero rokov a nevidim ze by nejak zosvalnatela. A obcas ho berie aj teraz, lebo zenam aj po prechode hormonu klesaju a to prispieva k starnutiu, co je neziaduce. Teda nielen k osteoporoze.
Umele hormony neodporucam, ani ziadne chemicke lieky na osteoporozu, ale rozne kvalitne mineralove doplnky, specificky navrhnute na absorbciu a zabudovanie, plus 5000 IU vitaminu D-3 a 100 mikrogramov K-2 ti pomoze si kostru napravit pomerne rychlo, za pol roka az rok.
Estrogeny sa nepodielaju na zabudovani mineralov do kosti, to ma pani dr jemne pomylene, ale pri  nizkych hladinach niektorych hormonov telo nehospodati poroadne s mineralmi a straca ich privela a preto maju zeny a niekedy aj muzi hormonalne zavislu osteoporozu.
Telo treba aj alkalizovat, kysle telo straca mineraly pomerne rychlo.
Odporucam viac zelenin a pripadne alkalizaciu skoro rano kalinatom, pol lyzicku do pol litra teplej vody, jest az o 1.5 az 2 hodiny neskor.
A menej cukrov a jemnych muk.
Pozri napr na tento doplnok
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bone-Str … psules/437
Odporucam brat so spirulinou, aspon 1 gram

Naposledy upravil: RNG (2013-01-14 19:06:15)



Re: Osteoporoza

Ďakujem,ale nerozumiem tomu. Nepostači brať iba Bone Strength so spirulinou? Alebo ten YAM je nevyhnutný aby to určite pomohlo. Čiže sa musi brať všetko troje naraz? A ako dlho to mam brať? Stačí do nasledujucej kontroly, čiže to mám brať 1 rok vkuse?
A ešte niečo, nie je to veľa brať 2 x 2 tbl. denne? Nestači brať 1 tbl. 2 x denne ráno a večer ? Akosi mám strach z toho množstva. Vážim 64 kg. Ja som niekde čítala, že calcium nie je dobre brať denne viac ako 15OO mg denne - ľudia s osteoporozou, pretože to zanaša cievy.
Ďakujem.



4

Re: Osteoporoza

Uvedeny doplnok ma na 6 kapsul 1 gram vapnika, takze ja odporucam menej nez vyrobca. A ovela menej, nez 1500 mg.
Zanasanie ciev kalciom nie je z doplnkov, ale nasledok zapalov. A to sa stane aj pri osteoporoze, tj cievy so zapalom maju kalcifikaty aj na ukor kosti.
Yam je nevyhnutny, inac telo nevie poriadne hospodarit s mineralmi a vyplavia sa



Re: Osteoporoza

Milý RNG, ďakujem za všetky zodpovedané otázky a sľubujem že táto bude posledná.
Môžem Wild YAM užívať vkuse jeden rok bez prestávok? O rok idem znova na denzitometriu.
Wild YAM môžem užívať aj keď chodím na endokrinologiu? Pretože som sa dočítala, že Wild Yam vie narobiť problémy zo štitnou žlazou.



6

Re: Osteoporoza

Indiani ho jedia v mexiku v ovela vacsich davkach ako pridavok/prilohu k jedlu.
Moja zena ho brala najmenej 5 rokov, a radim jej, aby ho este aspon trochu brala, lebo zvysuje hormonalne hladiny a tym bojuje proti starnutiu.

Neviem, kto zase rozsiruje falosne spravy okolo yamu, ale rozhodne neposobi zle na stitnu zlazu. Prace naopak, yam podporuje normalnu funkciu stitnej zlazy
http://www.desertbloomherbs.com/wildyamuse.html

Na stitnu zlazu posobia skodlivo  najma vacsie davky soje v potrave.
Ale najviac na nu posobi nedostatok jodu v nasej potrave a rozne halogeny , ktore nas o jod pripravuju(chlor fluor brom). Preto ho odporucam kazdemu doplnovat, tak isto ako selen zinok, vitaminy C,E D-3, DHA, mikrovlakniny, a obcas probiotika.



7

Re: Osteoporoza

http://www.paleolit.sk/zabrante-alebo-z … ch-tkaniv/