1

Téma: intolerancia histamínu a iných biogénnych amínov

ahoj RNG, tak som konečne došiel na to, čo mi vlastne je...okrem alergií mám nizku toleranciu amínov, 2 týždne som na diéte s nízkych obsahom amínov...Tvoje rady na alergie a histamín sú vynikajúce, zaberá to...no chcem sa opýtať, či si pri získavaní poznatkov o alternatívnych liečbach nenatrafil na súvis intolerancie amínov a premnoženej candidy...alebo vírusy alebo niečo...totižto sa nechcem zmieriť s tým, že jediným riešením je len vhodná diéta a doplnky na tlmenie amínov a protizápalové látky...Ďakujem veľmi pekne za všetky rady, si vynikajúci človek ! smile



2

Re: intolerancia histamínu a iných biogénnych amínov

Vyraz "nizka tolerancia aminov" mi je neznamy.
Aminokyseliny su totiz zakladom vsetkych proteinov/bielkovin, z ktorych sa telo sklada.
Mozes mat nedostatok kyselin a enzymov, co bielkoviny spracuvaju a rozlozia na zivotu potrebne aminokyseliny, ale inac tomu vyrazu vobec nerozumiem.
Virusy podporuju aminokyseliny  arginin a ornitin, potlaca ich  doplnok L-lysinu a N-acetyl cysteinu. Inac viac o tom neviem nic.
Candida zije z cukrov, tj s aminmi nema  prakticky nic spolocne



3

Re: intolerancia histamínu a iných biogénnych amínov

RNG, aký máš, prosím, názor na antihistaminiká, ktoré predpisujú lekári ? Uvažujem, že by som ich začal užívať spolu s prírodnými...



4

Re: intolerancia histamínu a iných biogénnych amínov

Chemicke antihistaminy sa daju velmi ucinne nahradit prirodnymi potravinovymi doplnkami,  ktore nemaju ziadne skodlive postranne ucinky. nevidim ziadnu vyhodu z kombinacie prirodnych a chemickych liekovych foriem. Prave naopak.
Ak mass reakciu na chemicke lieky, tak ju lekasri s oblubou pripisu neskodnym potravinovym doplnkom, Na to im na fakultach umyvaju mozgy v tomto smere, miesto aby ich ucili nieco o potravinovych doplnkoch.