301

Re: Hala bala

Ďakujem pekne. Objednala som si nakoniec tieto:
http://www.iherb.com/Source-Naturals-We … /1481?at=0
Len priatel sa ma spytal, ze preco, ked v tabulke je 150 mg oleuropeinu, v popise je 75 mg. Ja som sa pri prepocitavani riadila cislom 150, tak neviem no smile
Chcela som sa ešte spýtať, či sa nemôže ten extrakt aj piť. to znamená rozrábať si ho napr z tohto: http://www.iherb.com/Now-Foods-Olive-Le … l/749?at=0
Ja len kvôli tomu, ze ked to chceme brat aspon pol roka obidvaja vo vacsich davkach kvoli tym chlamydiam plucnym a ku tomu vsetko ostatne, vychadza to dost draho mesacne. Tak ci to nieje lacnejsia alternativa.

Prosim ta, odpovies mi este na 2. a 3. bod z predchadzajuceho prispevku?



302

Re: Hala bala

Davaj pozor na to, tych 150 mg oleuropeinu je v 2 tabletkach. V kvapkach je to este drahsie.
Osobne odporucam lacnejsi silnejsi  zdroj   http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail?n=0
Ak mas napozaj plucne chlamidie a budes muset toto pouzivat velmi  dlho, potrebujes toho hodne, takze musis pozerat aj na cenu a mozna vo vacsom sa ti to oplati objednat zo Swansonu aj napriek vysokemu postovnemu.
Lacnejsie od toho mozno dostat len vo velkom od vyrobcov extraktu, kedysi, ked som mal obchody som nasiel napr Spanielskeho vyrobcu, ktory predaval extrakt-prasok  na kila.
Inac chlamidia pneumoniae je choroba najma pluc a neprenasa sa na vajecniky, To si mylis(alebo tvij lekar) s ovela lahsie liecitelnou chlamydiou trachomis.
Uvedene probiotika su kyselinovzdorne, takze si nemusis neutralizovat zaludok
Kelpu staci brat pol lyzicky, tj dvojnasobok, ako odporucaju mnohi vyrobcovia zo strachu pred FDA.
Kvalitny kelp obsahuje az 0.8% jodu, tj v 1 grame je 8 mg jodu, najma vo forme KJ.Ale su tam aj ine mineraly a je to tiez jemne alkalizujuce, ako mnohe zelene.

Naposledy upravil: RNG (2011-10-15 18:52:27)



303

Re: Hala bala

Mne swanson stranku vobec nechce nacitat a to som skusala 3 PC. Skusala som uz otvarat plno odporucanych doplnkov aj v inom prehliadaci a nic vobec....Nema nikto podobny problem? Neviem ako to riesit. sad

Nahadzuje mi problem pri nacitani stranky

Naposledy upravil: zuzanaaa (2011-10-15 18:54:45)



304

Re: Hala bala

Uz sa viaceri stazovali, dokonca aj moj brat vo Svajciarsku pred par dnami. Niekto to niekde na internete mimo USA blokuje, dufam ze len docasne. Ja tu v USA  ziadny problem s objednavanim zo Swansonvitamins nemam.  Tj nie je to u nich.
Skus na to skocit napr z tohoto, ak sa ti to otvori
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/I … 4294967192



305

Re: Hala bala

Nie, ani toto, bohuzial...proste sa na swanson nemozem cez vobec vobec ziaden odkaz dostat a to citam to forum uz asi tyzden a stlacila som ich uz aspon 150. Tak uvidime no, snad sa to napravi, lebo by ma zaujimalo, ake su tam ceny, ze by sa mozno oplatilo objednat vo velkom pre nas oboch, zatial ani neviem, ako ta stranka vyzera big_smile



306

Re: Hala bala

este toto napochytro odpoviem: Olive leaf, super strength ma u jnich momentalne 60 x 750 mg kapsule s obsahom 20% tj 150 mg oleuropeinu na kazdu kapsulu cenu $ 9.46.



307

Re: Hala bala

Dík smile
Budem klikat kazdy den, ci uz to ide a urcite radsej objednam odtial...



308

Re: Hala bala

OK



309

Re: Hala bala

zuzanaaa, neklikaj lebo sa uklikas, je to blokovane pre nas, uz to tu niekto spominal, tak len to zopakujem, treba ist cez proxy server, napriklad cez tuto stranku http://hidemyass.com/ , ked sa ti to otvori tak v liste kde je napisany google, zadaj si tam miesto toho http://www.swansonvitamins.com a klikni na zlte tlacitko hidemyass! a pojde ti to. (ale ako je to z bezpecnostou pri objednavani cez proxy server to netusim, bol by som opatrny, nech sa vyjadria ti co tomu rozumeju)



310

Re: Hala bala

Na iherbe mi vychadza najvyhodnejsi tento Olive Leaf Extract, ktory obsahuje na kapsulu 75 mg Oleuropeinu.
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … /2643?at=0



311

Re: Hala bala

Dakujem kráááááááásne Kix, si super! smile
Jej tesim sa, ze si mozem odtial objednat.....inac trebalo by tu spravu podla mna nejak rozsirit, aby viac uzivatelov fora vedelo, ja to tu uz luskam druhy tyzden a este som nato nenadabila. Lebo napriklad ja sprosta som si uz objednala za tieto tri dni asi 6 krat z iherbu a to som uz mohla mat zaplatene cele postovne zo swansonu a za neporovnatelne ceny podobnych preparatov! big_smile

Co tak zalozit na to temu, myslim ohladom toho navodu, ako sa dostat na swanson? Ja som tu nova, tak neviem, to je len taky napad...

Naposledy upravil: zuzanaaa (2011-10-16 12:35:05)



312

Re: Hala bala

Ono to je zrejme len docasne, po case sa to upravi dufam na normal.
Ae je to sikpovny trik, ako obist taketo hlupe blokovania.



313

Re: Hala bala

Písala som do Swanson  ohľadom nefunkčnosti stránky, tu je odpoveď:

Please accept our apologies, as our International Server is down.  Our MIS Department is working to get it up and running as soon as possible.  In their latest update, they stated that they are hopeful to have the server up and running within the next week.  We apologize for any inconvenience that this may cause.

If you wish to still place your order, you will need to contact our International Department Monday –Friday between the hours of 8am and 4:30 pm CST at 701.356.2804.  We certainly appreciate your patience and understanding and do again apologize.

Prijmite prosím naše ospravedlnenie, pretože naše medzinárodné server mimo prevádzku. Naše MIS oddelenie pracuje, aby si to v prevádzke čo najskôr. V ich posledná aktualizácia, uviedli, že dúfajú, že na server a prevádzku počas budúceho týždňa. Ospravedlňujeme sa za prípadné nepríjemnosti, ktoré to môže spôsobiť.

Ak chcete aj naďalej Vašej objednávky, budete musieť kontaktovať naše Medzinárodný oddelenie od pondelka do piatku v čase medzi 8 do 16:30 CST na 701.356.2804. Sme určite ocenia vašu trpezlivosť a pochopenie a ospravedlňujeme sa znovu.



314

Re: Hala bala

OK. Nemal som ani sajnu, ze maju ine oddelenie a ine linky zo zahranicia, ako zvnutra USA. To je mi novota.

Naposledy upravil: RNG (2011-10-18 09:18:52)



315

Re: Hala bala

Dnes mi už swanson fičí ako má, takže už by mal každému wink



316

Re: Hala bala

OK



317

Re: Hala bala

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či možem užívať spolu beta karotén, b-komplex, vitamín D3, E vitamín, C vitamín a zinok? Nemožu sa nejako navzájom ovplyvniť tieto doplnky, nezníži sa ich účinnosť, ak ich užijem všetky naraz? Ďakujem za odpoveď.



318

Re: Hala bala

To vyzera celkom OK. Dokonca niektore sa doplnia vzajomne v ucinkoch.



319

Re: Hala bala

RNG napísal(a):

To vyzera celkom OK. Dokonca niektore sa doplnia vzajomne v ucinkoch.


A ja to takto spolu naraz náročky neužívam, lebo som si myslela, že sa mi z každej tablety vstrebe menej, keď ich zoberiem všetky naraz. Tak už budem vedieť, že takto je lepšie



320

Re: Hala bala

Kupuj podla moznosti kapsule a zelatinove tobolky. Tie sa lepsie vstrebavaju a nemaju tolko e-ciek.U niekoho, z nedostatkom zaludocnych kyselin sa totiz niektore  tabletky ani len poriadne nerozpustia a mozes ich najst casti v stolici.



321

Re: Hala bala

a tot je tiez asi vhodna forma vitaminu C :
http://www.iherb.com/Twinlab-Super-Asco … /2433?at=0
Co Ty na to RNG ?



322

Re: Hala bala

Velmi zaujimavy zdroj askorbatov, ktory zdruzuje v sebe nielen vitamin C ale aj rozne potrebne mineraly. Vdaka za uvedenie.



323

Re: Hala bala

RNG, aky mas nazor na pripravok Colonix? Videla som tie otrasne obrazky co z cloveka islo pocas  jeho uzivania  /www.drnatura.sk / . Moze to byt pravda? Zda sa mi to iba dobry reklamny tah, ako nalakat ludi na jeho kupu. Je hrozne drahy.
Neurobi tu istu sluzbu aj Psylium za par drobnych?



324

Re: Hala bala

Nuz pri velmi velkm crevnom zamoreni samozrejme vijde z cloveka hromada vselicoho. Ale take zamorenie , co na tych prehnanych reklamach ukazuju je velmi zriedkave.
Colonix je viacero prostriedkov, nie len jeden, ma vyrobok na cistenie a absorbciu v crevach, ktory sa da nahradit samozrejme psyliom, ale ma aj rozne protiparaziticne a odnorovacie formule, a tie sa samozrejme daju nahradit inymi odmorujucimi a protiparazitickymi, odporucam najma protokol dr Huldy Clark, ktory znici nielen crevne parazity, ale aj rozne ine v tele



325

Re: Hala bala

RNG, uz druhy tyzden mam nieco so zaludkom....neviem, ci je to crevna viroza, no vyskusala som uz vsetko......hnacky sice nemam, aj ked stolica je redsia ako zvycajne, ani nezvraciam, iba stale ked nieco zjem, vypijem, tak mi kruti zaludkom, zblnkoce mi tam, akoby ma malo prehnat, no nestane sa tak. Obcas mi pride spatne. Uz som z toho taka slaba, kruti sa mi hlava. Proste niecoi mam so zaludkom, crevami?? Vyskusala som uz striebro, collostrum, lanove semienka, aj tu kuru proti hnacke, ze 2x po sebe v 8-hod. intervale som si dala lyz.psylia+collostra, po 2 hodinach probiotika, tiez som vyskusala aj riadne tbl.Endiex na vyhubenie niecoho v crevach a stale je to rovnake. Uzivam bezne enzymi , Betain na travenie a kopu, kopu doplnkov co uzivas aj ty. Len teraz som ich vynechala, reku nech sa mi daju do poriadku tie creva, zaludok.....
napis, co to moze byt, ze sa to taha 2 tyzdne a stale je to rovnake, nic nezabera. Co este vyskusat? GSE som neskusala este. Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-16 13:01:20)



326

Re: Hala bala

Kvasenie v zaludku je znamka nedostatku kyselin. Ked je v zaludku dost kyselin, prakticky vsetky mikroby to tam minimalne  inhibuje(zastavi ich cinnost) a vacsinu aj znici/stravi. Inac je tamk kvasenie a hnitie, rozmnozuju sa aj neziaduce mikroby a vylucuju toxiny.
Jednorazove znicenie koloidnou striebornou vodou ucinkuje len asi 2 hodiny, inac treba potrebne kyseliny zaludku dodat spolu s jedlom.
Co sa tyka toho receptu proti hnackam, ten ucinkuje s davkami polievkova lyzica psylia a polievkova lyzica praskoveho collostra(25% imunoglobulinov, 1.5% lactoferinu) kazdych 8 hodin, az kym problem neprestane. A samozrejme aj zakazdym silne probiotika, tj take, co prejdu zaludkom bez poskodenia a usadia sa v crevach, kde ich treba zivit mikrovlakninami, aby sa rozmnozili az 1000 nasobne a obsadili cele creva.
Pozri na teploodolne a kyselinoodolne
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0

Ak mas helikobaktera, pozri na temu  http://rng.nazory.eu/helicobacter-vredy.
Moj brat si ho vyliecil za vyse 3 tyzdne branuia koloidnej striebornej vody 4x2 lyzice denne.
To znici aj rozne ine nakazy v zaludku, vcitane dnes beziacich virusov.

Mozes brat roztok GSE, pre istotu, len ho ber spravne, 60 kvapiek do litra vody, pit po malych glgoch cely den, nie vela naraz.



327

Re: Hala bala

Ano, toto vsetko poznam co pises, denne uz 4 roky citam tvoje diskusie, takze sa co-to na mna nalepilo.

Tu kuru proti hnacke som ale myslela, ze sa moze zopakovat IBA 2x po sebe, teda raz a potom po 8-mich hodinach opat. Nevedela som, ze sa to ma az do odznenia priznakou hnacky.....

A BetainHCL spolu s enzymami beriem pravidelne po kazdom vacsom jedle takmer 5 rokov denne, tak nechapem, co mi to urobilo teraz sarapatu, ci som malo toho Betainu uzila , alebo?

To GSE este mozem skusit pit, ci mi to prejde. Mozem aj striebro preventivne denne brat.
Helikobaktera asi nemam, robili mi sice testy na celiakiu, helikobaktera a rozne testy na gastro  aj hadicku do zaludka /brrr/ pred 4-mi rokmi asi,takze odvtedy sa mohlo kadeco uz vyskytnut, no doteraz, ked som mala hnacku, alebo traviace problemy, vzdy mi to za 1-3 dni ustalo po uziti doplnkov, ale teraz vyse 2-tyzdnou to mat a nicim sa to neda odstranit., tu hnacku sice nemam, no tie pochody v zaludku po jedle, piti.......to nechapem, ze preco.

A to striebro mozem pit subezne s GSE? Nebude sa bit?

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-16 17:00:23)



328

Re: Hala bala

Koloidno ionicke striebro ma v zaludku ucinnost tak niekolko minut, potom sa iony rekombinuju a zoatane len ovela menej ucinne neutralne koloidne striebro a chlorid strieborny.Takze sa to nebude "bit"
Mojej zene na striedave hnacky a zapecenia, zrejme viacero rokov(tajila to...) to zabralo po 2 dnoch, tj 6 davok.
Ked mas malo kyselin, treba brat s jedlom aj zdroj kyselin, a mnozstvo je individualne a tiez zavisi od velkosti jedla.
Dufam, ze sa v inom case alkalizujes, lebo telo treba neutralizovat celkove, tj ked pouzivas doplnok kyselin, v inom case musis pouzivat doplnok alkalii.



329

Re: Hala bala

Ano, alkalizujem sa Kalinatom, ale nie denne. Nevadi to? Denne zvyknem iba Kalinat si miesat s kyselinou ascorbovou v pomere 1 lyzicka C-ka a pol lyzicky Kalinatu.



330

Re: Hala bala

Nikto sme neni perfektny. Ja casto zabudnem brat kyseliny, aj sa alkalizovat. Celkove ale ked mam vacsie jedlo, zaludok mi to pripomenie....
Ale alkalizaciu nerobim az tak pravidelne, lebo clovek nic zvlastne neciti, ked ma kysle telo, nanajvys trochu viac strpne od nahromadenej kyseliny mocovej, ale to je skor kumulativne, tj postupne nazbierane, nie okamzity pocit.
Kedze ale jem hodne zelenin, nejak sa to "prepaci" v tele do urcitej  miery.



331

Re: Hala bala

Dobrý deň,
má lyzín skutočne také účinky na aterosklerózu ako je to uvedené v
http://www.nutraceutica.sk/sk/nutraceut … oroby.aspx



332

Re: Hala bala

Nuz ano do znacnej miery, hoci je to trochu zlozitejsie, ako len uloha lysinu. Do toho vstupuju aj mikrobialne elementy, zrazanlivost krvi(tvorenie fibrinov), homocystein(porusovanie hladkeho povrchu ciev, co vyvolava usadzovanie, tukov,  tukovobielkovinnych latok(cholesterolov), ich oxidacia=tvrdnutie a usadzovanie sa mineralov(zapalove procesy)
a tym vystelok ciev je vlastne izolovany od zivin v krvi a postupne sa degeneruje a krehne.



333

Re: Hala bala

RNG, cital si niekde, ako sa mozu znehodnotit ucinne latky pri styku s kovom - s nerezou ? Jedna sa mi o citrusovac, ze by som chcel kupit kvalitnejsi
na rychle ranne cerstve stavy a otazka znie, ci prvky v nerezi neoxiduju fytochemikalie v cerstvej ovocnej stave... hmmm



334

Re: Hala bala

Nuz oxidacia je velky nepriatel cerstvosti. Antioxidanty su materialy, ktore odoberaju kyslik pri prebytocnej oxidacii v tele, tj absorbuju kyslik a nicia sa aj na vzduchu.Niektore reakcie sa urychluju pri kontakte s kovom vcitane nehrdzavejucej ocele.
Ale zase taka tragedia to nie je, takze sa neobavaj. Ten dotyk je velmi kratky a stava tecie do plastikovej nadoby.
Lepsie cerstve stavy , nepomerne, ako mozno rocne stare znicene uz sterilizaciou .



335

Re: Hala bala

Tie nakvalitnejšie odšťavovače na trhu, od 300 Eur vyššie, nemyslím citrusové, majú všetky nejakú časť kovovú a používajú sa aj na liečbu šťavami pri rakovine, tak to asi nebude také tragické s tou oxidáciou, ja mám doma hurom, ten má plastový šnek, ale sitko je kovové, na citrusy používam úplne lacný plastový odšťavovač, ale prekvapivo efektívny, konštrukčne veľmi jednoduchý a tým rýchlo čistý, keď sa mi pokazí, kúpim si znovu tento, nevidím dôvod kupovať drahší, tento má obojsmerný chod, čo je super, má síce malý výkon, ale aj keď sa naň tlačí veľkou silou, nikdy sa zatiaľ nepokazil, tie rôzne výmenné hlavice - pomaranč, citrón sú zbytočné, stačí  tlak rukou a všetko odšťaví, neviem, v čom sú efektívnejšie tie super drahé citrusovače, možno komfortnejšie, majú väčšiu kapacitu a dá sa nastaviť hustota šťavy - pre mňa ale zbytočné parametre. V našich podmienkach stoja tie citrusové plody väčšinou za nič, sú málo šťavnané, citrusy bývajú najviac postrekované chémiou, bio verzie zase predražené a viac života strávia v dozrievárňach ako na stromoch, kým sa k nám dostanú a bývajú aj ožarované, s tým by som si robila väčšie starosti ako s výberom citrusovača.

http://www.obchodny-dom.sk/lis-na-citru … ry/z99131/



336

Re: Hala bala

Pekny den pan RNG, po vcerajsom chaose v crevach po vysokej davke cecka so sodou som dnes bola opatrnejsia.Objednala som si kalinat z Farmarika. Cecko som naplnila so sodou do toboliek, tie sa chystam zacat uzivat. Moje travenie zda nanic, permanentne mam spomaleny metabolizmus a nafukovanie je moj denny spolocnik..okrem toho mam este problem s mykoplazmou a ureaplazmou na krcku maternice. Zajtra uz budem mat moznost objednat doplnky cez net, tak chcem konecne mat jasno co objednat z iherbu.
Chcem sa zmestit do 30 dolarov, tak ako mi radil Ivan, tak mi porad co mam objednat a tiez ako to uzivat... Okrem toho Ta prosim o radu. Mozem dat tobolky s ceckom plus sodou dat uzivat aj dcere (znizena imunita)? doteraz uzivala 1000mg cecko s flavonoidmi od medpharmy v mnozstve 1xdenne
http://www.mojalekaren.sk/medpharma-vit … mi-107tbl/



337

Re: Hala bala

Dobry den RNG.
Aky mas nazor na:
http://www.vemica.sk/psyllium_plus.php?sekce=19,
dakujem



338

Re: Hala bala

Uzitocny produkt. Dufam, ze pridany olej z ryb nie je zamoreny.
Osobne mam ale rad ciste vyrobky, nie zmesy s neznamymi percentami obsahu.



339

Re: Hala bala

Z tych citrusovacov mam tiez vyhliadnuty z kategorie lacnejsich :
http://www.obchodobchodov.sk/produkty/L … -7662.html
Tento link som sem narychlo buchol, ale ak ho kupim, tak z inej stranky za 32 €



340

Re: Hala bala

Nuz ja veru na citrusy pouzivam lacny plastikovy odstavovac, ziadne motory, aspon si trochu ruky potrenujem.
Na zeleniny ale mam dobry odstavovac, len ho velmi zriedka pouzivam.
Ja mam rad zeleniny aj s bunicinou, to je totiz zdroj vlaknin aj mikrovlaknin na cistrenie criev.
Takze aj ked odstavim surovu zeleninu "odpad" z nej ide do polievok, lebo este stale obsahuje plno zivin a najma vlaknin.



341

Re: Hala bala

petela napísal(a):

Z tych citrusovacov mam tiez vyhliadnuty z kategorie lacnejsich :
http://www.obchodobchodov.sk/produkty/L … -7662.html
Tento link som sem narychlo buchol, ale ak ho kupim, tak z inej stranky za 32 €

Je dobré, keď sa citrusovač otáča do oboch strán, raz do jednej, raz do druhej, u toho philipsu do tak funguje, pri každej zmene tlaku na citrusovač zmení smer, tento má iba jednosmerné otáčanie a sa mi zdá zbytočne veľký, ten philips mám položený na linke, lebo je malý, konštrukčne asi ako obyčajný plastový odšťavovač s nádobou dole na šťavu - nemusím prikladať žiadny pohár. Niekedy sú jednoduchšie veci efektívnejšie - človeka otravuje prekladať prístroje z jedného miesta na druhé a hlavne čistenie prístroja vie značne demotivovať v jeho ďalšom používaní.

Naposledy upravil: bludicka (2011-11-24 09:42:37)



342

Re: Hala bala

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či tento zinok je dobre vstrebateľný, účinný
http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-50- … s/883?at=0



343

Re: Hala bala

Vyborne vstrebatelna forma, skoro najlepsia. najlepsia je bis-glycinat o par percent.



344

Re: Hala bala

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, čo to znamená, ak mi z diagnostiky vlasov zistili citlivosť na kuracie sérové proteíny, bolo to uvedené v nepotravinových zložkách, na kuracie maso mi nebola zistená citlivosť, takže neviem, čo to presne pre mňa znamená, či by som mala obmedziť to kuracie m., alebo to s tým nemá nič spoločné? Ďakujem za Vašu radu



345

Re: Hala bala

Nuz ja sa nevyznam do roznych novych lekarskych nazvov, ale ked mas pokazene travenie, tak iste mas zamorene telo roznymi latkami, co telo sice absorbuje ale nevie rozlozit do uzitocnych foriem. Tj okrem zlepsenia travenia ti odporucam aj enzymaticke precistenie tela, tj nielen brat kyseliny a enzymi s jedlom, ale aj enzymi na prazdny zaludok.
Potravinove alergie a rozne problemy so zamorenim sa casto ukazu az ked je telo zamorene do urcitej vyssej hladin(ludovo, "pohar pretecie az z poslednej kvapky") takze ti radim necakat, kym sa ti to zacne naraz objavovat ako rozne alergie.
Obmedzovanie sice oddiali rozne alergie, ale zaroven zmensi pestrost potravin a tym v konecnom dosledku aj vyzivu tela.
Su ludia, ktori pre nedostatky roznych enzymov  vynechavali rozne jedla a to sa hromadilo a stupnovalo, az nemohli nakoniec prakticky jest nic.
Tj ja osobne neodporucam prilisne obmedzovanie, skor som za doplnenie chybajucich kyselin a enzymov, aby sa clovek nemusel extra obmedzovat v pestrosti stravy.



346

Re: Hala bala

Ahoj Rng, chcela som sa opýtať na produkty STARLIFE. Moja známa ich používa už dlhodobo kvôli zníženej imunite a sústavným teplotám. Ja mám na nich taký názor, že sú neúčinné a len zbytočne vyhadzuje peniaze. Nemajú uvedené na obaloch skoro nič. Vlastne sa chcem len uistiť, či mám pravdu.



347

Re: Hala bala

Mas pravdu. Treba vzdy porovnavat obsahy ucinnych latok, a kto, ich neuvadza, skoro vzdy klame.Teda v zmysle zavadza zakaznika a snazi sa neucinny obsah zakryt reklamou o to bombastickejsou.
V USA je to trochu lepsie, lebo tu nie je dovolene uvadzat na doplnky ziadne zdravotne ucinky, tj neda sa natolko klamat.



348

Re: Hala bala

Alzheimer a kokosový olej.
Ak by to platilo hoci len u 10% postihnutých tak by to bola paráda. Urobiť lacnú,neškodnú a ľahko overiteľnú miništúdiu by nemohol byť žiadny problém. Domovov dôchodcov res. domovov sociálnych služieb s takými nešťastnikmi je dosť.

http://czo-vp.webnode.cz/news/am10/



349

Re: Hala bala

Rozne oleje pomahaju na mozgovu cinnost, najma ked je clovek dlho na nizkotukovej diete, ktora skodi mozgu(mozog je zlozeny z vacsiny tukov  tj prijem roznych tukov je podporujuci mozog)/.
Moj otec uz pred desatrociami tvrdil, ze treba zjest denne 1-2 orechy.



350

Re: Hala bala

RNG, chcem sa ta opytat, ci je cmar, kefir zdravy a mozem ho pit denne za poharik. Aky je medzi nimi rozdiel a co je lepsie...acidko,cmar ci kefir? Alebo je to jedno. Dakujem.